Focus Fitness Fox 5 review

focus fitness fox 5

Zoek je een veelzijdige crosstrainer die waar voor zijn geld biedt? Lees in deze Focus Fitness Fox 5 review alles over deze populaire crosstrainer. Is dit ook voor jou de beste keuze? Ik laat het je in de test zien!

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.5 / 5 van 105 reviews

€599

3 winkels

Laagste prijzen
 • Heeft al regelmatig de best reviewd award gewonnen van Kieskeurig
 • De voetpedalen en lengtepas zijn beide verstelbaar
 • De Fox 5 voelt door het hoge eigen gewicht heel stabiel aan

Focus Fitness Fox 5 in het kort

De Focus Fitness Fox 5 is een complete en stabiele crosstrainer. Met een grote keuze aan trainingsprogramma’s, een instelbare lengtepas en 16 weerstandsniveaus heb je met deze crosstrainer bijna een professioneel trainingsapparaat in huis.

Voor wie is de Focus Fitness Fox 5 een goede keuze?

De Focus Fitness Fox 5 is een goede keus voor iedereen die op zoek is naar een allround crosstrainer. De Fox 5 heeft voor beginners en gevorderde voldoende te bieden zoals verstelbare voetpedalen en lengtepas, een degelijke constructie en zwaar vliegwiel. De Fox 5 is wel redelijk aan de prijs. Zeker in vergelijking met andere topklasse crosstrainers.

Plus- en minpunten

 • 16 Weerstandsniveaus
 • Instelbare lengtepas
 • 12 Trainingsprogramma’s
 • Hartslagsensoren en koppeling met hartslagband mogelijk
 • Geruisloos
 • Lage instap
 • Geen koppeling via Bluetooth
 • Geen userprofielen mogelijk

Onze beoordeling

Hieronder vind je onze beoordeling van de Focus Fitness Fox 5 op de belangrijkste onderdelen:

Stabiliteit
8/10
Interactieve mogelijkheden
1/10
Verstelbaarheid
7/10
Weerstand
8/10
Bouwkwaliteit
7/10
Prijs
7/10
Bekijk de specificatiesSpecificaties
In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze crosstrainer:
Apparaatcrosstrainer
WeerstandMagnetisch
Weerstand verstellingElektronisch
Weerstand niveaus16
Maximaal belastbaar gewicht150 kg
Gewicht68 kg
Gewicht vliegwiel20 kg
Plaatsing vliegwielAchter
Aantal programmas12
Ergometer-
HartslagsensorHandsensoren, Hartslagmeter
Waterpas verstelbaarJa
Lengtepas47 cm
Lengtepas verstelbaar-
DisplayLCD
Meetgegevens op displayCalorieverbruik, Grafiekweergave, Afstand, Hartslag, RPM, Snelheid, Tijd, Wattage
Bekijk de videoVideo
Reviews

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.5 / 5 van 105 reviews

24 reviews

21 reviews

35 reviews

logo kieskeurig

25 reviews

Awards en prijzen:

De Focus Fitness Fox 5 heeft al verschillende keren de best review award van kieskeurig gewonnen. Dit betekent dat deze crosstrainer de beste reviews van alle apparaten in deze categorie heeft ontvangen!


De belangrijkste eigenschappen van de Focus Fitness Fox 5

De Focus Fitness Fox 5 is een aanschaf waar je veel aan zult hebben. Enkele pluspunten zijn de instelbare lengtepas, 16 weerstandsniveaus en de grote keuze in trainingsprogramma’s. Het apparaat is volledig geruisloos en staat stevig en stabiel. Het is een zeer complete crosstrainer, geschikt voor sporters van elk niveau. In deze Focus Fitness Fox 5 review bekijk ik de belangrijkste eigenschappen van deze crosstrainer.

De lengtepas

rear driven Pin

De lengtepas is de afstand die je voet aflegt van voor naar achteren op de crosstrainer. Een langere pas is comfortabeler, dat lijkt meer op hoe je natuurlijke loopbeweging is. Op de Fox 5 is de lengtepas 47 cm en dat maakt het lopen zeer comfortabel. Zowel de pedalen als de lengtepas kunnen net als bij de Tunturi FitCross 50i op je eigen lichaamslengte worden afgesteld. Dat kan zeker niet bij alle crosstrainers, dus dat is een groot voordeel. Je kunt hierdoor de positie van de pedalen ten opzichte van de handgrepen instellen, zodat je comfortabeler kunt trainen. De lengtepas kan in vier standen ingesteld worden en de pedalen in drie.

