Focus Fitness Fox 3 review

focus fitness fox 3

Zoek jij een goede crosstrainer tegen een scherpe prijs? In deze Focus Fitness Fox 3 review lees je alles over deze crosstrainer. Ik test de belangrijkste onderdelen en laat je zien of dit voor jou de beste crosstrainer is!

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.5 / 5 van 199 reviews

€399

3 winkels

Laagste prijzen
  • Al 4 keer winnaar van de best reviewd award van Kieskeurig
  • De Fox 3 staat stevig en wiebelt niet
  • Met 16 weerstandniveau's heb je voldoende uitdaging

Focus Fitness Fox 3 in het kort

Wie op zoek is naar een degelijke, maar betaalbare crosstrainer om thuis mee te sporten, zou de Focus Fitness Fox 3 kunnen overwegen. Deze is ideaal voor de beginnende sporter: hij is makkelijk in gebruik, de weerstand is instelbaar in 16 verschillende niveaus en er staan veel verschillende trainingen op de trainingscomputer.

Plus- en minpunten

  • Stevige constructie
  • 16 weerstandniveau's
  • Duidelijk display
  • Staat stabiel
  • Vliegwiel van 7 kg
  • Geen interactieve mogelijkheden
  • Lengtepas van 40 cm (geschikt voor mensen tot 170 cm)

Onze beoordeling

Hieronder vind je onze beoordeling van de Focus Fitness Fox 3 op de belangrijkste onderdelen:

Stabiliteit
7/10
Interactieve mogelijkheden
1/10
Verstelbaarheid
6/10
Weerstand
7/10
Bouwkwaliteit
7/10
Prijs
9/10
Bekijk de specificatiesSpecificaties
In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze crosstrainer:
Apparaatcrosstrainer
WeerstandMagnetisch
Weerstand verstellingElektronisch
Weerstand niveaus16
Maximaal belastbaar gewicht120 kg
Gewicht48 kg
Gewicht vliegwiel7 kg
Plaatsing vliegwielAchter
Aantal programmas18
Ergometer-
HartslagsensorHandsensoren, Hartslagmeter
Waterpas verstelbaarJa
Lengtepas40 cm
Lengtepas verstelbaar-
DisplayLCD
Meetgegevens op displayCalorieverbruik, Grafiekweergave, Afstand, Hartslag, RPM, Snelheid, Tijd, Wattage
Bekijk de videoVideo
Reviews

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.5 / 5 van 199 reviews

106 reviews

11 reviews

logo kieskeurig

73 reviews

9 reviews

Awards en prijzen:

De Focus Fitness Fox 3 heeft al verschillende keren de best review award van kieskeurig gewonnen. Dit betekent dat deze crosstrainer de beste reviews van alle apparaten in deze categorie heeft ontvangen!


De eerste indruk van de Focus Fitness Fox 3

Hoe is de eerste indruk van de Fox 3 in deze review?

fox 3 doos Pin

Alle onderdelen zitten stevig in de doos

onderdelen in de doos Pin

Mijn eerste indruk na het openen van de doos van de fox 3 is positief. De crosstrainer zit goed verpakt in beschermend materiaal.

Alle losse onderdelen kun je er makkelijk uitnemen en zijn allemaal verpakt in folie en doosjes zodat er niks beschadigt.

Onderin de doos zit het vliegwiel van de crosstrainer. Je kunt deze er makkelijk uittillen.

De losse onderdelen

onderdelen Pin

Het aantal onderdelen en het werk dat je kwijt bent met het in elkaar zetten van de crosstrainer is een stuk minder dan je misschien zou verwachten. Het vliegwiel van de Fox 3 is namelijk één geheel. Deze til je simpelweg uit de doos en is klaar voor gebruik.

Verder krijg je er nog een aantal losse onderdelen bij, zoals: het frame, handvatten en display e.d. Deze onderdelen moeten nog gemonteerd worden. Er zit een duidelijke handleiding bij waardoor het monteren van de onderdelen vrij gemakkelijk gaat. In totaal ben ik ongeveer een half uurtje bezig geweest om de Fox 3 in elkaar te zetten.

De Fox 3 voelt stevig aan

De Fox 3 is een rear driven crosstrainer. Het vliegwiel is dus aan de achterkant geplaatst. Er zijn ook front driven crosstrainers, met het vliegwiel aan de voorkant. De plaats waar het vliegwiel zit, bepaalt de intensiteit van de loopbeweging die je maakt. Bij een rear driven crosstrainer is de beweging wat zwaarder en vermoeiender, omdat je een hogere stap maakt.

De Focus Fitness Fox 3 voelt heel stevig en stabiel nadat je de crosstrainer hebt opgebouwd. Ik verwacht niet dat deze snel zal gaan wiebelen tijdens het trainen.

