Review

Focus Fitness Fox 4 review

focus fitness fox 4 review

In deze Focus Fitness Fox 4 review laat ik je alles zien over deze populaire crosstrainer. Bekijk snel alle plus en min punten van deze crosstrainer in deze uitgebreide test.

Focus Fitness Fox 4

De voor- en nadelen

  • Zeer stabiele crosstrainer
  • Een lengtepas van 50 cm
  • Zeer stil tijdens het trainen
  • Geen tabletsteun
  • Geen interactieve training mogelijkheden

Reviews op andere sites:

De Focus Fitness Fox 4 krijgt goede review scores op verschillende sites:

(6+ reviews) bekijk reviews >

8

(9+ reviews)

Awards en prijzen:

De Focus Fitness Fox 4 heeft al verschillende keren de beste review award van kieskeurig gewonnen. Dit betekent dat de Focus Fitness Fox 4 de beste reviews van alle apparaten in deze categorie heeft ontvangen!

Oordeel

Focus Fitness Fox 4 is een hele goede front driven crosstrainer tegen een scherpe prijs. De Fox 4 heeft 16 weerstanden, een duidelijke display, een lengtepas van 50 cm en een vliegwiel van 7 kg! Een hele goede allround crosstrainer om thuis te trainen!

Bekijk de laagste prijs!

De belangrijkste eigenschappen van de Focus Fitness Fox 4

De Focus Fitness Fox 4 is een aanschaf waar je veel aan zult hebben. Het apparaat maakt weinig geluid en staat stevig en stabiel. Het is een zeer complete crosstrainer, geschikt voor sporters van elk niveau. Dus ben jij benieuwd naar de plus- en minpunten van deze crosstrainer? In deze Focus Fitness Fox 4 review bekijk ik de belangrijkste eigenschappen van deze crosstrainer.

De Fox 4 heeft een vliegwiel van 7 kilogram

focus fitness fox 4 vliegwiel PinHet vliegwiel van de Focus Fitness Fox 4 weegt 7 kilo en zit aan de voorkant van de crosstrainer (front-driven crosstrainer). Het grote voordeel daarvan je dat er weinig ruimte zit tussen je voeten, zodat je die tijdens het trainen dicht bij elkaar kunt houden.

Het resultaat van het gewicht en de plaatsing van het vliegwiel aan de voorkant is een zo natuurlijk mogelijke loopbeweging. Dat betekent dat je het langer uit kunt houden of intensiever kunt trainen, allemaal om jezelf steeds uit te blijven dagen.

12 voorgeprogrammeerde programma’s

fox 4 display PinBegin je met crosstrainen, heb je al wat ervaring of ben je op zoek naar weer een nieuwe uitdaging? In al die gevallen kun je aan de slag met de Focus Fitness Fox 4. Dankzij 12 voorgeprogrammeerde programma’s kies je eenvoudig voor een helling, een intervaltraining of een andere uitdaging.

Je hebt bovendien de keuze uit 16 weerstandsniveaus. En wil je het programma wat zwaarder maken of juist lichter instappen? Geen probleem, je past ze makkelijk aan om ervoor te zorgen dat je op een fijne manier kunt trainen.

Uiteraard houdt de crosstrainer voor je bij welke stappen je zet en wat de doelen zijn die je bereikt. Op het scherm lees je de belangrijkste trainingsgegevens af. Het gaat om de afstand, de snelheid, het aantal calorieën dat je hebt verbrand, je hartslag en bijvoorbeeld het vermogen dat je ‘trapt’.

Een fijne lengtepas van 50 cm

lengtepas PinKies je voor een crosstrainer? Let dan goed op de lengtepas. De lengtepas is de afstand die je voet aflegt van voor naar achteren op de crosstrainer. Een langere pas is comfortabeler, dat lijkt meer op hoe je natuurlijke loopbeweging is. Dit is van grote invloed op de manier waarop je loopt en of dit natuurlijk aanvoelt. De lengtepas van de Focus Fitness Fox 4 is 50 cm. Dit maakt de beweging op de crosstrainer heel comfortabel. De lengtepas is helaas alleen niet verstelbaar zoals bij de Fitcross 50i of de Senz Sports C7000.