Display

display Pin

Het display bestaat uit een verlicht LCD scherm en een paneel met toetsen. Het is eenvoudig te bedienen en daarmee kun je alle opties voor de crosstrainer instellen: van de weerstand tot het trainingsprogramma dat je wilt doen en het inzien van je gegevens. De display laat de afgelegde afstand, RPM, calorieverbruik, wattage, hartslag en snelheid zien. De gegevens worden weergegeven in een grafiek.

Materiaal en bouwkwaliteit

stuur Pin

Het maximaal belastbare gewicht van een crosstrainer is vaak een goede indicatie om te zien hoe stevig het apparaat is. De Fox 5 is belastbaar tot 150 kilo en dat geeft aan dat hij zeer robuust is. Ook is de crosstrainer zelf zwaar met zijn 68 kilo. Hieruit blijkt wel dat de Fox 5 een intensieve training goed aan kan. De bewegende delen zijn verder voorzien van SKF lagers, die onderhoudsvrij zijn en mede verantwoordelijk zijn voor het feit dat je vrijwel geruisloos je workout kunt doen.

De aandrijving van de Fox 5 gaat door middel van een V-velt. Deze vorm van aandrijving is beter dan met een ketting, omdat je er minder geluidsoverlast van krijgt. De V-belt is sterk en zorgt ervoor dat je soepel en stil kunt trainen. Dat de Fox 5 een kwaliteitsapparaat is, kun je zien aan de nette afwerking van alle naden, het mooie design en het gebruik van degelijke materialen.

De Fox 5 is beschikbaar in twee verschillende types: de Fox 5 en de Fox 5 iPlus. Behalve dat de iPlus versie een koppeling met andere apparaten kan maken via Bluetooth, is ook het ontwerp net wat anders. De handgrepen zijn aangepast en in plaats van een enkele hendel, heb je een handgreep die vertakt is in meerdere horizontale grepen. Hierdoor heb je de mogelijkheid om deze op 7 verschillende manieren vast te pakken. Dit helpt om overbelasting te voorkomen, omdat je in elke positie andere spieren gebruikt. En het geeft je nog meer mogelijkheden voor een afwisselende workout. Een ander verschil is dat bij deze versie van de Fox 5 een hartslagband wordt meegeleverd.

Trainingsprogramma’s

De trainingscomputer heeft 12 verschillende programma’s waar je uit kunt kiezen. Er zijn complete programma’s die bijvoorbeeld 20 of 30 minuten duren en waarbij verschillende weerstandsniveaus ingesteld worden. Maar je kunt zelf ook een training samenstellen. Voorbeelden van trainingen zijn bijvoorbeeld om programma’s die de vetverbranding stimuleren of een cardiotraining. Er is ook een hartslagprogramma. Voor je begint met trainen kun je een fittest doen, waarbij je huidige fitheid wordt vastgelegd. Doe hem na enkele weken nog eens, om te kijken hoe je vooruit bent gegaan.

Hoe traint de Focus Fitness Fox 5?

Het belangrijkste van een fitnessapparaat: hoe lekker traint deze? In deze Focus Fitness Fox 5 review test ik het.

De fox 5 is solide en traint lekker

focus fitness fox 5 review Pin

Met een crosstrainer krijg je een total body workout. Door de handgrepen vast te houden train je je armen en schouders, en doordat je op de pedalen staat worden ook je benen getraind. Belangrijk voor het comfort op een crosstrainer, is het gewicht van het vliegwiel en dat het apparaat stevig staat. Hoe zwaarder het vliegwiel is, hoe soepeler het trainen zal gaan. Dat is bij de Fox 5 prima in orde. Het vliegwiel weegt 20 kilo. Door dit gewicht zullen zowel beginners als ervaren sporters goed kunnen trainen op de Fox 5.

De Fox 5 zit goed in elkaar. Het apparaat is zeer solide en blijft stevig staan. Dat komt ook doordat hij met bijna 70 kilo een groot eigen gewicht heeft. Zelfs als je een stevige workout doet en alles geeft, zal hij onbeweeglijk op zijn plek blijven staan.

Het comfort dat de Focus Fitness Fox 5 biedt is groot. Het apparaat heeft in tegenstelling tot de Focus Fitness Fox 3 een lage instap, handig als je wat slecht ter been bent, en de lengtepas is in te stellen op je eigen lichaamslengte. De handgrepen zijn ergonomisch ontworpen. De pedalen zijn voorzien van een speciale cushion padding. Dit zorgt voor net wat meer vering, zodat je enkels en knieën wat minder zwaar belast worden. Het vliegwiel is achteraan geplaatst (rear-driven). Hierdoor krijg je een workout die meer lijkt op hardlopen, met een wat kortere pas. Dat maakt het trainen iets intensiever, dan bij een crosstrainer die het vliegwiel aan de voorkant heeft zitten.

