Review

Fitbike Ride 6 iPlus review

fitbike ride 6 iplus

In deze Fitbike Ride 6 iPlus review laat ik je alles zien over deze populaire hometrainer. Bekijk snel alle plus en minpunten in deze test en ik laat je precies zien wat je krijgt bij deze hometrainer en wat ik er van vind.

Fitbike Ride 6 iPlus

De voor- en nadelen

  • Stil in gebruik
  • Waterpas af te stellen
  • Goed op eigen lengte af te stellen
  • Hartslagsensoren
  • Koppeling via Bluetooth
  • Uitgebreide trainingscomputer
  • 16 Weerstandsniveaus
  • Hartslagband wordt niet meegeleverd
  • Geen userdata mogelijk

Reviews op andere sites:

De Fitbike Ride 6 iPlus krijgt goede review scores op verschillende sites:

(32+ reviews) bekijk reviews >

(51+ reviews)

7

(2+ reviews)

Oordeel

De Fitbike Ride 6 iPlus is een verrassende hometrainer. Hij is gebouwd met de beste materialen en dat is te merken. Hij staat solide, is fluisterstil en kan belast worden tot 150 kilo. De koppeling met een tablet of smartphone, geeft je eindeloze variatie in je trainingen.

Bekijk de laagste prijs!

Hoe fietst de Ride 6?

fitbike ride 6 review Pin

De Fitbike Ride 6 iPlus ziet er niet direct uit als de meest flitsende, sportieve hometrainer. Maar als je er eenmaal opzit, is daar niets van te merken. Deze hometrainer fietst soepel en helpt je snel en efficiënt naar je doelen te werken. De trainingscomputer is daarbij belangrijk: met 16 programma’s heb je veel keuze en afwisseling. Dit houdt trainen leuk. Door de mogelijkheden van de iPlus module kun je nog meer variëren. Het is super leuk om te kunnen fietsen over de hele wereld.

Trainen op de Ride 6 is erg comfortabel. Het zadel is groot en zit lekker. En omdat de fiets nauwkeurig kan worden ingesteld (zowel het zadel als het stuur), train je altijd in de juiste houding. Instellen gaat makkelijk en snel. Verder is de hometrainer erg stil, waardoor niemand last van je heeft. Ik ben in deze Fitbike Ride 6 iPlus review positief verrast over de kwaliteit van de Ride 6: het comfort, de opties en het feit dat het fietsen heel natuurlijk aanvoelt.

De belangrijkste eigenschappen van de Fitbike Ride 6

De Ride 6 is een populaire hometrainer. Dat komt doordat dit apparaat redelijk geprijsd is en daar nog veel voor levert ook. De hometrainer heeft een uitgebreide trainingscomputer (16 programma’s), hartslagmeting via sensoren (via hartslagband is ook mogelijk) en een zwaar vliegwiel. De opties kunnen nog uitgebreid worden als je via de iPlus een koppeling maakt met je smartphone of tablet. Dan kun je interactief trainen. Tijd in deze Fitbike Ride 6 iPlus review om de belangrijkste eigenschappen van deze hometrainer te bekijken.

Het vliegwiel

ride 6 vliegwiel Pin

Het vliegwiel van de Fitbike Ride 6 iPlus heeft een gewicht van 10 kilo (net zo zwaar als de duurdere Fitbike Senator). Om prettig te kunnen fietsen, is een zwaar vliegwiel nodig. Dit houdt de beweging vloeiend en zorgt voor voldoende weerstand. Omdat de Fitbike zo’n zwaar vliegwiel heeft, zal dit zorgen voor een comfortabele fietservaring.

Het zadel

zadel Pin

Het correct afstellen van de hometrainer op je lichaamslengte is belangrijk. Een goede houding voorkomt dat je blessures oploopt en helpt je die spieren te trainen die je wilt tranen. Als het apparaat niet goed afgesteld is, kan het zijn dat je knieën te veel gebogen of juist overstrekt zijn of dat je te ver voorover moet leunen. Het zadel van de Ride 6 iPlus kan in horizontale en verticale richting versteld worden. Het stuur kan gekanteld worden. Hiermee kun je dus in de voor jou ideale houding trainen.

