Fitbike Ride 5 review: uitgebreide test!

fitbike ride 5

De Fitbike Ride 5 staat bekend als een hometrainer met een goede kwaliteit tegen een goede prijs. Een goede hometrainer voor de beginnende en gevorderde fietser. Lees alles over de Fitbike Ride 5 in deze uitgebreide review.

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.6 / 5 van 460 reviews

€349

3 winkels

Laagste prijzen
interactief trainen

Interactief Trainen

vliegwiel gewicht

Vliegwiel gewicht

10 kg

aantal weerstanden hometrainer

Aantal weerstanden

16

hometrainer ergometer

Ergometer (geijkt)

hometrainer max lengte

Max gebruikerslengte

195 cm

hometrainer trainingsprogrammas

Aantal programma's

19

 • De Fitbike Ride 5 is op de eerste plek geëindigd van onze top 10 beste hometrainers.
 • Al 15 keer de Best Reviewed Award ontvangen
 • De Fitbike Ride 5 heeft een hele goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Het vliegwiel van 10 kg zorgt ervoor dat iedereen voldoende uitdaging heeft op deze hometrainer

Fitbike Ride 5 in het kort

De Fitbike Ride 5 is een hele goede hometrainer met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Het toestel staat stevig en geeft met de 16 weerstandsniveaus en vliegwiel van 10 kg voldoende uitdaging voor de beginnende tot de gevorderde fietser.

Voor wie is de Fitbike Ride 5 een goede keuze?

Fitbike Ride 5 Pin

 • De Fitbike Ride is een goede keuze wanneer je op zoek bent naar een goede hometrainer tegen een scherpe prijs. Deze hometrainer levert kwaliteit tegen een scherpe prijs zonder al teveel extra’s. Met het vliegwiel van 10 kg , 16 weerstandsniveaus en 18 trainingsprogramma’s is deze hometrainer een goede keus.
 • Goede keus voor beginners door de vriendelijke prijs, hoge kwaliteit en gemakkelijke bediening.

Voor wie is de Fitbike Ride 5 geen goede keus?

 • Wanneer je graag traint met een ergometer of met interactieve trainingen dan is de Fitbike Ride 5 geen goede keus voor jou. De Ride 5 is een basic hometrainer zonder al te veel (interactieve) extra’s.
 • Als je op zoekt bent naar een luxe hometrainer dan is de Ride 5 niks voor jou. Deze hometrainer heeft geen luxe extra’s.

Plus- en minpunten

 • Zwaar vliegwiel
 • 16 Weerstandsniveaus
 • Duidelijke kleuren display
 • Robuust en stabiel
 • Trainingscomputer met 18 programma’s
 • Verstelbaar zadel en stuur
 • Hartslagsensoren
 • Uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding
 • Geen koppeling mogelijk met smartphone of tablet
 • Geen ergometer

Onze beoordeling

Hieronder vind je onze beoordeling van de Fitbike Ride 5 op de belangrijkste onderdelen:

Stabiliteit
8/10
Interactieve mogelijkheden
1/10
Verstelbaarheid
8/10
Weerstand
9/10
Bouwkwaliteit
8/10
Prijs
9/10
Bekijk de specificatiesSpecificaties
In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze hometrainer:
Apparaathometrainer
WeerstandMagnetisch
Weerstand verstellingElektronisch
Weerstand niveaus16
Maximale lichaamslengte195 cm
Maximaal belastbaar gewicht150 kg
Gewicht36 kg
Gewicht vliegwiel10 kg
Aantal programmas19
Ergometer-
Aandrijf systeemV-belt
HartslagsensorHandsensoren, Hartslagmeter
Waterpas verstelbaarNee
DisplayLCD
Meetgegevens op displayCalorieverbruik, Grafiekweergave, Afstand, Hartslag, RPM, Snelheid, Tijd, Wattage
ConnectiviteitGeen
Bekijk de videoVideo
Reviews

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.6 / 5 van 460 reviews

39 reviews

120 reviews

logo kieskeurig

263 reviews

37 reviews

1 reviews

Awards en prijzen:

De Fitbike Ride 5 heeft al verschillende keren de best review award van kieskeurig gewonnen. Dit betekent dat deze hometrainer de beste reviews van alle apparaten in deze categorie heeft ontvangen!


