Focus Fitness Fox 4 review

focus fitness fox 4 review

In deze Focus Fitness Fox 4 review laat ik je alles zien over deze populaire crosstrainer. Bekijk snel alle plus en min punten van deze crosstrainer in deze uitgebreide test.

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.3 / 5 van 21 reviews

€449

3 winkels

Laagste prijzen
  • Door de front wheel drive heeft de Fox 4 een lengtepas van maar liefst 50 cm
  • Met 16 weerstanden en een vliegwiel van 7 kg heb je voldoende uitdaging
  • Helaas is er geen mogelijkheid om interactief te trainen

Focus Fitness Fox 4 in het kort

Focus Fitness Fox 4 is een hele goede front driven crosstrainer tegen een scherpe prijs. De Fox 4 heeft 16 weerstanden, een duidelijke display, een lengtepas van 50 cm en een vliegwiel van 7 kg! Een hele goede allround crosstrainer om thuis te trainen!

Voor wie is de Focus Fitness Fox 4 een goede keuze?

De Focus Fitness Fox 4 is een goede keus voor iedereen die op zoek is naar een goede front driven crosstrainer die niet te duur is. De meeste front driven crosstrainers vallen in de hogere prijsklasse. De Fox 4 is hierop een uitzondering. Deze valt in de middenklasse prijsklasse en biedt een goede crosstrainer om lekker thuis te trainen met een lengtepas van 50 cm, 16 weerstandsniveaus en een vliegwiel van 7 kg.

Plus- en minpunten

  • Zeer stabiele crosstrainer
  • Een lengtepas van 50 cm
  • Zeer stil tijdens het trainen
  • Geen tabletsteun
  • Geen interactieve training mogelijkheden

Onze beoordeling

Hieronder vind je onze beoordeling van de Focus Fitness Fox 4 op de belangrijkste onderdelen:

Stabiliteit
8/10
Interactieve mogelijkheden
1/10
Verstelbaarheid
7/10
Weerstand
7/10
Bouwkwaliteit
8/10
Prijs
8/10
Bekijk de specificatiesSpecificaties
In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze crosstrainer:
Apparaatcrosstrainer
WeerstandMagnetisch
Weerstand verstellingElektronisch
Weerstand niveaus16
Maximaal belastbaar gewicht135 kg
Gewicht67 kg
Gewicht vliegwiel7 kg
Plaatsing vliegwielVoor
Aantal programmas12
Ergometer-
HartslagsensorHandsensoren, Hartslagmeter
Waterpas verstelbaarJa
Lengtepas50 cm
Lengtepas verstelbaar-
DisplayLCD
Meetgegevens op displayCalorieverbruik, Grafiekweergave, Afstand, Hartslag, RPM, Snelheid, Tijd, Wattage
Bekijk de videoVideo
Reviews

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.3 / 5 van 21 reviews

6 reviews

6 reviews

logo kieskeurig

9 reviews

Awards en prijzen:

De Focus Fitness Fox 4 heeft al verschillende keren de best review award van kieskeurig gewonnen. Dit betekent dat deze crosstrainer de beste reviews van alle apparaten in deze categorie heeft ontvangen!


De belangrijkste eigenschappen van de Focus Fitness Fox 4

De Focus Fitness Fox 4 is een aanschaf waar je veel aan zult hebben. Het apparaat maakt weinig geluid en staat stevig en stabiel. Het is een zeer complete crosstrainer, geschikt voor sporters van elk niveau. Dus ben jij benieuwd naar de plus- en minpunten van deze crosstrainer? In deze Focus Fitness Fox 4 review bekijk ik de belangrijkste eigenschappen van deze crosstrainer.

De Fox 4 heeft een vliegwiel van 7 kilogram

focus fitness fox 4 vliegwiel PinHet vliegwiel van de Focus Fitness Fox 4 weegt 7 kilo en zit aan de voorkant van de crosstrainer (front-driven crosstrainer). Het grote voordeel daarvan je dat er weinig ruimte zit tussen je voeten, zodat je die tijdens het trainen dicht bij elkaar kunt houden.

