Schwinn Airdyne AD6 review

De Schwinn Airdyne AD6 is een hele goede airbike voor een scherpe prijs. Deze populaire airbike is een echte krachtpatser en in deze Schwinn Airdyne AD6 review laat ik precies zien wat je krijgt bij deze airbike en wat ik er van vind.

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.7 / 5 van 68 reviews

2 winkels

Laagste prijzen
  • De AD6 geeft je een prijs/kwaliteit verhouding die je in geen andere airbike vind
  • De Airdyne AD6 wordt aangedreven door middel van een V-Belt. Hierdoor hoor je tijdens het trainen alleen de luchtweerstand.
  • Meet je hartslag met een draadloze borstband tijdens het trainen

Schwinn Airdyne AD6 in het kort

De AD6 is een airbike met een hele goede prijs/kwaliteit van top merk Schwinn en dat merk je aan deze airbike. De Airdyne AD6 is gebouwd met hoogwaardige materialen en staat daarmee garant voor vele uren trainingsplezier. Het is heerlijk om op deze airbike te trainen en is een aanrader wanneer je een topklasse airbike zoekt.

Voor wie is de Schwinn Airdyne AD6 een goede keuze?

De Schwinn AD6 is iets voor jou wanneer jij een airbike zoekt met een hele goede prijs/kwaliteit verhouding om thuis te trainen. De AD6 is van het top merk Schwinn wat garant staat voor kwaliteit. Met de hoge bouwkwaliteit, V-belt aandrijving, draadloze borstband mogelijkheid en scherpe prijs is de AD6 een absolute aanrader wanneer je een goede airbike zoekt!

Plus- en minpunten

  • Stevig frame
  • Een hele goede kwaliteit
  • Groot wiel met 26 bladen
  • Stil door de V-belt aandrijving
  • Scherpe prijs
  • Geen trainingsprogramma's
  • Geen borstband meegeleverd

Onze beoordeling

Hieronder vind je onze beoordeling van de Schwinn Airdyne AD6 op de belangrijkste onderdelen:

Stabiliteit
7/10
Interactieve mogelijkheden
1/10
Verstelbaarheid
8/10
Weerstand
10/10
Bouwkwaliteit
8/10
Prijs
9/10
Bekijk de specificatiesSpecificaties
In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze airbike:
Apparaatairbike
WeerstandLucht
Weerstand verstellingTraploos
Maximale lichaamslengte210 cm
Maximaal belastbaar gewicht136 kg
Gewicht52 kg
Aantal programmas-
Ergometer-
Aandrijf systeemV-belt
HartslagsensorJa, handsensoren en borstband
Waterpas verstelbaarJa
DisplayLCD
Meetgegevens op displayCalorieverbruik, Afstand, Hartslag, RPM, Snelheid, Tijd
ConnectiviteitGeen
Reviews

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.7 / 5 van 68 reviews

64+ reviews

1 reviews

3+ reviews


De belangrijkste onderdelen van de Airdyne AD6

Er zijn een aantal onderdelen die deze Airdyne AD6 speciaal maken. In deze Airdyne AD6 review bekijk ik de belangrijkste onderdelen.

Luchtweerstand met schoepen

luchtweerstand van de ad6 Pin

De luchtweerstand van de Airdyne AD6 wordt opgewekt met de schoepen in het wiel. Deze schoepen zijn speciaal door Schwinn zelf ontwikkeld, met extra aandacht voor het geluid dat ze veroorzaken. Een nadeel van een apparaat met  luchtweerstand is dat het behoorlijk lawaaiig kan zijn. Schwinn heeft er met deze speciale schoepen voor gezorgt dat het geluid iets minder is.

Het grote voordeel van luchtweerstand is dat je de weerstand zo zwaar kunt maken als je wilt. Je bent hierbij niet afhankelijk van de weerstand van het apparaat. Hoe harder je fietst, hoe zwaarder de (lucht) weerstand is. Daardoor train je precies op het juiste niveau. Iemand met een goede conditie kan zich helemaal uitleven op de airbike. Heb je nog niet zoveel ervaring met sporten, dan kun je een rustiger training doen.

Het stuur en de handgrepen

stuur en handgrepen Pin

De handgrepen van de AD6 zijn redelijk basic en lijken een beetje op de handvaten van AD2i. Je kunt de handvatten niet op verschillende manieren vasthouden, zoals dat kan bij een ergonomisch handvat zoals de AD8 of The Beast hebben. Maar dat past wel binnen de prijsklasse waar de AD6 zich posioneerd.

De grepen zijn afgewerkt met rubber in plaats van foam, dit geeft een goede grip. Een handige optie zijn de voetsteunen onderaan de hendels. Als je hier op gaat staan, kun je een upper body workout doen, waarbij je dus alleen je bovenlichaam traint. Dit is redelijk zwaar maar een leuke afwisseling.

De kwaliteit van de Airdyne AD6

Deze airbike is gebouwd met een uitstekende bouwkwaliteit en hoge kwaliteit. Je kunt dit voelen tijdens het sporten (stabiliteit en robuustheid), merkt dit aan de hoge belastbaarheid en ziet het aan de uitstekende afwerking en duurzame, mooie materialen.

Het display zit goed in elkaar

Op het hoge resolutie LCD scherm houd je de trainingsgegevens bij. De Revmeter helpt je om speciale interval training te plannen op basis van je rondes per minuut. Verder vind je op het display de snelheid, afstand, calorie verbruik, hartslag, tijd en het geleverde wattage (deze is niet geijkt). Om je hartslag te meten heb je een draadloze borstband nodig. Je verwacht dat er deze één wordt meegeleverd voor deze prijs maar dat is helaas niet het geval.