De Focus Fitness Fox 3 in details

Het opbouwen van de Fox 3 viel me zeker mee. Ik heb er in deze Focus Fitness Fox 3 review iets meer dan een half uurtje over gedaan om alles in elkaar te zetten. De handleiding was hierin duidelijk en gaf voldoende aanwijzing.

focus fitness fox 3 review Pin

Het materiaal en bouwkwaliteit

De Fox 3 heeft een stalen frame dat intensief belast kan worden. Het apparaat heeft een maximaal gebruiksgewicht tot 120 kilo en de crosstrainer kan dat ook daadwerkelijk, zonder problemen, aan. De Fox 3 blijft heel stabiel tijdens het trainen. Ik heb tijdens de training de crosstrainer niet voelen wiebelen.

De Fox 3 is stabiel door het frame maar ook door het zware vliegwiel van 18 kilo. De crosstrainer zelf weegt in totaal 51 kilo en zal door zijn eigen gewicht niet makkelijk gaan schuiven of schudden tijdens je workout. Er zit 10 jaar garantie op het frame en het laswerk. Het is een stabiele constructie die van degelijke materialen is gebouwd. De aandrijving gebeurt door middel van een V-belt, die ook meewerkt aan een geruisloze training.

De lengtepas

legtepas focus fitness fox 3 Pin

Een belangrijk onderdeel van een crosstrainer is de lengtepas. De lengtepas staat voor de afstand die je voet aflegt tijdens een pas op de crosstrainer. Hoe langer deze beweging is, hoe intensiever dit aanvoelt. Maar of je een lange lengtepas kunt maken, is natuurlijk afhankelijk van hoe lang je zelf bent.

Je kunt uitgaan van je eigen lengte om te kijken hoe lang de paslengte van een crosstrainer zou moeten zijn. Ben je onder de 1,70 meter, dan is een paslengte tussen 40 en 45 cm geschikt voor jou. De lengtepas zou tenminste 50 cm moeten zijn als je langer dan 1,70 meter bent.

Met een lengtepas van 40 cm is de Focus Fitness Fox 3 dus in ieder geval geschikt voor mensen onder de 1,70 meter. De voetpedalen kunnen versteld worden in 3 standen, zodat je ze in de juiste positie kunt zetten in verhouding tot de handvatten.

De display

display Pin

De Fox 3 beschikt over een helder kleuren LCD scherm, dat je bedient met enkele knoppen. Je kunt kiezen uit verschillende trainingsprogramma’s en tevens de weerstand via de display instellen. De computer is niet moeilijk om te gebruiken. Je kunt al je gegevens bekijken, zoals de afstand, tijd, snelheid, verbruikte calorieën, RPM en je hartslag. Verder zie je ook een grafiek van je training. Er zit eveneens een tablethouder op de display, zodat je die stevig kunt neerzetten.

De trainingsprogramma’s

Als je gaat trainen op de Focus Fitness Fox 3, heb je de keuze uit 18 trainingsprogramma’s. Dit zijn 12 voorgeprogrammeerde trainingen, bijvoorbeeld bergtraining en interval- of piramide trainingen. Er zit ook een manueel programma op, waarbij je zelf de weerstand kunt instellen. Verder zijn er 4 hartslag gestuurde trainingen. Heb je hier niet genoeg aan, dan kun je een persoonlijk programma instellen, waarbij je zelf een training kunt maken.

Er kunnen vijf mensen gebruik maken van de crosstrainer en de computer kan van elk persoon de gegevens opslaan. Voor je begint met trainen maak je je eigen profiel aan. Dit doe je door je gegevens in te voeren, zoals lengte, gewicht en geslacht. Elke keer als je op de crosstrainer gaat staan, kies je je profiel, waarna al je gegevens beschikbaar zijn.

De Fox 3 heeft hartslagsensoren in de handvatten. Tijdens het trainen wordt je hartslag gemeten en in combinatie met jouw gegevens (de maximale hartslag) zal de crosstrainer automatisch de weerstand aanpassen. Zo kun je effectiever trainen, wat handig is als je bijvoorbeeld wilt afvallen.

Weerstandsniveaus

De weerstand op de crosstrainer zorgt ervoor dat je de training zwaarder kunt maken. Op de Focus Fitness Fox 3 zitten 16 verschillende weerstandsniveaus. Dat maakt dat je elke training eindeloos kunt afwisselen in zwaarte van je training. Niet alleen beginners zullen door deze crosstrainer uitgedaagd worden, maar ook gevorderden.

De weerstand is elektronisch in te stellen via de display. De training hoeft dus niet onderbroken te worden om aan een knop te draaien. Wanneer je gebruik maakt van een trainingsprogramma, zal de computer zelf de weerstand instellen en aanpassen.

De Fox 3 vs de Fox 5

In deze Focus Fitness Fox 3 review leek het me handig om de crosstrainer te vergelijken met zijn grote broer: de fox 5.

fox 3 vs fox 5 Pin

Verschillen Fox 3 en Fox 5

Als je een crosstrainer wilt aanschaffen, is de Fox 5 ook een goede optie. Deze is wel wat duurder dan de Fox 3, maar dat vertaalt zich terug in enkele belangrijke verschillen.

