Review

Fitbike Ride 5 review

fitbike ride 5

Wil jij alles weten over de Fitbike Ride 5? Deze populaire hometrainer komt goed naar voren in alle reviews en tests. Dat is geen wonder, want het apparaat heeft een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. In deze Fitbike Ride 5 review laat ik precies zien wat je krijgt bij deze hometrainer en wat ik er van vind.

Fitbike Ride 5

De Fitbike Ride 5 is een hele goede hometrainer tegen een scherpe prijs. Het is een comfortabele en stabiele hometrainer. Hij is geschikt voor iedereen die thuis wilt trainen. Door het vliegwiel van 10 kg fietst hij heel lekker.

Plus- en minpunten

  • Zwaar vliegwiel
  • 16 Weerstandsniveaus
  • Duidelijke kleuren display
  • Robuust en stabiel
  • Trainingscomputer met 18 programma’s
  • Verstelbaar zadel en stuur
  • Hartslagsensoren
  • Prijs/kwaliteit
  • Geen koppeling mogelijk met smartphone of tablet
  • Geen ergometer

Reviews op andere sites:

De Fitbike Ride 5 krijgt goede review scores op verschillende sites:

(100+ reviews) bekijk reviews

8,5

(250+ reviews)

Awards en prijzen:

De Fitbike Ride 5 heeft al verschillende keren de beste review award van kieskeurig gewonnen. Dit betekent dat de Fitbike Ride 5 de beste reviews van alle apparaten in deze categorie heeft ontvangen!

Bekijk de laagste prijs!

Wat zit er in de doos van de Ride 5?

De Fitbike Ride 5 wordt geleverd in een stevige doos. Hij weegt zo’n 40kg en is alleen te verplaatsen, hoewel het wellicht makkelijker is hem even met zijn tweeën te pakken.

fitbike ride 5 doos Pin

Goed verpakt in piepschuim en folie

Mijn eerste indruk na het openen van de doos is positief. De hometrainer zit goed verpakt in piepschuim, doosjes en folie. Alle losse onderdelen kun je er makkelijk uitnemen en zijn allemaal verpakt in folie en doosjes zodat er niks beschadigt. Onderin de doos zit het onderstel van de hometrainer. Die til je er gemakkelijk uit.

fitbike ride 5 inhoud verpakt Pin

Een overzicht van alle onderdelen

overzicht onderdelen Pin

Het aantal onderdelen is een stuk minder dan je misschien zou verwachten. Het complete onderstel van de Fitbike Ride 5 is één geheel. Hierin zit het vliegwiel, het trapsysteem e.d. Deze til je simpelweg uit de doos en is klaar voor gebruik.

Verder krijg je er nog een aantal losse onderdelen, zoals: het frame, de trappers, het zadel, het stuur en de monitor e.d.

Alle onderdelen zijn heel makkelijk te monteren.

Handleiding en montage benodigdheden

Ride 5 montageset Pin

De Fitbike ride 5 komt met een duidelijke handleiding en een montageset. De handleiding legt stap voor stap uit hoe je de hometrainer in elkaar zet. Voor het monteren van het apparaat heb je niet veel spullen nodig. In de montageset zitten alle schroefjes en gereedschap die je nodig hebt om de hometrainer in elkaar te zetten. Heel handig!

De Fitbike Ride 5 in details

Het monteren van deze Fitbike hometrainer viel me in deze test zeker mee. De meeste onderdelen wijzen zichzelf. De handleiding geeft voldoende ondersteuning om de hometrainer in elkaar te zetten. Na een half uur had ik de hometrainer helemaal staan.

compleet Pin

De hometrainer is redelijk compact. Het apparaat kan niet ingeklapt worden, maar is ook niet heel massief. Onderaan zitten wieltjes, waardoor je hem weg kan zetten of in een hoek kunt plaatsen. De Fitbike voelt stabiel en robuust. Hij kan prima zwaar belast worden.

Het vliegwiel

vliegwiel Pin

Het gewicht van het vliegwiel is bepalend voor hoe comfortabel het fietsen op een hometrainer aanvoelt. Een zwaar vliegwiel zorgt voor een soepele en rustige beweging. Het kost meer moeite om het in beweging te krijgen, maar als het eenmaal draait, zal het stabiel blijven ronddraaien.

Bij een licht vliegwiel zet je het gemakkelijk in beweging, maar het trappen kan dan schokkerig aanvoelen. Dit is minder comfortabel. Het vliegwiel van de Fitbike 5 weegt 10 kilo. Dat is een aanzienlijk gewicht, zeker voor een hometrainer in deze prijsklasse. Het zorgt voor een prettige en rustige fietservaring.

Het zadel

verstelbaar zadel Pin

Je kunt pas goed trainen als de hometrainer goed op jouw lengte kan worden afgesteld. Dat kan gelukkig met de Fitbike Ride 5. Het zadel kun je zowel verticaal als horizontaal afstellen. Dit gaat heel makkelijk. Je draait de knop los en stelt het zadel goed in en draait de knop weer vast.

Verder zit het zadel van de hometrainer erg lekker door het gelzadel.

