WaterRower A1 Home

WaterRower A1 Home

Wil jij alles weten over de WaterRower A1 Home? Deze populaire waterroeier komt goed naar voren in verschillende reviews en tests. Geen wonder, want hij ziet er prachtig uit en roeit heel fijn. In deze WaterRower A1 Home review laat ik precies zien wat je krijgt bij deze roeitrainer en wat ik er van vind.

Onze beoordeling

Consumenten reviews

5 / 5 van 28 reviews

€1099

3 winkels

Laagste prijzen
 • Het prachtige houten frame maakt dit tot een prachtige roeitrainer
 • De waterweerstand geeft de roeitrainer een realistische training
 • De waterrower heeft een hele hoge bouwkwaliteit

WaterRower A1 Home in het kort

De WaterRower A1 Home is een prachtige roeitrainer met een waterweerstand van een goede kwaliteit! Met 10 trainingsprogramma's en de realistische waterweerstand heb je een topklasse roeitrainer tegen een scherpe prijs! Ik mis alleen de mogelijkheid om de roeitrainer in te klappen, interactief te trainen of een uitgebreidere display in deze prijsklasse.

Voor wie is de WaterRower A1 Home een goede keuze?

Ben je op zoek naar een roeitrainer van een hoge kwaliteit? Dan is de waterrower A1 een goede keus. Deze roeitrainer heeft een realistische roeiervaring, een uitmuntende bouwkwaliteit en een prachtig design. De A1 valt in de hogere prijsklasse maar hiervoor krijg je een topklasse roeitrainer.

Plus- en minpunten

 • Waterweerstand
 • Prachtige roeitrainer
 • Maximaal gewicht van 124kg en een max lengte van 200cm
 • Duidelijk display
 • Roeit heel lekker
 • Niet inklapbaar
 • Geen koppeling via Bluetooth
 • Hogere prijsklasse

Onze beoordeling

Hieronder vind je onze beoordeling van de WaterRower A1 Home op de belangrijkste onderdelen:

Stabiliteit
9/10
Interactieve mogelijkheden
1/10
Verstelbaarheid
8/10
Weerstand
9/10
Bouwkwaliteit
9/10
Prijs
7/10
Bekijk de specificatiesSpecificaties
In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze roeitrainer:
Apparaatroeitrainer
WeerstandWater
Weerstand verstellingTraploos
Weerstand niveaus999
Maximale lichaamslengte200 cm
Maximaal belastbaar gewicht124 kg
Gewicht28 kg
Aantal programmas10
Ergometer-
HartslagsensorGeen
Waterpas verstelbaarNee
DisplayLCD
Meetgegevens op displayAfstand, Calorieverbruik, Roeislagen totaal, Tijd, Wattage
ConnectiviteitGeen
InklapbaarNee
Bevestiging zitjeDubbele rail
Bekijk de videoVideo
Reviews

Onze beoordeling

Consumenten reviews

5 / 5 van 28 reviews

1 reviews

2 reviews

1 reviews

coolblue

22 reviews

bekijk bij bol.com

1 reviews

logo kieskeurig

1 reviews

De belangrijkste eigenschappen van de WaterRower A1 Home

De WaterRower A1 Home is een waterweerstand roeitrainer die er werkelijk prachtige uitziet. Er zijn hele mooie materialen gebruikt zoals het blanke hout wat mooi afsteekt tegen de zwarte rail. Dankzij het heldere en overzichtelijke scherm houd je de prestaties makkelijk bij. Bekijk bijvoorbeeld welke afstand je hebt afgelegd, hoe lang je al aan het roeien bent en hoeveel calorieën je daarmee hebt verbrand. De roeitrainer heeft een hele goede bouwkwaliteit en is daardoor geschikt tot een maximaal gewicht van 124 kg en een lengte van 200cm. Dat betekent dat praktisch bijna iedereen ermee kan trainen. In deze WaterRower A1 Home review bekijk ik de belangrijkste eigenschappen van deze roeitrainer:

