VirtuFit TR-200i review

Virtufit TR 200i

In deze VirtuFit TR-200i review laat ik je alles zien over deze zeer complete middenklasse loopband. De VirtuFit TR-200i is een loopband voor beginnende en ervaren hardlopers. In deze test laat ik je de belangrijkste eigenschappen van deze loopband zien!

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.2 / 5 van 86 reviews

€899

3 winkels

Laagste prijzen
Heeft de loopband interactieve mogelijkheden?

Interactief Trainen

Het aantal trainingsprogramma's van de loopband

Aantal programma's

36

De maximale snelheid van de loopband

Maximale snelheid

18 km/h

De breedte van het loopvlak

Breedte loopvlak

50 cm

De hellingshoek van de loopband

Max hellingshoek

Ja, elektronisch 12%

Het maximaal belastbaar gewicht

Max belasting

140 kg

 • Met de maximale snelheid van 18 km/h heb je voldoende uitdaging als hardloper.
 • Het loopvlak is met 50 cm een stuk breder dan gemiddelde loopbanden
 • De VirtuFit TR-200i heeft al drie keer de Best Reviewed Award gewonnen.

VirtuFit TR-200i in het kort

De VirtuFit TR-200i is een kwalitatief goede middensegment loopband. Met de max snelheid van 18 km/u, hellingshoek, 15 trainingsprogramma's en het brede loopvlak van 50 cm heeft hij veel te bieden voor de beginnende en ervaren hardloper.

Voor wie is de VirtuFit TR-200i een goede keuze?

De VirtuFit TR-200i is een goede keus voor beginnende en ervaren hardlopers. Met het brede loopvlak, maximale snelheid van 18 km/h en de interactieve mogelijkheden heeft deze loopband alles wat je kunt wensen. Combineer dit met een hele goede bouwkwaliteit en je hebt een goede loopband voor thuis.

Plus- en minpunten

 • Hoog eigen gewicht: zeer stabiel
 • Goede demping
 • Hellingshoek van 12%
 • Maximum snelheid van 18 km per uur
 • Hartslagmeting met sensoren of hartslagband
 • Inklapbaar
 • 36 trainingsprogramma’s
 • Breed loopoppervlak van 50 cm
 • Interactief trainen
 • Ingebouwde speakers
 • Slechts 1 trainingsapp beschikbaar voor interactief trainen

Onze beoordeling

Hieronder vind je onze beoordeling van de VirtuFit TR-200i op de belangrijkste onderdelen:

Stabiliteit
9/10
Interactieve mogelijkheden
8/10
Verstelbaarheid
9/10
Weerstand
9/10
Bouwkwaliteit
9/10
Prijs
8/10
Bekijk de specificatiesSpecificaties

Specificaties vergelijken

Hieronder zie je een vergelijking tussen de belangrijkste specificaties van de VirtuFit TR-200i met de gemiddelde loopband.

Vergelijk:

Breedte loopvlak van de VirtuFit TR-200i is 6 cm groter dan gemiddeld.

Maximale Snelheid van de VirtuFit TR-200i is 4 km/h sneller dan gemiddeld.

Hellingshoek van de VirtuFit TR-200i is 5 % groter dan gemiddeld.

Maximaal belastbaar gewicht van de VirtuFit TR-200i is 20 kg zwaarder dan gemiddeld.

Gewicht van de VirtuFit TR-200i is 20 kg zwaarder dan gemiddeld.

Continu motorvermogen van de VirtuFit TR-200i is 0 pk dan gemiddeld.

Aantal programmas van de VirtuFit TR-200i is 17 meer dan gemiddeld.

In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze loopband:
Apparaatloopband
Breedte loopvlak50 cm
MotorDC-motor
Continu motorvermogen2,5 pk
DempingJa
Maximale Snelheid18 km/h
HellingshoekJa, elektronisch 12%
Maximaal belastbaar gewicht140 kg
Gewicht75 kg
Aantal programmas36
HartslagsensorIngebouwde borstsensor, Ingebouwde handpulssensor, Los verkrijgbare borstband
Waterpas verstelbaarJa
DisplayLCD
Meetgegevens op displayAfstand, Calorieverbruik, Hartslag, Inclinatie, Slagen per minuut (RPM), Snelheid, Tijd
ConnectiviteitFitShow app
InklapbaarJa
Bekijk de videoVideo
Reviews

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.2 / 5 van 86 reviews

coolblue

7 reviews

12 reviews

7 reviews

9 reviews

logo kieskeurig

51 reviews

Awards en prijzen:

De VirtuFit TR-200i heeft al verschillende keren de best review award van kieskeurig gewonnen. Dit betekent dat deze loopband de beste reviews van alle apparaten in deze categorie heeft ontvangen!


