Senz sports c7000 review

senz sports c7000

In deze Senz Sport C7000 review laat ik je alles zien over deze populaire high-end crosstrainer. Deze luxe crosstrainer biedt een ongekende trainingservaring. Tijd om dit eens te testen!

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.7 / 5 van 18 reviews

€1199

3 winkels

Laagste prijzen
  • De C7000 heeft een 7 inch TFT-scherm wat draait op Android
  • Een front driven vliegwiel van maar liefst 12 kilo
  • Een hele hoge lengtepas van 60 cm die ook verstelbaar is

Senz sports c7000 in het kort

De Senz Sport C7000 crosstrainer is een opvallend apparaat, zowel door zijn ontwerp als door zijn prestaties. Dit is een high end crosstrainer, die geschikt is voor intensief thuisgebruik. Bij het ontwikkelen van de C7000 is aan alles gedacht. Van de ergonomisch ontworpen handvatten tot de verstelbare lengtepas, van de keuze uit 12 trainingsprogramma’s tot de mogelijkheid om op de trainingscomputer Netflix te kijken. Door deze luxe opties biedt de C7000 een ongekende trainingservaring.

Voor wie is de Senz sports c7000 een goede keuze?

De Senz Sports is een goede keus voor iedereen die op zoek is naar een hele luxe crosstrainer. Aan alles is gedacht op deze crosstrainer van Senz Sports: een grote en verstelbare lengtepas, een TFT scherm wat draait op Android (Spotify en Netflix), een zwaar vliegwiel en flink wat trainingsprogramma’s. Maar dit alles zorgt natuurlijk ook voor een stevig prijskaartje. Wat direct het grootste nadeel van deze crosstrainer is.

Plus- en minpunten

  • Groot display
  • Android besturingssysteem met apps als Netflix en Spotify
  • Ergonomisch ontwerp
  • 12 trainingsprogramma’s
  • Robuust en staat stevig
  • Prijzig in aanschaf
  • Geen borstband bijgeleverd

Onze beoordeling

Hieronder vind je onze beoordeling van de Senz sports c7000 op de belangrijkste onderdelen:

Stabiliteit
8/10
Interactieve mogelijkheden
9/10
Verstelbaarheid
9/10
Weerstand
9/10
Bouwkwaliteit
8/10
Prijs
7/10
Bekijk de specificatiesSpecificaties
In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze crosstrainer:
Apparaatcrosstrainer
WeerstandMagnetisch
Weerstand verstellingElektronisch
Weerstand niveaus16
Maximaal belastbaar gewicht150 kg
Gewicht85 kg
Gewicht vliegwiel12 kg
Plaatsing vliegwielVoor
Aantal programmas12
Ergometer-
HartslagsensorHandsensoren, Hartslagmeter
Waterpas verstelbaarJa
Display7 inch TFT-scherm met Android
Meetgegevens op displayCalorieverbruik, Grafiekweergave, Afstand, Hartslag, RPM, Snelheid, Tijd, Wattage
Lengtepas60 cm
Lengtepas verstelbaarJa
ConnectiviteitAndroid
Bekijk de videoVideo
Reviews

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.7 / 5 van 18 reviews

3 reviews

6 reviews

9 reviews


De belangrijkste eigenschappen van de Senz Sports C7000

In deze Senz Sports C7000 review bekijk ik de belangrijkste onderdelen van deze luxe crosstrainer zoals de bouwkwaliteit, lengtepas, display en vliegwiel.

Het materiaal en bouwkwaliteit

pedalen Pin

Bij het ontwikkelen van de Senz Sports C7000 is goed nagedacht over de beweging die je maakt. Als je op de crosstrainer staat, zou de beweging natuurlijk en soepel moeten aanvoelen. Dat hebben ze uitgebreid laten testen, zodat ze zeker wisten dat dit zo zou zijn. De gebruikers waren zeer te spreken over de beweging, die opvallend vloeiend aanvoelt. Mijn eerste indruk van de C7000 was dat ik hem redelijk wat op de Bowflex Max Trainer M8i vind lijken. Maar gelukkig niet zo duur!

