Focus Fitness Fox 1 review

focus fitness fox 1

In deze Focus Fitness Fox 1 review laat ik je alles zien van deze populaire crosstrainer. Lees hieronder alles over de Focus Fitness Fox 1 crosstrainer en kijk of dit ook het beste fitnessapparaat voor jou is.

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4 / 5 van 6 reviews

€249

3 winkels

Laagste prijzen
  • Een lage prijs voor een crosstrainer.
  • Met 12 trainingsprogramma's en 8 weerstandniveaus heb je toch voldoende uitdaging.

Focus Fitness Fox 1 in het kort

De Focus Fitness Fox 1 is de ideale beginners crosstrainer: stevig gebouwd, een mooie sportief design, meerdere opties die je helpen je doelen te bereiken, maar wel heel betaalbaar. De Fox 1 is voorzien van alles dat je nodig hebt voor je training: meerdere trainingsprogramma’s, 8 weerstandsniveaus, een overzichtelijke display en een vliegwiel van 6 kilo. Mocht je intensiever of wat vaker willen trainen, dan kun je beter kiezen een duurdere crosstrainer. Deze zijn iets steviger gebouwd.

Voor wie is de Focus Fitness Fox 1 een goede keuze?

De Fox 1 is een goede keuze voor iedereen die een crosstrainer wil kopen maar een laag budget heeft. Voor een lage prijs krijg je toch een redelijke crosstrainer maar wanneer je meer te besteden hebt dan kun je beter een duurder model kopen. Dan heb je toch meer kwaliteit voor je geld.

Plus- en minpunten

  • 12 Trainingsprogramma’s
  • 8 Weerstandsniveaus
  • Crosstrainer is erg stil
  • Aantrekkelijke prijs-kwaliteit
  • Hartslagsensoren
  • Geen koppeling met hartslagband mogelijk
  • Instapmodel, dus weinig opties
  • Licht vliegwiel (6 kilo)

Onze beoordeling

Hieronder vind je onze beoordeling van de Focus Fitness Fox 1 op de belangrijkste onderdelen:

Stabiliteit
6/10
Interactieve mogelijkheden
1/10
Verstelbaarheid
5/10
Weerstand
7/10
Bouwkwaliteit
6/10
Prijs
9/10
Bekijk de specificatiesSpecificaties
In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze crosstrainer:
Apparaatcrosstrainer
WeerstandMagnetisch
Weerstand niveaus8
Weerstand verstellingElektronisch
Maximaal belastbaar gewicht120 kg
Gewicht32 kg
Gewicht vliegwiel6 kg
Plaatsing vliegwielAchter
Aantal programmas12
Ergometer-
DisplayEenvoudig
Meetgegevens op displayCalorieverbruik, Grafiekweergave, Afstand, Hartslag, Snelheid, Tijd, Wattage
HartslagsensorHandsensoren
Lengtepas30 cm
Lengtepas verstelbaar-
Reviews

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4 / 5 van 6 reviews

4 reviews

2 reviews


Eerste indruk van de Focus Fitness Fox 1

De prijs-kwaliteit is wat de Fox 1 zo’n aantrekkelijke crosstrainer maakt. Hij zit in de lagere prijsklasse, maar je krijgt toch een degelijk apparaat, dat over meerdere opties beschikt. Op de trainingscomputer staan 12 verschillende programma’s en hij beschikt over magnetische weerstand met 8 niveaus. Verder zul je tijdens het trainen geen last hebben van bijgeluiden, de V-belt is erg stil. De crosstrainer is voorzien van hartslagsensoren in de handvatten. Tijd om in deze Focus Fitness Fox 1 review de belangrijkste eigenschappen van deze crosstrainer te bekijken:

Het vliegwiel

rear driven Pin

Het vliegwiel van de Fox 1 weegt 6 kilo. Het gewicht van de crosstrainer is mede bepalend voor hoe de beweging aanvoelt. Een zwaar vliegwiel zorgt ervoor dat je soepel kan lopen en dat de beweging vloeiend gaat. Is het vliegwiel licht en zet je veel kracht, dan schiet het makkelijk in beweging. Maar je hebt dan geen weerstand meer en de beweging wordt schokkerig.

Een vliegwiel van 6 kilo wordt gezien als redelijk licht. Maar als je nog niet veel ervaring hebt met de crosstrainer en je bent niet van plan zware trainingen te doen, zal het vliegwiel niet voor veel problemen zorgen.

De display

display Pin

Op de display zie je al je gegevens en je bestuurt er de crosstrainer mee. Het is dus wel zo fijn als je deze gemakkelijk kunt bedienen. De display van de Fox 1 is voorzien van grote toetsen, waarbij duidelijk staat aangegeven waar ze voor zijn. Je kunt eenvoudig de weerstand instellen, waarbij je uit 8 niveaus kiest. Ook kun je een van de 12 trainingen kiezen. Tijdens het trainen zie je in een oogopslag al je gegevens: je snelheid, hartslag (gemeten via twee sensoren in de handvatten), verbrande calorieën, Watt, tijd en afstand.

De lengtepas

fox 1 lengtepas Pin

De lengtepas van de Focus Fitness Fox 1 is 30 cm lang. Het gaat hierbij om de afstand die je voet aflegt van voor naar achteren. Een langere pas maakt het lopen comfortabeler, de beweging die je maakt, lijkt dan op de loopbeweging zoals je die van nature maakt. 30 cm is een vrij korte pas. Dit is wel iets om in de gaten te houden als je zelf lang bent, want dan is een langere lengtepas beter voor je.

