VirtuFit iConsole Total Fit

VirtuFit iConsole Total Fit

In deze VirtuFit iConsole Total Fit review laat ik je alles zien over deze populaire high-end crosstrainer. Dit topklasse apparaat biedt heel veel mooie features en een ongekende trainingservaring. Tijd om dit eens uitgebreid te testen in deze review!

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.4 / 5 van 62 reviews

€599

2 winkels

Laagste prijzen

VirtuFit iConsole Total Fit in het kort

De VirtuFit iConsole Total Fit is een crosstrainer met een goede prijs/kwaliteit. De crosstrainer bied heel veel zoals een hartslagmeting, ergometer, interactief trainen en het apparaat is zeer stabiel en stevig.

Plus- en minpunten

  • 24 trainingsprogramma’s
  • 32 weerstandsniveaus
  • Ergometer
  • Interactief trainen via Fit Hi Way app, Kinomap en iConsole+
  • Vliegwiel van 22 kilo
  • Zeer stabiel en stil in gebruik
  • LCD
  • Aanschafprijs
  • Complexe montage
Bekijk de specificatiesSpecificaties
In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze crosstrainer:
Apparaatcrosstrainer
WeerstandElektromagneet
Weerstand verstellingElektronisch
Weerstand niveaus32
Maximale lichaamslengte205 cm
Maximaal belastbaar gewicht150 kg
Gewicht52,5 kg
Gewicht vliegwiel20 kg
Plaatsing vliegwielAchter
Aantal programmas24
ErgometerJa
Aandrijf systeemV-belt
HartslagsensorIngebouwde handpulssensor, Los verkrijgbare borstband
Waterpas verstelbaarJa
DisplayLCD
Meetgegevens op displayAfstand, Calorieverbruik, Hartslag, Snelheid, Tijd, Wattage
Lengtepas35 cm
Lengtepas verstelbaarNee
ConnectiviteitBluetooth
Bekijk de videoVideo
Reviews

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.4 / 5 van 62 reviews

6 reviews

4 reviews

4 reviews

logo kieskeurig

25 reviews

coolblue

23 reviews

Awards en prijzen:

De VirtuFit iConsole Total Fit heeft al verschillende keren de best review award van kieskeurig gewonnen. Dit betekent dat deze crosstrainer de beste reviews van alle apparaten in deze categorie heeft ontvangen!

Eerste indruk van de VirtuFit iConsole Total Fit crosstrainer

Door regelmatig thuis te sporten kun je goed in conditie blijven. Maar hoe blijf je enthousiast en gemotiveerd als je altijd maar thuis aan het sporten bent? De VirtuFit iConsole Total Fit is een crosstrainer die je alles biedt voor een intensieve, uitdagende en afwisselende thuistraining. Standaard kun je kiezen uit 24 verschillende trainingsprogramma’s, maar je kunt ook nog gebruik maken van interactieve trainingsmogelijkheden, met verschillende trainingsapps.

De crosstrainer beschikt over hartslagmeting via sensoren of een hartslagband, is voorzien van een vliegwiel van 22 kilo en er zijn 32 weerstandsniveaus die je zelf nauwkeurig kunt instellen. De VirtuFit iConsole is een robuuste, stabiele crosstrainer waarmee thuis trainen elke keer weer een plezier wordt.

De belangrijkste eigenschappen op een rij

Hieronder vind je de belangrijkste eigenschappen in deze Virtufit iConsole Total Fit review op een rij:

Een elektromagneet weerstand

VirtuFit iConsole Total Fit weerstand Pin

De weerstand bij een crosstrainer wordt mede bepaald door het gewicht van het vliegwiel. Als dit erg licht is, kan de weerstand ook niet heel zwaar zijn. Het vliegwiel van de VirtuFit iconsole heeft een gewicht van 22 kilo en dat is behoorlijk zwaar voor een apparaat in deze prijsklasse. Hierdoor biedt deze crosstrainer elke sporter (behalve professionals) een flinke uitdaging. De weerstand wordt opgewekt via een elektromagneetrem. Dit zorgt voor een natuurlijke en soepele weerstand, waardoor het sporten comfortabel aanvoelt.