Trainingsdoel dat bij je past

De Focus Fitness Fox 4 biedt je de mogelijkheid om een persoonlijk trainingsdoel te stellen. Je kunt daarbij zelfs rekening houden met je hartslag, bijvoorbeeld als je in een bepaalde hartslagzone wilt trainen.

Dus wil je jouw conditie verbeteren, wil je meer spierkracht opbouwen of gaat het je om het verbranden van vet? In al die gevallen stel je een persoonlijk doel vast. Aan de hand daarvan zal de crosstrainer zich aanpassen. Zo train je altijd met de juiste weerstand, volgens een programma dat je helpt om het doel dat je hebt ingesteld te bereiken.

Een stille V-snaar

De Focus Fitness Fox 4 maakt gebruik van een stille V-snaar. Dat is een belangrijke eigenschap, omdat het zorgt voor een stil trainingsprogramma, waardoor anderen in huis geen last van je zullen hebben. In plaats daarvan kun je trainen wanneer je wilt, ook als de ander beneden zit te bellen of boven misschien alvast naar bed gaat.

En wil je de crosstrainer even opruimen of aan de kant zetten? De crosstrainer meet maar 147cm aan lengte en 64cm breedte. Dat betekent dat je er op een behoorlijk compacte manier gebruik van kunt maken. Wel zo handig, als je thuis niet te veel ruimte beschikbaar hebt.

Hoe traint de Focus Fitness Fox 4?

focus fitness fox 4 Pin

De Fox 4 heeft een behoorlijk gewicht van 67 kg. Dankzij de stevige en degelijke materialen, hoge eigen gewicht en goede ergonomische indeling staat de crosstrainer heel stevig en voelde ik hem niet wiebelen tijdens de training. Het viel me ook op dat hij vrij stil is. Fijn wanneer je thuis in bijvoorbeeld de avond wilt trainen.

De Fox 4 traint heel prettig. Ondanks dat het front driven vliegwiel niet heel zwaar is (7 kg) krijg je toch een prettige training. Wanneer je liever een zwaarder vliegwiel wilt dan kun je kijken naar bijvoorbeeld de Focus Fitness Fox 5.

Zelf vind ik een interactieve training altijd een groot pluspunt bij een fitnessapparaat. De Focus Fitness Fox 4 heeft helaas geen interactieve mogelijkheden of tabletsteun. Hierdoor moet je nog een apart scherm neerzetten om bijvoorbeeld een serie te kijken.

De crosstrainer zit behoorlijk compact in elkaar, waardoor je daar thuis niet veel ruimte voor nodig hebt. Je kunt er zelfs voor kiezen om het apparaat weer op te bergen, bijvoorbeeld in de hoek van een kamer die je niet of nauwelijks gebruikt.

Voor wie is de Focus Fitness Fox 4 een goede keuze?

Uit deze Focus Fitness Fox 4 review blijkt dat dit een goede allround front driven crosstrainer is. Hij zorgt voor een professionele ervaring, met voldoende functionaliteiten om jezelf steeds opnieuw uit te blijven dagen.

De crosstrainer past zich automatisch aan, als je kiest voor een nieuw trainingsdoel. Het is daarmee een fijn apparaat om jouw trainingsniveau de komende tijd te verhogen. Dus ben je de komende tijd van plan om het sporten (weer) op te gaan pakken of heb je al wat ervaring? Dan is deze crosstrainer op basis van onze review een geweldige keuze. Wil je de Fox 4 nog vergelijken met andere crosstrainers? Dan kun je dat hier in onze crosstrainer top 10 vergelijking doen.

Focus Fitness Fox 4

Oordeel

Focus Fitness Fox 4 is een hele goede front driven crosstrainer tegen een scherpe prijs. De Fox 4 heeft 16 weerstanden, een duidelijke display, een lengtepas van 50 cm en een vliegwiel van 7 kg! Een hele goede allround crosstrainer om thuis te trainen!

Andere leuke artikelen