Focus Fitness Fox 2

Focus Fitness Fox 2

In deze Focus Fitness Fox 2 review laat ik je alles zien van deze crosstrainer. Deze crosstrainer is heel populair door zijn gunstige prijs en goede kwaliteit. Maar is dit ook een goede crosstrainer voor jou? Lees hieronder alles over de Focus Fitness Fox 2 crosstrainer en kijk of dit ook het beste fitnessapparaat voor jou is.

Onze beoordeling

Consumenten reviews

5 / 5 van 41 reviews

€299

2 winkels

Laagste prijzen
 • De lage prijs maakt de crosstrainer voor iedereen betaalbaar
 • Veel trainingsprogramma's en weerstandniveaus voor een instapmodel crosstrainer
 • Voor intensiever trainen kun je beter een iets duurder model kiezen

Focus Fitness Fox 2 in het kort

De Focus Fitness Fox 2 is een goede instapmodel crosstrainer: stevig gebouwd, 16 trainingsprogramma's, 16 weerstandsniveaus en een magnetische weerstand en toch heel betaalbaar. Een hele goede crosstrainer voor de beginnende sporter. Mocht je intensiever willen trainen, dan kun je beter kiezen voor de Fox 3 of Fox 5. Deze zijn iets steviger gebouwd.

Voor wie is de Focus Fitness Fox 2 een goede keuze?

De Focus Fitness Fox 2 is een goede keus voor iedereen die een goedkoop model crosstrainer zoekt. Deze crosstrainer is heel betaalbaar en prima voor een beginnende sporter. Voor een meer ervaren sporter is de Fox 2 geen goede keuze. Dan kun je beter kiezen voor een model uit de middenklasse zoals de Fox 5 of de FitCross 50i.

Plus- en minpunten

 • 16 Trainingsprogramma’s
 • 16 Weerstandsniveaus
 • Crosstrainer is erg stil (V-belt)
 • Scherpe prijs/ goede kwaliteit
 • Hartslagsensoren
 • Geen koppeling met hartslagband mogelijk
 • Korte lengtepas
 • Licht vliegwiel (6 kilo)

Onze beoordeling

Hieronder vind je onze beoordeling van de Focus Fitness Fox 2 op de belangrijkste onderdelen:

Stabiliteit
7/10
Interactieve mogelijkheden
1/10
Verstelbaarheid
7/10
Weerstand
7/10
Bouwkwaliteit
6/10
Prijs
8/10
Bekijk de specificatiesSpecificaties
In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze crosstrainer:
Apparaatcrosstrainer
WeerstandMagnetisch
Weerstand niveaus16
Weerstand verstellingElektronisch
Aandrijf systeemV-Belt
Maximaal belastbaar gewicht120 kg
Gewicht42 kg
Gewicht vliegwiel6 kg
Plaatsing vliegwielAchter
Aantal programmas16
Ergometer-
DisplayLCD
Meetgegevens op displayAfstand, Calorieverbruik, Grafiekweergave, Hartslag, Snelheid, Tijd, Wattage
HartslagsensorHandsensoren
Lengtepas28 cm
Lengtepas verstelbaar-
Reviews

Onze beoordeling

Consumenten reviews

5 / 5 van 41 reviews

1 reviews

40 reviews


Eerste indruk van de Focus Fitness Fox 2

De prijs-kwaliteit is wat de Fox 2 zo’n aantrekkelijke crosstrainer maakt. Het is een instapmodel crosstrainer, maar je krijgt toch een degelijk apparaat, dat over meerdere opties beschikt. Het is een rear driven crosstrainer en beschikt over een magnetische weerstand met 16 niveaus. Met een gewicht van 42 kilo staat deze Fox stevig. De crosstrainer is voorzien van hartslagsensoren in de handvatten. Tijd om in deze Focus Fitness Fox 2 review de belangrijkste eigenschappen van deze crosstrainer te bekijken:

Een vliegwiel van 6 kilo

vliegwiel van 6 kilo Pin

Het vliegwiel van de Fox2 weegt 6 kilo. Dit is een prima gewicht voor een instapmodel en evenzwaar als het kleine broertje de: Focus Fitness Fox 1. Het gewicht van de crosstrainer is mede bepalend voor hoe de beweging aanvoelt. Een zwaar vliegwiel zorgt ervoor dat je soepel kan lopen en dat de beweging vloeiend gaat. Is het vliegwiel licht en zet je veel kracht, dan schiet het makkelijk in beweging. Maar je hebt dan geen weerstand meer en de beweging wordt schokkerig.

Als je nog niet veel ervaring hebt met een crosstrainer en je bent niet van plan zware trainingen te doen, zal het vliegwiel van 6 kilo voldoen. Ben je van plan om intensiever te trainen? Dan kun je beter naar een middenklasse crosstrainer kijken, zoals de Focus Fitness Fox 5.

16 verschillende trainingsprogramma’s

Op de trainingscomputer van de Focus Fitness Fox 2 staan 16 verschillende programma’s. Je kunt hierbij kiezen voor programma’s met een focus op calorieën verbranden of om je conditie te verbeteren. Gebruik je een trainingsprogramma, dan wordt ook automatisch de weerstand aangepast. Hierdoor wordt trainen leuker en afwisselender. Er is voor elk niveau wel een programma te vinden.

Een duidelijk display met tabletsteun

display met tabletsteun Pin

Op de display zie je al je gegevens en je bestuurt er de crosstrainer mee. Het is dus wel zo fijn als je deze gemakkelijk kunt bedienen. De display van de Fox 2 is  eenvoudig maar werkt prima. Met behulp van de grote toetsen kun je de crosstrainer bedienen. Je kunt eenvoudig de weerstand instellen, waarbij je uit 16 niveaus kiest. Ook kun je een van de 16 trainingsprogramma’s kiezen. Tijdens het trainen zie je in een oogopslag al je gegevens: je snelheid, hartslag (gemeten via twee sensoren in de handvatten), verbrande calorieën, Watt, tijd en afstand. De display is voorzien van een tabletsteun. Hiermee kun je makkelijk via je tablet een serie of film kijken tijdens het trainen!

