Bowflex Max Trainer M6i review

Bowflex Max Trainer M6i

In deze Bowflex Max Trainer M6i review laat ik je alles zien over deze populaire topklasse crosstrainer/stairclimber. Deze kruising tussen een crosstrainer en stairclimber biedt een ongekende trainingservaring. Tijd om dit eens te testen in deze review!

Onze beoordeling

Consumenten reviews

5 / 5 van 6 reviews

€1499

3 winkels

Laagste prijzen
 • De traplopende beweging van de BowFlex is een stuk zwaarder dan een normale crosstrainer
 • De M6i heeft een uitzonderlijk hoge bouwkwaliteit
 • Je kunt met deze Bowflex interactief trainen met de Max Trainer app

Bowflex Max Trainer M6i in het kort

De Bowflex Max Trainer M6i is een topklasse crosstrainer die zowel gevorderde als beginnende sporters heel veel te bieden heeft. Met 16 weerstandsniveaus, een vliegwiel van 4,5 kg, de luchtweerstand, de begeleiding door Max Intelligence Software en een uitmuntende bouwkwaliteit heb je een topklasse apparaat waarmee je een full body workout kan doen!

Plus- en minpunten

 • Intensieve workout in korte tijd
 • Begeleiding door Max Intelligence Software
 • 16 weerstandsniveaus
 • Luchtweerstand
 • Ergonomisch ontwerp
 • Hartslagsensoren
 • 6 trainingsprogramma’s
 • Betaald abonnement nodig voor Max Intelligence Software
 • Hoge aanschafprijs

Onze beoordeling

Hieronder vind je onze beoordeling van de Bowflex Max Trainer M6i op de belangrijkste onderdelen:

Stabiliteit
9/10
Interactieve mogelijkheden
8/10
Verstelbaarheid
8/10
Weerstand
8/10
Bouwkwaliteit
9/10
Prijs
6/10
Bekijk de specificatiesSpecificaties
In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze crosstrainer:
Apparaatcrosstrainer
WeerstandLucht
Weerstand verstellingElektronisch
Weerstand niveaus16
Maximale lichaamslengte210 cm
Maximaal belastbaar gewicht136 kg
Gewicht68 kg
Gewicht vliegwiel4,5 kg
Plaatsing vliegwielVoor
Aantal programmas6
Ergometer-
Aandrijf systeemV-belt
HartslagsensorIngebouwde borstsensor, Ingebouwde handpulssensor, Los verkrijgbare borstband
Waterpas verstelbaarJa
DisplayLCD
Meetgegevens op displayAfstand, Calorieverbruik, Energieverbuik, Hartslag, Slagen per minuut (RPM), Snelheid, Tijd
Lengtepas40 cm
Lengtepas verstelbaarNee
ConnectiviteitBluetooth
Bekijk de videoVideo
Reviews

Onze beoordeling

Consumenten reviews

5 / 5 van 6 reviews

1 reviews

5+ reviews


De belangrijkste eigenschappen van de Bowflex Max Trainer M6i

Een stairclimber is een fitnessapparaat waarmee je een full body workout kunt doen. Kies je de Bowflex Max Trainer M6i, dan weet je zeker dat je elke dag een ultieme training kunt doen vanwege de mogelijkheden die dit apparaat biedt. Kies een van de 6 programma’s of laat je begeleiden door de Max Intelligence software, die jouw eigen personal trainer kan zijn.

Een stairclimber bootst het lopen op een trap na. Traplopen is een pittige inspanning, maar wel een die de gewrichten ontziet. Iedereen kan dus trainen op de Bowflex Max Trainer M6i. Kom alles te weten over dit apparaat in deze Bowflex Max Trainer M6i review, en wie weet train jij zelf binnenkort ook wel op een stairclimber.

