Review

Fitbike Ride 2 review

fitbike ride 2

In deze Fitbike Ride 2 review laat ik je alles zien over deze populaire hometrainer. Alle plus en minpunten en mijn advies of je deze hometrainer moet kopen!

Fitbike Ride 2

De Fitbike Ride 2 is een degelijke hometrainer voor thuissporters die graag regelmatig willen trainen. Deze hometrainer is verrassend betaalbaar en is toch stevig gebouwd en uitgerust met veel extra’s. Het vliegwiel is voor mijn smaak te licht waardoor ik eerder voor de Fitbike Ride 5 zou kiezen.

Plus- en minpunten

  • Goedkope hometrainer
  • 16 Weerstandsniveaus
  • Duidelijke display
  • Verstelbaar zadel en stuur
  • Prijs/kwaliteit
  • Licht vliegwiel

Reviews op andere sites:

De Fitbike Ride 2 krijgt goede review scores op verschillende sites:

(120+ reviews) bekijk reviews

8,4

(23+ reviews)

Awards en prijzen:

De Fitbike Ride 2 heeft al verschillende keren de beste review award van kieskeurig gewonnen. Dit betekent dat de Fitbike Ride 2 de beste reviews van alle apparaten in deze categorie heeft ontvangen!

Bekijk de laagste prijs!

Wat zit er in de doos van de Fitbike Ride 2?

De fitbike ride 2 wordt geleverd in een grote stevige doos en is niet super zwaar. Ik kon hem makkelijk alleen op zijn plaats zetten en open maken.

fitbike ride 2 doos Pin

Een goede eerste indruk

Mijn eerste indruk in deze test na het openen van de doos is positief. Alles zit goed verpakt in piepschuim, bubbelfolie en doosjes zodat er niks beschadigt. Alle onderdelen pak je er makkelijk één voor één uit. Het onderstel is één geheel en kun je als laatste, makkelijk uit de doos tillen. Ik schat dat het zo’n 12 kilo weegt.

Omdat het onderstel één geheel is valt het aantal onderdelen ook wel mee. Hieronder zie je de onderdelen:

overzicht onderdelen Pin

De Fitbike Ride 2 in detail

In deze fitbike ride 2 review bekijk ik de belangrijkste onderdelen van deze hometrainer zoals het vliegwiel, de display en de trainingsprogramma’s.

fitbike ride 2 test Pin

Fietsen op de Fitbike Ride 2

De Fitbike Ride 2 is een comfortabele hometrainer om op te fietsen. Het zadel is comfortabel, je kunt de fiets goed afstellen op je eigen lengte door het in hoogte verstelbare zadel en stuur. Wel moet hierbij gezegd worden dat deze fiets niet geschikt is voor mensen langer dan 1,80 m. Voor hen is hij toch echt te laag.

Ik vind deze hometrainer heel prettig fietsen, met een soepele beweging en hij is ook nog eens heel stil door het gebruik van magnetische weerstand. Het vliegwiel vind ik wel wat aan de lichte kant, daarom zou ik zelf voor de Fitbike Ride 6 iPlus of Fitbike Ride 5 kiezen.

Het vliegwiel van de Fitbike Ride 2

vliegwiel Pin

Wanneer je op de hometrainer stapt en begint met trappen, zet je het vliegwiel in beweging. Hoe zwaarder het vliegwiel is, hoe vloeiender de fietsbeweging zal zijn. Dat komt omdat een zwaar vliegwiel meer kracht kost om in beweging te zetten, maar als het eenmaal op gang is, dan blijft het langer door draaien. Een licht vliegwiel daarentegen, zul je zo makkelijk in beweging zetten, dat de beweging schokkerig kan voelen.

Het vliegwiel van de Fitbike Ride 2 weegt 5 kilo. Dat is niet veel, gezien het feit dat het vliegwiel van een gemiddeld geprijsde hometrainer ongeveer 10 kilo weegt. Wanneer je niet heel stevig wilt trainen, is dit een prima hometrainer. Wil je echter zware trainingen kunnen doen, dan is een hometrainer met een zwaarder vliegwiel wel aan te raden.

Verplaatsbaar met wieltjes

makkelijk verplaatsen Pin

Niet alleen is de Fitbike Ride 2 lichtgebouwd, maar hij beschikt ook over wieltjes. Een zware hometrainer is lastig te verplaatsen, zelfs als hij wieltjes heeft. De Fitbike weegt 25 kilo, dus dat maakt hem nog prima te hanteren. Omdat een hometrainer toch een behoorlijk groot apparaat is, is het wel zo prettig dat je hem uit de weg kunt zetten.