De belangrijkste eigenschappen van de VirtuFit TR-200i

Met een loopband in huis heb je een uitstekende manier om dagelijks een gezonde workout te doen. De VirtuFit TR-200i is de grote broer van de Virtufit TR 100 en een middenklasse loopband die alles in huis heeft om je die workout te geven. Zo beschikt hij over een instelbare hellingshoek en heb je 36 trainingsprogramma’s om uit te kiezen. Daarnaast kan hij via Bluetooth gekoppeld worden aan de Fitshow app op je smartphone of tablet.

De VirtuFit TR-200i is een zeer robuuste loopband die geschikt is voor de intensieve trainingen die een ervaren sporter wil doen. Maar ook beginners zullen graag op deze loopband trainen. Wil je meer weten over wat de plus- en minpunten en de verschillende opties van de TR-200i, lees dan hieronder verder.

Een hele goede bouwkwaliteit

Op de bouwkwaliteit van de VirtuFit TR-200i valt eveneens niets aan te merken. Het apparaat is gebouwd met veel aandacht voor de veiligheid tijdens het sporten. Het is voorzien van de CE markering, die aangeeft dat de loopband voldoet aan alle veiligheidseisen voor dit soort fitnessapparaten. De gebruikte materialen zijn van hoge kwaliteit. Het eigen gewicht van 75 kilo maakt al duidelijk dat de TR-200i zeer robuust is. Hij kan dan ook veilig gebruikt worden door iedereen met een maximaal gebruikersgewicht van 140 kilo.

Een breed loopvlak van 50cm

Virtufit TR 200 loopvlak Pin

Als je gaat hardlopen op een loopband, is het belangrijk dat je de ruimte hebt. De afmetingen van het loopvlak van de TR-200i zijn 141 bij 50 cm. Een groot deel van de loopbanden, ook die in dezelfde prijsklasse, hebben een smaller loopvlak. Meestal is dat 45 cm, maar in sommige gevallen zelfs maar 40 cm. Hoe breder het loopvlak, hoe meer ontspannen je kunt hardlopen, zeker als je op een hoger tempo loopt. Bij een smal loopvlak zul je je toch wat zorgen maken over je veiligheid als je van de middellijn zou afwijken. Daar hoef je op de VirtuFit TR-200i niet over na te denken. Het brede en stabiele loopvlak geeft je alle ruimte die je nodig hebt. Wanneer je een nog groter loopvlak wilt kom je al snel bij de topmodel loopbanden uit, zoals de Focus Fitness Senator loopband met een loopvlak van 57 cm breed.

Makkelijk inklapbaar en verplaatsbaar

opgeklapt en uitgeklapt Pin

Een loopband is geen klein apparaat en veel mensen vinden het een groot minpunt dat dit apparaat zoveel ruimte inneemt. Het voordeel van de TR-200i is dat hij inklapbaar is. En dat gaat nog gemakkelijk ook, met behulp van het soft drop systeem. Dat zorgt ervoor dat het in- en uitklappen soepel en rustig gaat. Wil je de loopband ergens anders neerzetten? Ook dat is geen probleem. Met de transportwieltjes kun je het apparaat verplaatsen. Houd er wel rekening mee, dat de TR-200i met zijn 75 kilo nog behoorlijk zwaar is.

Een duidelijke display

display van de Virtufit TR 200i Pin

Het display van de VirtuFit laat niets te wensen over: het is helder verlicht en met 5 inch doorsnee is het groot genoeg zodat je alles goed kunt aflezen. Op het display zie je de belangrijke gegevens die je nodig hebt tijdens je training, zoals afstand, snelheid, hartslag, de hellingshoek en het calorieverbruik. Onderaan het display zitten toetsen, waarmee je de loopband kunt instellen en programma’s kunt kiezen.