Een hele mooie display

mooi display Pin

De Max Trainer M6i is uitgerust met twee displays: bovenaan zit een wijzerplaat, die als een ouderwetse analoge klok met een wijzer aangeeft hoeveel calorieën je verbrandt. Daar vlak onder zit een digitale display waarop je je trainingsgegevens kunt zien, waaronder RPM, afstand, snelheid, hartslag, tijd en verbrande calorieën. De display kan de gegevens ook grafisch weergeven. Hier weer onder zitten de knoppen waarmee je de stairclimber instelt.

Verschillende trainingsprogramma’s

Bowflex Max Trainer M6i trainingprogrammas Pin

Behalve de interactieve trainingssoftware kun je ook de trainingscomputer gebruiken. Op de computer staan 6 voorgeprogrammeerde programma’s, waarmee je kunt werken aan conditie en kracht. Zo is er een warming up en programma’s om calorieën of vet te verbranden, traplopen, 14 minuten Max high intensity interval training en een handmatig programma.

16 verschillende weerstandsniveaus

Bowflex Max Trainer M6i luchtweerstand Pin

De weerstand op de Max Trainer M6i is luchtweerstand. Dit produceert een geluid dat vergelijkbaar is met een ventilator en hoe harder je je inspant, hoe meer geluid dat veroorzaakt. Het geluid is niet echt storend en het veroorzaakt tegelijkertijd wat verkoeling. Je kunt de weerstand zelf instellen, er zijn 16 niveaus.

Een lengtepas van 40 cm

lengtepas van 40 cm Pin

De afstand die de pedalen afleggen als ze van voren naar achteren bewegen wordt de lengtepas genoemd. Deze is bij de Bowflex M6i 40 cm. Een lengtepas van 40 cm is geschikt voor mensen die langer zijn dan 1,65 m. Ben je minder lang, dan is dit iets waar je op moet letten. Als je kortere benen hebt, kan een lengtepas van 40 cm oncomfortabel aanvoelen. De stappen die je op dit apparaat moet nemen, zijn dan te groot voor je. De lengtepas is helaas niet verstelbaar zoals bij andere high-end crosstrainers zoals bij de Senz Sports C7000.

Een vliegwiel van 4,5 kilo

Het vliegwiel van de Bowflex Max Trainer M6i zit aan de voorkant van het apparaat en weegt 4,5 kilo. Dit is relatief licht voor een apparaat in deze prijsklasse. Maar tijdens de test heb ik niet ervaren dat dit te weinig weerstand oplevert. De weerstand (die samenhangt met het gewicht van het vliegwiel) heb ik zeker als zwaar genoeg ervaren.

Een uitstekende bouwkwaliteit

De bouwkwaliteit van Bowflex fitnessapparaten is uitstekend en dat geldt ook voor de Max Trainer M6i. De stairclimber kan belast worden tot 136 kilo, maar het is wel goed om in de gaten te houden dat dit een apparaat is in de basisklasse. Hij is bedoeld voor recreatief gebruik en is niet bestand tegen intensieve belasting. De M6i heeft een eigen gewicht van 68 kilo, hij is robuust en zal zeker stabiel blijven staan tijdens het trainen.

De interactieve mogelijkheden

Max Trainer interactieve apps Pin

De trainingsmogelijkheden op de Max Trainer M6i zijn vrijwel eindeloos. Hierdoor zul je je nooit vervelen tijdens een training. Je kunt het apparaat via Bluetooth koppelen met je smartphone of tablet en vervolgens gebruik maken van trainingsapps, zoals RunSocial en Under Armour. Een beetje goede muziek helpt je ook makkelijker door je workout komen. Zet tijdens het sporten de radio aan (via de streamingsdienst Bowflex Radio) en de tijd vliegt voorbij.

Enkele trainingen van de Max Intelligence software zijn gratis te gebruiken. Maar wil je de volledige ervaring, dan kun je het beste kiezen voor een betaald abonnement. Hiermee kun je echt alles uit je training halen. De intelligente software wordt dan je eigen privé trainer. Om te weten te komen wat je huidige niveau is, begin je met een fitnesstest. Hierbij wordt vastgesteld wat je basisconditie is en waar je maximale inspanning ligt.

