Focus Fitness Jet 1 review

Focus Fitness Jet 1 review

In deze Focus Fitness Jet 1 review laat ik je alles zien over deze populaire loopband. De Jet 1 is een goede loopband voor beginnende en gemiddelde thuissporters die graag een eenvoudige en betaalbare hardloopband willen. Tijd om deze loopband eens te testen in deze review!

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.5 / 5 van 8 reviews

€374

2 winkels

Laagste prijzen
Heeft de loopband interactieve mogelijkheden?

Interactief Trainen

Het aantal trainingsprogramma's van de loopband

Aantal programma's

36

De maximale snelheid van de loopband

Maximale snelheid

13 km/h

De breedte van het loopvlak

Breedte loopvlak

40 cm

De hellingshoek van de loopband

Max hellingshoek

Ja, handmatig 3%

Het maximaal belastbaar gewicht

Max belasting

100 kg

  • Een hele aantrekkelijke prijs voor een loopband
  • Met 36 trainingsprogramma's heb je voldoende variatie in de training

Focus Fitness Jet 1 in het kort

De Focus Fitness Jet 1 is een goede loopband voor beginnende en gemiddelde thuissporters die graag een eenvoudige en betaalbare hardloopband willen. De Jet 1 is wel voorzien van 36 programma’s, vetmeting, hartslagsensoren en een eenvoudig hellingshoek-systeem. Dat maakt deze loopband toch heel aantrekkelijk voor deze prijs.

Voor wie is de Focus Fitness Jet 1 een goede keuze?

De Focus Fitness Jet 1 is een goede keus voor beginners die kennis willen maken met hardlopen en die hier thuis een loopband voor zoeken. De Jet 1 is prima om thuis te wandelen en te joggen. Zoek je echt een loopband om te hardlopen dan is de Jet 1 niet te juiste keus. Hiervoor is de bouwkwaliteit onvoldoende en het loopvlak te klein.

Plus- en minpunten

  • 36 trainingsprogramma's
  • Vetmeter
  • 6-voudige Elastic Cushion demping
  • Inklapbaar
  • Hartslagsensoren
  • Hellingshoek moet met de hand ingesteld worden
  • Geen koppeling met apps mogelijk

Onze beoordeling

Hieronder vind je onze beoordeling van de Focus Fitness Jet 1 op de belangrijkste onderdelen:

Stabiliteit
6/10
Interactieve mogelijkheden
1/10
Verstelbaarheid
6/10
Weerstand
7/10
Bouwkwaliteit
7/10
Prijs
9/10
Bekijk de specificatiesSpecificaties

Specificaties vergelijken

Hieronder zie je een vergelijking tussen de belangrijkste specificaties van de Focus Fitness Jet 1 met de gemiddelde loopband.

Vergelijk:

Breedte loopvlak van de Focus Fitness Jet 1 is 4 cm kleiner dan gemiddeld.

Maximale Snelheid van de Focus Fitness Jet 1 is 1 km/h langzamer dan gemiddeld.

Hellingshoek van de Focus Fitness Jet 1 is 4 % kleiner dan gemiddeld.

Maximaal belastbaar gewicht van de Focus Fitness Jet 1 is 20 kg lichter dan gemiddeld.

Gewicht van de Focus Fitness Jet 1 is 13 kg lichter dan gemiddeld.

Continu motorvermogen van de Focus Fitness Jet 1 is 1 pk dan gemiddeld.

Aantal programmas van de Focus Fitness Jet 1 is 17 meer dan gemiddeld.

In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze loopband:
Apparaatloopband
Breedte loopvlak40 cm
MotorDC-motor
Continu motorvermogen1.25 pk
Demping6-delig Elastic Cushion
Maximale Snelheid13 km/h
HellingshoekJa, handmatig 3%
Maximaal belastbaar gewicht100 kg
Gewicht42 kg
Aantal programmas36
HartslagsensorHandsensoren
Waterpas verstelbaar-
DisplayLCD
Meetgegevens op displayCalorieverbruik, Afstand, Hartslag, Snelheid, Tijd
ConnectiviteitNee
InklapbaarJa
Reviews

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.5 / 5 van 8 reviews

3 reviews

5 reviews

De belangrijkste eigenschappen van de Focus Fitness Jet 1

Voor iedereen die op zoek is naar een eenvoudige, maar degelijke loopband, is de Focus Fitness Jet 1 een goede optie. De loopband is voorzien van een uitgebreide trainingscomputer, is inklapbaar en is uitgerust met hartslagsensoren. Met de Jet 1 kun je thuis fijn elke dag werken aan een betere conditie.