De trainingsprogramma’s

Op de trainingscomputer van de Focus Fitness Fox 1 staan 12 verschillende programma’s. Je kunt hierbij kiezen voor programma’s die je helpen je conditie te verbeteren of om af te vallen. Gebruik je een trainingsprogramma, dan wordt ook automatisch de weerstand aangepast. Hierdoor wordt trainen leuker en afwisselender. Er is voor elk niveau wel een programma te vinden.

Weerstandsniveaus

De crosstrainer kan ingesteld worden op verschillende weerstandsniveaus. Door de weerstand hoger te zetten, wordt het trainen zwaarder. De Fox 1 heeft 8 weerstandsniveaus. Dat is zeker voor beginners voldoende om je lange tijd uit te dagen. Een hogere weerstand helpt je om je conditie en kracht te verbeteren.

Het materiaal en bouwkwaliteit

Om comfortabel te kunnen sporten, is ook het eigen gewicht van het apparaat van belang. Hoe zwaarder dat is, hoe stabieler de crosstrainer zal staan. De Fox 1 weegt 32 kilo. Dat is geen overdreven groot gewicht en is tevens de reden dat deze crosstrainer niet geschikt is voor intensieve trainingen. Maar voor beginners zal dit prima voldoen.

De Fox 1 is verder netjes afgewerkt en is voorzien van dubbele kogellagers voor extra stevigheid. De constructie is solide. Het apparaat kan belast worden tot 120 kilo.

Hoe traint de Fox 1

focus fitness fox 1 Pin

De Focus Fitness Fox 1 is een goed gebouwde crosstrainer, bedoeld om lekker thuis op te trainen. De trainingscomputer voorziet je van 12 verschillende trainingen om uit te kiezen, waardoor je veel variatie hebt. De display is duidelijk met grote knoppen. Je kunt snel door de opties navigeren. Tijdens het trainen valt op hoe stil de crosstrainer is. Hij wordt aangedreven met een V-belt en die zorgt ervoor dat je kunt trainen, zonder dat iemand anders er last van zal hebben. Mocht je echt intensief willen trainen dan kun je beter een duurdere crosstrainer kiezen die wat steviger is gebouwd.

De Fox 1 VS Fox 3

De fox is echt een goedkope crosstrainer. Om je een idee te geven wat je krijg bij een iets duurder vind je hieronder een vergelijking met de Fox 3. Het iets duurdere model in de Focus Fitness lijn:

Focus Fitness Fox 1Focus Fitness Fox 3
Prijs€249€399
Score
Reviews

4 / 5 van 6 reviews

4.5 / 5 van 199 reviews

WeerstandMagnetischMagnetisch
Weerstand niveaus816
Weerstand verstellingElektronischElektronisch
Maximaal belastbaar gewicht120 kg120 kg
Gewicht32 kg48 kg
Gewicht vliegwiel6 kg7 kg
Plaatsing vliegwielAchterAchter
Aantal programmas1218
Ergometer--
DisplayEenvoudigLCD
Meetgegevens op displayCalorieverbruik, Grafiekweergave, Afstand, Hartslag, Snelheid, Tijd, WattageCalorieverbruik, Grafiekweergave, Afstand, Hartslag, RPM, Snelheid, Tijd, Wattage
HartslagsensorHandsensorenHandsensoren, Hartslagmeter
Lengtepas30 cm40 cm
Lengtepas verstelbaar--
BekijkBekijk

Zoals je kunt zien krijg je een langere lengtepas, zwaarder vliegwiel en een betere constructie van de crosstrainer. Wanneer je iets meer te besteden hebt dan is de Fox 3 het overwegen waard.

Voor wie is de Fox 1 een goede keuze?

De Focus Fitness Fox 1 is een leuke crosstrainers voor beginners en mensen die af en toe willen trainen. Hij beschikt over goede opties om je training uitdagend te maken, zoals verschillende trainingsprogramma’s en weerstandsniveaus. Omdat hij niet te hoog geprijsd is, kan iemand die nog niet goed weet of een crosstrainer wel zo leuk is, de Fox 1 toch een kans geven.

Voor mensen die veeleisender zijn en een pittige training willen doen, is de Fox 1 geen geschikte crosstrainer. Hij is niet gebouwd om intensief belast te worden. Dan is het beter om te kiezen voor de volgende crosstrainer uit de reeks van Focus Fitness,of Fox 5.

Focus Fitness Fox 1

De Focus Fitness Fox 1 is de ideale beginners crosstrainer: stevig gebouwd, een mooie sportief design, meerdere opties die je helpen je doelen te bereiken, maar wel heel betaalbaar. De Fox 1 is voorzien van alles dat je nodig hebt voor je training: meerdere trainingsprogramma’s, 8 weerstandsniveaus, een overzichtelijke display en een vliegwiel van 6 kilo. Mocht je intensiever of wat vaker willen trainen, dan kun je beter kiezen een duurdere crosstrainer. Deze zijn iets steviger gebouwd.

Alternatieven voor de Focus Fitness Fox 1

Is dit toestel niet helemaal wat je zoekt? Hieronder vind je een aantal hele goede alternatieven:

Andere leuke artikelen