VirtuFit CTR 1.0

virtufit ctr 1.0

Wil jij alles weten over de VirtuFit CTR 1.0? Deze populaire crosstrainer heeft een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. Maar is dit een goede crosstrainer voor jou? In deze VirtuFit CTR 1.0 review laat ik precies zien wat je krijgt bij deze crosstrainer en wat ik er van vind.

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.3 / 5 van 56 reviews

€249

2 winkels

Laagste prijzen

VirtuFit CTR 1.0 in het kort

De VirtuFit CTR 1.0 is vooral een goede keuze voor beginners. Met 8 weerstandniveau's, een vliegwiel van 6 kilo en een lage instap heeft deze crosstrainer genoeg uitdaging voor een instapmodel. Een crosstrainer voor een beginner die een goede crosstrainer zoekt voor een scherpe prijs!

Plus- en minpunten

  • Hartslagsensoren
  • 8 weerstandsniveaus
  • Vliegwiel van 6 kilo
  • In hoogte verstelbare pedalen
  • Lage instap
  • Handmatig de weerstand instellen
  • Geen trainingsprogramma’s

Onze beoordeling

Hieronder vind je onze beoordeling van de VirtuFit CTR 1.0 op de belangrijkste onderdelen:

Stabiliteit
6/10
Interactieve mogelijkheden
1/10
Verstelbaarheid
7/10
Weerstand
7/10
Bouwkwaliteit
7/10
Prijs
9/10
Bekijk de specificatiesSpecificaties
In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze crosstrainer:
Apparaatcrosstrainer
WeerstandMagnetisch
Weerstand verstellingHandmatig
Weerstand niveaus8
Aandrijf systeemV-Belt
Maximaal belastbaar gewicht115 kg
Maximale lichaamslengte200 cm
Gewicht26 kg
Gewicht vliegwiel6 kg
Plaatsing vliegwielAchter
Aantal programmas-
Ergometer-
HartslagsensorIngebouwde handpulssensor
Waterpas verstelbaarJa
Lengtepas40 cm
Lengtepas verstelbaar-
DisplayLCD
Meetgegevens op displayAfstand, Calorieverbruik, Hartslag, Snelheid, Tijd
ConnectiviteitGeen
Reviews

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.3 / 5 van 56 reviews

26 reviews

1 reviews

coolblue

29 reviews

De belangrijkste eigenschappen van de VirtuFit CTR 1.0

Wie thuis wil trainen, heeft veel keuze in verschillende fitnessapparaten. Crosstrainers zijn erg geschikt omdat je er zowel je conditie als je kracht mee kunt verbeteren. De VirtuFit CTR 1.0 heeft nog als bijkomend voordeel dat hij wat minder ruimte inneemt dan een standaard crosstrainer. Hij is namelijk smaller.

De CTR 1.0 is een crosstrainer voor beginners. Hij is stevig, heeft een vliegwiel van 6 kilo en een overzichtelijke display, maar is verder eenvoudig uitgevoerd. Zo beschikt hij niet over een computer met trainingsprogramma’s. Is de VirtuFit CTR 1.0 de crosstrainer voor jou? Lees hieronder in de review alles over dit fitnessapparaat.

Een lengtepas van 40 cm

lengtepas van 40 cm Pin

De lengtepas van de CTR 1.0 is 40 cm. Dat betekent dat de pedalen een afstand van 40 cm afleggen van voor naar achteren. Bij het aanschaffen van een crosstrainer is het verstandig om te letten op de lengtepas. Je kunt namelijk, als je kortere benen hebt, minder makkelijk een grote stap nemen, dan wanneer je langer bent. Wanneer de lengtepas te groot is, zul je niet prettig kunnen trainen. Een lengtepas tot 40 cm is geschikt voor mensen vanaf 165 cm. Ben je kleiner dan dat, dan is het misschien handiger om de crosstrainer eerst uit te proberen om te kijken of de lengtepas niet te lang voor je is.

Een magnetische weerstand met 8 niveau’s

De weerstand van de CTR 1.0 wordt opgewekt met magneten, wat zorgt voor een geruisloze en vloeiend aanvoelende weerstand. Er zijn 8 niveaus, die je zelf kunt instellen via een draaiknop op het frame. De weerstand wordt tijdens je training dus niet automatisch door de computer aangepast, maar moet je dus altijd zelf instellen.