De WaterRower A1 Home heeft een waterweerstand

WaterRower A1 Home weerstand Pin

De weerstand van de WaterRower A1 Home wordt opgewekt door middel van water. Een waterweerstand is de meest realistische vorm van weerstand, zeker in vergelijking met magnetische of luchtweerstand. Het voelt alsof je buiten aan het roeien bent in plaats van thuis. Je kunt daarom ook de weerstand eindeloos opvoeren. De weerstand wordt namelijk steeds zwaarder, naarmate je meer kracht zet. Je hoeft dus niet met een knop de weerstand omhoog of omlaag te zetten. Daardoor is een waterweerstand voor iedereen geschikt. Doordat je zelf de weerstand bepaald wordt je nooit geforceerd door een weerstand te kiezen die eigenlijk te zwaar is.

Andere vergelijkbare apparaten maken bijvoorbeeld gebruik van luchtweerstand of een elektromagneet. Dat voelt niet zo realistisch aan als een waterweerstand. Het maakt dit model een goede keuze, als je de training buiten in de boot zo goed mogelijk na wilt bootsen.

Een duidelijk LCD display

display Pin

Het display is helder en overzichtelijk en is geplaatst boven de voetpedalen. Het display oogt heel fraai en is mooi verwerkt in het hout. De afwerking is zeker in order, het oogt heel fraai allemaal. Het display toont verschillende instrumenten tijdens het roeien zoals: de afstand die je hebt afgelegd, hoe lang je aan het roeien bent,  hoeveel calorieën je en de roeislagen per minuut. Eigenlijk alles wat je nodig hebt kun je op het display vinden. De WaterRower A1 Home bied 10 trainingsprogramma’s. Helaas heeft deze roeitrainer geen hartslagregistratie of mogelijkheid voor een koppeling met een borstband.

Kantelbaar maar in niet inklapbaar

kantelbaar Pin

Een roeimachine is met zijn lengte nogal een sta in de weg voor veel mensen. Daarom is het een voordeel wanneer je het apparaat kan opklappen. Dit scheelt heel veel in ruimte wanneer je hem opbergt. Bij de meeste roeitrainers is dit mogelijk door de rail naar boven te klappen. Bij de WaterRower A1 Home is dit niet mogelijk. Deze is wel te kantelen door hem op zijn zij te zetten. Hierbij blijft er een compact apparaat over wat je makkelijk kunt opbergen, als je er even geen gebruik van maakt. Dus heb je een kleine ruimte of wil je gewoon voorkomen dat er steeds een grote roeitrainer staat? Dan kun je de roeitrainer dus niet inklappen maar wel op zijn zij zetten.

Comfortabel zadel

Het zadel van de WaterRower A1 Home zit heel comfortabel. Je kunt het helaas niet verstellen zoals dat bij andere roeitrainers soms wel het geval kan. De voetsteunen zijn daarentegen wel naar wens te verstellen. Het prettige zadel zorgt er wel voor dat je het roeien langere tijd vol kunt houden. Het helpt je om een meer soepele beweging te maken, die voorkomt dat je na verloop van tijd last zal krijgen van pijntjes. In plaats daarvan maak je de juiste beweging, zodat je fanatiek kunt sporten en tegelijkertijd blessures voorkomt als je de roeitrainer gebruikt.

Handige voetsteun

Op een roeitrainer wil je zeker weten dat je op een stevige en stabiele manier zit. Daarom is er sprake van goede voetsteunen, waarin je jouw voeten netjes vast kunt gespen.

De kantelbare voetplaten en veiligheidsriemen zorgen ervoor dat je voeten stevig vast zitten. Dus gebruik je jouw armen om fanatiek te roeien en probeer je daar alles voor te geven? De voetsteunen van deze roeitrainer zorgen ervoor dat jij netjes op je plek blijft zitten. De antislip-afwerking van het apparaat zorgt ervoor dat ook die goed blijft staan in de kamer waarin je traint.

Makkelijk verplaatsen

De WaterRower A1 Home is ook uitgerust met transport wielen. Dus heb je gesport en wil je het apparaat daarna in de hoek van de kamer zetten? Dankzij de transportwielen is dat heel gemakkelijk en kun je dat bovendien gewoon alleen. Je hebt er meerdere mensen voor nodig, om zelf te bepalen waar je wilt trainen en alles daarna weer netjes achter te laten. De transportwielen maken het makkelijk om de roeitrainer te verplaatsen. Handig wanneer de roeimachine in een multifunctionele ruimte staat.