Display

stuur Pin

De kleuren display van de Fitbike Ride 6 iPlus is makkelijk om mee te werken. Je ziet er alle trainingsinformatie op (afstand, calorieën, RPM, hartslag, snelheid, Watt) en je stelt er het trainingsprogramma mee in. De display laat ook grafieken zien. Je bedient de computer met een draaiknop, wat voor hometrainers vrij uniek is. Deze helpt je om snel door de opties te scrollen. De computer maakt het navigeren makkelijk, je bent geen uren bezig om je programma in te stellen.

Trainingsprogramma’s

ride 6 display Pin

Op de trainingscomputer van deze Fitbike hometrainer staan 16 uitdagende trainingsprogramma’s. Ze zijn gericht op verschillende doelen, zoals een hartslag- of een wattageprogramma. Met het hartslagprogramma kun je je training richten op afvallen. Door precies op het juiste niveau te trainen, kun je je effectief richten op vetverbranding. Het wattageprogramma maakt het makkelijk om je conditie te verbeteren, maar is ook een goede optie als je moet revalideren. In combinatie met de weerstandsniveaus kun je zorgen voor veel afwisseling in je training.

De iPlus module breidt je mogelijkheden nog verder uit.

Hiermee kun je een koppeling maken met een smartphone of tablet. Neem je bijvoorbeeld je tablet, dan kun je deze gebruiken als trainingscomputer. Je kunt daar één of meer trainings- en fitness apps opzetten. In deze apps staan voorgeprogrammeerde routes en vaak kun je ook je eigen routes maken.

Zo kan bijvoorbeeld Kinomap gebruikt worden, een app waar veel routes opstaan. Doordat je met Google Streetview de omgeving kunt zien waar je fietst, voegt dit echt een leuke optie toe aan het sporten. Binnen sporten is niet saai meer, als je je route op het beeldscherm kunt volgen. Je kunt overal ter wereld fietsen, van Miami tot Londen, van de Pyreneeën tot het Groningse platteland. Ook kun je online tegen anderen racen (ook beroemde races, zoals de Tour de France) en je gegevens vergelijken.

Hartslagsensoren

De Fitbike Ride 6 Plus is voorzien van hartslagsensoren in het stuur. Deze meten (zolang je de sensoren vasthoudt) continu je hartslag. De indicatie hiervan wordt op de display weergegeven. De computer kan ook gekoppeld worden met een borstband.

Weerstandsniveaus

Er zijn 16 weerstandsniveaus om uit te kiezen. Je kunt zelf een niveau instellen via de trainingscomputer, maar als je een programma gebruikt, wordt de weerstand automatisch aangepast.

Voor wie is de Ride 6 iPlus een goede keus?

Uit deze Fitbike Ride 6 iPlus review blijkt dat dit een goed uitgeruste hometrainer is die geschikt is voor verschillende types gebruikers. Voor beginners is hij misschien wat hoog geprijsd (dan is de Fitbike Ride 2 een betere keus), maar je krijgt er een goed fitnessapparaat voor, dat nog jaren mee kan. Ook mensen die moeten revalideren kunnen zeker gebruik maken van de Ride 6. Je kunt trainen op wattage, waardoor de weerstand nauwkeurig in te stellen is.

Maar ook voor gevorderden en fanatieke thuissporters is deze hometrainer een goede keuze. Hij is bestand tegen intensief gebruik en met de vele opties die hij biedt, krijg je voldoende uitdaging en variatie. Elke sporter zal veel plezier beleven aan de iPlus module, die elke keer weer een nieuwe training, nieuwe routes en nieuwe sportmaatjes kan opleveren.

Fitbike Ride 6 iPlus

Oordeel

De Fitbike Ride 6 iPlus is een verrassende hometrainer. Hij is gebouwd met de beste materialen en dat is te merken. Hij staat solide, is fluisterstil en kan belast worden tot 150 kilo. De koppeling met een tablet of smartphone, geeft je eindeloze variatie in je trainingen.

Andere leuke artikelen