Het resultaat van het gewicht en de plaatsing van het vliegwiel aan de voorkant is een zo natuurlijk mogelijke loopbeweging. Dat betekent dat je het langer uit kunt houden of intensiever kunt trainen, allemaal om jezelf steeds uit te blijven dagen.

12 voorgeprogrammeerde programma’s

fox 4 display PinBegin je met crosstrainen, heb je al wat ervaring of ben je op zoek naar weer een nieuwe uitdaging? In al die gevallen kun je aan de slag met de Focus Fitness Fox 4. Dankzij 12 voorgeprogrammeerde programma’s kies je eenvoudig voor een helling, een intervaltraining of een andere uitdaging.

Je hebt bovendien de keuze uit 16 weerstandsniveaus. En wil je het programma wat zwaarder maken of juist lichter instappen? Geen probleem, je past ze makkelijk aan om ervoor te zorgen dat je op een fijne manier kunt trainen.

Uiteraard houdt de crosstrainer voor je bij welke stappen je zet en wat de doelen zijn die je bereikt. Op het scherm lees je de belangrijkste trainingsgegevens af. Het gaat om de afstand, de snelheid, het aantal calorieën dat je hebt verbrand, je hartslag en bijvoorbeeld het vermogen dat je ‘trapt’.

Een fijne lengtepas van 50 cm

lengtepas PinKies je voor een crosstrainer? Let dan goed op de lengtepas. De lengtepas is de afstand die je voet aflegt van voor naar achteren op de crosstrainer. Een langere pas is comfortabeler, dat lijkt meer op hoe je natuurlijke loopbeweging is. Dit is van grote invloed op de manier waarop je loopt en of dit natuurlijk aanvoelt. De lengtepas van de Focus Fitness Fox 4 is 50 cm. Dit maakt de beweging op de crosstrainer heel comfortabel. De lengtepas is helaas alleen niet verstelbaar zoals bij de Fitcross 50i of de Senz Sports C7000.

Trainingsdoel dat bij je past

De Focus Fitness Fox 4 biedt je de mogelijkheid om een persoonlijk trainingsdoel te stellen. Je kunt daarbij zelfs rekening houden met je hartslag, bijvoorbeeld als je in een bepaalde hartslagzone wilt trainen.

Dus wil je jouw conditie verbeteren, wil je meer spierkracht opbouwen of gaat het je om het verbranden van vet? In al die gevallen stel je een persoonlijk doel vast. Aan de hand daarvan zal de crosstrainer zich aanpassen. Zo train je altijd met de juiste weerstand, volgens een programma dat je helpt om het doel dat je hebt ingesteld te bereiken.

Een stille V-snaar

De Focus Fitness Fox 4 maakt gebruik van een stille V-snaar. Dat is een belangrijke eigenschap, omdat het zorgt voor een stil trainingsprogramma, waardoor anderen in huis geen last van je zullen hebben. In plaats daarvan kun je trainen wanneer je wilt, ook als de ander beneden zit te bellen of boven misschien alvast naar bed gaat.

En wil je de crosstrainer even opruimen of aan de kant zetten? De crosstrainer meet maar 147cm aan lengte en 64cm breedte. Dat betekent dat je er op een behoorlijk compacte manier gebruik van kunt maken. Wel zo handig, als je thuis niet te veel ruimte beschikbaar hebt.

Hoe traint de Focus Fitness Fox 4?

focus fitness fox 4 Pin

De Fox 4 heeft een behoorlijk gewicht van 67 kg. Dankzij de stevige en degelijke materialen, hoge eigen gewicht en goede ergonomische indeling staat de crosstrainer heel stevig en voelde ik hem niet wiebelen tijdens de training. Het viel me ook op dat hij vrij stil is. Fijn wanneer je thuis in bijvoorbeeld de avond wilt trainen.