Hoe traint deze waterrower?

Deze waterrower is een prachtig apparaat. Het hout wat in deze roeitrainer verwerkt is maakt het heel speciaal. Maar wat natuurlijk belangrijker is, is hoe het apparaat roeit! Door de hoge bouwkwaliteit staat deze roeimachine als een huis. Hij blijft goed op zijn plek staan, er wiebelt of kraakt niets, hoe hard je ook traint. Ook roeit deze waterroeier gewoon heerlijk. Het klotsen van het water is een fijn geluid. Dat is ook de reden waarom ik een waterweerstand altijd prettiger vind dan een magneet of luchtweerstand.

Qua comfort laat deze roeimachine ook niets te wensen over. Het stoeltje zit lekker, ook als je langer traint. Ook is het fijn dat je de intensiteit zelf kunt opvoeren en hier geen maximum aanzit. Wel is het jammer dat er geen interactieve mogelijkheden zijn. Bij een roeitrainer in deze prijsklasse had ik dat eigenlijk wel verwacht.

De Waterrower A1 Home vergeleken met de Waterrower club

De Waterrower Club is een completer model in de waterrower reeks. Hieronder vind je daarom een vergelijking tussen deze 2 modellen:

WaterRower A1 HomeWaterRower Club
Prijs€1099€1599
Score
Reviews

5 / 5 van 28 reviews

5 / 5 van 4 reviews

WeerstandWaterWater
Weerstand verstellingTraploosTraploos
Weerstand niveaus999999
Maximale lichaamslengte200 cm200 cm
Maximaal belastbaar gewicht124 kg318 kg
Gewicht28 kg31 kg
Aantal programmas1010
Ergometer--
HartslagsensorGeenLos verkrijgbare borstband
Waterpas verstelbaarNeeNee
DisplayLCDLCD
Meetgegevens op displayAfstand, Calorieverbruik, Roeislagen totaal, Tijd, Wattage Afstand, Calorieverbruik, Hartslag, Roeislagen totaal, Slagen per minuut (RPM), Snelheid, Tijd, Wattage
ConnectiviteitGeenBluetooth
InklapbaarNeeNee
Bevestiging zitjeDubbele railDubbele rail
BekijkBekijk

Voor wie is de WaterRower A1 Home een goede keuze?

Benieuwd of de WaterRower A1 Home voor jou een goede keuze is? Uit deze WaterRower A1 Home review blijkt dat het een roeitrainer is waarmee je de mogelijkheid hebt om jezelf flink uit te dagen. Door de waterweerstand kun je de intensiteit oneindig opvoeren. Dit maakt het een goede keus voor beginnende en ervaren roeiers. Ook is de bouwkwaliteit van een heel hoog niveau en is het door het hout een prachtige roeitrainer om te zien. Een aanwinst voor je kamer! Hierdoor kun je heel lang genieten van deze mooie roeitrainer. Dus zoek je een manier om intensief te trainen, om dat langere tijd te doen en het zo realistisch mogelijk te maken? Dan is deze roeitrainer een goede keuze!

Wil je interactief trainen?

De Waterrower A1 heeft geen mogelijkheid om interactief te trainen. Hiervoor mist hij een Bluetooth of ANT+ koppeling. Wanneer je graag interactief traint dan kun je de Waterrower Club overwegen. Deze roeitrainer is vergelijkbaar met de A1 maar heeft wel interactieve mogelijkheden.

Is de A1 boven je budget?

De Waterrower A1 is een roeitrainer in de hogere prijsklasse. Wanneer dit boven je budget is kun je de Tunturi Fitrow 70 overwegen. Dit is een water roeitrainer die een stuk vriendelijker is geprijsd.

Alternatieven voor de WaterRower A1 Home

Is dit toestel niet helemaal wat je zoekt? Hieronder vind je een aantal hele goede alternatieven:

Andere leuke artikelen