Review

Fitbike Ride 3 review

fitbike ride 3

In deze Fitbike Ride 3 review laat ik je alles zien over deze instap hometrainer. Ik laat je zien wat je krijgt bij deze hometrainer en wat ik ervan vind. Bekijk snel alle plus en min punten van deze hometrainer in deze test.

Fitbike Ride 3

De voor- en nadelen

  • Lage instap
  • Geschikt voor revalidatie
  • 12 Trainingsprogramma’s
  • Stil in gebruik
  • Hartslagsensoren in het stuur
  • Aantrekkelijk geprijsd
  • Stuur is niet verstelbaar
  • Computer kan niet gekoppeld worden met smartphone/tablet
  • Je kunt geen hartslagband gebruiken

Reviews op andere sites:

De Fitbike Ride 3 krijgt goede review scores op verschillende sites:

(23+ reviews) bekijk reviews >

(86+ reviews)

8,8

(5+ reviews)

Oordeel

De Fitbike Ride 3 is een mooie, robuuste hometrainer voor beginners met een sportief uiterlijk. De Ride 3 heeft een lage instap, trainingscomputer met 12 verschillende trainingen, hartslagsensoren en is gebouwd met kwalitatief goede materialen.

Bekijk de laagste prijs!

Hoe fietst de ride 3?

Het belangrijkste van deze Fitbike Ride 3 review. Hoe fietst deze hometrainer?

fitbike ride 3 Pin

De Fitbike Ride 3 is een hometrainer die net als de Fitbike Ride 2 in een lagere prijscategorie valt. Daarvoor levert hij toch opvallend goede prestaties. De hometrainer weegt slechts 30 kilo, maar toch vind ik het apparaat zeer stevig staan en kun je er prettig op sporten. Het fietsen gaat gemakkelijk en licht. Het frame is solide, het is een stalen constructie en alles is netjes afgewerkt. De hometrainer kan ook belast worden tot 135 kilo.

Wat mij direct opviel aan de Ride 3 is zijn lage instap. Dat maakt de Fitbike Ride 3 een goede hometrainer voor revalideren. Maar de lage instap is ook handig voor kleinere mensen. Het opstappen gaat dan net wat makkelijker. Doordat het zadel in horizontale en verticale positie kan worden versteld, kun je het apparaat goed op je eigen afmetingen instellen. Dat gaat heel snel, waardoor het geen probleem is als de Ride 3 door meerdere mensen gebruikt wordt. Een ander positief punt vond ik dat hij heel stil is en geen geluiden maakt als je traint.

De belangrijkste eigenschappen van de Fitbike Ride 3

De Fitbike Ride 3 is een mooie, moderne hometrainer voor beginners. Met zijn sportieve uiterlijk past hij in elke kamer. De Ride 3 heeft een lage instap, waardoor hij ook uitermate geschikt is voor mensen die willen revalideren. Hoewel de Ride 3 aantrekkelijk geprijsd is, is het toch een robuuste hometrainer die staat als een huis. In deze Fitbike Ride 3 review heb ik deze hometrainer op verschillende onderdelen bekeken. Hieronder vind je de belangrijkste details van deze hometrainer in deze fitbike ride 3 review.

De display is makkelijk in gebruik

ride 3 display Pin

De display is makkelijk in gebruik. Je kunt een keuze maken uit de 12 trainingsprogramma’s en de weerstand instellen. Op de display zie je de benodigde trainingsgegevens, zoals de tijd, het calorieverbruik, je hartslag, snelheid, RPM, Watt en de afstand. Ook kun je de gegevens in een grafiekweergave zien. Het enige wat ik jammer vond aan de display is dat deze niet verlicht is. Daardoor kun je soms het display niet goed lezen. Maar verlichte displays zie je meestal alleen bij de wat duurdere hometrainers.

Het zadel is horizontaal en verticaal instelbaar

zadel Pin

Het zadel van de Ride 3 kan zowel horizontaal als verticaal ingesteld worden. Daardoor kun je de hometrainer goed afstellen op je lichaamslengte. Het afstellen gaat eenvoudig met behulp van draaiknoppen. Het is dus geen probleem als meerdere mensen gebruik maken van de hometrainer. Iedere sporter kan die snel en eenvoudig aan zijn eigen lengte aanpassen.