16 verschillende weerstandsniveaus

De crosstrainer kan ingesteld worden op verschillende weerstandsniveaus. Door de weerstand hoger te zetten, wordt het trainen zwaarder. De Fox 2 heeft 16 weerstandsniveaus en dat is zeker voor beginners voldoende om je lange tijd uit te dagen. Een hogere weerstand helpt je om je conditie en kracht te verbeteren.

Een lengtepas van 28 cm

lengtepas van de focus fitness fox 2 Pin

De lengtepas van de Focus Fitness Fox 2 is 28 cm lang. Dit is ongeveer wat je kunt verwachten bij een instapmodel crosstrainer. Het gaat hierbij om de afstand die je voet aflegt van voor naar achteren. Een langere pas maakt het lopen comfortabeler, de beweging die je maakt, lijkt dan op de loopbeweging zoals je die van nature maakt. 28 cm is een vrij korte pas. Dit is prima voor mensen die niet zo lang zijn. Wanneer je wat langer bent kunt je beter kiezen voor een crosstrainer met een langere lengtepas. Dit traint dan een stuk comfortabeler.

Het materiaal en bouwkwaliteit

Om comfortabel te kunnen sporten, is ook het eigen gewicht van het apparaat van belang. Hoe zwaarder dat is, hoe stabieler de crosstrainer zal staan en hoe minder snel het apparaat zal gaan wiebelen. De Fox 2 weegt 42 kilo. Dat is niet heel zwaar voor een crosstrainer en is tevens de reden dat dit apparaat niet geschikt is voor intensieve trainingen. Maar voor beginners zal dit prima voldoen.

De Fox 2 is verder netjes afgewerkt en is voorzien van dubbele kogellagers voor extra stevigheid. De constructie is solide. Het apparaat kan belast worden tot 120 kilo.

Hoe traint de Fox 2?

De Focus Fitness Fox 2 is een goed gebouwde crosstrainer, bedoeld om lekker thuis op te trainen voor beginners die lekker rustig willen trainen.  En dat doet de Fox 2 dan ook heel goed. De trainingscomputer werkt heel goed en voorziet je van 16 verschillende trainingen om uit te kiezen. De display is duidelijk met grote knoppen en werkt heel simpel. Je kunt snel door de opties navigeren. Tijdens het trainen valt op hoe stil de crosstrainer is. Hij wordt aangedreven met een V-belt (wat heel luxe is in deze prijsklasse!) en die zorgt ervoor dat je kunt trainen, zonder dat iemand anders er last van zal hebben. Mocht je echt intensief willen trainen dan kun je beter een duurdere crosstrainer kiezen die wat steviger is gebouwd en wat meer opties heeft.

De Fox 2 vergeleken met de Fox 3

De Focus Fitness Fox 2 heeft een ook een model hoger: de Fox 3. Deze heeft iets betere specificaties maar is ook iets duurder. Daarom vind je hieronder een uitgebreide vergelijking:

Focus Fitness Fox 2Focus Fitness Fox 3
Prijs€299€399
Score
Reviews

5 / 5 van 41 reviews

4.5 / 5 van 199 reviews

WeerstandMagnetischMagnetisch
Weerstand niveaus1616
Weerstand verstellingElektronischElektronisch
Aandrijf systeemV-Belt
Maximaal belastbaar gewicht120 kg120 kg
Gewicht42 kg48 kg
Gewicht vliegwiel6 kg7 kg
Plaatsing vliegwielAchterAchter
Aantal programmas1618
Ergometer--
DisplayLCDLCD
Meetgegevens op displayAfstand, Calorieverbruik, Grafiekweergave, Hartslag, Snelheid, Tijd, WattageCalorieverbruik, Grafiekweergave, Afstand, Hartslag, RPM, Snelheid, Tijd, Wattage
HartslagsensorHandsensorenHandsensoren, Hartslagmeter
Lengtepas28 cm40 cm
Lengtepas verstelbaar--
BekijkBekijk

Voor wie is de Fox 2 een goede keuze?

De Focus Fitness Fox 2 is een goede instapmodel crosstrainer voor beginners en mensen die af en toe willen trainen. Hij beschikt over goede opties om je training uitdagend te maken, zoals 16 trainingsprogramma’s en 16 weerstandsniveaus. Omdat hij scherp geprijsd is, kan iemand die nog niet goed weet of een crosstrainer wel zo leuk is, de Fox 2 toch een kans geven.

Voor mensen die veeleisender zijn en een pittige training willen doen, is de Fox 2 geen geschikte crosstrainer. Hij is niet gebouwd om intensief belast te worden. Dan is het beter om te kiezen voor een andere crosstrainer zoals de, Tunturi Fitcross 50i of Fox 5.

Focus Fitness Fox 2

De Focus Fitness Fox 2 is een goede instapmodel crosstrainer: stevig gebouwd, 16 trainingsprogramma's, 16 weerstandsniveaus en een magnetische weerstand en toch heel betaalbaar. Een hele goede crosstrainer voor de beginnende sporter. Mocht je intensiever willen trainen, dan kun je beter kiezen voor de Fox 3 of Fox 5. Deze zijn iets steviger gebouwd.

Alternatieven voor de Focus Fitness Fox 2

Is dit toestel niet helemaal wat je zoekt? Hieronder vind je een aantal hele goede alternatieven:

Andere leuke artikelen