Een V-belt aandrijving

De aandrijving van de Schwinn Airdyne AD6 gebeurt door een V-belt. Het voordeel van deze soort rubberen band is dat het volledig geruisloos is en dat de overdracht van weerstand erg efficiënt is. Dit in tegenstelling tot de ketting aandrijving, deze maakt een hoop herrie tijdens het trainen. Je kunt tijdens de training merken dat de airbike soepel in beweging komt en ook net zo makkelijk weer stopt.

De trainingsprogramma’s

Helaas heeft de Schwinn Ad6 geen trainingsprogramma’s. Dat vind ik wel een gemiste kans van een airbike in deze prijsklasse. Dan verwacht je eigenlijk wel een aantal trainingsprogramma’s.

Hoe traint de Schwinn Airdyne AD6?

Hoe ging het trainen op de Airdyne in deze Airdyne AD6 review?

De Airdyne maakt een zeer goede indruk

Trainen op de Airdyne AD6 is heelcomfortabel. Het viel mij direct op hoe goed gebouwd de Airdyne is. Het frame is gemaakt van stevig en duurzaam staal, dat afgewerkt is met een dubbele coating. Hij staat stevig, zelfs als je er een intensieve training op doet. Zelfs wanneer je alles geeft blijft de airbike netjes staan. Ik heb geen gewiebel kunnen ontdekken. Ik ben daarom zeer onder de indruk van de kwaliteit van de Airdyne.

Door de aandrijving met een V-snaar is er ook geen kans op geluidsoverlast. Een ketting maakt wel lawaai. Ook het wiel, dat groter is dan bij andere merken airbikes, maakt net wat minder geluid. De handgrepen die bedekt zijn met rubber, zorgen voor een stevige grip. Verder is het frame van de Airdyne ook iets langer dan bij andere merken het geval is, wat ervoor zorgt dat ook lange mensen er goed op kunnen sporten.

De Schwinn Airdyne AD6 vergeleken met de AD8

Naast de AD6 heeft Schwinn nog een duurder model. De prijzen van deze 2 apparaten verschillen best veel maar mischien is het toch goed om de 2 apparaten te vergelijken:

Schwinn Airdyne AD6Schwinn Airdyne AD8 Pro
Prijs€1499
Score
Reviews

4.7 / 5 van 68 reviews

4.8 / 5 van 325 reviews

WeerstandLuchtLucht
Weerstand verstellingTraploosTraploos
Maximale lichaamslengte210 cm210 cm
Maximaal belastbaar gewicht136 kg160 kg
Gewicht52 kg52 kg
Aantal programmas-9
Ergometer-Ja
Aandrijf systeemV-beltV-belt
HartslagsensorJa, handsensoren en borstbandIngebouwde borstsensor, Los verkrijgbare borstband
Waterpas verstelbaarJaJa
DisplayLCDLCD
Meetgegevens op displayCalorieverbruik, Afstand, Hartslag, RPM, Snelheid, TijdAfstand, Calorieverbruik, Energieverbuik, Hartslag, Slagen per minuut (RPM), Snelheid, Stappen, Tijd, Tussentijden, Wattage
ConnectiviteitGeenGeen
BekijkBekijk

Je ziet dat de AD8 eigenlijk in alle opzichten de betere airbike is maar het scheelt niet veel. Maar de AD8 is ook een paar honder euro duurder. Dus wanneer je een echte topklasse airbike zoet dan is de AD8 wellicht de airbike om te overwegen.

Voor wie is de Airdyne AD6 een goede keus?

De Airdyne AD6 is de ideale airbike voor iedereen die een goede airbike zoekt maar er niet teveel geld aan uit wilt geven. De meeste airbikes kosten nu eenmaal een stuk meer. De Schwinn Airdyne AD6 geeft je alles wat je nodig hebt voor een serieuze training. Je mist misschien een aantal opties die je op de duurdere modellen ziet zoals: een ergometer, trainingsprogramma’s of een ergonomisch stuur. Maar zolang je die niet gebruikt zijn deze de meerprijs van de duurdere modellen echt niet waard.

Schwinn is een bedrijf dat veel ervaring heeft in de ontwikkeling van airbikes. Ze hebben met de Airdyne AD6 een hele mooie airbike in de markt gezet tegen een scherpe prijs!

Zoek je een goedkopere airbike?

De prijs van een topklasse apparaat is natuurlijk wel stevig. Wanneer je een budget airbike zoekt dan kun je de Schwinn Airdyne Ad2i overwegen. Dit is een ook een goede airbike maar dan een stuk goedkoper dan de AD6.

Zoek je een topklasse airbike?

Zoek jij toch een absoluut topklasse airbike? Dan mis je bij de AD6 misschien een aantal opties en kun je beter de Schwinn AD8 of the Fitbike The beast overwegen. Deze 2 topklasse airbikes bieden net wat meer voor de veeleisende sporter.

Schwinn Airdyne AD6

Zoek jij een goede airbike met een scherpe prijs om thuis fanatiek te trainen? Dan is de Schwinn Airdyne AD6 een hele goede keuze! Deze airbike geeft je veel waar voor je geld!

Alternatieven voor de Schwinn Airdyne AD6

Is dit toestel niet helemaal wat je zoekt? Hieronder vind je een aantal hele goede alternatieven:

Andere leuke artikelen