Er is alleen gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen. Dat zie en voel je ook als je op de C7000 aan het trainen bent. Het apparaat staat als een huis, wat geen wonder is met een gewicht van 85 kilo. Hij is daardoor zeer duurzaam en bestand tegen intensieve belasting. De Senz Sports C7000 ziet er iets anders uit dan andere crosstrainers. Hij compacter gebouwd, waardoor hij minder ruimte inneemt. Hij is slechts 1,30 meter lang. Daardoor past hij gemakkelijker in een ruimte dan andere crosstrainers.

De lengtepas

verstelbare lengtepas Pin

De ideale lengtepas van een crosstrainer is afhankelijk van je lengte. Op de C7000 kun je de lengtepas zelf instellen op je eigen lichaamslengte. Hij kan versteld worden tussen de 45 en 60 cm. Dus of je lang of kort bent, maakt voor deze crosstrainer niet uit. Met een simpele draai aan een knop pas je de lengtepas aan. Dit is een handige feature van de C7000 zeker wanneer je samen met huisgenoten traint die veel in lengte verschillen.

De display

c7000 display Pin

Het grote 7 inch TFT display laat alle gegevens zien die je nodig hebt tijdens je training (zoals tijd, calorieverbruik, hartslag, snelheid, watt, RPM en afstand). Al je data kun je ook mooi in een grafiekweergave bekijken. Via het touchscreen kun je eenvoudig je trainingsprogramma kiezen en de weerstand instellen. Maar de display is eveneens je entertainment systeem. Op de computer staan apps geïnstalleerd, zoals Spotify, YouTube en Netflix. Muziek luisteren, films kijken of series, het kan allemaal via de computer. Je hebt daar dus geen losse smartphone of tablet meer voor nodig.

Maar de display zorgt er ook voor dat de functies van de trainingscomputer uitgebreid worden. Want je hebt toegang tot de grote hoeveelheid trainings- en gezondheidsapps die in de Play store te vinden zijn. Zo kun je dus zorgen voor nog meer afwisseling en uitdaging. Een veel luxere display dan je normaal ziet bij de lagere prijsklasse of bij bijvoorbeeld de Focus Fitness Senator crosstrainer.

De trainingsprogramma’s

Standaard staan er 12 verschillende trainingsprogramma’s op de computer van de C7000. Je kunt precies zien van welk niveau ze zijn en degene die je wilt doen, aanklikken. Er zijn trainingen voor beginners, maar ook voor gevorderden. Verder kun je eveneens bepalen of je een specifieke training wilt doen, zoals HIIT, endurance of een hartslag training.

De Senz Sports C7000 is voorzien van hartslagsensoren, maar kan ook een koppeling maken met een borstband. Gebruik je het hartslagprogramma, dan past de C7000 de weerstand automatisch aan, zodat je altijd doelmatig aan het trainen bent. Heb je geen borstband, dan kun je de sensoren in de handvatten vastpakken.

Maar wil je meer mogelijkheden, dan kun je trainingsapps downloaden uit de Play Store. Deze kunnen ook gecombineerd worden met Google Maps, waardoor je interactief kunt trainen. Je ziet dan via Maps de route die je loopt, alsof je werkelijk in een stad of het bos bent. Deze apps zijn erg populair en worden veel gebruikt, dus de hoeveelheid routes waar je uit kunt kiezen is eindeloos.

Weerstandsniveaus

Er zijn 16 weerstandsniveaus op de C7000. De weerstand kun je zelf instellen via de display. Werk je met een programma, dan wordt de weerstand automatisch aangepast, terwijl je aan het trainen bent.

Het vliegwiel van de Senz Sports C7000

De C7000 is voorzien van een vliegwiel van 12 kilo. Het is aan de voorkant geplaatst (net als bij Focus Fitness Fox 4), wat ervoor zorgt dat de beweging iets vlakker en minder intensief is. Vind ik zelf veel prettiger trainen dan wanneer het vliegwiel aan de achterkant is geplaatst. Het gewicht van het vliegwiel zorgt ervoor dat de loopbeweging soepel kan blijven doorgaan. Trainen op de C7000 loopt daarom lekker soepel en zonder haperen.