Het vliegwiel van de Fox 5 is 20 kilo, en de hele constructie is zwaarder, namelijk 68 kilo. Hierdoor is de Fox 5 nog een stuk steviger en stabieler. Hij heeft een maximaal gebruikersgewicht van 150 kilo.

Een ander verschil tussen de twee crosstrainers is dat de Fox 5 een lage instap heeft. Je kunt dus makkelijk en veilig opstappen. Dat gevoel wordt nog vergroot, doordat het zo’n zwaar apparaat is, je kunt erop vertrouwen dat hij in alle omstandigheden stevig blijft staan. De Fox 5 is daarom ook uitermate geschikt voor mensen die slecht ter been zijn of revalideren.

De trainingscomputer van de Focus Fitness Fox 5 is wat minder uitgebreid dan die van de Fox 3. Er staan 12 trainingsprogramma’s op (in plaats van 18 bij de Fox 3). Ook de Fox 5 heeft hartslagsensoren en de bijbehorende hartslagprogramma’s, maar je kunt ook gebruik maken van een fitheidstest om te kijken of je wel vooruitgaat. De lengtepas van de Fox 5 is 47 cm, waardoor deze crosstrainer ook voor langere mensen geschikt is.

Door de robuuste constructie en het zware vliegwiel wordt van deze crosstrainer aangegeven dat hij geschikt is voor intensief thuisgebruik. Voor de Fox 3 is dat voor normaal thuisgebruik.

Een overzicht van de verschillen

De Focus fitness Fox 5 is de grotere broer van de Fox 3. Hieronder kun je de verschillen tussen de modellen zien:

Focus Fitness Fox 3Focus Fitness Fox 5
Prijs€399€599
Score
Reviews

4.5 / 5 van 199 reviews

4.5 / 5 van 105 reviews

WeerstandMagnetischMagnetisch
Weerstand verstellingElektronischElektronisch
Weerstand niveaus1616
Maximaal belastbaar gewicht120 kg150 kg
Gewicht48 kg68 kg
Gewicht vliegwiel7 kg20 kg
Plaatsing vliegwielAchterAchter
Aantal programmas1812
Ergometer--
HartslagsensorHandsensoren, HartslagmeterHandsensoren, Hartslagmeter
Waterpas verstelbaarJaJa
Lengtepas40 cm47 cm
Lengtepas verstelbaar--
DisplayLCDLCD
Meetgegevens op displayCalorieverbruik, Grafiekweergave, Afstand, Hartslag, RPM, Snelheid, Tijd, WattageCalorieverbruik, Grafiekweergave, Afstand, Hartslag, RPM, Snelheid, Tijd, Wattage
BekijkBekijk

Voor wie is de Fox 3 een goede keuze?

Uit deze review blijkt dat de Fox 3 een degelijke crosstrainer is tegen een scherpe prijs. Een goede keus voor een crosstrainer voor thuis gebruik. Wanneer je een wat goedkopere crosstrainer zoekt dan kun je kijken naar de Focus Fitness Fox 1.

De focus fitness fox 3 is een goede keus

De Focus Fitness Fox 3 is een degelijke crosstrainer met behoorlijk veel opties, zeker voor een apparaat in deze prijsrange. De trainingscomputer is uitgebreid met veel keuze in verschillende trainingen.

Je kunt de Focus Fitness Fox 3 hier vergelijken met andere crosstrainers: de top 10 crosstrainers.

De crosstrainer is helaas niet te koppelen met een smartphone of tablet, en er kunnen dus geen fitnessapps gebruikt worden. Maar door de grote keuze die de computer van de Fox 3 biedt is dat misschien ook niet echt een gemis. Voor mensen die dat wel willen is deze crosstrainer dus niet geschikt. Die kunnen misschien beter kiezen voor de Focus Fitness Fox 5 IPlus.

Voor beginners en sporters die op normaal niveau willen trainen, biedt de Fox 3 voldoende uitdaging. Met 16 verschillende weerstandsniveaus in combinatie met de trainingsprogramma’s kan iedere thuissporter goed aan conditie en kracht werken. Zoek je een wat luxere crosstrainer dan kun je kijken naar de Focus Fitness Senator of de Senz Sports c7000.

Focus Fitness Fox 3

Wie op zoek is naar een degelijke, maar betaalbare crosstrainer om thuis mee te sporten, zou de Focus Fitness Fox 3 kunnen overwegen. Deze is ideaal voor de beginnende sporter: hij is makkelijk in gebruik, de weerstand is instelbaar in 16 verschillende niveaus en er staan veel verschillende trainingen op de trainingscomputer.

Alternatieven voor de Focus Fitness Fox 3

Is dit toestel niet helemaal wat je zoekt? Hieronder vind je een aantal hele goede alternatieven:

Andere leuke artikelen