Een LCD display

lcd display van de virtufit ctr 1.0 Pin

De display is eenvoudig met een klein LCD scherm, waarop je je trainingsgegevens kunt zien. Zo kun je hier de tijd, afstand, je snelheid, hartslag en verbrande calorieën op aflezen.

Onderaan de display zit een tablethouder. Hierop kun je een tablet zetten zodat je tijdens het trainen je favoriete serie of film kunt kijken. Hierdoor kun je de training combineren met tv kijken en gaat het trainen natuurlijk een stuk sneller!

Een vliegwiel van 6 kilo

Het vliegwiel van de VirtuFit CTR 1.0 is aan de achterkant geplaatst (het is dus een rear driven crosstrainer). Hierdoor voelt de beweging die je maakt aan als hardlopen. Het trainen op een rear driven crosstrainer is iets intensiever dan op een front driven. Het vliegwiel weegt 6 kilo. Voor beginnende sporters is dat prima. Ben je ervaren of wil je meer uitdaging, dan zou dit gewicht te laag kunnen zijn.

Een goede bouwkwaliteit

De bouwkwaliteit van een fitnessapparaat is te beoordelen aan de hand van de gebruikte materialen. Voor de VirtuFit CTR 1.0 zijn kunststof en metaal gebruikt. Op zich is hier niets mis mee en het apparaat zit stevig in elkaar. Toch geven veel gebruikers aan dat de crosstrainer vrij snel na ingebruikname gaat kraken en piepen. Hoewel je niet het risico loopt dat de crosstrainer uit elkaar valt, geeft dit wel geluidsoverlast. Ook geven sommige gebruikers aan dat, wanneer je wat zwaarder bent (bijvoorbeeld boven de 90 kilo) dat de CTR 1.0 iets wiebeliger aanvoelt.

De VirtuFit CTR 1.0 is een crosstrainer in de basisklasse. Hij is zeker niet bedoeld voor intensieve trainingen, maar zou wel regelmatig gebruikt mogen worden. Dat zal ook zeker kunnen en uit het merendeel van de reviews blijkt dat het apparaat prima voldoet.

De trainingsprogramma’s

De VirtuFit CTR 1.0 beschikt niet over een trainingscomputer met programma’s.

De plus- en minpunten

Denk je erover om een crosstrainer aan te schaffen, dan wil je waarschijnlijk een apparaat dat betaalbaar is en een aantrekkelijke prijs-kwaliteitsverhouding heeft. De VirtuFit CTR 1.0 kan heel goed dat apparaat zijn. Het is een basic crosstrainer: geen overdadige technische gadgets, maar gewoon een degelijk apparaat, waarop je dagelijks kunt sporten. Ondanks de lage prijs, heeft deze crosstrainer wat kleine bijzonderheden. Zo is de CTR 1.0 voorzien van een lage instap. Hierdoor kunnen ook mensen die slecht ter been zijn of pijnlijke gewrichten hebben, makkelijk opstappen.

Verder heeft het vliegwiel een gewicht van 6 kilo, wat voor een crosstrainer in deze prijsklasse prima is. De weerstand is magnetisch en de CTR 1.0 heeft 8 weerstandsniveaus. Het apparaat beschikt zelfs over hartslagsensoren.

Dat een apparaat een basic uitrusting heeft is begrijpelijk. Het is echter wel jammer dat deze crosstrainer geen trainingsprogramma’s heeft. Daardoor zou trainen sneller saai kunnen worden en zou je je interesse kunnen verliezen. Verder moet de weerstand handmatig worden ingesteld met een draaiknop op het frame.

Hoe traint de VirtuFit CTR 1.0?

Met de VirtuFit CTR 1.0 haal je een eenvoudige, maar degelijke crosstrainer in huis. Het feit dat er geen trainingsprogramma’s opzitten, staat een goede training natuurlijk niet in de weg. Je kunt comfortabel trainen, omdat magnetische weerstand helemaal geruisloos is. De pedalen zijn in hoogte verstelbaar, zodat je in de juiste houding kunt sporten.

