Tunturi FitRow 70 review

Tunturi FitRow 70 Water

Wil jij alles weten over de Tunturi Fitrow 70? Deze populaire waterroeier komt goed naar voren in reviews en tests. Geen wonder, want het apparaat heeft een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. In deze Tunturi Fitrow 70 review laat ik precies zien wat je krijgt bij deze roeitrainer en wat ik er van vind.

Onze beoordeling

Consumenten reviews

5 / 5 van 73 reviews

€579

2 winkels

Laagste prijzen
  • Door de waterweerstand heb je een realistische roeiervaring
  • Je kunt de weerstand heel goed zelf bepalen door harder en zachter te roeien
  • De bouwkwaliteit van deze roeitrainer is boven gemiddeld

Tunturi FitRow 70 Water in het kort

De Tunturi Fitrow 70 is een waterweerstand roeitrainer met een goede kwaliteit. Met 8 weerstandsniveaus, 3 trainingsprogramma's en de realistische waterweerstand heb je een topklasse roeitrainer tegen een scherpe prijs!

Voor wie is de Tunturi FitRow 70 Water een goede keuze?

De Fitrow 70 is een hele goede keus voor iedereen die op zoek is naar een basisklasse roeitrainer met waterweerstand voor een goede prijs. De roeitrainer heeft weinig extra’s maar geeft je wel een goede roeitrainer voor een scherpe prijs.

Plus- en minpunten

  • Waterweerstand
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Maximaal gewicht van 150kg en een max lengte van 200cm
  • Duidelijk display met racemodus
  • Geen koppeling via Bluetooth
  • Kwaliteit heeft een prijs

Onze beoordeling

Hieronder vind je onze beoordeling van de Tunturi FitRow 70 Water op de belangrijkste onderdelen:

Stabiliteit
8/10
Verstelbaarheid
8/10
Weerstand
9/10
Bouwkwaliteit
9/10
Prijs
8/10
Bekijk de specificatiesSpecificaties
In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze roeitrainer:
Apparaatroeitrainer
WeerstandWater
Weerstand verstellingHandmatig
Weerstand niveaus8
Maximale lichaamslengte200 cm
Maximaal belastbaar gewicht150 kg
Gewicht38 kg
Aantal programmas3
Ergometer-
HartslagsensorNee
Waterpas verstelbaarJa
DisplayLCD
Meetgegevens op displayAfstand, Calorieverbruik, Tijd
ConnectiviteitGeen
InklapbaarJa
Bevestiging zitjeEnkele rail
Bekijk de videoVideo
Reviews

Onze beoordeling

Consumenten reviews

5 / 5 van 73 reviews

coolblue

72 reviews

1 reviews

De belangrijkste eigenschappen van de Tunturi Fitrow 70

De Tunturi FitRow 70 is het grote broertje van de Tunturi Fitrow 50 en helpt je op een uitdagende manier te trainen, waarbij het dankzij de waterweerstand soms net lijkt of je op het water zit. Je hebt de keuze uit meerdere weerstandsniveaus en dankzij het heldere en overzichtelijke scherm houd je de prestaties makkelijk bij. Bekijk bijvoorbeeld welke afstand je hebt afgelegd, hoe lang je al aan het roeien bent en hoeveel calorieën je daarmee hebt verbrand. De Tunturi FitRow 70 is geschikt tot een maximaal gewicht van 150kg en een lengte van 200cm. Dat betekent dat praktisch bijna iedereen ermee kan trainen. In deze Tunturi FitRow 70 review bekijk ik de belangrijkste eigenschappen van deze roeitrainer:

De Fitrow 70 heeft een waterweerstand

fitrow 70 waterweerstand Pin

De weerstand van de Fitrow 70 wordt opgewekt door middel van water. Een waterweerstand is de meest realistische vorm van weerstand, zeker in vergelijking met magnetische of luchtweerstand. Het voelt alsof je buiten in een roeiboot aan het roeien bent. De weerstand wordt steeds zwaarder, naarmate je meer kracht zet, zoals bij roeien in een boot ook het geval is.

