Tunturi Cardio Fit T10 review

cardio fit t10 review

Wil jij alles weten over de Tunturi Cardio Fit T10? De T10 is een loopband die je heel klein kan inklappen. Maar dit heeft wel consequenties voor de specificaties. In deze Tunturi Cardio Fit T10 review laat ik precies zien wat je krijgt bij deze loopband en wat ik er van vind.

Tunturi Cardio Fit T10 in het kort

De Tunturi Fitrun 70i is een super compact inklapbare loopband met een goede bouwkwaliteit, topsnelheid van 12 km/u en loopvlak van 42 cm.

Plus- en minpunten

  • Compact en inklapbaar
  • T Flex dempingssysteem
  • Maximale snelheid 12 km/uur
  • Geen hartslag meting
  • Geen koppeling via Bluetooth
  • Niet geschikt voor gevorderde hardlopers

Reviews op andere sites:

De Tunturi Cardio Fit T10 krijgt goede review scores op verschillende sites:

(1 reviews) bekijk reviews

Reviews
Consumenten reviews

1 reviews

De belangrijkste eigenschappen van de Tunturi Cardio Fit T10

De Tunturi T10 heeft alles in huis om je een comfortabele training te bieden. De loopband is voorzien van een T-Flex dempingssysteem, dat de schokken van het lopen opvangt. Je kunt hardlopen tot een maximale snelheid van 12 km/uur, wat een goede snelheid is voor normale thuissporters. De loopband is voorzien van een display en een trainingscomputer met 4 programma’s. Wat een voordeel is voor mensen met weinig ruimte: de T10 kan ingeklapt worden, waarna hij makkelijk onder een bed of naast een kast gezet kan worden.

Voor gevorderde sporters is de Tunturi Cardio Fit niet geschikt. De maximum snelheid is voor hen waarschijnlijk te laag. Ook is de loopband niet voorzien van een hartslagsensor, noch kan hij gekoppeld worden aan een hartslagband. Er is ook geen mogelijkheid om een koppeling te maken via Bluetooth, voor een interactieve training. In deze Tunturi Cardio Fit T10 review bekijk ik de belangrijkste onderdelen van deze loopband:

De Tunturi Cardio Fit T10 is super compact inklapbaar

Tunturi Cardio Fit T10 inklapbaar Pin

Een handige optie is dat de Tunturi T10 inklapbaar is. De steunbeugel kan met enkele simpele handelingen ingeklapt worden, waarna de loopband nog maar 16 cm hoog is. Hij is voorzien van transportwieltjes, dus het apparaat is gemakkelijk ergens uit het zicht weg te zetten.

Hij past ingeklapt bijvoorbeeld onder het bed of kan rechtop tegen een muur gezet worden. Dit scheelt heel veel ruimte in een kleine kamer.

Een loopvlak van 42 cm

loopvlak Pin

Het loopvlak van de T10 is schokabsorberend en daardoor prettig om op te lopen. Je gewrichten worden ontzien door het 15 mm dikke T-Flex schokabsorberende materiaal. Dat verkleint de kans dat je last krijgt van voeten, knieën of heupen.

Het loopoppervlak is 42 cm breed en 120 cm lang wat redelijk klein is in deze prijsklasse. Maar dit komt waarschijnlijk omdat deze loopband heel klein ingeklapt kan worden. Wanneer je een groter loopvlak zoekt dan kun je hier loopbanden met een groter loopvlak vinden.

Een display op de console

display Pin

Het display van de Tunturi zit niet zoals gebruikelijk voor je op een console, maar is aan de voorkant van het loopoppervlak geplaatst. Je kunt dat tijdens het hardlopen wel goed zien, de cijfers zijn goed zichtbaar op het verlichte LED display. Maar het instellen van de loopband gaat door middel van een afstandsbediening, zodat je niet elke keer hoeft te stoppen en te bukken om iets aan te passen.