Deze loopband is stil in gebruik en je hebt keuze uit een groot aantal verschillende trainingsprogramma’s. Zo blijft sporten altijd leuk en uitdagend. De Jet 1 is niet voorzien van vele technische hoogstandjes. In deze Focus Fitness Jet 1 review bekijken we de belangrijkste eigenschappen van deze loopband.

Een loopvlak van 40 cm breed

Focus Fitness Jet 1 loopvlak Pin

Hardlopen is een sport die goed is voor je conditie, maar wel voor een intensieve belasting van je gewrichten kan zorgen. Daarom is een goede demping wel iets om op te letten bij de aanschaf van een loopband. De Focus Fitness Jet 1 is voorzien van een 6-voudige Elastic Cushion demping. Dit systeem vangt een deel van de impact van het hardlopen op, waardoor je gewrichten beter beschermd blijven. Het zorgt er trouwens ook voor dat het hardlopen minder geluid oplevert.

Het loopoppervlak van de Jet is 40 cm breed en 120 cm lang. Dit is relatief kort en smal. Het is wel van belang om een loopband te kiezen die bij je sportieve doelen past. Een breder en langer loopvlak is geschikter voor hardlopers die hogere snelheden halen. Loop je op een hoger tempo, dan geeft het een veilig gevoel als je ruimte hebt om van de middellijn af te wijken. Een misstap is natuurlijk snel gemaakt. Ook heb je meer ruimte nodig als je langer bent, omdat je in dat geval grotere stappen maakt. De Jet 1 is geschikt voor recreatief thuisgebruik. Ben je een fanatieke sporter en wil je kunnen sprinten, dan is een breder loopvlak geschikter voor je, zoals de Virtufit TR 200i met een loopvlak van 50 cm.

Een eenvoudig display

display Pin

Het display van de Focus Fitness Jet 1 is eenvoudig en overzichtelijk. De cijfers zijn helder verlicht, zodat ze in alle omstandigheden goed te zien zijn. Op de display zie je al je trainingsgegevens, waaronder je calorieverbruik, snelheid, afstand, tijd en je hartslag.

De display heeft verder geen mogelijkheden voor bluetooth koppelingen of interactieve trainingen.

36 trainingsprogramma’s

Een van de zaken waar de Jet 1 zich mee onderscheidt van andere betaalbare loopbanden, is de hoeveelheid trainingsprogramma’s. Op de computer vind je namelijk 36 programma’s. Keuze genoeg dus om je training leuk en afwisselend te houden. Er is echter geen hartslaggestuurd programma. Wel is de loopband voorzien van een vetmeting. Voer je eigen gegevens in, meet je hartslag en je krijgt een indicatie van het percentage lichaamsvet.

Hellingshoek met 3 niveaus

De Focus Fitness Jet 1 is uitgerust met een hellingshoek. Deze is helaas niet elektronisch in te stellen, dus via de display. Je dient deze handmatig in te stellen. Achteraan de loopband zit een metalen systeem, voorzien van drie gaten en een pin. Om de hellingshoek aan te passen moet je de pin uit een van de gaten trekken, de loopband hoger of lager zetten en de pin weer in het gat doen. Er zijn 3 niveaus om uit te kiezen.

Dit systeem werkt wel, maar het betekent natuurlijk dat je, wanneer je de hellingshoek wilt aanpassen, van de loopband moet stappen en je training moet onderbreken. Dat is natuurlijk niet echt handig. Maar aan de andere kant: je hebt wel een loopband met een hellingshoek en het is daardoor een betaalbaar systeem.

Een motor met maximale snelheid van 13 km/u

De motor van de loopband heeft een vermogen van 1,25 PK. De maximale snelheid van de Jet 1 is 13 km per uur. Voor de gemiddelde thuissporter is dit voldoende om lekker te kunnen joggen of hardlopen. De motor is verder stil en maakt vrijwel geen geluid.

De plus- en minpunten

Waarom zou je voor deze loopband kiezen? De Jet 1 is niet de meest uitgebreide loopband, maar beschikt wel over alle functionaliteiten die de normale thuissporter nodig heeft voor een training. Zo heb je de keuze uit 36 verschillende trainingsprogramma’s, zodat er voor elk niveau en elk trainingsdoel iets te vinden is. Verder kun je comfortabel wandelen of hardlopen, doordat het loopoppervlak voorzien is van een dempingssysteem.

Een eenvoudige loopband met toch beste veel functionaliteit

De stevige armsteunen geven je houvast als je op- of afstapt. Wil je een indicatie van je hartslag tijdens het sporten, dan leg je je handen op de hartslagsensoren op deze steunen. Zo kun je goed je voortgang bijhouden. Een ander pluspunt is het feit dat de Jet 1 opgeklapt kan worden. Dat maakt hem ideaal voor mensen die niet veel ruimte hebben voor een loopband.

