Bowflex Max Trainer M8i review

Bowflex Max Trainer M8i

In deze Bowflex Max Trainer M8i review laat ik je alles zien over deze populaire high-end crosstrainer. Deze kruising tussen een crosstrainer en stairclimber biedt een ongekende trainingservaring. Tijd om dit eens te testen in deze review!

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.8 / 5 van 17 reviews

€1899

3 winkels

Laagste prijzen

Bowflex Max Trainer M8i in het kort

De Bowflex Max trainer M8i is een high-end crosstrainer/stairclimber met heel veel mogelijkheden. Voor de beginnende of ervaren sporter heeft deze crosstrainer voldoende uitdaging te bieden. Met 20 weerstandsniveaus, de interactieve mogelijkheden en de innovatieve Max Intelligence software heeft deze crosstrainer alles in huis voor de perfecte sportmachine voor thuis!

Plus- en minpunten

 • Gepersonaliseerd workout plan, afgestemd op je individuele mogelijkheden door de Max Intelligence software
 • Koppeling via Bluetooth met tablet, smartphone en hartslagmeter
 • Geschikt voor HIIT training
 • Combineert de voordelen van een stairclimber met een crosstrainer
 • No impact trainingen (belast de gewrichten niet)
 • Dual mode LED/LCD screens
 • Geheugen voor 4 gebruikers
 • Prijzig abonnement voor de Max Intelligence software
Bekijk de specificatiesSpecificaties
In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze crosstrainer:
Apparaatcrosstrainer
WeerstandLucht
Weerstand verstellingElektronisch
Weerstand niveaus20
Maximale lichaamslengte210 cm
Maximaal belastbaar gewicht136 kg
Gewicht68 kg
Gewicht vliegwiel4,5 kg
Plaatsing vliegwielVoor
Aantal programmas6
Ergometer-
Aandrijf systeemV-belt
HartslagsensorIngebouwde borstsensor, Ingebouwde handpulssensor, Los verkrijgbare borstband
Waterpas verstelbaarJa
DisplayLCD
Meetgegevens op displayAfstand, Calorieverbruik, Energieverbuik, Hartslag, Slagen per minuut (RPM), Snelheid, Tijd
Lengtepas40 cm
Lengtepas verstelbaarNee
ConnectiviteitBluetooth
Bekijk de videoVideo
Reviews

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.8 / 5 van 17 reviews

1 reviews

1 reviews

coolblue

7 reviews

8 reviews

De belangrijkste eigenschappen van de Bowflex Max Trainer M8i

De Max Trainer M8i is een kruising tussen een crosstrainer en een stairclimber, waarmee je een full body workout kunt doen. De M8i heeft twee LCD/LED schermen, multigrip hendels voor een workout van het bovenlichaam en 20 weerstandsniveaus.

Maar waar de Max Trainer zich werkelijk mee onderscheidt is de intelligente trainingssoftware (Max Intelligence). Deze software leert door middel van je trainingsgegevens en verwerkt deze informatie tot een gepersonaliseerde workout. Je krijgt dus elke keer een training op maat! Deze unieke optie helpt je nog slimmer en sneller je doelen te bereiken.

In deze test heb ik de Bowflex Max Trainer M8i op verschillende onderdelen bekeken. Hieronder vind je de belangrijkste details van deze crosstrainer in deze Bowflex Max Trainer M8i review.

Kruising tussen een crosstrainer en stairclimber model

stairclimber model Pin

De Bowflex Max Trainer M8i is een stairclimber, maar waar normale stairclimbers je letterlijk een trap op laten lopen, is de beweging van de Bowflex te vergelijken met die van een crosstrainer. Je voeten staan op twee pedalen die je soepel op en neer beweegt. Hierdoor worden je enkels, knieën en heupen dus niet belast.

Bijkomend voordeel zijn de twee hendels die je vasthoudt. Net als op een crosstrainer bewegen deze heen en weer. Dus je bovenlichaam wordt eveneens aan het werk gezet. Om deze reden krijg je op de Max Trainer een intensieve workout, waarmee je meer calorieën verbrandt dan op een normale crosstrainer of stairclimber.