De weerstand moet handmatig ingesteld worden, maar dit is snel gedaan. Er zijn 8 standen om uit te kiezen, wat voor de meeste mensen voldoende uitdaging biedt. Op het LCD scherm kun je je gegevens aflezen. Maar je kunt ook gebruik maken van de tablethouder. Hierop kun je je smartphone of tablet neerzetten, waardoor je tijdens het trainen films of series kunt kijken. Een andere mogelijkheid is natuurlijk om online een workout te zoeken. Er zitten dan geen programma’s op de crosstrainer, maar die kun je wel op internet vinden. Gebruikers geven aan dat de CTR 1.0 comfortabel traint, stabiel staat en eenvoudig in gebruik is.

Waar wel wat klachten over zijn is het feit dat het apparaat tijdens het trainen piept en kraakt. Meer olie gebruiken heeft geen zin. Ook kan het zijn dat er wat speling in de handvatten zit. De meeste reviewers geven aan dat het apparaat ondanks dat prima functioneert en ze ervaren het niet als te storend.

De VirtuFit CTR 1.0 vergeleken met de Focus Fitness Fox 2

VirtuFit CTR 1.0Focus Fitness Fox 2
Prijs€249€299
Score
Reviews

4.3 / 5 van 56 reviews

5 / 5 van 41 reviews

WeerstandMagnetischMagnetisch
Weerstand verstellingHandmatigElektronisch
Weerstand niveaus816
Aandrijf systeemV-BeltV-Belt
Maximaal belastbaar gewicht115 kg120 kg
Maximale lichaamslengte200 cm
Gewicht26 kg42 kg
Gewicht vliegwiel6 kg6 kg
Plaatsing vliegwielAchterAchter
Aantal programmas-16
Ergometer--
HartslagsensorIngebouwde handpulssensor Handsensoren
Waterpas verstelbaarJa
Lengtepas40 cm28 cm
Lengtepas verstelbaar--
DisplayLCDLCD
Meetgegevens op displayAfstand, Calorieverbruik, Hartslag, Snelheid, Tijd Afstand, Calorieverbruik, Grafiekweergave, Hartslag, Snelheid, Tijd, Wattage
ConnectiviteitGeen
BekijkBekijk

Voor wie is de VirtuFit CTR 1.0 een goede keuze?

De VirtuFit CTR 1.0 is vooral een goede keuze voor beginners. Uit de prijs blijkt ook dat het een instapmodel is, wat hem aantrekkelijk maakt voor mensen die de sport voor het eerst willen uitproberen. De CTR 1.0 is dan ook enkel uitgerust met de basisopties, je zult er geen technische hoogstandjes op vinden. Je kunt er enkele keren per week lekker op trainen en gebruiken om je conditie te verbeteren of om af te vallen.

Ook voor mensen die revalideren of last van hun gewrichten hebben is de VirtuFit CTR 1.0 een goede keuze. Crosstrainers zijn sowieso apparaten die de gewrichten niet belasten en een low impact training bieden. De CTR 1.0 heeft daarbij ook nog een lage instap, die het mogelijk maakt om veilig en makkelijk op het apparaat te stappen.

Ervaren en fanatieke sporters kunnen beter een andere crosstrainer kiezen, een uit een hoger prijssegment. De CTR 1.0 biedt niet voldoende uitdaging en is niet bedoeld voor intensieve belasting. Ook zul je alternatieve opties als trainingsprogramma’s, automatisch aangepaste weerstand en interactieve trainingsmogelijkheden waarschijnlijk missen.

Kun je de VirtuFit CTR 1.0 makkelijk opbergen?

Ja, deze crosstrainer is ideaal voor mensen met weinig ruimte. Hij is smaller dan ‘normale’ crosstrainers en beschikt over wieltjes!

Alternatieven voor de VirtuFit CTR 1.0

Is dit toestel niet helemaal wat je zoekt? Hieronder vind je een aantal hele goede alternatieven:

VirtuFit CTR 1.0

De VirtuFit CTR 1.0 is vooral een goede keuze voor beginners. Met 8 weerstandniveau's, een vliegwiel van 6 kilo en een lage instap heeft deze crosstrainer genoeg uitdaging voor een instapmodel. Een crosstrainer voor een beginner die een goede crosstrainer zoekt voor een scherpe prijs!

Andere leuke artikelen