De software “Max” zal de trainingen nu helemaal aanpassen aan jouw niveau en aan wat je wilt bereiken. Iedereen is anders, vandaar dat de software flexibel is en zich kan afstemmen op jouw fysieke mogelijkheden. Dat niet alleen, hij kan zich zelfs aanpassen aan de dag. Voel je je niet fit of heb je bijvoorbeeld weinig tijd? Dan kan Max de training aanpassen, zodat je in korte tijd toch een goede en effectieve workout kan doen.

De software zal elke training gegevens verzamelen en op die manier je voortgang bijhouden en de trainingen daarop aanpassen. Zo zul je continu worden uitgedaagd om je grenzen te verleggen. En Max helpt daarbij: hij zal je pushen als dat nodig is en belonen wanneer het goed gaat. Ook al is deze software digitaal, het zal werkelijk aanvoelen alsof je een personal trainer achter je hebt staan.

De plus en minpunten

Bowflex is een bekende producent van fitnessapparaten en hun Max Trainer M5 was een van de best verkochte apparaten ter wereld. De M6i is de opvolger en probeert zijn kleine broertje te overtreffen in mogelijkheden. Deze stairclimber is uitgerust met een groot en duidelijk display, heeft ergonomisch ontworpen handgrepen en is uitgerust met de Max Intelligence software. Deze biedt je een trainingsprogramma op maat aan, waardoor je heel efficiënt aan je sportieve doelen kunt werken.

Maak je geen gebruik van de software, dan heb je op de trainingscomputer ook nog 6 verschillende programma’s waar je uit kunt kiezen. Je training kun je zwaarder maken door de luchtweerstand aan te passen en tijdens het sporten kun je luisteren naar de streamingdienst Bowflex radio. De M6i is verder ook voorzien van hartslagsensoren.

Wat opvalt in deze Bowflex Max Trainer M6i review is het feit dat dit een apparaat is in de hoge prijsklasse (zijn kleine broertje de Bowflex Max Trainer M3i is een stuk goedkoper). Het vliegwiel heeft een gewicht van 4,5 kilo, wat niet erg zwaar is. Daarnaast is de interactieve software niet gratis te gebruiken, je hebt er een abonnement voor nodig.

Hoe traint deze crosstrainer?

Bowflex Max Trainer M6i review Pin

Zoek jij een fitnessapparaat waarmee je in korte tijd veel kunt bereiken op het gebied van conditie en kracht? De M6i is de kleine broer van Bowflex Max Trainer M8i en staat bekend als apparaat dat je een complete workout kan geven in slechts 14 minuten. Dat is dus ideaal voor mensen die een volle agenda hebben, maar wel wat aan hun fitheid willen doen. De intelligente software maakt het trainen ook nog eens leuker. Als je moeite hebt om regelmatig te sporten, zorgen de interactieve mogelijkheden ervoor dat het trainen toch elke keer leuk is. Uit reviews blijkt dat mensen de persoonlijke aanpak waarderen. Deze helpt echt om vaker (en met plezier) te sporten en geeft je een intensieve workout op je eigen niveau.

Er zijn weinig fitnessapparaten die je lichaam in zo korte tijd zo’n intensieve training kunnen geven. Je traint met de stairclimber zowel je onder- als je bovenlichaam en bijkomend voordeel is dat het een low impact workout is: de beweging ontziet je gewrichten. Uit reviews kun je opmaken dat de Bowflex M6i goed beoordeeld wordt op comfort en stabiliteit. De Max Trainer M6i is verder uitgerust met de gebruikelijke nuttige opties, zoals een tablethouder, hartslagsensoren en ingebouwde speakers. Ook is het goed dat de weerstand ingesteld kan worden (keuze uit 16 niveaus), waardoor zowel beginners als gevorderden voldoende uitgedaagd zullen worden.