Hoe is de bouwkwaliteit?

Het monteren van deze Fitbike hometrainer valt zeker mee. De meeste onderdelen wijzen zichzelf. De handleiding geeft voldoende ondersteuning om de hometrainer in elkaar te zetten. Na een half uur heb je de hometrainer opgebouwd en kun je starten met de training.

compleet Pin

De constructie voelt heel degelijk

De hometrainer is redelijk compact. Het apparaat kan niet ingeklapt worden, maar is ook niet heel massief. Onderaan zitten wieltjes, waardoor je hem makkelijk weg kan zetten of in een hoek kunt plaatsen. De hometrainer voelt stabiel en robuust. De constructie is van ijzer en de meeste kappen zijn van stevig plastic. Je merkt dat de Ride 5 wel wat kan hebben. Hij is belastbaar tot 150 kg wat voor de meeste mensen wel voldoende is. De maximale gebruikerslengte is 195 cm. Wanneer je langer bent dan dat dan fietst hij niet zo lekker en kun je beter kijken naar een ander model.

Hoe fietst de Ride 5?

vliegwiel Pin

Het gewicht van het vliegwiel is bepalend voor hoe comfortabel het fietsen op een hometrainer aanvoelt. Een zwaar vliegwiel zorgt voor een soepele en rustige beweging. Het kost meer moeite om het in beweging te krijgen, maar als het eenmaal draait, zal het stabiel blijven ronddraaien.

Bij een licht vliegwiel zet je het gemakkelijk in beweging, maar het trappen kan dan schokkerig aanvoelen. Dit is minder comfortabel. Het vliegwiel van de Fitbike 5 weegt 10 kilo. Dat is een aanzienlijk gewicht, zeker voor een hometrainer in deze prijsklasse. Het zorgt voor een prettige en rustige fietservaring. Ook zorgt dit zware vliegwiel ervoor dat de hometrainer zwaarder is en daardoor steviger staat. Je merkt dat de hometrainer niet snel wiebelt, zelfs niet wanneer je flink gaat trainen.

Hoe voelt het zadel?

verstelbaar zadel Pin

Je kunt pas goed trainen als de hometrainer goed op jouw lengte kan worden afgesteld. Dat kan gelukkig met de Fitbike Ride 5. Het zadel kun je zowel verticaal als horizontaal afstellen. Dit gaat heel makkelijk. Je draait de knop los en stelt het zadel goed in en draait de knop weer vast. Op deze manier kun je het zadel perfect instellen. Verder zit het zadel van de hometrainer erg lekker. Er is een gelzadel gebruikt waardoor je comfortabel op de hometrainer kunt fietsen.

Het display

het display Pin

De Fitbike Ride is uitgerust met een kleuren LCD scherm en hij is gemakkelijk te bedienen met enkele knoppen. Na enkele minuten proberen had ik het systeem door en kon ik alle programma’s instellen. De handleiding heb ik hiervoor niet nodig gehad.

Op de display van de Fitbike Ride 5 kun je je trainingsgegevens inzien. Hij laat de snelheid, afstand, verbruikt wattage (deze is niet geijkt), verbrande calorieën, je hartslag en het aantal omwentelingen zien. Dit alles wordt duidelijk weergegeven. Ook kun je vanaf de display de weerstand en de trainingsprogramma’s instellen. Het werkt heel simpel allemaal maar verwacht hier geen wereld aan mogelijkheden. Het display is wat basic maar werkt heel goed.

Trainingsprogramma’s

trainingprogramma's Pin

Je hebt keuze uit 18 verschillende trainingsprogramma’s en kunt deze instellen via het display. Er zijn vier programma’s waarmee je op hartslag kunt trainen. Verder zijn er 12 voorgeprogrammeerde programma’s en één die je manueel kunt instellen. Er is ook een persoonlijk programma dat je helemaal zelf kunt vormgeven. De computer kan vijf verschillende gebruikers opslaan, die elk één eigen programma kunnen instellen. Op deze manier kunnen meerdere huisgenoten trainen op de Ride 5 en hun eigen trainingsprogramma gebruiken.

