Bowflex Max Trainer M3i review

Bowflex Maxtrainer M3i

In deze Bowflex Max Trainer M3i review laat ik je alles zien van deze populaire high-end crosstrainer/stairclimber. Deze kruising tussen een crosstrainer en stairclimber biedt een ongekende trainingservaring. Tijd om dit eens te testen in deze review!

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.6 / 5 van 190 reviews

4 winkels

 • De traplopende beweging van de BowFlex is een stuk zwaarder dan een normale crosstrainer
 • Deze crosstrainer heeft een uitzonderlijk hoge bouwkwaliteit
 • Je kunt met deze Bowflex interactief trainen met de Max Trainer app

Bowflex Max Trainer M3i in het kort

De Bowflex Max Trainer M3i heeft zowel gevorderde als beginnende sporters veel te bieden. Met 8 weerstandsniveaus, een vliegwiel van 10 kg en een uitmuntende bouwkwaliteit heb je een topklasse apparaat waarmee je een full body workout kan doen!

Voor wie is de Bowflex Max Trainer M3i een goede keuze?

De Bowflex M3i is een goede keuze voor iedereen die op zoek is naar een stairclimber crosstrainer met een hoge kwaliteit. M3i is compacter dan een normale crosstrainer en ook de training is ook een stuk zwaarder. Hierdoor kun je thuis een uitstekende training doen. De hoge prijs is natuurlijk een nadeel, kwaliteit heeft natuurlijk wel een prijs.

Plus- en minpunten

 • Soepele, low impact training
 • Kortdurende intensieve workout
 • Max Trainer app voor begeleiding op maat
 • Hartslagmeting via borstband of sensoren
 • Robuust en stabiel apparaat
 • Geschikt voor intensief gebruik
 • Geschikt voor HIIT training
 • Abonnement nodig voor Max Intelligence Software

Onze beoordeling

Hieronder vind je onze beoordeling van de Bowflex Max Trainer M3i op de belangrijkste onderdelen:

Stabiliteit
9/10
Interactieve mogelijkheden
8/10
Verstelbaarheid
9/10
Weerstand
8/10
Bouwkwaliteit
9/10
Prijs
7/10
Bekijk de specificatiesSpecificaties
In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze crosstrainer:
Apparaatcrosstrainer
WeerstandLucht
Weerstand verstellingHandmatig
Weerstand niveaus8
Maximale lichaamslengte210 cm
Maximaal belastbaar gewicht136 kg
Gewicht65
Gewicht vliegwiel10 kg
Plaatsing vliegwielVoor
Aantal programmas2
Ergometer-
Aandrijf systeemV-belt
HartslagsensorIngebouwde handpulssensor, Meegeleverde borstband
Waterpas verstelbaarJa
DisplayLCD
Meetgegevens op displayHartslag, Tijd
Lengtepas40 cm
Lengtepas verstelbaarNee
ConnectiviteitBluetooth
Bekijk de videoVideo
Reviews

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.6 / 5 van 190 reviews

1 reviews

5 reviews

1 reviews

177 reviews

coolblue

6 reviews


De belangrijkste eigenschappen van de Bowflex Max Trainer M3i

Zoek jij een fitnessapparaat waarmee je in korte tijd maximaal calorieën kunt verbranden? Met de Bowflex Max Trainer M3i haal je een efficiënte stairclimber in huis, die de soepele beweging van een crosstrainer combineert met de kracht die je moet leveren wanneer je traploopt.

Al je spieren worden aangesproken op de Bowflex, waardoor je in recordtijd je workout kunt afronden. Voor wie weinig tijd heeft, maar wel een lekker intensieve training wil doen, is dit apparaat ideaal. Meer weten over de M3i? Lees hieronder in deze Bowflex Max Trainer M3i review alles over wat deze stairclimber te bieden heeft.