Het vliegwiel weegt 7 kilo

vliegwiel van de ride 3 Pin

Het vliegwiel van deze Fitbike hometrainer weegt 7 kilo. Dit maakt de hometrainer geschikt voor beginnende sporters en mensen die gaan revalideren. Het is wel zo dat een zwaarder vliegwiel beter is als je intensief wilt trainen. Het gewicht speelt namelijk een rol bij het soepele ronddraaien van het wiel. Omdat het vliegwiel van deze hometrainer 7 kilo weegt, is hij minder geschikt voor intensieve trainingen.

Het stuur voelt prettig maar is niet verstelbaar

trainingprogrammas Pin

Het stuur van de Fitbike Ride 3 is helaas niet instelbaar. Dat maakt het lastig om de hometrainer nauwkeurig op je lichaamslengte af te stellen. In het stuur zitten de hartslagsensoren verwerkt. Tijdens het trainen kun je je handen daarop houden, waardoor er een indicatie van je hartslag weergegeven kan worden. Dit is wel minder precies dan wanneer je een hartslagband zou gebruiken, maar je kunt deze gegevens wel gebruiken voor je training.

De Fitbike Ride 3 heeft een magnetische weerstand

De magnetische weerstand van de Fitbike Ride 3 zorgt voor een fijne, soepele fietservaring. Er zijn 16 niveaus waarop je de weerstand kunt instellen, waardoor je elke training kunt variëren. Bij een manueel programma geef je zelf aan hoe hoog de weerstand moet staan. Gebruik je een voorgeprogrammeerd programma, dan wordt de weerstand automatisch door de computer ingesteld.

12 trainingsprogramma’s

Op de trainingscomputer van de Fitbike Ride 3 staan 12 voorgeprogrammeerde programma’s. Deze hebben verschillende niveaus en elk een andere opbouw. Er zijn hartslag-, sport-, een manueel en zelfs een dieetprogramma. Het hartslagprogramma wordt samen met de sensoren gebruikt. De weerstand van de hometrainer wordt afgestemd op je hartslag, waardoor je training precies zo zwaar is als nodig. Deze vorm van training kan goed van pas komen als je wilt afvallen.

Wie thuis wil gaan trainen, maakt met de Fitbike Ride 3 een goede keuze. De hometrainer heeft een trainingscomputer met 12 verschillende trainingen, hartslagsensoren en is gebouwd met kwalitatief goede materialen. Het is de ideale hometrainer voor iedereen die graag aan zijn conditie wil werken of wil afvallen.

Voor wie is de Ride 3 een goede keus?

Uit deze Fitbike Ride 3 review blijkt dat deze hometrainer voor fanatieke sporters niet zo geschikt is. Het vliegwiel is niet zwaar genoeg om veel uitdaging te bieden. Verder is de trainingscomputer niet zo uitgebreid en zul je waarschijnlijk de uitdaging van interactieve mogelijkheden missen. De hartslagsensoren kunnen een indicatie van je hartslag geven, maar dat is niet voldoende als je wilt trainen op hartslag. De meting is niet zo nauwkeurig als wanneer je een hartslagband zou gebruiken. Wanneer je een hometrainer zoekt om fanatiek mee te trainen dan kun je beter kijken naar de Fitbike Senator of de Fitbike Ride 6.

Voor wie is deze hometrainer dan geschikt? De Fitbike Ride 3 is een kwalitatief goede hometrainer, die alleen is uitgerust met de hoognodige functies. Hij heeft een trainingscomputer met 12 programma’s en hartslagsensoren. Maar dat is dan ook een prima uitgangspunt om thuis lekker te kunnen trainen. Voor iedereen die beginner is of niet te veeleisend is, is de Ride 3 een fijne hometrainer. Hij helpt je om je conditie te verbeteren, om af te vallen en om lekker fit te blijven.

Daarbij komt dat hij door zijn lage instap ook goed te gebruiken is door ouderen die slecht ter been zijn en mensen die moeten revalideren. Zij zullen zonder problemen op de hometrainer kunnen stappen. Met behulp van de trainingscomputer kan ook de weerstand heel licht ingesteld kunnen worden. Dat kan goed helpen bij het herstellen. Je kunt de Ride 3 hier nog vergelijken met andere hometrainers: hometrainers vergelijken.

Fitbike Ride 3

Oordeel

De Fitbike Ride 3 is een mooie, robuuste hometrainer voor beginners met een sportief uiterlijk. De Ride 3 heeft een lage instap, trainingscomputer met 12 verschillende trainingen, hartslagsensoren en is gebouwd met kwalitatief goede materialen.

Andere leuke artikelen