Zoals gezegd is de Focus Fitness Jet 1 een vrij eenvoudig fitnessapparaat. Zo kan hij niet via Bluetooth gekoppeld worden aan een smartphone of tablet. Je kunt dus niet gebruik maken van interactief trainen. Ook kun je hem niet koppelen aan een hartslagband. De Jet 1 heeft wel een hellingshoek, dat is een groot voordeel. Maar deze hellingshoek moet je wel met de hand instellen en dat kun je ook wel zien als een nadeel.

Hoe loopt de Jet 1?

Focus Fitness is een merk dat al jaren in de top staat van producenten van fitnessapparaten. Focus Fitness loopbanden worden altijd goed beoordeeld, zoals de Jet 5, de Jet 7 en de Jet 9. Ook de Jet 1 zal je waarschijnlijk goed bevallen. Het comfortabele loopvlak dempt actief je stappen als je neerkomt. Hierdoor worden je gewrichten ontzien. Het apparaat zelf weegt meer dan 40 kilo, waardoor het stevig en stabiel aanvoelt.

Goede prijs/kwaliteit verhouding en makkelijk om te gebruiken

De armsteunen geven je een gevoel van veiligheid, je kunt er altijd steun zoeken. Daarnaast zijn ze voorzien van hartslagsensoren en sneltoetsen om de snelheid aan te passen. Ook kun je met deze knoppen de loopband starten en stoppen. De loopband heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding en is makkelijk om te gebruiken. De Jet 1 is verder stil in gebruik: tijdens het trainen zul je geen geluidsoverlast veroorzaken voor je huisgenoten.

Ben je klaar met trainen en heb je niet veel ruimte? Dan is het handig dat je de loopband kunt inklappen. Dit gaat snel en eenvoudig en met de transportwieltjes is het verplaatsen van het apparaat geen probleem. Je kunt hem in een hoek zetten of onder het bed schuiven.

De Focus Fitness Jet 1 vergeleken met de Jet 2

Focus Fitness heeft in de loopband lijn nog een model hoger met betere specificaties. Hieronder vind je daarom een vergelijking tussen deze 2 modellen:

Focus Fitness Jet 1Focus Fitness jet 2
Prijs€374€449
Score
Reviews

4.5 / 5 van 8 reviews

4.3 / 5 van 157 reviews

Breedte loopvlak40 cm41 cm
MotorDC-motorDC-Motor
Continu motorvermogen1.25 pk1.5 pk
Demping6-delig Elastic Cushion6-voudige demping
Maximale Snelheid13 km/h13 km/h
HellingshoekJa, handmatig 3%Ja, handmatig 2%
Maximaal belastbaar gewicht100 kg100 kg
Gewicht42 kg55 kg
Aantal programmas3636
HartslagsensorHandsensorenHandsensoren
Waterpas verstelbaar--
DisplayLCDLCD
Meetgegevens op displayCalorieverbruik, Afstand, Hartslag, Snelheid, TijdCalorieverbruik, Afstand, Hartslag, Snelheid, Tijd
ConnectiviteitNeeNee
InklapbaarJaJa
BekijkBekijk

Voor wie is de Jet 1 een goede keuze?

De Focus Fitness Jet 1 is geschikt voor beginnende en gemiddelde thuissporters die graag een eenvoudige en betaalbare hardloopband willen. Zij hebben meestal geen behoefte aan uitgebreide technische mogelijkheden, die de loopband alleen maar prijzig maken. Daarbij is de Jet 1 wel voorzien van 36 programma’s, vetmeting, hartslagsensoren en een eenvoudig hellingshoek-systeem. Dat maakt deze loopband toch heel aantrekkelijk. En als kers op de taart is hij ook nog eens inklapbaar.

Ben je echter een ervaren en enthousiaste hardloper, dan kun je misschien beter kiezen voor een van de Focus Fitness loopbanden met hogere snelheden en meer opties, zoals interactief trainen en een hellingshoek die via de display kan worden ingesteld. De maximum snelheid van 13 km/uur is voor ervaren sporters niet voldoende. Ook zal een bredere en langere loopband het hardlopen prettiger en veiliger maken.

Focus Fitness Jet 1

De Focus Fitness Jet 1 is een goede loopband voor beginnende en gemiddelde thuissporters die graag een eenvoudige en betaalbare hardloopband willen. De Jet 1 is wel voorzien van 36 programma’s, vetmeting, hartslagsensoren en een eenvoudig hellingshoek-systeem. Dat maakt deze loopband toch heel aantrekkelijk voor deze prijs.

Alternatieven voor de Focus Fitness Jet 1

Is dit toestel niet helemaal wat je zoekt? Hieronder vind je een aantal hele goede alternatieven:

Andere leuke artikelen