Kwaliteit van de crosstrainer

kwaliteit crosstrainer Pin

Het is alleen prettig trainen op een crosstrainer als deze van goede kwaliteit is. Gelukkig kunnen we concluderen dat de VirtuFit iConsole dat wel is. Of je nu een langdurige training doet of een korte, intense workout, het apparaat blijft stevig op zijn plek staan en er klinken geen irriterende bijgeluiden. De maximale belastbaarheid is 150 kilo en de crosstrainer zelf weegt ook nog eens 52 kilo, dat zegt ook iets over de soliditeit van het apparaat. De VirtuFit iConsole is waterpas neer te zetten. Dat vergroot eveneens de stabiliteit. Verder krijg je bij je aanschaf 3 jaar garantie en 3 jaar service aan huis.

Een mooi LCD kleurendisplay

trainingprogrammas van de VirtuFit iConsole Total Fit Ergometer Pin

Tijdens het trainen kun je je gegevens inzien op de LCD kleurendisplay van de VirtuFit iConsole. Het apparaat heeft een helder en groot scherm, waarop alles helder wordt weergegeven. Zo kun je de afgelegde afstand, je snelheid, de tijd, calorieën, RPM, wattage en hartslag zien. Het scherm is verlicht, dus ook als het donker in de ruimte is, blijven je gegevens goed zichtbaar. De display is voorzien van een houder, waar je je tablet of smartphone in kunt zetten. Op die manier kun je tijdens het trainen een film kijken of het scherm gebruiken om de crosstrainer aan te sturen tijdens een interactieve training.

Maar liefst 24 trainingsprogramma’s

display met routes Pin

Trainingsprogramma’s zorgen ervoor dat het thuis sporten leuk en afwisselend blijft. Daarom is het fijn dat de VirtuFit iConsole Total Fit voorzien is van een uitgebreide trainingscomputer. Hierop vind je niet minder dan 24 programma’s. Hier zitten ook 4 hartslagprogramma’s bij en 4 programma’s die je handmatig kunt instellen. Je hartslag kan gemeten worden met een hartslagband (los bij te bestellen) of via de sensoren in de handvatten. De computer heeft een geheugen voor 4 personen.

Verschillende interactieve trainingsmogelijkheden

interactieve mogelijkheden Pin

Interactief trainen is dè manier om thuis trainen nog leuker, intensiever en afwisselender te maken. Ook de VirtuFit iConsole biedt deze mogelijkheid. Je koppelt de crosstrainer via Bluetooth met je tablet of smartphone, waarna je gebruik kunt maken van verschillende trainingsapps. De iConsole+ app van VirtuFit laat je zelf je routes maken, maar je kunt ook kant en klare workouts kiezen. Doordat de app gebruik maakt van Google Maps word je training levensecht. Op je scherm kun je volgen waar je aan het trainen bent. Zin in een workout in Tokyo of ga je toch liever naar de bergen in Frankrijk? Ook circuittraining is mogelijk, evenals interval training.

Maar er zijn tevens andere apps, zoals Fit Hi Way en KinoMap die te gebruiken zijn in combinatie met deze crosstrainer. Ook deze apps bieden je een real life training overal op de wereld. Het leuke van KinoMap is dat deze automatisch de weerstand van je crosstrainer aanpast. Ga je helling op tijdens je training? Dan wordt het lopen natuurlijk zwaarder en gaat dus ook de weerstand omhoog. Of je nu in je huiskamer of slaapkamer traint, die omgeving zul je niet meer opmerken. KinoMap kan daarbij ook gekoppeld worden aan je favoriete trainingsapp (bijvoorbeeld Strava). Je kunt dus je trainingsgegevens centraal opslaan. IConsole en Fit Hi Way zijn gratis te gebruiken, voor KinoMap is een betaald abonnement nodig.

De plus en min punten van de VirtuFit iConsole Total Fit

Als je thuis wilt gaan sporten zijn er verschillende apparaten waar je uit kunt kiezen. De crosstrainer heeft als voordeel dat je hiermee zowel op kracht als op conditie kunt trainen. De VirtuFit iConsole Total Fit is een middenklasse crosstrainer, waarmee je veel mogelijkheden hebt om je thuistraining precies zo vorm te geven als jij wilt. Zo heb je 24 programma’s tot je beschikking, waarmee trainen heel afwisselend wordt. Maar je kunt ook nog gebruik maken van interactieve trainingsapps. Hiermee kun je online uit een groot aanbod van trainingen kiezen.

