Review

Focus Fitness Senator crosstrainer review

Focus Fitness Senator crosstrainer

Wil jij alles weten over de Focus Fitness Senator crosstrainer? In deze Focus Fitness Senator crosstrainer review bekijk ik de belangrijkste punten van deze crosstrainer en geef ik je aan wat de voor en nadelen zijn.

Focus Fitness Senator crosstrainer

De voor- en nadelen

  • Lengtepas van 60 cm
  • Geschikt voor intensief gebruik
  • 12 Trainingsprogramma’s
  • Zeer stabiele crosstrainer
  • Trainen op wattage mogelijk
  • Pedalen zitten relatief dicht op elkaar
  • Pedalen en lengtepas niet verstelbaar
  • Crosstrainer kan niet gekoppeld worden via Bluetooth

Reviews op andere sites:

De Focus Fitness Senator crosstrainer krijgt goede review scores op verschillende sites:

(6+ reviews) bekijk reviews >

7,3

(7+ reviews)

Oordeel

De Focus Fitness Senator is een topklasse front-driven crosstrainer voor de veeleisende sporter. Met 32 weerstandsniveaus en een uitgebreide trainingscomputer bied hij een heerlijke training.

Bekijk de laagste prijs!

De beste eigenschappen van de Focus Fitness Senator crosstrainer

Hij ziet eruit als een fitnessapparaat dat niet zou misstaan in de sportschool, en zo traint hij ook: de Focus Fitness Senator crosstrainer. Tijd in deze Focus Fitness Senator crosstrainer review om de belangrijkste eigenschappen te bekijken:

Het vliegwiel

front driven vliegwiel Pin

Het 12 kilo zware vliegwiel van de Senator is aan de voorkant geplaatst. Het is een zogenaamde front driven crosstrainer. Crosstrainers die front driven zijn, zijn vaak iets prettiger om op te trainen. Je maakt een wat vlakkere pas, die wel wat lijkt op langlaufen. Bij een rear driven crosstrainer is de pas korter en steiler, als je daarop traint voelt dat meer aan als hardlopen. Daarom is de Senator een crosstrainer die voor iedereen prettig is om te gebruiken, ook als je gevoelige gewrichten hebt.

Het gewicht van het vliegwiel is met 12 kilo zwaar genoeg om te zorgen voor een soepele loopbeweging. Het gewicht heeft daar namelijk invloed op. Hoe lichter het vliegwiel, hoe schokkeriger de beweging wordt. Op de Senator zul je daar geen last van hebben.

Het materiaal en de bouwkwaliteit

handvaten Pin

De crosstrainer is gebouwd van prima materialen. Ook bij hoge intensiteit zal het apparaat stevig blijven staan. Dit komt ook doordat er drie steunpunten zijn waar de crosstrainer op rust. Deze steunpunten maken het eveneens mogelijk de Senator waterpas neer te zetten. Dat vergroot ook de stabiliteit en het comfort.

Dat het apparaat zeer degelijk is, blijkt uit het feit dat je een levenslange garantie krijgt op het frame en laswerk. Er is gebruik gemaakt van dubbele kogellagers voor extra stevigheid. Verder is aandacht besteed aan een nette afwerking.

De display

display Pin

De duidelijke display van de Senator is groot en makkelijk te bedienen. Je kunt de crosstrainer via de display aansturen: kies je programma, of stel zelf een programma samen. Je kunt via de computer de weerstand instellen en natuurlijk ook je gegevens inzien. Zo kun je tijdens het trainen je snelheid, afstand, hartslag, wattage, verbrande calorieën, RPM en de tijd zien. De hartslag kun je makkelijk meten door het handvat met de hartslagsensoren vast te houden. Het display werkt prima maar is helaas niet zo luxe als bij bijvoorbeeld de Senz Sports C7000.

Veel verschillende trainingsprogramma’s

Het trainen wordt leuker als je gebruik kunt maken van trainingsprogramma’s. Gelukkig beschikt de trainingscomputer van de Senator over 12 verschillende programma’s. Zo kun je trainen op hartslag, waarbij je hartslag gemeten kan worden via sensoren in de handvatten of via een borstband. Als je een bepaalde hartslagwaarde overschrijdt, zal de computer ervoor zorgen dat de weerstand omlaag gaat. Maar als je hartslag te laag wordt, zal de weerstand toenemen. Hierdoor kun je dus effectief trainen, altijd op het goede niveau.

De lengtepas

De lengtepas van de Focus Fitness Senator crosstrainer is 60 cm. Hiermee is de crosstrainer geschikt voor mensen van elke lengte. De beweging die je maakt voelt ook nog eens natuurlijk aan.