Het display

het display Pin

Het is een kleuren LCD scherm en hij is gemakkelijk te bedienen met enkele knoppen.

Na enkele minuten proberen had ik het systeem door en kon ik alle programma’s instellen. De handleiding heb ik hiervoor niet nodig gehad.

Op de display van de Fitbike Ride 5 kun je je trainingsgegevens inzien. Hij laat de snelheid, afstand, verbruikt wattage, verbrande calorieën, je hartslag en het aantal omwentelingen zien. Ook kun je vanaf de display de weerstand instellen.

Trainingsprogramma’s

trainingprogramma's Pin

Je hebt keuze uit 18 verschillende trainingsprogramma’s. Er zijn vier programma’s waarmee je op hartslag kunt trainen.

Verder zijn er 12 voorgeprogrammeerde programma’s en één die je manueel kunt instellen. Er is ook een persoonlijk programma dat je helemaal zelf kunt vormgeven. De computer kan vijf verschillende gebruikers opslaan, die elk één eigen programma kunnen instellen.

Hartslagsensoren

hartslagsensoren Pin

In het stuur van de Fitbike 5 zijn hartslagsensoren verwerkt. Zodra je het stuur vasthoudt, begint het apparaat je hartslag te meten. Je kunt de gegevens zien op de display. De sensoren maken het mogelijk om te trainen op hartslag. Op deze manier kun je trainen met een hartslag die continue op een bepaald niveau zit om bijvoorbeeld de vetverbranding te stimuleren.
Naast de hartslagsensoren in het stuur kun je ook een hartslagband gebruiken en die koppelen aan de Fitbike 5.

16 weerstandsniveaus

Door te fietsen op een hometrainer, train je je spieren en je conditie. Het verstellen van de weerstand is een belangrijke optie. Hiermee zorg je ervoor dat het trappen lichter of zwaarder aanvoelt. Op de Fitbike 5 kun je de weerstand eenvoudig elektronisch verstellen vanaf de display. De hometrainer beschikt over een magnetisch weerstandssysteem. Dat betekent dat dit prettig en natuurlijk aanvoelt en ook dat de hometrainer geruisloos is.

Met 16 weerstandsniveaus heb je veel mogelijkheden om je training precies af te stellen op de voor jou geschikte zwaarte. Je kunt tijdens je training makkelijk afwisselen in zwaarte, wat je workout afwisselend en uitdagend houdt.

Voor wie is de Fitbike Ride 5 een goede keus?

Uit deze review blijkt dat de Ride 5 een degelijke hometrainer is tegen een scherpe prijs. Een goede keus voor een hometrainer voor thuis gebruik.

Een goede keus voor een hometrainer voor thuis

De Fitbike Ride 5 is aan te raden voor iedereen die op zoek is naar een goede kwaliteit hometrainer tegen een scherpe prijs. Het is een comfortabele en stabiele hometrainer. Hij is geschikt voor iedereen die thuis wilt trainen. Door het vliegwiel van 10 kg fietst hij heel lekker.

Verder zit hij lekker en je kunt hem goed afstellen op je eigen lichaamslengte. Er zit een trainingscomputer op met een groot aantal verschillende trainingen. Een nadeel voor sommige mensen is misschien dat er geen ergometer op zit zoals bij de Fitbike Senator. Maar dat kan ook niet in deze prijsklasse hometrainer. Zoek je een goedkopere hometrainer dan kun je kijken naar de Fitbike Ride 2.

Wil je de Fitbike Ride 5 vergelijken met andere hometrainers? Dan kun je hier de beste hometrainers vergelijken.

Minder goede keus voor revalidatie

Je zou de Ride 5 kunnen gebruiken om te revalideren. Maar hiervoor zijn wel betere hometrainers op de markt. Hij heeft namelijk geen geijkte ergometer. Voor goede hometrainers voor revalidatie kun je daarom beter hier kijken: hometrainers voor revalidatie. Daar vind je verschillende hometrainers speciaal voor revalidatie.

Veel gestelde vragen

Kun je de Fitbike Ride 5 ook bij CoolBlue kopen?

Nee, dat is niet mogelijk. De Fitbike is een hometrainer dat wordt geproduceerd door Betersport. Het is dus alleen mogelijk om de hometrainer bij deze webwinkel te kopen.

Is er een Fitbike Ride 5 aanbieding of kortingscode?

Het Fitbike merk wordt verkocht door betersport. Dit is een webwinkel wat het hele jaar door producten tegen een scherpe prijs verkoopt. Er worden daarom bijna nooit kortingsacties of codes gebruikt.

Kan ik de Fitbike Ride 5 ook koppelen met een app?

Het is niet mogelijk om de Fitbike Ride 5 te koppelen met een app. Wanneer je interactieve mogelijkheden wilt dan kun je het beste kijken naar een duurder model met meer (interactieve) mogelijkheden zoals de Tunturi Fitcycle 50i.

Fitbike Ride 5

De Fitbike Ride 5 is een hele goede hometrainer tegen een scherpe prijs. Het is een comfortabele en stabiele hometrainer. Hij is geschikt voor iedereen die thuis wilt trainen. Door het vliegwiel van 10 kg fietst hij heel lekker.

Andere leuke artikelen