De Bowflex Max Trainer M6i vergeleken met de M8i

De Bowflex heeft nog een duurder model, de M8i. Hieronder zie je een vergelijking tussen deze 2 modellen. Zoals je kunt zien is de M8i de meerprijs eigenlijk niet waard.

Bowflex Max Trainer M6iBowflex Max Trainer M8i
Prijs€1499€1899
Score
Reviews

5 / 5 van 6 reviews

4.8 / 5 van 17 reviews

WeerstandLuchtLucht
Weerstand verstellingElektronischElektronisch
Weerstand niveaus1620
Maximale lichaamslengte210 cm210 cm
Maximaal belastbaar gewicht136 kg136 kg
Gewicht68 kg68 kg
Gewicht vliegwiel4,5 kg4,5 kg
Plaatsing vliegwielVoorVoor
Aantal programmas66
Ergometer--
Aandrijf systeemV-beltV-belt
HartslagsensorIngebouwde borstsensor, Ingebouwde handpulssensor, Los verkrijgbare borstbandIngebouwde borstsensor, Ingebouwde handpulssensor, Los verkrijgbare borstband
Waterpas verstelbaarJaJa
DisplayLCDLCD
Meetgegevens op displayAfstand, Calorieverbruik, Energieverbuik, Hartslag, Slagen per minuut (RPM), Snelheid, Tijd Afstand, Calorieverbruik, Energieverbuik, Hartslag, Slagen per minuut (RPM), Snelheid, Tijd
Lengtepas40 cm40 cm
Lengtepas verstelbaarNeeNee
ConnectiviteitBluetoothBluetooth
BekijkBekijk

Conclusie: de Bowflex Max Trainer M6i kopen, of niet?

Uit deze Bowflex Max Trainer M6i review blijkt dat deze crosstrainer veel waar biedt voor zijn geld. Met dit fitnessapparaat kun je in korte tijd aan zowel conditie als kracht werken. Het combineert de intensiteit van het traplopen met de vloeiende beweging van de crosstrainer. Je training wordt naar een hoger niveau getild als je gebruik maakt van de Max Intelligence Software. De M6i is ontworpen voor verschillende soorten gebruikers.

Voor beginners is de aanschafprijs misschien wel te hoog. Maar als je de stap neemt om voor deze stairclimber te gaan, weet je zeker dat je een apparaat in huis krijgt waarmee je jaren vooruit kunt. Als je na verloop van tijd die fel begeerde ijzersterke conditie hebt gekregen, hoef je niet over te stappen naar een ander apparaat. De M6i met zijn intelligente software zal je ook dan gewoon blijven uitdagen.

Ook voor gevorderden is de Bowflex dus een geschikt fitnessapparaat. Wat weerstand betreft zal deze voldoende uitdaging blijven bieden, evenals de mogelijkheden voor interactieve trainingen (zowel de Max software als andere apps).

Is de Bowflex Max Trainer M6i iets voor mij?

De M6i is een goede keus voor iedereen die een topklasse stairclimber crosstrainer zoekt met interactieve mogelijkheden en door ook het budget voor heeft.

Bowflex Max Trainer M6i

De Bowflex Max Trainer M6i is een topklasse crosstrainer die zowel gevorderde als beginnende sporters heel veel te bieden heeft. Met 16 weerstandsniveaus, een vliegwiel van 4,5 kg, de luchtweerstand, de begeleiding door Max Intelligence Software en een uitmuntende bouwkwaliteit heb je een topklasse apparaat waarmee je een full body workout kan doen!

Alternatieven voor de Bowflex Max Trainer M6i

Is dit toestel niet helemaal wat je zoekt? Hieronder vind je een aantal hele goede alternatieven:

Andere leuke artikelen