Wat zijn de interactieve mogelijkheden?

interactieve mogelijkheden loopband Pin

Wil je nog meer afwisseling, dan kun je de loopband via Bluetooth koppelen aan je smartphone of tablet. Dit maakt het mogelijk om gebruik te maken van de FitShow app. Je krijgt hierdoor toegang tot nog meer trainingen en kunt je loopband via het scherm van je telefoon besturen. De app slaat je trainingsgegevens op, je kunt een trainingsplan opstellen en je doelen vastleggen. De app is ook te gebruiken in combinatie met de Apple Health Kit (Apple Gezondheid).

Een hellingshoek van 12%

De hellingshoek van de VirtuFit TR-200i is elektronisch instelbaar tot een hoek van 12%. Dit kun je gemakkelijk zelf instellen via de display, en wanneer je een programma gebruikt past de computer de hellingshoek automatisch aan. De hellingshoek bootst het gevoel van heuvelop hardlopen na en dat maakt je training heel wat uitdagender!

Een stevige motor met maximale snelheid van 18 km/u

De TR-200i is uitgerust met een motor die 2,5 pk levert en zeer geruisloos is. De maximum snelheid is 18 km per uur. Hierdoor is de loopband geschikt voor beginners en gevorderden. De snelheid kun je met de sneltoetsen op de armsteunen aanpassen, via de display of deze wordt via een programma automatisch aangepast. De snelheid is instelbaar per 0,5 km.

36 trainingsprogramma’s

De VirtuFit TR-200i is uitgerust met een trainingscomputer waarop 36 programma’s staan.  Er zijn hartslaggestuurde-, fatburn-, hill-, manual- en cardiotrainingen en tevens een fit test. Welk niveau je ook hebt, je kunt altijd een training vinden die bij je past.

De plus en minpunten van de VirtuFit TR-200i

VirtuFit heeft naam gemaakt als producent van degelijke en betaalbare fitnessapparaten. De TR-200i is daar geen uitzondering op. Deze loopband blinkt uit op het gebied van stevigheid, stabiliteit en comfort. Met zijn eigen gewicht van 75 kilo staat hij onder alle omstandigheden stevig op de vloer. Hij kan belast worden tot 140 kilo. Het loopvlak is voorzien van een viervoudige demping, die ervoor zorgt dat je comfortabel kunt sporten. Dit systeem helpt de klappen van het hardlopen te dempen.

Heerlijk hardlopen met 18 km/u op een breed loopvlak

De maximum snelheid van de band is 18 km per uur, een snelheid die ook voor ervaren sporters prima is. Een ander groot pluspunt is de breedte van de loopband: met 50 cm heb je de ruimte om van de middellijn af te wijken en dat geeft een groot gevoel van veiligheid. Voor nog meer uitdaging kan er een hellingshoek worden ingesteld, die tot maximaal 12% gaat.

Wat technische uitrusting betreft biedt de VirtuFit ook voldoende voor veeleisende hardlopers. Op de trainingscomputer staan 36 programma’s, maar door de band te koppelen met de FitShow app krijg je toegang tot nog meer trainingen. Verder is de band voorzien van hartslagsensoren en kan hij ingeklapt worden om ruimte te besparen.

De interactieve mogelijkheden zijn beperkt

De VirtuFit TR-200i biedt dus veel waar voor zijn geld. Er zijn wel een paar kleine minpuntjes te vinden. De TR-200i kan gekoppeld worden aan je smartphone of tablet, maar kan er is slechts een enkele app die je kunt gebruiken (de FitShow app van VirtuFit). Als je deze niet prettig vindt, kun je niet uitwijken naar een andere app.

Hoe loopt de VirtuFit TR-200i loopband?

Hardlopen op de VirtuFit TR-200i is gewoon een genoegen. Je gewrichten worden ontlast door het viervoudige dempingssysteem en daarbij is het apparaat ook nog heel stil. Zowel voor ervaren als beginnende sporters heeft de TR-200i veel te bieden. De 36 trainingsprogramma’s zorgen ervoor dat het lopen altijd afwisselend blijft en dagen je uit om je grenzen te verleggen. Ook de hellingshoek is fijn om te gebruiken, die kan het trainen nog wat intensiever maken. Door gebruik te maken van de FitShow app krijg je nog meer mogelijkheden om te trainen.