Een lengtepas van 40 cm

Bowflex Max Trainer M8i lengtepas van 40 cm Pin

De lengtepas van de M8i is 40 cm. Dit is voor de meeste mensen een prima afstand. Alleen als je kleiner bent dan 1,65 m kan de lengtepas te groot voor je zijn. Trainen zal dan mogelijk niet comfortabel zijn en je loopt meer risico op blessures. Je lengte zegt niet alles. Of de lengtepas te groot voor je is, is afhankelijk van je beenlengte. Het is verstandig om, als je twijfelt, het fitnessapparaat eerst in een winkel uit te proberen. Het is jammer dat op een high end crosstrainer als deze de lengtepas niet verstelbaar is zoals op bijvoorbeeld de Senz Sports C7000.

Veel verschillende trainingsprogramma’s

bowflex trainingprogrammas Pin

Op de Max Trainer M8i kun je korte, intensieve trainingen doen (HIIT). Deze maken het mogelijk om in korte tijd een heel effectieve workout te doen, zeker als je gebruik maakt van de intelligente software. Er zijn verschillende programma’s om uit te kiezen:

 • Warming up
 • HIIT training (7 minuten, 14 minuten, 21 minuten interval)
 • Calorieën verbranden
 • Vet verbranden
 • Traplopen
 • Cooling down
 • Handmatig

Met de verschillende programma’s zul je effectief naar je doelen kunnen werken. Naast deze voorgeprogrammeerde trainingen, kun je gebruik maken van interactieve trainingsmogelijkheden, die verderop in dit artikel besproken worden. De Max Intelligence software valt daar ook onder.

De interactieve mogelijkheden van de Bowflex Max Trainer M8i

Bowflex Max Trainer M8i interactieve mogelijkheden Pin

De Max Trainer Bowflex M8i beschikt over verschillende interactieve trainingsmogelijkheden. Als eerste is het mogelijk om het apparaat te koppelen via Bluetooth met je smartphone of tablet. Je kunt dan gebruik maken van verschillende gezondheids- en trainingsapps, zoals Samsung Health, Under Armour en RunSocial. Deze laatste maakt het mogelijk om gebruik te maken van routes door heel de wereld.

Ook de app Explore The World maakt het mogelijk om interactief te sporten. Hierin vind je eveneens vele routes, maar je krijgt nog een extra uitdaging, doordat je in deze app tegen jezelf kunt racen. Je ziet een schaduw-avatar die net zo snel gaat als je beste persoonlijke tijd en die je moet zien te verslaan.

Verder kun je de streamingsdienst Bowflex Radio gebruiken. Natuurlijk zorgt muziek ervoor dat elke training beter vol te houden is, dus dat wordt genieten van vele populaire nummers. In elk genre is wel wat te vinden, van rock tot hiphop en van jaren ‘80 tot popmuziek.

Max Intelligence Software

Max Intelligence Software Pin

Maak je gebruik van de online opties van de trainingssoftware, dan heb je toegang tot enkele gratis trainingen. Deze worden gegeven door personal trainers die je helpen om alles uit je training te halen. Maar het wordt pas echt leuk met de Max Intelligence App. Je hebt hier wel een betaald abonnement voor nodig, maar dan kun je de kracht ontdekken van een fitnessapparaat dat je eigen personal trainer wordt.

Eerst doe je een fitnesstest: je wordt aangemoedigd om er achter te komen wat je basisconditie en je maximale inspanning is. Op basis daarvan kan “Max” dynamische workouts samenstellen die precies zijn afgestemd op wat jij nodig hebt. De AI blijft continu je voortgang monitoren en kan daardoor bij elke training rekening houden met de omstandigheden. Niet alleen worden voorgaande prestaties meegenomen, maar ook hoe je je nu voelt en hoeveel tijd je hebt voor een training. Het is dus echt een persoonlijke aanpak.

Je kunt van tevoren aangeven hoeveel tijd je op dat moment hebt en “Max” zal dan de training daarop aanpassen. Ook al heb je minder tijd, je zult op die manier toch de ultieme workout krijgen, zodat je ondanks dat het meeste uit je workout zult halen. De AI houdt zelfs rekening met je voorkeuren: welke trainer jou aanspreekt en van welke muziek je houdt! Niet alleen dat: “Max” motiveert je door je prestaties te prijzen, maar ook door je te pushen als het eens wat minder gaat.

Magneet en luchtweerstand

De weerstand van de Bowflex m8i wordt op twee manieren opgewekt: door middel van een magneetrem en door luchtweerstand. Er zijn 20 verschillende standen en je kunt zelf handmatig de weerstand instellen. Hiermee kun je je training zo zwaar maken als je wilt. Magneetweerstand is stil, maar houd er rekening mee dat er bij luchtweerstand wel geluid vrijkomt.