Hartslagsensoren

hartslagsensoren Pin

In het stuur van de Fitbike 5 zijn hartslagsensoren verwerkt. Zodra je het stuur vasthoudt, begint het apparaat je hartslag te meten. Je kunt de gegevens zien op de display. De sensoren maken het mogelijk om te trainen op hartslag. Op deze manier kun je trainen met een hartslag die continue op een bepaald niveau zit om bijvoorbeeld de vetverbranding te stimuleren.
Naast de hartslagsensoren in het stuur kun je ook een hartslagband gebruiken en die koppelen aan de Fitbike 5.

Hoe is de weerstand?

Door te fietsen op een hometrainer, train je je spieren en je conditie. Het verstellen van de weerstand is een belangrijke optie. Hiermee zorg je ervoor dat het trappen lichter of zwaarder aanvoelt. Op de Fitbike 5 kun je de weerstand eenvoudig elektronisch verstellen vanaf de display. De hometrainer beschikt over een magnetisch weerstandssysteem. Dat betekent dat dit prettig en natuurlijk aanvoelt en ook dat de hometrainer geruisloos is.

Met 16 weerstandsniveaus heb je veel mogelijkheden om je training precies af te stellen op de voor jou geschikte zwaarte. Je kunt tijdens je training makkelijk afwisselen in zwaarte, wat je workout afwisselend en uitdagend houdt.

Onze conclusie: de Fitbike Ride 5 wél of niet kopen?

De Fitbike Ride 5 is een goede keus voor iedereen die een hometrainer zoekt zonder al teveel poespas. Het apparaat is stabiel, zwaar te belasten en voor zowel beginners als gevorderden een goede keuze. Het stuur en zadel zijn allebei op de juiste hoogte in te stellen, zodat je altijd comfortabel kunt sporten. Via de display kun je alles instellen: 19 verschillende trainingsprogramma’s en 16 weerstandsniveaus. Je kunt er ook al je trainingsgegevens op in de gaten houden, zoals hartslag, RPM, snelheid en tijd.

Het vliegwiel van 10 kilo zorgt voor een soepele fietsbeweging. Dit gewicht geeft ook enthousiaste sporters genoeg uitdaging. Met de 19 trainingsprogramma’s op de Fitbike Ride 5 blijft trainen altijd een plezier. Er zijn 12 voorgeprogrammeerde trainingen, 4 hartslagprogramma’s, 1 manueel programma en een persoonlijk programma. Op deze hometrainer kun je ook op hartslag trainen, door gebruik te maken van de hartslagsensoren op het stuur, of door een hartslagband te gebruiken. Je hebt hiermee keuze om je training elke keer interessant en uitdagend te houden.

Een goede keus voor een hometrainer voor thuis

De Fitbike Ride 5 is aan te raden voor iedereen die op zoek is naar een goede kwaliteit hometrainer tegen een scherpe prijs. Het is een comfortabele en stabiele hometrainer. Hij is geschikt voor iedereen die thuis wilt trainen. Door het vliegwiel van 10 kg fietst hij heel lekker.

Verder zit hij lekker en je kunt hem goed afstellen op je eigen lichaamslengte. Er zit een trainingscomputer op met een groot aantal verschillende trainingen.

Gebruik je de hometrainer voor revalidatie?

Je zou de Ride 5 kunnen gebruiken om te revalideren. Maar hiervoor zijn wel betere hometrainers op de markt. Hij heeft namelijk geen geijkte ergometer. Voor een hometrainers voor revalidatie kun je de Fitbike Senator overwegen. Deze hometrainer heeft namelijk een lage instap en een geijkte ergometer. Voor revalidatie is dit een betere keus.

Train je graag met interactieve apps?

Er zijn verschillende apps voor de hometrainer beschikbaar. Wanneer je het leuk vind om te trainen met dergelijke apps dan is de Ride 5 geen goede keus. De Fitbike Ride 5 beschikt niet over een grote hoeveelheid technische snufjes. Je kunt hem bijvoorbeeld niet koppelen met een smartphone of tablet. En je kunt er dus ook geen interactieve apps mee gebruiken. Wanneer je wel interactieve apps wilt gebruiken op de hometrainer dan zou je de Tunturi Fitcycle 50i kunnen overwegen.