De kwaliteit van de TR-200i is ook een pluspunt van deze loopband. Het apparaat is stevig en biedt veel stabiliteit. Je kunt hem maximaal 4 uur per dag gebruiken, dus zelfs professionele sporters kunnen hier hun training op doen. De loopband is uitgerust met enkele snufjes die het hardlopen net wat comfortabeler maken: een bidonhouder, een tablethouder en een AUX aansluiting om via de interne speakers naar je eigen muziek te kunnen luisteren.

En ook aan veiligheid is gedacht: er is een veiligheidssleutel die je aan je kleding kunt vastmaken. Mocht deze losgaan, dan stopt de loopband direct. Het is dan ook goed te begrijpen dat de VirtuFit TR-200i al drie keer de Best Reviewed Award heeft gewonnen.

De VirtuFit TR-200i vergeleken met de Tunturi Fitrun 70i

Tunturi heeft met de 70i een goede loopband in dezelfde prijsklasse. Daarom vind je hieronder een vergelijking van deze topklasse loopbanden:

VirtuFit TR-200iTunturi Fitrun 70i
Prijs€899
Score
Reviews

4.2 / 5 van 86 reviews

4 / 5 van 180 reviews

Breedte loopvlak50 cm51 cm
MotorDC-motorDC-motor
Continu motorvermogen2,5 pk3 pk
DempingJaJa
Maximale Snelheid18 km/h20 km/h
HellingshoekJa, elektronisch 12%Ja, elektronisch 15%
Maximaal belastbaar gewicht140 kg125 kg
Gewicht75 kg76 kg
Aantal programmas3617
HartslagsensorIngebouwde borstsensor, Ingebouwde handpulssensor, Los verkrijgbare borstband Ingebouwde handpulssensor, Los verkrijgbare borstband
Waterpas verstelbaarJa-
DisplayLCDLCD
Meetgegevens op displayAfstand, Calorieverbruik, Hartslag, Inclinatie, Slagen per minuut (RPM), Snelheid, Tijd Afstand, Calorieverbruik, Energieverbuik, Hartslag, Inclinatie, Snelheid, Tijd, Wattage
ConnectiviteitFitShow appJa, Tunturi Routes en Zwift
InklapbaarJaJa
BekijkBekijk

Conclusie: de VirtuFit TR-200i wel of niet kopen?

De VirtuFit TR-200i is een goed uitgeruste en uitgebalanceerde loopband met een aantrekkelijke prijs. Hierdoor is hij voor elke sporter een goede keus. De aanschafprijs is gemiddeld. Als je nog niet veel ervaring hebt met hardlopen, maar je wilt een serieuze poging wagen om regelmatig te gaan sporten, dan haal je met de TR-200i een uitstekende loopband in huis. Hij beschikt over een uitgebreide trainingscomputer, heeft interactieve mogelijkheden en een hellingshoek. Dit is voldoende om elke beginner uit te dagen en enthousiast te maken voor het hardlopen.

Maar de ervaren hardloper zal met de TR-200i zeker ook uit de voeten kunnen. De meeste mensen halen de maximum snelheid van 18 km per uur niet, waardoor ook zij hier alle uitdaging in vinden die ze zoeken. De loopband is zeer robuust en je kunt er elke dag 4 uur op trainen. Wat voor sporter je ook bent, met de prijs-kwaliteit die de VirtuFit TR-200i biedt, maak je altijd een goede keus.

Hoelang duurt de montage?

De montage is heel makkelijk en een kwestie van een paar schroeven vastdraaien. Het pakket weegt wel zeker 75 kg en het is daarom even tillen om hem bijvoorbeeld boven op zolder te krijgen. Dit kost meer moeite dan het monteren zelf.

Voor wie is de VirtuFit TR-200i een goede keus?

De VirtuFit TR-200i is een goede keus voor fanatieke hardlopers die op zoek zijn naar een topklasse loopband om serieus te kunnen trainen.

VirtuFit TR-200i

De VirtuFit TR-200i is een kwalitatief goede middensegment loopband. Met de max snelheid van 18 km/u, hellingshoek, 15 trainingsprogramma's en het brede loopvlak van 50 cm heeft hij veel te bieden voor de beginnende en ervaren hardloper.

Alternatieven voor de VirtuFit TR-200i

Is dit toestel niet helemaal wat je zoekt? Hieronder vind je een aantal hele goede alternatieven:

Andere leuke artikelen