Een uitstekende bouwkwaliteit

De Max Trainer heeft een ergonomisch design: de handvatten maken een dynamische grip mogelijk, je kunt de hendels op verschillende manieren vastpakken. Ook de pedalen zijn ontworpen met veiligheid en ergonomie in gedachten. De ribbels bieden een goede grip en wat je voetlengte ook is, je hebt genoeg ruimte om erop te gaan staan. De HIIT machine is geschikt voor normaal thuisgebruik (maximaal 2 uur per dag). De garantie die op losse onderdelen wordt gegeven is niet zo heel lang, slechts 3 jaar. Voor een apparaat in deze prijsklasse zou je net wat meer verwachten.

De plus- en minpunten van de Bowflex Max Trainer M8i

Thuis trainen is leuk, maar het is lastig om jezelf uit te dagen en je grenzen te verleggen. Je hebt geen trainer die je motiveert of aangeeft of je het goed doet of niet. Dat is met de Max Trainer Bowflex m8i wel anders! Door gebruik te maken van de smart tech Max Intelligence software is het alsof je je eigen personal trainer hebt. De software analyseert je trainingsgegevens en zorgt dat je trainingen precies zo zwaar zijn, dat je elke keer vooruit blijft gaan. Zo kun je je conditie en kracht verbeteren.

De Bowflex heeft veel extra’s

Daarnaast is de Bowflex m8i natuurlijk uitgerust met alle overige opties die je als sporter nodig hebt: een houder voor je tablet of smartphone, een overzichtelijke display, 20 weerstandsniveaus (zowel lucht- als magneetweerstand). En op de hendels vind je hartslagsensoren. De Bowflex is ergonomisch ontworpen en ook lange mensen (tot 2.10 m) kunnen prima trainen op dit apparaat.

Wat betreft de uitrusting van de m8i zijn er geen nadelen te vinden. Natuurlijk is de aanschafprijs hoog, maar dat is logisch gezien wat je voor dit geld krijgt. Een nadeel is wel dat je voor de Max Intelligence software abonnementskosten moet betalen. Deze zijn per jaar of per maand te betalen. De eerste 60 dagen zijn gratis, maar daarna betaal je ongeveer €125 per jaar. De beschikbare trainingen zijn alleen in het Engels.

De Bowflex Max Trainer M8i is het compleetste model uit de serie en daardoor wel aan de prijs. Een goedkoper model is bijvoorbeeld de Bowflex Max Trainer M3i en de Bowflex Max Trainer M6i.

Hoe traint deze crosstrainer?

Bowflex Max Trainer M8i review Pin

De Bowflex m8i is veelzijdig: Hij biedt het beste van twee fitnessapparaten. De training biedt de intensiteit van een stairclimber, waarmee je een flinke workout voor je bovenbenen en billen krijgt. Maar door de beweging van de handvatten train je eveneens je armen en bovenrug. En het voordeel is dat het trainen je gewrichten niet belast. Daardoor kan vrijwel iedereen de Max Trainer m8i gebruiken. Hij is geschikt om af te vallen, calorieën te verbranden en op conditie en kracht te trainen.

De Bowflex staat als een huis

Deze HIIT machine is robuust gebouwd en heeft een eigen gewicht van 68 kilo. Dat betekent dat hij stevig op zijn plek zal blijven staan tijdens het trainen. De hendels zijn afgewerkt met hoogwaardig kunststof voor een goede grip. Ze bieden de mogelijkheid om deze op verschillende manieren vast te houden. De m8i ziet er misschien massief uit, maar het is echt een compact apparaat, dat helemaal niet zoveel ruimte inneemt.

De display werkt perfect

Het display is opvallend: het is een dual mode display, waarop je je normale trainingsgegevens kunt zien (zoals snelheid, afstand, calorieën, RPM, hartslag en tijd). Maar er is ook een unieke meter te zien, waarop je kunt zien hoe intensief je traint. Het lijkt op een snelheidsmeter, en je ziet een wijzer die weergeeft in welke zone je aan het trainen bent. Denk hierbij aan de vetverbrandingszone of in de zone van de maximale hartslag. Handig en visueel aantrekkelijk om tijdens je training in de gaten te houden.

De bediening is heel simpel

De bediening van de m8i is heel eenvoudig, waarbij je slechts twee knoppen hoeft in te drukken om een HIIT training te starten. Natuurlijk zul je het meeste plezier beleven aan de Max Intellligence trainer. Deze helpt je om je doelen te bereiken en stemt elke training af op hoe het met je gaat. Je kunt tevens gebruik maken van trainingsvideo’s en interactieve mogelijkheden. Uit reviews blijkt dat gebruikers van de Bowflex erg enthousiast zijn en snel resultaat zien van de trainingen.

De Bowflex M8i vergeleken met de M6i

De M8i is de duurste in de bowflex lijn. Maar wat krijg je voor een paar honderd euro minder? Een vergelijking:

Bowflex Max Trainer M8iBowflex Max Trainer M6i
Prijs€1899€1499
Score
Reviews

4.8 / 5 van 17 reviews

5 / 5 van 6 reviews

WeerstandLuchtLucht
Weerstand verstellingElektronischElektronisch
Weerstand niveaus2016
Maximale lichaamslengte210 cm210 cm
Maximaal belastbaar gewicht136 kg136 kg
Gewicht68 kg68 kg
Gewicht vliegwiel4,5 kg4,5 kg
Plaatsing vliegwielVoorVoor
Aantal programmas66
Ergometer--
Aandrijf systeemV-beltV-belt
HartslagsensorIngebouwde borstsensor, Ingebouwde handpulssensor, Los verkrijgbare borstband Ingebouwde borstsensor, Ingebouwde handpulssensor, Los verkrijgbare borstband
Waterpas verstelbaarJaJa
DisplayLCDLCD
Meetgegevens op displayAfstand, Calorieverbruik, Energieverbuik, Hartslag, Slagen per minuut (RPM), Snelheid, Tijd Afstand, Calorieverbruik, Energieverbuik, Hartslag, Slagen per minuut (RPM), Snelheid, Tijd
Lengtepas40 cm40 cm
Lengtepas verstelbaarNeeNee
ConnectiviteitBluetoothBluetooth
BekijkBekijk

Voor wie is de Max Trainer Bowflex M8i een goede keuze?

De M8i heeft veel te bieden. Dit maakt hem aantrekkelijk voor gebruikers van elk niveau. Of je nu een semi-professionele sporter bent of juist nog geen sportervaring hebt, maar wel graag wat aan je conditie wilt doen. De Bowflex M8i helpt je snel je individuele doelen te bereiken. Als ervaren sporter zul je alle uitdaging vinden die je nodig hebt met de 20 weerstandsniveaus. Door gebruik te maken van de Max Intelligence software kunnen alle fanatieke sporters zeker elke keer hun prestaties blijven verbeteren. Ook al hebben crosstrainers de naam alleen geschikt te zijn voor ouderen en beginners, de Bowflex laat wel zien dat dit apparaat van een ander kaliber is.

De “Max” houdt je gemotiveerd

Op deze HIIT machine kunnen beginners echter ook heel goed een liefde voor sporten ontwikkelen. Trainen met een digitale personal trainer is natuurlijk veel leuker dan het allemaal alleen doen. Je werkt makkelijker naar je doelen toe en ziet ook binnen korte tijd hoe je vooruit gaat. “Max” houdt je gemotiveerd, zorgt voor beloningen en helpt je je grenzen verleggen. Ook de andere interactieve mogelijkheden zoals de apps, houden het sporten afwisselend.

Een low impact high intensity workout

Verder biedt de Max Trainer een low impact high intensity workout. Dus zelfs als je nog weinig ervaring hebt, is trainen op dit apparaat veilig. Je gewrichten worden ontzien en de beweging is natuurlijk en soepel. Dat maakt dat vrijwel iedereen op de M8i kan trainen. Blijft dan nog de hoge aanschafprijs over. Dat zal veel beginners mogelijk tegenhouden om voor de Bowflex te gaan. Op zich is dat wel begrijpelijk. Maar mocht je een investering willen doen voor je gezondheid, dan is de Max Trainer Bowflex M8i zeker het geld waard. Wanneer je echt op zoek bent naar een goedkoper model dan is wellicht de Tunturi FitCross 50i Rear een goede crosstrainer voor je.

Alternatieven voor de Bowflex Max Trainer M8i

Is dit toestel niet helemaal wat je zoekt? Hieronder vind je een aantal hele goede alternatieven:

Bowflex Max Trainer M8i

De Bowflex Max trainer M8i is een high-end crosstrainer/stairclimber met heel veel mogelijkheden. Voor de beginnende of ervaren sporter heeft deze crosstrainer voldoende uitdaging te bieden. Met 20 weerstandsniveaus, de interactieve mogelijkheden en de innovatieve Max Intelligence software heeft deze crosstrainer alles in huis voor de perfecte sportmachine voor thuis!

Andere leuke artikelen