Een lengtepas van 40 cm

lengtepas van 40 cm Pin

De lengtepas is de afstand die de pedalen afleggen van voor naar achter. Als je klein van stuk bent, zul je minder grote stappen nemen dan iemand die langer is. Daarom moet je altijd goed op de lengtepas van een stairclimber letten. Op de Max Trainer M3i is deze 40 cm. Ben je 1,65 m of langer, dan is dat prima. Ben je echter minder lang, dan kan het zijn dat het trainen op de Bowflex niet aangenaam voelt. Je moet te grote stappen nemen en dat kan zorgen voor overbelasting van je spieren. Wanneer je twijfelt is het een goed idee om de M3i eerst uit te proberen in een winkel.

Een hele mooie display

Bowflex Max Trainer M3i display Pin

De display van de Bowflex M3i ziet er opvallend uit. Er is een wijzerplaat die de hoeveelheid calorieën die je verbrandt tijdens het trainen aanwijst, als een ouderwetse digitale klok. Daaronder zit de display waarop je duidelijk je trainingsgegevens kunt aflezen (afstand, snelheid, tijd, hartslag, RPM en Watt). De display is heeft geen kleur zoals bij de grote broer de Bowflex Max Trainer M8i. De besturing van het apparaat gaat via een apart gedeelte met knoppen, waarmee je bijvoorbeeld een training kunt starten of eindigen. De bediening van de M3i is heel eenvoudig.

8 weerstandsniveaus

luchtweerstand Pin

De weerstandsniveaus van de Bowflex Max Trainer M3i wordt opgewekt door middel van lucht. Je kunt zelf de weerstand instellen met een draaiknop aan het handvat (dat gaat dus vrij eenvoudig omdat de knop binnen handbereik zit). Er zijn 8 niveaus om uit te kiezen. Let er op dat luchtweerstand wel geluid oplevert. Het klinkt alsof er een flinke ventilator aan staat. De meeste gebruikers vinden het niet storend en zien er zelfs het voordeel van. De wind die je eigen beweging opwekt, zorgt ook meteen voor wat verkoeling.

Een vliegwiel van 10 kilo

Het vliegwiel, dat aan de voorkant van het apparaat zit, heeft een gewicht van 10 kilo. Dit onderdeel van de stairclimber is deels verantwoordelijk voor de zwaarte van de weerstand, maar is ook van belang voor een soepele beweging. Zou een vliegwiel te licht zijn, dan kan het gebeuren dat je bij hogere intensiteit merkt dat de beweging schokkerig wordt. Dat voelt niet aangenaam. Met een vliegwiel van 10 kilo zul je daar met de Bowflex M3i geen last van hebben.

Verschillende trainingsprogramma’s

Ga je geen gebruik maken van interactief trainen of de Intelligence Software? Dan zul je genoegen moeten nemen met 2 trainingsprogramma’s die op de computer staan. Dit zijn HIIT trainingen, waarmee je aan je conditie en kracht kunt werken.

Een uitmuntende bouwkwaliteit

De Bowflex Max Trainer M3i is een kwalitatief uitstekend apparaat. De gebruikte materialen zijn duurzaam en er is veel aandacht en zorg besteed aan de afwerking. Met een eigen gewicht van 64 kilo kun je er van op aan dat deze stairclimber tijdens elke training goed blijft staan. De geleverde garantie is 2 jaar, wat niet zo heel lang is voor een apparaat in deze prijsklasse. Daarentegen is de M3i wel geschikt voor intensief gebruik (6 uur per dag) en valt hij in de topklasse.

De interactieve mogelijkheden

Max Trainer interactieve apps Pin

Deze stairclimber biedt verschillende soorten interactieve trainingen aan. Als je de M3i via Bluetooth koppelt met je smartphone of tablet, gaat er een wereld van trainingsmogelijkheden voor je open. Je kunt gebruik maken van trainingsapps, maar het is helaas niet duidelijk aangegeven welke er te combineren zijn met dit type Bowflex.