Hoe traint de C7000?

senz sports c7000 Pin

Ik vind de C7000 heerlijk trainen. Dat viel me direct op in deze Senz Sports C7000 review. Het apparaat staat als een huis en wiebelt niet tijdens de training. Ook is het lekker luxe dat de trainingscomputer voor entertainment zorgt. Op de eerste plaats zijn er de verschillende trainingsprogramma’s waar je uit kunt kiezen. Er zijn HIIT-, hartslag en conditieprogramma’s. Hiermee blijft je training altijd afwisselend.

Daarnaast beschikt de trainingscomputer over een Android besturingssysteem. Er staan niet alleen trainingen op, maar ook apps. Op het mooie, grote scherm kun je daardoor bijvoorbeeld Netflix kijken. Terwijl je lichaam een goede workout krijgt, kijk je lekker een goede film of serie. Hierdoor gaat de training veel sneller voorbij!

Verder vind ik de instelbare lengtepas een groot voordeel. Dus of je nu lang of kort bent, je kunt altijd op de C7000 trainen. Je kunt je handen op verschillende manieren op de handvatten plaatsen. Hierdoor kun je regelmatig afwisselen en voorkom je overbelasting van je polsen of schouders. Het zorgt er ook voor dat je verschillende spieren in je armen en bovenlichaam traint.

Voor wie is de Senz Sports C7000 een goede keuze?

Wat me vooral opviel tijdens deze Senz Sports C7000 review is dat de c7000 een luxe kwaliteitsapparaat is. Hij is dan ook wat hoger geprijsd dan de gemiddelde crosstrainer. Voor beginners lijkt de C7000 daarom minder geschikt. Als je niet zeker weet of een crosstrainer iets voor je is, zijn er goedkopere apparaten waarmee je kunt proberen of je het leuk vindt om te doen. Dan kun je bijvoorbeeld kijken naar de Focus Fitness Fox 3 of Focus Fitness Fox 5. Maar ben je een enthousiaste sporter, zoek je een apparaat dat veel mogelijkheden heeft en bestand is tegen intensief trainen? Dan is de C7000 wat je zoekt.

De trainingscomputer op zich is al uitgebreid, maar doordat je deze uit kunt breiden met wat er in de Play Store te vinden is aan sportieve apps, kun je alle kanten op. Natuurlijk zijn muziek luisteren en films kijken ook geweldige opties. Daarnaast is de C7000 gewoon een zeer degelijk fitnessapparaat. Hij is robuust en staat stevig. Op deze crosstrainer kunnen jij en je familie dagelijks aan de slag. Op zoek naar een crosstrainer die staat voor kwaliteit en comfort? Dan is de luxe Senz Sports C7000 een mooi apparaat!

De belangrijkste specificaties

In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze crosstrainer:

Apparaatcrosstrainer
WeerstandMagnetisch
Weerstand verstellingElektronisch
Weerstand niveaus16
Maximaal belastbaar gewicht150 kg
Gewicht85 kg
Gewicht vliegwiel12 kg
Plaatsing vliegwielVoor
Aantal programmas12
Ergometer-
HartslagsensorHandsensoren, Hartslagmeter
Waterpas verstelbaarJa
Display7 inch TFT-scherm met Android
Meetgegevens op displayCalorieverbruik, Grafiekweergave, Afstand, Hartslag, RPM, Snelheid, Tijd, Wattage
Lengtepas60 cm
Lengtepas verstelbaarJa
ConnectiviteitAndroid

Senz sports c7000

De Senz Sport C7000 crosstrainer is een opvallend apparaat, zowel door zijn ontwerp als door zijn prestaties. Dit is een high end crosstrainer, die geschikt is voor intensief thuisgebruik. Bij het ontwikkelen van de C7000 is aan alles gedacht. Van de ergonomisch ontworpen handvatten tot de verstelbare lengtepas, van de keuze uit 12 trainingsprogramma’s tot de mogelijkheid om op de trainingscomputer Netflix te kijken. Door deze luxe opties biedt de C7000 een ongekende trainingservaring.

Alternatieven voor de Senz sports c7000

Is dit toestel niet helemaal wat je zoekt? Hieronder vind je een aantal hele goede alternatieven:

Andere leuke artikelen