De Fox 4 traint heel prettig. Ondanks dat het front driven vliegwiel niet heel zwaar is (7 kg) krijg je toch een prettige training. Wanneer je liever een zwaarder vliegwiel wilt dan kun je kijken naar bijvoorbeeld de Focus Fitness Fox 5.

Zelf vind ik een interactieve training altijd een groot pluspunt bij een fitnessapparaat. De Focus Fitness Fox 4 heeft helaas geen interactieve mogelijkheden of tabletsteun. Hierdoor moet je nog een apart scherm neerzetten om bijvoorbeeld een serie te kijken.

De crosstrainer zit behoorlijk compact in elkaar, waardoor je daar thuis niet veel ruimte voor nodig hebt. Je kunt er zelfs voor kiezen om het apparaat weer op te bergen, bijvoorbeeld in de hoek van een kamer die je niet of nauwelijks gebruikt.

De Fox 4 VS de Focus Fitness Senator

De Focus Fitness Senator is ook een front wheel driven crosstrainer, maar dan in een hogere prijsklasse. Hieronder vind je een vergelijking tussen deze 2 crosstrainers:

Focus Fitness Fox 4Focus Fitness Senator crosstrainer
Prijs€449€699
Score
Reviews

4.3 / 5 van 21 reviews

4.3 / 5 van 18 reviews

WeerstandMagnetischMagnetisch
Weerstand verstellingElektronischElektronisch
Weerstand niveaus1632
Maximaal belastbaar gewicht135 kg150 kg
Gewicht67 kg67 kg
Gewicht vliegwiel7 kg12 kg
Plaatsing vliegwielVoorVoor
Aantal programmas1212
Ergometer--
HartslagsensorHandsensoren, HartslagmeterHandsensoren, Hartslagmeter
Waterpas verstelbaarJaJa
Lengtepas50 cm60 cm
Lengtepas verstelbaar-Nee
DisplayLCDLCD
Meetgegevens op displayCalorieverbruik, Grafiekweergave, Afstand, Hartslag, RPM, Snelheid, Tijd, WattageCalorieverbruik, Grafiekweergave, Afstand, Hartslag, RPM, Snelheid, Tijd, Wattage
BekijkBekijk

Zoals je kunt zien is de Senator een stuk beter met de weerstand, belastbaar gewicht en lengtepas. Dus wanneer je een hoger budget hebt dan is de Senator een overweging waard.

Voor wie is de Focus Fitness Fox 4 een goede keuze?

Uit deze Focus Fitness Fox 4 review blijkt dat dit een goede allround front driven crosstrainer is. Hij zorgt voor een professionele ervaring, met voldoende functionaliteiten om jezelf steeds opnieuw uit te blijven dagen.

De crosstrainer past zich automatisch aan, als je kiest voor een nieuw trainingsdoel. Het is daarmee een fijn apparaat om jouw trainingsniveau de komende tijd te verhogen. Dus ben je de komende tijd van plan om het sporten (weer) op te gaan pakken of heb je al wat ervaring? Dan is deze crosstrainer op basis van onze review een geweldige keuze. Wil je de Fox 4 nog vergelijken met andere crosstrainers? Dan kun je dat hier in onze crosstrainer top 10 vergelijking doen.

Focus Fitness Fox 4

Focus Fitness Fox 4 is een hele goede front driven crosstrainer tegen een scherpe prijs. De Fox 4 heeft 16 weerstanden, een duidelijke display, een lengtepas van 50 cm en een vliegwiel van 7 kg! Een hele goede allround crosstrainer om thuis te trainen!

Alternatieven voor de Focus Fitness Fox 4

Is dit toestel niet helemaal wat je zoekt? Hieronder vind je een aantal hele goede alternatieven:

Andere leuke artikelen