Andere vergelijkbare apparaten maken bijvoorbeeld gebruik van luchtweerstand of een elektromagneet. Dat voelt niet zo realistisch aan als een waterweerstand. Het maakt dit model een goede keuze, als je de training buiten in de boot zo goed mogelijk na wilt bootsen.

De Fitrow 70 heeft 8 weerstandsniveau. Daarnaast kun je zelf de weerstand bepalen door harder of zachter te gaan roeien. Daardoor is een waterweerstand voor iedereen geschikt. Doordat je zelf de weerstand bepaald wordt je nooit geforceerd door een weerstand te kiezen die eigenlijk te zwaar is.

De display

display Pin

Het display is helder en overzichtelijk. Het toont overzichtelijk: de afstand die je hebt afgelegd, hoe lang je aan het roeien bent,  hoeveel calorieën je, roeislagen per minuut en de tijd op de 500m. Eigenlijk alles wat je nodig hebt kun je op het display vinden. De Tunturi Fitrow bied 3 trainingsprogramma’s waaronder de speciale racemodus. De  speciale racemodus. Dat betekent dat je de weerstand zo in kunt stellen dat het net lijkt of je aan het racen bent, waarbij je alles zal moeten geven.

Hij is makkelijk opklapbaar

fitrow 70 makkelijk opklapbaar Pin

Een roeimachine is met zijn lengte nogal een sta in de weg voor veel mensen. Daarom is het goed om te weten dat je de Tunturi FitRow 70 makkelijk kunt opklappen. Dat betekent dat je het apparaat lekker compact kunt opbergen, als je er even geen gebruik van maakt. Dus heb je een kleine ruimte of wil je gewoon voorkomen dat er steeds een grote roeitrainer staat? Klap ‘m op en berg het apparaat op.

Comfortabel zadel

comfortabel zadel PinHet zadel van de Tunturi FitRow 70 kun je gewoon naar jouw wens aanpassen, zodat je er op een comfortabele manier mee kunt trainen. Merk je bijvoorbeeld dat je eigenlijk wat te dichtbij of juist te ver weg zit? Je kunt het eenvoudig aanpassen, uiteraard op het moment dat je even niet aan het trainen bent.

De ergonomische comfortzitting zorgt er vervolgens voor dat je het langere tijd voor kunt houden. Het helpt je om een meer soepele beweging te maken, die voorkomt dat je na verloop van tijd last zal krijgen van pijntjes. In plaats daarvan maak je de juiste beweging, zodat je fanatiek kunt sporten en tegelijkertijd blessures voorkomt als je de Tunturi FitRow 70 gebruikt.

Handige voetsteun

tunturi fitrow 70 voetsteun Pin

In een apparaat zoals de Tunturi FitRow 70 wil je zeker weten dat je op een stevige en stabiele manier zit. Daarom is er sprake van goede voetsteunen, waarin je jouw voeten netjes vast kunt gespen.

De kantelbare voetplaten en veiligheidsriemen zorgen ervoor dat je voeten stevig vast zitten. Dus gebruik je jouw armen om fanatiek te roeien en probeer je daar alles voor te geven? De voetsteunen van de Tunturi FitRow 70 zorgen ervoor dat jij netjes op je plek blijft zitten. De antislip-afwerking van het apparaat zorgt ervoor dat ook die goed blijft staan in de kamer waarin je traint.

Makkelijk verplaatsen

makkelijk verplaatsen Pin

Heb je gesport en wil je het apparaat daarna in de hoek van de kamer zetten? Of train je af en toe buiten, waarna je de trainer weer naar binnen wilt brengen? Dankzij de transportwielen is dat heel gemakkelijk en kun je dat bovendien gewoon alleen. Je hebt er geen ander meer bij nodig, om zelf te bepalen waar je wilt trainen en alles daarna weer netjes achter te laten.