Tijdens het trainen houd je je voortgang in de gaten via de LCD kleurendisplay. Voor degenen die op hartslag willen trainen, kun je je hartslagband aan de crosstrainer koppelen of je hartslag meten via de sensoren in de handvatten. Met een vliegwiel van 22 kilo biedt deze crosstrainer elke sporter voldoende uitdaging. Verder is de VirtuFit iConsole een ergometer, wat betekent dat deze nauwkeurig geijkt is. De metingen die het apparaat doet zijn dus heel betrouwbaar, en je kunt daardoor precies op de juiste weerstand trainen.

Er zijn slechts enkele minpuntjes te vinden bij deze crosstrainer. Het is niet het goedkoopste fitnessapparaat, maar doordat de VirtuFit iConsole veel te bieden heeft, is het geen wonder dat je daar wat meer voor moet betalen. Verder is de crosstrainer behoorlijk lastig om in elkaar te zetten. Het beste doe je dit met twee personen.

De belangrijkste specificaties op een rij:

In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze crosstrainer:
Apparaatcrosstrainer
WeerstandElektromagneet
Weerstand verstellingElektronisch
Weerstand niveaus32
Maximale lichaamslengte205 cm
Maximaal belastbaar gewicht150 kg
Gewicht52,5 kg
Gewicht vliegwiel20 kg
Plaatsing vliegwielAchter
Aantal programmas24
ErgometerJa
Aandrijf systeemV-belt
HartslagsensorIngebouwde handpulssensor, Los verkrijgbare borstband
Waterpas verstelbaarJa
DisplayLCD
Meetgegevens op displayAfstand, Calorieverbruik, Hartslag, Snelheid, Tijd, Wattage
Lengtepas35 cm
Lengtepas verstelbaarNee
ConnectiviteitBluetooth

Hoe traint de crosstrainer?

Vraag jij je af of je lekker kunt trainen op de VirtuFit iConsole Total Fit? Uit reviews blijkt dat mensen deze crosstrainer erg stabiel vinden en daarbij is hij ook stil in gebruik. Je kunt je lekker uitleven in een stevige workout, het apparaat blijft stevig op zijn plek staan. Veel gebruikers zijn erg tevreden over de mogelijkheden. Zelfs als je geen gebruik maakt van de interactieve trainingsapps heb je nog voldoende afwisseling met de standaard programma’s. Er zijn programma’s voor elk niveau, of je nu beginner bent of al veel ervaring hebt.

De VirtuFit iConsole biedt voor de meeste sporters voldoende uitdaging. Het is geen crosstrainer voor mensen die op zoek zijn naar een professioneel apparaat (kijk dan eens naar de BowFlex Max Trainer M8i of de Senz Sport C7000). Maar voor een dagelijkse training is dit apparaat heel geschikt. Hij maakt geen geluid, dus medebewoners zullen er geen last van hebben als je traint. Ook langere mensen kunnen comfortabel sporten, de VirtuFit iConsole is geschikt voor mensen tot 205 cm.

Voor wie is deze crosstrainer een goede keuze?

De VirtuFit iConsole Total Fit is een degelijke crosstrainer voor iedereen die graag regelmatig thuis wil trainen. Beginners en mensen die al meer ervaring hebben, zullen zeker een goede koop doen met dit apparaat. De iConsole Total Fit biedt veel opties voor wat hij kost: hartslagmeting, het is een ergometer, je kunt interactief trainen en het apparaat is zeer stabiel en stevig. Vooral door de koppeling via Bluetooth krijg je een eindeloze hoeveelheid trainingsmogelijkheden. Hierdoor blijft het sporten op de crosstrainer altijd interessant.

Is de VirtuFit iConsole Total Fit een ergometer?

Ja, de VirtuFit iConsole is een ergometer, wat betekent dat deze nauwkeurig geijkt is. De metingen die het apparaat doet zijn dus heel betrouwbaar, en je kunt daardoor precies op de juiste weerstand trainen.

Alternatieven voor de VirtuFit iConsole Total Fit

Is dit toestel niet helemaal wat je zoekt? Hieronder vind je een aantal hele goede alternatieven:

VirtuFit iConsole Total Fit

De VirtuFit iConsole Total Fit is een crosstrainer met een goede prijs/kwaliteit. De crosstrainer bied heel veel zoals een hartslagmeting, ergometer, interactief trainen en het apparaat is zeer stabiel en stevig.

Andere leuke artikelen