De Max Intelligence Software

Dan is er nog de Max Intelligence Software. Neem je geen abonnement, dan kun je enkele trainingen gratis volgen. Maar je krijgt meer opties als je wel een abonnement neemt. Door deze software verander je je eigen fitnessapparaat in een personal trainer. Het begint met een fitnesstest, waarmee “Max” kan vaststellen hoe goed je conditie op dit moment is. Op basis van deze gegevens zal de software een trainingsprogramma opstellen, waardoor je precies die training krijgt die je nodig hebt om fitter en sterker te worden.

Een workout op maat

Daardoor krijg je dus echt een workout op maat. Verder is het bijzonder dat de software rekening kan houden met hoeveel tijd je op een bepaald moment hebt. Heb je een keer weinig tijd, dan calculeert de software dit in en zorgt ervoor dat je in die kortere tijd toch een training krijgt die net zo effectief is als anders. De AI blijft je voortgang in de gaten houden, motiveert je wanneer je dat nodig hebt en is zelfs in staat om bij te houden welke muziek je het leukste vindt. Met de Max Intelligence Software krijg je dus, ondanks dat je alleen sport, de begeleiding die je nodig hebt om alles uit je training te halen.

De plus en minpunten van de Bowflex M3i

Een stairclimber combineert de pluspunten van een crosstrainer (low impact training en een full body workout) met de intensiteit van het traplopen. Op een crosstrainer beweeg je net als wanneer je wandelt of hardloopt. Een stairclimber bootst het lopen op een trap na. De beweging is een stuk intensiever. Daardoor kun je een stevige workout doen, waarbij je in korte tijd veel calorieën verbrandt. Dit is een apparaat waarmee je aan zowel je kracht als aan je conditie kunt werken.

De Max Trainer Bowflex M3i is een robuust apparaat

De Max Trainer Bowflex M3i het kleine broertje van de Bowflex Max Trainer M6i en is een robuust apparaat, dat door zijn eigen gewicht van 64 kilo altijd stevig op zijn plek blijft staan. Hij is dan ook geschikt voor intensieve trainingen tot wel 6 uur per dag. Je kunt tijdens de training je hartslag in de gaten houden met de bijgeleverde hartslagband. Door het apparaat te koppelen met je smartphone kun je gebruik maken van trainingsapps en de speciale Max Intelligence Software.

Wil je echter gebruik maken van deze software, dan zitten hier wel kosten aan verbonden. Je moet een abonnement afsluiten dat je kunt betalen per maand of per jaar. Besluit je dat je deze software niet nodig hebt, dan kun je altijd nog de trainingsprogramma’s op de trainingscomputer gebruiken. Er staan helaas maar 2 programma’s op.

Hoe traint deze stairclimber?

Bowflex Maxtrainer M3i review Pin

Zoek je een efficiënt fitnessapparaat dat je hele lichaam in een keer traint, dan kom je snel uit bij een stairclimber. Doordat je de beweging van het traplopen imiteert, krijgen je bovenbenen en billen een pittige training. Maar je armen moeten ook meedoen: je houdt met je handen twee handvatten vast die heen en weer bewegen. Je staat op de Bowflex lichtjes voorover gebogen, waardoor je buikspieren eveneens aan bod komen.

Intensieve maar geen belastende workout

Hoewel de workout op de Bowflex M3i behoorlijk intensief is, zal een training niet snel een blessure opleveren. De bewegingen die je maakt zijn soepel en belasten je gewrichten niet. Daarom is op een stairclimber trainen altijd erg comfortabel. De M3i is ook nog ontworpen met ergonomie in gedachten. Je kunt de handvatten op verschillende manieren vasthouden en de pedalen zijn voorzien van anti-slip ribbels.

Uit de Bowflex Max Trainer M3i review blijkt dat je met de Bowflex Max Trainer M3i in korte tijd een intensieve workout kunt doen. In deze tijd waarin we allemaal volle agenda’s hebben, gaan we liever niet een uur in de sportschool trainen. Het voordeel van trainen op de M3i is, dat je in een kwartier tijd net zoveel kunt bereiken als in een uur tijd waarin je een andere sport zou hebben gedaan. Het interactief trainen met de intelligente software wordt ook goed beoordeeld, alleen zijn de kosten wel wat aan de hoge kant.