De transportwielen maken het makkelijk om de Tunturi FitRow 70 te verplaatsen. En als je er even geen gebruik meer van maakt kun je het apparaat zelfs opklappen. Zo weet je zeker dat de trainer nooit in de weg zal staan.

De Tunturi Fitrow 70 vergeleken met de Virtufit Pro water 1000

De Virtufit Pro water 1000 is waterrower voor de veeleisende roeier. Deze bied je een betere ervaring tegen natuurlijk een hogere prijs. Daarom vind je hieronder een vergelijking tussen deze 2 modellen:

Tunturi FitRow 70 Water VirtuFit Pro Water 1000
Prijs€579€899
Score
Reviews

5 / 5 van 73 reviews

5 / 5 van 27 reviews

WeerstandWaterWater
Weerstand verstellingHandmatigHandmatig
Weerstand niveaus8
Maximale lichaamslengte200 cm205 cm
Maximaal belastbaar gewicht150 kg227 kg
Gewicht38 kg37 kg
Aantal programmas332
Ergometer-Ja
HartslagsensorNeeIngebouwde handpulssensor, Los verkrijgbare borstband
Waterpas verstelbaarJaJa
DisplayLCDLCD
Meetgegevens op displayAfstand, Calorieverbruik, Tijd Afstand, Calorieverbruik, Energieverbuik, Hartslag, Roeislagen totaal, Slagen per minuut (RPM), Stappen, Tijd, Wattage
ConnectiviteitGeenKinomap
InklapbaarJaJa
Bevestiging zitjeEnkele railDubbele rail
BekijkBekijk

Voor wie is de Tunturi FitRow 70 een goede keuze?

Benieuwd of de Tunturi FitRow 70 voor jou een goede keuze is? Uit deze Tunturi FitRow 70 review blijkt dat het een roeitrainer is waarmee je de mogelijkheid hebt om jezelf flink uit te dagen. Dus zoek je een manier om intensief te trainen, om dat langere tijd te doen en het zo realistisch mogelijk te maken? Dan is de Tunturi Fitrow 70 roeitrainer een goede keuze!

Je kunt op een geweldige manier trainen, al hangt daar ook een prijskaartje aan. Het is bepaald geen instapmodel, dankzij de weerstanden, waterweerstand, de racemodus en de mogelijkheid om het ergonomisch gevormde zitje te verstellen. Zo kun je uitstekend trainen op de Tunturi FitRow 70, als je klaar bent om de volgende stap te zetten.

Is de Fitrow boven je budget?

De Fitrow 70 is niet goedkoop. Dit komt omdat het een waterweerstand roeitrainer is. Wanneer dit boven je budget is dan kun je beter kijken naar een roeitrainer met magnetische weerstand zoals de Focus Fitness Row 3.

Zoek je een topklasse waterrower?

De Fitrow 70 is een basisklasse roeitrainer en daarom geen goede keus wanneer je op zoek bent naar een topklasse roeitrainer. In dit geval kun je de VirtuFit Pro Water 1000 overwegen.

Voor wie is de Tunturi FitRow 70 een goede keus?

De Fitrow 70 is een goede keus voor iedereen die op zoek is naar een goede roeitrainer met waterweerstand. De FitRow is een hele goede roeitrainer zonder al te extra’s.

Kun je met de Tunturi Fitrow 70 ook interactief trainen?

Nee, dat is met de Fitrow 70 niet mogelijk. Deze heeft geen Bluetooth of ANT+ koppeling. Wanneer je interactief wilt trainen dan kun je de VirtuFit Ultimate Pro 2 overwegen.

Tunturi FitRow 70 Water

De Tunturi Fitrow 70 is een waterweerstand roeitrainer met een goede kwaliteit. Met 8 weerstandsniveaus, 3 trainingsprogramma's en de realistische waterweerstand heb je een topklasse roeitrainer tegen een scherpe prijs!

Alternatieven voor de Tunturi FitRow 70 Water

Is dit toestel niet helemaal wat je zoekt? Hieronder vind je een aantal hele goede alternatieven:

Andere leuke artikelen