Veel verschillende programma’s

Binnen trainen kan nog wel eens afgezaagd worden, als je altijd op hetzelfde apparaat moet sporten. De Focus Fitness 5 biedt genoeg afwisseling doordat je de keuze hebt uit 12 verschillende programma’s. Je kunt ook trainen op hartslag. Verder is de Fox 5 zeer stil: je kunt het apparaat gerust ‘s avonds laat gebruiken of als er iemand in huis werkt of studeert. Wanneer je ook wilt trainen, je kunt er van op aan dat andere bewoners of buren er geen last van zullen hebben.

De interactieve mogelijkheden van de Fox 5

Wat zijn de interactieve mogelijkheden van de Fox 5?

De Fox 5 heeft een iPlus module

fox 5 iplus Pin

De iPlus versie van de Fox 5 heeft net als de Focus Fitness Senator crosstrainer meer interactieve mogelijkheden door de iPlus module. Hiermee kan de crosstrainer een koppeling maken met andere devices, door middel van Bluetooth. Door deze koppeling kun je je crosstrainer aansturen via je telefoon of tablet. Ook kun je gebruik maken van alle mogelijkheden die sport- en gezondheids-apps bieden (zolang deze kunnen samenwerken met de Focus Fitness Fox 5).

Gebruik je een applicatie, dan heb je nog meer keuze uit verschillende trainingen. Kies je een training, dan zal je smartphone deze training starten en kun je je crosstrainer aansturen via je telefoon. Als je start, zal dus tijdens de training ook de weerstand automatisch worden aangepast. De meeste apps bieden een mooie grafische weergave van je gegevens en je kunt dan ook je historie in zien. Interactief trainen biedt nog meer voordelen: afhankelijk van welke app je gebruikt, kun je met anderen samen sporten en met wedstrijden meedoen.

De Focus Fitness Fox 5 vergelijken

Focus Fitness Fox 5Focus Fitness Senator crosstrainer
Prijs€599€699
Score
Reviews

4.5 / 5 van 105 reviews

4.3 / 5 van 18 reviews

WeerstandMagnetischMagnetisch
Weerstand verstellingElektronischElektronisch
Weerstand niveaus1632
Maximaal belastbaar gewicht150 kg150 kg
Gewicht68 kg67 kg
Gewicht vliegwiel20 kg12 kg
Plaatsing vliegwielAchterVoor
Aantal programmas1212
Ergometer--
HartslagsensorHandsensoren, HartslagmeterHandsensoren, Hartslagmeter
Waterpas verstelbaarJaJa
Lengtepas47 cm60 cm
Lengtepas verstelbaar-Nee
DisplayLCDLCD
Meetgegevens op displayCalorieverbruik, Grafiekweergave, Afstand, Hartslag, RPM, Snelheid, Tijd, WattageCalorieverbruik, Grafiekweergave, Afstand, Hartslag, RPM, Snelheid, Tijd, Wattage
BekijkBekijk

Conclusie: de Focus Fitness Fox 5 kopen of niet?

De Focus Fitness Fox 5 is een zeer complete crosstrainer, geschikt voor elke thuissporter. Het robuuste ontwerp, mooie design, zware vliegwiel en instelbare lengtepas maken deze crosstrainer bijna van professionele kwaliteit. Je hebt een grote keuze uit verschillende trainingsprogramma’s en de weerstand kan zeer zwaar gezet worden. Hij is geschikt voor intensief thuisgebruik. Wil je dagelijks trainen, dan is de Fox 5 het apparaat dat je zoekt. Maar ook beginners die op zoek zijn naar een betrouwbare crosstrainer, zullen met de Fox 5 een uitstekende keuze maken.

Kies je voor de iPlus versie, dan krijg je de interactieve mogelijkheden erbij, wat een goede optie is voor de veeleisende sporter. Omdat de trainingscomputer de beperking heeft dat je geen userprofielen kunt aanmaken, kun je met de iPlus nog beter aan je doelen werken. En dat kan al voor maar een paar tientjes extra.

Wil je de Fox 5 nog vergelijken met andere crosstrainers? Je kunt deze crosstrainer vergelijken met andere in dit artikel.

Focus Fitness Fox 5

De Focus Fitness Fox 5 is een complete en stabiele crosstrainer. Met een grote keuze aan trainingsprogramma’s, een instelbare lengtepas en 16 weerstandsniveaus heb je met deze crosstrainer bijna een professioneel trainingsapparaat in huis.

Alternatieven voor de Focus Fitness Fox 5

Is dit toestel niet helemaal wat je zoekt? Hieronder vind je een aantal hele goede alternatieven:

Andere leuke artikelen