Voor wie is deze crosstrainer een goede keuze?

Uit deze Bowflex Max Trainer M3i review blijkt dat deze crosstrainer voor zowel gevorderde als beginnende sporters veel te bieden heeft. Voor beginnende sporters kan het zijn dat de aanschafprijs wat aan de hoge kant is. Maar als je je gezondheid serieus neemt, is de M3i wel een goede manier om hieraan te werken. Het voordeel is dat je met één apparaat heel je lichaam kunt trainen en zowel je conditie als kracht kunt verbeteren. De begeleiding van “Max”, de software, kan daar goed bij helpen als je zelf niet goed weet hoe je je training moet aanpakken.

Ook voor ervaren sporters een goede keus

Maar ook als ervaren sporter kun je baat hebben van deze stairclimber. Dit robuuste apparaat is bestand tegen langdurige belasting, dus zelfs als je enkele uren per dag wilt trainen is dat geen probleem. De Max Intelligence Software helpt je om je sportieve doelen te bereiken en zal ervoor zorgen dat je elke training weer uitgedaagd wordt. Stairclimbers zijn duidelijk geen crosstrainers, want de intensiteit van de trainingen die je hierop kunt doen, ligt toch wel een stuk hoger.

Verder is de Bowflex Max Trainer M3i ook geschikt voor specifieke doelgroepen: mensen die graag een pittige workout willen doen, maar door kwetsbare gewrichten geen zware sporten kunnen doen. Zij kunnen wel gebruik maken van de stairclimber. Deze maakt het mogelijk om low impact trainingen te doen die geen zware druk uitoefenen op enkels, knieën of heupen. En de stairclimber is natuurlijk het ideale apparaat voor iedereen die weinig tijd heeft voor sporten, die echt niet meer dan een kwartier per dag kunnen trainen. Met de Bowflex M3i lukt het je zelfs dan toch om fit en gezond te blijven.

De Bowflex M3i vergeleken met de M6i

Het volgende model in de Bowflex lijn is de M6i en deze is gelijk een paar honderd euro duurder. Is het een upgrade waard? Hieronder zie je een vergelijking tussen de M3i en M6i:

Bowflex Max Trainer M3iBowflex Max Trainer M6i
Prijs€1499
Score
Reviews

4.6 / 5 van 190 reviews

5 / 5 van 6 reviews

WeerstandLuchtLucht
Weerstand verstellingHandmatigElektronisch
Weerstand niveaus816
Maximale lichaamslengte210 cm210 cm
Maximaal belastbaar gewicht136 kg136 kg
Gewicht6568 kg
Gewicht vliegwiel10 kg4,5 kg
Plaatsing vliegwielVoorVoor
Aantal programmas26
Ergometer--
Aandrijf systeemV-beltV-belt
HartslagsensorIngebouwde handpulssensor, Meegeleverde borstband Ingebouwde borstsensor, Ingebouwde handpulssensor, Los verkrijgbare borstband
Waterpas verstelbaarJaJa
DisplayLCDLCD
Meetgegevens op displayHartslag, Tijd Afstand, Calorieverbruik, Energieverbuik, Hartslag, Slagen per minuut (RPM), Snelheid, Tijd
Lengtepas40 cm40 cm
Lengtepas verstelbaarNeeNee
ConnectiviteitBluetoothBluetooth
BekijkBekijk

Bowflex Max Trainer M3i

De Bowflex Max Trainer M3i heeft zowel gevorderde als beginnende sporters veel te bieden. Met 8 weerstandsniveaus, een vliegwiel van 10 kg en een uitmuntende bouwkwaliteit heb je een topklasse apparaat waarmee je een full body workout kan doen!

Alternatieven voor de Bowflex Max Trainer M3i

Is dit toestel niet helemaal wat je zoekt? Hieronder vind je een aantal hele goede alternatieven:

Andere leuke artikelen