Op het display zie je de belangrijke gegevens, zoals de afstand, tijd, verbrande calorieën en je snelheid. Met de afstandsbediening pas je de snelheid aan en kun je starten en stoppen. Zolang je deze niet gebruikt, kun je hem in de houder van de steunbeugel opbergen.

Keuze uit 4 trainingsprogramma’s

Op de trainingscomputer staan 4 programma’s waar je uit kunt kiezen. Deze helpen je om je conditie te verbeteren en houden het hardlopen afwisselend en uitdagend.

Een motor van 1 pk

De motor heeft een vermogen van 1 pk. Ook het piekvermogen is 1 pk. Hiermee kan de loopband een maximale snelheid 12 km/uur leveren wat voor de gemiddelde gebruiker voldoende is. De motor levert echter niet zoveel kracht, wat ook te zien is aan de maximale belasting, die 100 kilo is. De Tunturi Cardio Fit T10 is geen goede keuze wanneer je een serieuze hardloper bent. Dan kun je beter kiezen voor bijvoorbeeld de Tunturi Fitrun 70i of Tunturi Fitrun 90i Pro loopband waarmee je 20 km/uur kunt hardlopen.

Aan je conditie werken, afvallen, meer energie krijgen, dat lukt je thuis met de Tunturi Cardio Fit T10. Deze inklapbare loopband is geschikt voor iedereen die graag thuis regelmatig wil gaan hardlopen en nog niet zoveel ervaring heeft. Op de trainingscomputer staan trainingsprogramma’s, die je kunnen helpen je sportieve doelen te bereiken.

De loopband heeft een maximum snelheid van 12 km/uur. Dit is snel genoeg om een uitdaging te zijn voor de meeste hardlopers. Deze Tunturi loopband is geen sta-in-de-weg. Na gebruik klap je de armsteun in en je kunt hem compact opbergen. Bekijk hieronder wat de kenmerken en de plus- en minpunten zijn van de Tunturi Cardio Fit T10.

Voor wie is de Tunturi Cardio Fit T10 een goede keuze?

Uit deze Tunturi Cardio Fit T10 review blijkt dat dit een degelijke loopband is, die ideaal is voor beginners en de thuissporter die al wat ervaring heeft. Het apparaat is niet voorzien van een grote hoeveelheid extra’s. Zo zul je er geen module voor interactief trainen op vinden zoals bij de VirtuFit Elite TR-500i, een hartslagmeter of een groot aantal trainingsprogramma’s.

Het feit dat er maar 4 programma’s opstaan is misschien wel een nadeel. Met wat meer programma’s heb je meer mogelijkheden om te trainen. Dit kan helpen om je doelen makkelijker te bereiken en het houdt het hardlopen interessant. Maar als je gewoon wilt hardlopen zonder veel toeters en bellen is de Cardio Fit T10 de loopband voor jou.

Het is een stevig apparaat dat geschikt is voor normaal thuisgebruik. Ervaren hardlopers kunnen beter op zoek gaan naar een loopband die intensief gebruikt kan worden. Meestal beschikken die ook over meer opties die voor enthousiaste lopers interessant zijn.

Behalve voor thuissporters kan de Tunturi Cardio Fit T10 ook een interessante optie zijn voor mensen die veel bureauwerk doen, of dat nu thuis of op kantoor is. Doordat de loopband zo compact is op te bergen, kun je hem eveneens gebruiken bij een standing desk. Zit je eigenlijk al te lang achter elkaar te werken, pak dan de T10 erbij en wandel een kwartiertje. Zo kun je gemakkelijk de negatieve effecten van het langdurig zitten tegengaan.

Tunturi Cardio Fit T10

De Tunturi Fitrun 70i is een super compact inklapbare loopband met een goede bouwkwaliteit, topsnelheid van 12 km/u en loopvlak van 42 cm.

Andere leuke artikelen