Gebruik de wieltjes aan de voorkant om het apparaat zonder al te veel krachtsinspanning weg te rijden. Zo kun je hem dichter tegen een muur zetten of in een hoek. De Fitbike Ride 2 kan echter niet ingeklapt worden. Die kun je hier bekijken: inklapbare hometrainers.

Het display van de Fitbike Ride 2

display van de fitbike ride 2 Pin

Het display van de Fitbike Ride 2 is uitgebreid en heel overzichtelijk. Je kunt hierop al je trainingsgegevens terugvinden en de hometrainer instellen. De display laat je afgelegde afstand zien, de tijd, snelheid, RPM, je calorieverbruik, je hartslag en de weerstand. Als je een trainingsprogramma instelt, kun je ook het schema zien, bijvoorbeeld hoe zwaar de weerstand is en nog zal worden.

De hometrainer is in te stellen met eenvoudige knoppen op het display. Je hebt de keuze uit 12 trainingsprogramma’s, zoals dieetprogramma’s, hartslagprogramma’s en gezondheidsprogramma’s. Trainen op hartslag is mogelijk, doordat je hartslag gemeten wordt via de sensoren in het stuur. De hometrainer kan ook nog lichaamsvet meten en de BMI en BMR bereken. Hierop kan je training ingesteld worden.

Weerstandsniveaus

Met 16 weerstandsniveaus kun je op deze hometrainer van Fitbike prima op conditie trainen. De weerstand op de Fitbike wordt magnetisch opgewekt. Deze soort weerstand is volledig geluidloos. Je fietstraining zal dus niet voor geluidsoverlast zorgen.

De weerstand is vanaf het display elektronisch in te stellen. Dat is een voordeel, want je hoeft je training niet te onderbreken als je zelf wilt wisselen. Gebruik je de trainingsprogramma’s, dan wordt de weerstand automatisch aangepast. Doordat je gemakkelijk kunt wisselen tussen verschillende niveaus, kun je je training uitdagender maken.

Voor wie is de Fitbike Ride 2 een goede keus?

Uit deze review blijkt dat de Ride 2 een degelijke hometrainer is tegen een scherpe prijs. Een goede keus voor een goedkope hometrainer voor thuis.

Goede keus voor een goedkope hometrainer

De Fitbike Ride 2 is net als de Fitbike Ride 3 een goedkope hometrainer voor thuissporters die graag regelmatig willen trainen. Deze hometrainer is verrassend betaalbaar en is toch stevig gebouwd en uitgerust met veel extra’s. Denk hierbij aan een uitgebreide trainingscomputer en hartslagsensoren in het stuur. De Fitbike Ride 2 is niet voor niets verschillende keren verkozen tot best beoordeelde hometrainer door kieskeurig.nl

Deze hometrainer is licht van gewicht, waardoor je hem gemakkelijk kunt verplaatsen. Toch is hij stabiel en robuust gebouwd, zodat je er veilig op kunt fietsen. Je kunt hem precies op je eigen lichaamslengte afstellen. De Fitbike Ride 2 is de ideale hometrainer voor niet te veeleisende sporters, die regelmatig willen trainen om hun uithoudingsvermogen te verbeteren of willen afvallen. Wil je de Fitbike Ride 2 vergelijken met andere hometrainers dan kun je hier mijn top 12 beste hometrainers bekijken.

Geen goede keus voor revalidatie

Je zou de Ride 2 kunnen gebruiken om te revalideren. Maar hiervoor zijn wel betere hometrainers op de markt. De Ride 2 heeft namelijk geen geijkte ergometer (zoals de Fitbike Senator) en de instap is ook te hoog. Voor goede hometrainers voor revalidatie kun je daarom beter hier kijken: hometrainers voor revalidatie. Daar vind je verschillende hometrainers speciaal voor revalidatie.

Fitbike Ride 2

De Fitbike Ride 2 is een degelijke hometrainer voor thuissporters die graag regelmatig willen trainen. Deze hometrainer is verrassend betaalbaar en is toch stevig gebouwd en uitgerust met veel extra’s. Het vliegwiel is voor mijn smaak te licht waardoor ik eerder voor de Fitbike Ride 5 zou kiezen.

Andere leuke artikelen