FitBike Ride 1 review

Fitbike Ride 1

Wil jij alles weten over de Fitbike Ride 1? Deze hometrainer heeft een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. In deze Fitbike Ride 1 review laat ik precies zien wat je krijgt bij deze hometrainer en wat ik er van vind.

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.5 / 5 van 18 reviews

€179

2 winkels

Laagste prijzen
interactief trainen

Interactief Trainen

vliegwiel gewicht

Vliegwiel gewicht

3 kg

aantal weerstanden hometrainer

Aantal weerstanden

8

hometrainer ergometer

Ergometer (geijkt)

hometrainer trainingsprogrammas

Aantal programma's

8

Fitbike Ride 1 in het kort

De Fitbike Ride 1 is een echte instapmodel hometrainer tegen een scherpe prijs. Het is een comfortabele en stabiele hometrainer voor mensen die laagdrempelig willen starten met thuis fietsen.

Plus- en minpunten

  • Goede prijs-kwaliteit
  • Stevig gebouwd
  • 8 Trainingsprogramma’s
  • Tablethouder
  • Stuur niet in hoogte verstelbaar
  • Geen koppeling mogelijk met een hartslagband
  • Licht vliegwiel (3,5 kilo)
  • Beperkte trainingscomputer
Bekijk de specificatiesSpecificaties
In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze hometrainer:
Apparaathometrainer
WeerstandMagnetisch
Weerstand verstellingElektronisch
Weerstand niveaus8
Maximaal belastbaar gewicht120 kg
Gewicht21 kg
Gewicht vliegwiel3 kg
Aantal programmas8
ErgometerNee
HartslagsensorHandsensoren
Waterpas verstelbaarNee
DisplayLCD
Meetgegevens op displayCalorieverbruik, Afstand, Hartslag, Snelheid, Tijd
ConnectiviteitGeen
Reviews

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.5 / 5 van 18 reviews

9+ reviews

9+ reviews

De belangrijkste eigenschappen van de Fitbike Ride 1

De Fitbike Ride 1 is een stevig gebouwde hometrainer. Het eigen gewicht is echter niet heel hoog met 21 kilo. Wat opvalt is de stille  aandrijving van de Fitbike Ride 1. Je zult geen geluidsoverlast produceren als je aan het trainen bent. Het fietsen gaat soepel en voelt comfortabel. Je kunt het zadel in hoogte verstellen, zodat je in de juiste houding kunt zitten. De hometrainer is voorzien van een tablethouder en op de trainingscomputer staan 8 programma’s. Tijd in deze Fitbike Ride 1 review om de belangrijkste eigenschappen van deze hometrainer te bekijken.

Een vliegwiel van 3,5 kilo

een vliegwiel van 3 kg Pin

Het vliegwiel is voor een deel verantwoordelijk voor het comfort tijdens het fietsen op een hometrainer. Je brengt dit wiel in beweging door te trappen, maar als het te licht is, zal de fietsbeweging schokkerig worden. Dat is zeker het geval voor ervaren sporters, die meer kracht zetten en hogere snelheden behalen.

Met 3,5 kilo is het vliegwiel van de Fitbike Ride 1 aan de lichte kant. Ben je een beginner, dan is het vliegwiel voldoende zwaar om je uit te dagen. De serieuze sporter kan beter op zoek gaan naar een hometrainer met een zwaarder vliegwiel. De Fitbike Ride 5 hometrainer heeft bijvoorbeeld een vliegwiel van 10 kilo.

Een goede bouwkwaliteit

De Fitbike Ride 1 is robuust gebouwd en heeft een stevig frame. Het eigen gewicht is 21 kilo. Dit is niet zo heel zwaar, maar heb geen problemen ondervonden met het trainen, de hometrainer blijft goed op zijn plek staan. De gebruikte materialen zijn kwalitatief in orde, het apparaat ziet er netjes uit. Er zit dan ook 10 jaar garantie op het frame en laswerk. Het maximale gebruikersgewicht is 120 kilo en de maximale lengte 1,80 meter. Voor langere mensen is deze hometrainer te compact gebouwd. Het zadel kan voor hen niet hoog genoeg gezet worden.

Een display met tablethouder

Het display is de plek waar je overzicht houdt over je trainingsgegevens. Je kunt hierop aflezen wat je snelheid is, de trainingstijd, de afstand, het aantal verbrande calorieën en je hartslag. Ook kun je via het display de weerstand instellen en deze ook tijdens het trainen zwaarder of lichter zetten. Er zijn 8 programma’s om uit te kiezen, als je deze instelt wordt de weerstand automatisch aangepast. De Fitbike is tevens voorzien van een tablethouder, zodat je tijdens het trainen muziek kunt luisteren of een film of serie kunt kijken.

8 verschillende trainingsprogramma’s

Op de trainingscomputer van de Fitbike Ride 1 staan 8 verschillende programma’s. Deze kun je gebruiken om meer afwisseling te krijgen in je training en om sneller naar je doel toe te werken. De Fitbike is voorzien van hartslagsensoren, zodat je kunt trainen op hartslag. Je hebt bij een hometrainer van deze prijsklasse geen interactieve trainingsmogelijkheden zoals bij bijvoorbeeld de Tunturi Fitcycle 50i.

Een magnetisch weerstandssysteem

De Ride 1 is voorzien van een magnetisch weerstandssysteem met 8 standen. Deze kun je via de display instellen. Magnetische weerstand zorgt voor een natuurlijke fietservaring en ik vond zelfs de laagste stand nog behoorlijk pittig als je geen ervaring hebt.

Hoe fietst deze hometrainer?

Ben je op zoek naar een degelijke, maar ook betaalbare hometrainer, dan zit je goed met de Fitbike Ride 1. Deze hometrainer van Fitbike is geschikt voor thuis trainen en is vooral een goede keuze voor beginners. Hij is eenvoudig in gebruik, beschikt over een aantal trainingsprogramma’s en biedt je daardoor alles dat je nodig hebt om regelmatig te gaan sporten.

Trainen op de Fitbike Ride is comfortabel en prettig. De meeste mensen schaffen een hometrainer aan omdat ze een betere conditie willen of willen afvallen. Dat kan prima op de Ride 1. Met 8 weerstandsniveaus kun je zelf bepalen hoe zwaar je training wordt en de programma’s op de trainingscomputer helpen je sneller je doelen te behalen.

De hometrainer wordt aangedreven met een V-snaar, die ervoor zorgt dat het fietsen vrijwel geruisloos gaat. Dat is een voordeel, want bijgeluiden zouden maar afleiden en het is ook prettig voor de andere aanwezigen in huis. Het viel mij op dat de Fitbike stevig staat en prettig in gebruik is.

Het is geen uitgebreide hometrainer, dat wil zeggen, hij beschikt niet over een grote hoeveelheid technische hoogstandjes. Maar de Fitbike Ride 1 geeft je de mogelijkheid lekker thuis te trainen op een fluisterstille, comfortabele hometrainer.

Voor wie is deze hometrainer een goede keus?

Uit deze Fitbike Ride 1 review blijkt dat dit een eenvoudige hometrainer is met een beperkte hoeveelheid opties. Daar staat tegenover dat hij ook goedkoper is in aanschaf. Dat maakt het een aantrekkelijke hometrainer voor beginners. Als je begint met fietsen, heb je nog geen interesse in technische snufjes, maar wil je gewoon uitproberen of fietsen op een hometrainer iets voor je is. En daar is de Fitbike Ride heel geschikt voor: het is een stevig apparaat, voorzien van enkele trainingsprogramma’s en stil in gebruik. Voor wie niet veel eist is dat precies wat je nodig hebt.

Serieuze sporters die intensief willen trainen, die een hartslagband en interactieve programma’s willen gebruiken, zullen niet voldoende hebben aan deze hometrainer. Deze is ook niet bestand tegen zware trainingen. In dat geval kun je beter een hometrainer kiezen in een hoger prijsklassement met uitgebreidere opties. De maximale gebruikerslengte is 1,80 meter. Als je langer bent, kun je beter op zoek naar een andere hometrainer.

De belangrijkste specificaties

In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze hometrainer:
Apparaathometrainer
WeerstandMagnetisch
Weerstand verstellingElektronisch
Weerstand niveaus8
Maximaal belastbaar gewicht120 kg
Gewicht21 kg
Gewicht vliegwiel3 kg
Aantal programmas8
ErgometerNee
HartslagsensorHandsensoren
Waterpas verstelbaarNee
DisplayLCD
Meetgegevens op displayCalorieverbruik, Afstand, Hartslag, Snelheid, Tijd
ConnectiviteitGeen

Alternatieven voor de Fitbike Ride 1

Is dit toestel niet helemaal wat je zoekt? Hieronder vind je een aantal hele goede alternatieven:

Fitbike Ride 1

De Fitbike Ride 1 is een echte instapmodel hometrainer tegen een scherpe prijs. Het is een comfortabele en stabiele hometrainer voor mensen die laagdrempelig willen starten met thuis fietsen.