Weerstandsniveaus

Er zijn 32 weerstandsniveaus. De weerstand is wat je training zwaarder kan maken. Met 32 niveaus tot 350 watt kan elke fanatieke sporter al zijn energie kwijt op de Senator. De Focus Fitness Senator crosstrainer beschikt eveneens over een wattageprogramma. Daarmee kun je van tevoren het gewenste wattage invoeren, waardoor je heel nauwkeurig op een bepaald weerstandsniveau kunt trainen. Dit kan nuttig zijn wanneer je wilt afvallen, maar ook voor mensen die revalideren.

Hoe traint de senator?

focus fitness senator crosstrainer Pin

Wie op de Focus Fitness Senator traint zou haast denken dat hij in de sportschool is. Dat komt door de professionele uitstraling, afwerking en hoe stabiel het apparaat is. De beweging verloopt vloeiend, het apparaat is fluisterstil en je zult comfortabel kunnen trainen. Een crosstrainer is sowieso een fitnessapparaat waarop je een low impact training kunt doen. Dat betekent dat je gewrichten ontzien worden.

Maar bij het ontwerpen van de Senator is ook aan ergonomie gedacht. Het feit dat het vliegwiel aan de voorkant zit, stimuleert dat je goed rechtop staat. Daardoor zul je minder snel last krijgen van je rug. Je polsen kunnen in een rechte hoek blijven staan, zodat deze niet teveel belast worden. Verder zitten de pedalen redelijk dicht bij elkaar. In het midden is het frame smal, waardoor de pedalen slechts 9 cm uit elkaar zitten. Dit zorgt ervoor dat je voeten, knieën en heupen goed in een lijn kunnen blijven en dat verkleint de kans op knieblessures.

Met 32 weerstandsniveaus en 12 verschillende trainingsprogramma’s kun je alle kanten op met de Focus Fitness Senator. Doordat je kunt trainen op hartslag, op wattage of een conditie programma kun je naar je eigen persoonlijke doel toe werken.

Wat biedt de Iplus module?

iplus Pin

Kies je voor de Senator crosstrainer met iPlus module, dan geeft je dat de mogelijkheid tot interactief trainen. Je kunt je crosstrainer hiermee koppelen aan een tablet of smartphone. Dit gaat via Bluetooth. Op je smartphone installeer je een trainingsapp die kan samenwerken met de Senator crosstrainer. Als je dan gaat trainen, kan de app je crosstrainer aansturen. Daarmee stel je dus ook de weerstand in en kies je een trainingsprogramma.

Het leuke van de apps is ook, dat deze via Google Maps routes kan laten zien. Je kunt dan bijvoorbeeld routes lopen (of fietsen) door Parijs, de Ardennen of waar je maar wilt. Je ziet op je scherm de omgeving, waardoor het sporten realistischer aanvoelt. De app zorgt er verder voor dat de weerstand van de crosstrainer automatisch aangepast wordt. Er zijn meerdere apps die met de Focus Fitness Senator gebruikt kunnen worden.

Voor wie is de senator een goede keuze?

Uit deze Focus Fitness Senator crosstrainer review blijkt dat dit een crosstrainer is die geschikt is voor meerdere doelgroepen. Voor de fanatieke thuissporter biedt het apparaat voldoende uitdaging en kwaliteit. De Senator is enorm robuust en geeft geen krimp als je er een serieuze training op doet. De trainingscomputer zorgt voor veel afwisseling en hij kan gekoppeld worden met een borstband, zodat je op hartslag kunt trainen. Dat is een optie waar veel enthousiaste sporters behoefte aan hebben. Al met al is de Senator dus een goede keuze voor hen.

Maar ook oudere mensen of zij die moeten revalideren vinden in de Senator een veilige manier om hen te helpen te herstellen of fit te blijven. De crosstrainer biedt veel ergonomisch comfort en zorgt ervoor dat de gewrichten zoveel mogelijk ontzien worden. Omdat hij ook nog eens erg stabiel is, zal dat ouderen en mensen die slecht ter been zijn een veilig gevoel geven.

In principe is de Focus Fitness Senator een crosstrainer voor iedereen die comfort en kwaliteit bij het sporten hoog in het vaandel hebben staan. De aanschafprijs is hoger dan gemiddeld maar niet zo hoog als topmodellen als bijvoorbeeld de Bowflex Max Trainer M8i. Maar als je graag thuis wilt sporten, dan is de Senator een uitstekende keuze, die veel waar voor zijn geld biedt. Zoek je een goedkopere crosstrainer? Dan kun je kijken naar bijvoorbeeld deze fox 3 review of fox 5 review bekijken.

Focus Fitness Senator crosstrainer

Oordeel

De Focus Fitness Senator is een topklasse front-driven crosstrainer voor de veeleisende sporter. Met 32 weerstandsniveaus en een uitgebreide trainingscomputer bied hij een heerlijke training.

Andere leuke artikelen