Is de Fitbike Ride 5 boven je budget?

Wanneer de Ride 5 boven je budget is dan kun je de FitCycle 20 overwegen of kijken naar de Fitbike Ride 2. Dit zijn beide goede hometrainers die in een lagere prijsklasse liggen.

Wat klanten zeggen over de Fitbike Ride 5?

Voor het schrijven van onze reviews maken we altijd gebruik van de recensies van klanten. Zo krijgen we een beter beeld wat de voor- en nadelen zijn. De Fitbike Ride 5 staat erg goed aangeschreven op het internet (een 4,4 uit 5 met meer dan 120+ reviews op bol.com), maar zoals altijd komen er een aantal negatieve punten naar voren die we niet onbenoemd willen laten.

Sommige mensen noemen de handleiding onduidelijk. Vooral de montage en de uitleg van de display zouden beter uitgelegd mogen worden in de handleiding.

Ook vinden sommige mensen het vervelend dat er geen tablethouder is waarmee ze tijdens het trainen een serie kunnen kijken. Een tablethouder vind je meestal op de wat duurdere modellen. Het is niet zo gek dat de Fitbike Ride 5 in deze prijsklasse geen tablethouder heeft.

Vergelijking in dezelfde prijsklasse

Hieronder vind je de Fitbike Ride 5 vergeleken met 2 andere modellen in dezelfde prijsklasse:

Fitbike Ride 5Tunturi Fitcycle 50i
Prijs€349€449
Score
Reviews

4.6 / 5 van 460 reviews

4.7 / 5 van 401 reviews

WeerstandMagnetischMagnetisch
Weerstand verstellingElektronischElektronisch
Weerstand niveaus1632
Maximale lichaamslengte195 cm200 cm
Maximaal belastbaar gewicht150 kg150 kg
Gewicht36 kg28,5 kg
Gewicht vliegwiel10 kg14 kg
Aantal programmas1920
Ergometer-Ja
Aandrijf systeemV-beltV-belt
HartslagsensorHandsensoren, HartslagmeterIngebouwde handpulssensor
Waterpas verstelbaarNeeJa
DisplayLCDLCD
Meetgegevens op displayCalorieverbruik, Grafiekweergave, Afstand, Hartslag, RPM, Snelheid, Tijd, WattageAfstand, Calorieverbruik, Hartslag, Slagen per minuut (RPM), Snelheid, Tijd, Wattage
ConnectiviteitGeenBluetooth
BekijkBekijk

Veel gestelde vragen

Het vinden van een geschikte hometrainer is nou niet bepaald eenvoudig: ik begrijp het helemaal. De keuze is reuze en daarbij gaan er veel marketingpraatjes in de rondte.

Is de Fitbike Ride 5 iets voor mij?

De Fitbike Ride 5 is een goede keus wanneer je een degelijke hometrainer zoekt zonder al teveel (interactieve) extra poespas. De Ride 5 geeft je een goede hometrainer voor een scherpe prijs.

Is er een Fitbike Ride 5 aanbieding of kortingscode?

Het Fitbike merk wordt verkocht door betersport. Dit is een webwinkel wat het hele jaar door producten tegen een scherpe prijs verkoopt. Er worden daarom bijna nooit kortingsacties of codes gebruikt.

Kan ik de Fitbike Ride 5 ook koppelen met een app?

Het is niet mogelijk om de Fitbike Ride 5 te koppelen met een app. Wanneer je interactieve mogelijkheden wilt dan kun je het beste kijken naar een duurder model met meer (interactieve) mogelijkheden zoals de Fitbike Senator.

Fitbike Ride 5

De Fitbike Ride 5 is een hele goede hometrainer met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Het toestel staat stevig en geeft met de 16 weerstandsniveaus en vliegwiel van 10 kg voldoende uitdaging voor de beginnende tot de gevorderde fietser.

Alternatieven voor de Fitbike Ride 5

Is dit toestel niet helemaal wat je zoekt? Hieronder vind je een aantal hele goede alternatieven: