Tunturi Fitrun 70i review

Tunturi Fitrun 70i

Wil jij alles weten over de Tunturi Fitrun 70i? De 70i is een topklasse loopband die heel goed wordt beoordeeld in reviews. In deze Tunturi Fitrun 70i review laat ik precies zien wat je krijgt bij deze loopband en wat ik er van vind.

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4 / 5 van 180 reviews

1 winkels

Laagste prijzen
Heeft de loopband interactieve mogelijkheden?

Interactief Trainen

Het aantal trainingsprogramma's van de loopband

Aantal programma's

17

De maximale snelheid van de loopband

Maximale snelheid

20 km/h

De breedte van het loopvlak

Breedte loopvlak

51 cm

De hellingshoek van de loopband

Max hellingshoek

Ja, elektronisch 15%

Het maximaal belastbaar gewicht

Max belasting

125 kg

  • Dit is één van de weinige loopbanden die je kunt koppelen aan Zwift
  • Met de hoge topsnelheid en flinke hellingshoek heeft iedereen voldoende uitdaging aan deze loopband
  • De bouw kwaliteit van deze loopband is een stuk beter dan de gemiddelde loopband

Tunturi Fitrun 70i in het kort

De Tunturi Fitrun 70i is een topklasse loopband voor de fanatieke hardloper met een hele goede bouwkwaliteit, breed loopvlak, hoge topsnelheid, flinke hellingshoek en interactieve mogelijkheden!

Voor wie is de Tunturi Fitrun 70i een goede keuze?

Dit is de perfecte loopband voor alle fanatieke hardlopers die thuis serieus willen trainen. Je loopt op de Fitrun 70i net zo fijn als in de sportschool. Daarnaast heb je ook nog een legio aan interactieve mogelijkheden. Een topklasse apparaat voor de serieuze hardloper dus.

Plus- en minpunten

  • Breed loopvlak van 51 cm
  • Hellingshoek van 15%
  • Goede bouwkwaliteit
  • Tablethouder
  • Interactieve mogelijkheden
  • Hoge aanschafprijs

Onze beoordeling

Hieronder vind je onze beoordeling van de Tunturi Fitrun 70i op de belangrijkste onderdelen:

Stabiliteit
8/10
Interactieve mogelijkheden
10/10
Verstelbaarheid
8/10
Weerstand
8/10
Bouwkwaliteit
9/10
Prijs
8/10
Bekijk de specificatiesSpecificaties

Specificaties vergelijken

Hieronder zie je een vergelijking tussen de belangrijkste specificaties van de Tunturi Fitrun 70i met de gemiddelde loopband.

Vergelijk:

Breedte loopvlak van de Tunturi Fitrun 70i is 7 cm groter dan gemiddeld.

Maximale Snelheid van de Tunturi Fitrun 70i is 6 km/h sneller dan gemiddeld.

Hellingshoek van de Tunturi Fitrun 70i is 8 % groter dan gemiddeld.

Maximaal belastbaar gewicht van de Tunturi Fitrun 70i is 5 kg zwaarder dan gemiddeld.

Gewicht van de Tunturi Fitrun 70i is 21 kg zwaarder dan gemiddeld.

Continu motorvermogen van de Tunturi Fitrun 70i is 1 pk dan gemiddeld.

Aantal programmas van de Tunturi Fitrun 70i is 2 minder dan gemiddeld.

In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze loopband:
Apparaatloopband
Breedte loopvlak51 cm
MotorDC-motor
Continu motorvermogen3 pk
DempingJa
Maximale Snelheid20 km/h
HellingshoekJa, elektronisch 15%
Maximaal belastbaar gewicht125 kg
Gewicht76 kg
Aantal programmas17
HartslagsensorIngebouwde handpulssensor, Los verkrijgbare borstband
Waterpas verstelbaar-
DisplayLCD
Meetgegevens op displayAfstand, Calorieverbruik, Energieverbuik, Hartslag, Inclinatie, Snelheid, Tijd, Wattage
ConnectiviteitJa, Tunturi Routes en Zwift
InklapbaarJa
Bekijk de videoVideo
Reviews

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4 / 5 van 180 reviews

180 reviews


De belangrijkste eigenschappen van de Tunturi Fitrun 70i loopband

De Tunturi Fitrun 70i is een topklasse loopband voor veeleisende hardlopers. De loopband staat heel stevig en voelt heel robuust. Deze topklasse loopband zit in de hogere prijsklasse. Dat zie je terug in de afwerking en de stevige specificaties zoals een breed loopvlak, een flinke hellingshoek en uitgebreide (interactieve) mogelijkheden bij de trainingscomputer. In deze test heb ik deze loopband op verschillende onderdelen bekeken. Hieronder vind je de belangrijkste details van deze loopband in deze Tunturi Fitrun 70i review.

Een breed loopvlak van 51 cm

loopvlak van de Tunturi Fitrun 70i Pin

Een lekker breed loopvlak is 1 van de belangrijkste dingen van een loopband wanneer je een serieuze hardloper bent. Je kunt dan wat van de rechte lijn afwijken, zonder het risico dat je misstapt. Het loopvlak van de Tunturi Fitrun 70i is met 51 cm wat je verwacht van een topklasse loopband. Hij loopt heerlijk en je hebt ruimte genoeg om lekker te hardlopen. Ook is het loopoppervlak voorzien van een T-Flex comfort plus schokdempingssysteem. Hierdoor worden de gewrichten minder belast doordat de klappen wat gedempt worden.

Hellingshoek tot 15%

hellingshoek Pin

De Tunturi Fitrun 70i heeft een hellingshoek van 15% en is vanaf de display handmatig makkelijk instelbaar. Maar je kunt ook een trainingsprogramma kiezen met een hellingshoek. Dan zal de computer zelf de hellingshoek aanpassen tijdens de workout. Met de hellingshoek kun je een heuvellandschap simuleren en een accent leggen op andere spieren. Bij een hoge hellingshoek belast je namelijk weer meer je bovenbeen spieren. Een hellingshoek van 15% is flink en wat je verwacht op een topklasse loopband. De enige loopband die ik ken met een hogere hellingshoek is de Focus Fitness Senator loopband.

Fijne display met handige tablethouder

Tunturi Fitrun 70i display Pin

Op het LCD-display van de Tunturi Fitrun 70i zie je alle informatie die je nodig hebt op het moment dat je gaat trainen. Je hebt de beschikking over in ieder geval de tijd, afstand, snelheid, je hartslag, de hellingshoek en het calorieverbruik. Wil jij jezelf uitdagen of trainen met de juiste hartslag? Dan kun je met de ingebouwde hartslagsensor makkelijk je hartslag meten.

De Tunturi Fitrun 70i heeft ook een handige tablet- en telefoonhouder. Dat betekent dat je het apparaat recht voor je neus neer kunt zetten, zodra je gaat trainen. Kijk naar je favoriete serie, films of video’s tijdens het hardlopen of start een interactieve training. De meegeleverde steun houdt de tablet stevig vast, zelfs als je onder een hoge hellingshoek intensief traint. En verbind je de loopband met de Fitshow-app? Dan kun je zelfs de voortgang en jouw prestaties makkelijk in de gaten houden. En dankzij de bidonhouder die er is geplaatst heb je altijd wat te drinken in de buurt.

Makkelijk op te klappen

makkelijk opklappen Pin

Heb je de Tunturi Fitrun 70i even niet meer nodig, maar wil je die wel graag gebruiksklaar houden? Je kunt het apparaat eenvoudig opklappen, net als veel andere modellen van het merk. Zo berg je het compact op, waarna je er de volgende keer weer snel op kunt trainen.

De transportwielen aan de voorzijde zorgen ervoor dat je de Tunturi Fitrun 70i niet hoeft op te tillen om die te verplaatsen. Je doet dat heel eenvoudig met de wieltjes, om de loopband te rijden naar de plek waar je die tijdelijk op wilt bergen.

Interactieve mogelijkheden van de Tunturi Fitrun 70i

Tunturi Routes Pin

De Tunturi Fitrun 70i biedt in combinatie met Tunturi Routes en de Fitshow-app een aantal interactieve mogelijkheden. Het is een app die je met de loopband verbindt, om je trainingen bij te houden. Dus ben je benieuwd naar jouw voortgang of wil je de volgende uitdaging aangaan? De app helpt je om gemotiveerd te blijven en te bekijken wat je de vorige keer voor elkaar kreeg.

De gegevens van jouw workouts worden in de app opgeslagen, zodat je daar makkelijk naar terug kunt kijken. En wil je de prestaties delen of zoek je naar een manier om samen met anderen te trainen? Ook daar zorg je met de app eenvoudig voor. Je houdt het daarmee leuk, bijvoorbeeld om je conditie iedere paar dagen op peil te houden.

Trainen met Zwift is ook mogelijk

De Tunturi Fitrun 70i heeft ook de mogelijkheid om te koppelen met Zwift. Dit is naar mijn mening de leukste app om interactief mee te trainen. Hiermee kun je online tegen andere mensen rennen en wordt bijvoorbeeld de hellingshoek automatisch omhoog gezet wanneer je een helling op loopt. Een hele leuke manier om thuis te trainen.

Flinke motor van 3 pk

Houd je ervan om het tempo lekker op te voeren? Dan heb je aan de Tunturi Fitrun 70i een fijne loopband. Met snelheden tot 20 kilometer per uur kun je (korte tijd) zeer hard lopen op de band. Het viel me ook op dat de DC-motor van de 70i lekker stil is!

Keuze uit 14 programma’s

Je hebt de keuze uit 14 verschillende programma’s. Zo stel je eenvoudig de workout in waarmee je aan de slag wilt. Wanneer je nog meer trainingen wilt dan kun je makkelijk verbinden met de Fitshow app voor nog meer mogelijkheden.

Hoe loopt de Fitrun 70i?

Wat direct opvalt wanneer je op de Fitrun 70i stapt is het lekker brede en stabiele loopvlak. De loopband weegt 76 kg en voelt heel solide aan. Door de stevige constructie kan de loopband een lichaamsgewicht van 125 kg aan. Zelfs bij hoge snelheden voel de 70i heel stabiel. Verder bevat de loopband alle extra’s die je op een topklasse loopband verwacht zoals: een stevige hellingshoek van 15%, een hoge topsnelheid van 20 km/u en een uitgebreide display met trainingscomputer. De tablethouder op de display vind ik ook een fijne extra omdat je dan een serie kunt kijken tijdens een training.

Zelf ben ik een fan van interactieve fitnessapparatuur. Een groot pluspunt van de Fitrun 70i vind ik dan ook dat je deze kunt koppelen met verschillende apps. Dit maakt je training leuker en geeft je meer motivatie om te trainen! Al met al is de 70i één van de betere loopbanden die je kunt kopen.

De Tunturi Fitrun 70i vergeleken met de Flow Fitness Pro i

Flow Fitness heeft ook een loopband die vergelijkbaar is met de Fitrun 70i en in dezelfde prijsklasse valt Hieronder vind je een volledige vergelijking:

Tunturi Fitrun 70iFlow Fitness Kingston Pro i
Score
Reviews

4 / 5 van 180 reviews

4 / 5 van 40 reviews

Breedte loopvlak51 cm45 cm
MotorDC-motor DC-motor
Continu motorvermogen3 pk1,5 pk
DempingJaJa
Maximale Snelheid20 km/h 18 km/h
HellingshoekJa, elektronisch 15%Ja, elektronisch 12%
Maximaal belastbaar gewicht125 kg130 kg
Gewicht76 kg55 kg
Aantal programmas1728
HartslagsensorIngebouwde handpulssensor, Los verkrijgbare borstband Ingebouwde borstsensor, Ingebouwde polssensor, Los verkrijgbare borstband
Waterpas verstelbaar-Ja
DisplayLCDLCD
Meetgegevens op displayAfstand, Calorieverbruik, Energieverbuik, Hartslag, Inclinatie, Snelheid, Tijd, WattageAfstand, Calorieverbruik, Hartslag, Inclinatie, Snelheid, Tijd
ConnectiviteitJa, Tunturi Routes en ZwiftKinomap, Zwift en Fitshow app
InklapbaarJaJa
BekijkBekijk

Voor wie is de Tunturi Fitrun 70i een goede keuze?

Met deze loopband kies je voor een topklasse apparaat. Dat blijkt wel uit deze Tunturi Fitrun 70i review. Zoek jij een loopband waar je regelmatig intensief op kunt trainen dan maak je met deze loopband een goede keuze! De 70i is een solide loopband voor de serieuze hardloper. Ben je een beginnende hardloper? Dan past misschien een goedkoper model beter bij je. Je kunt dan bijvoorbeeld kijken naar de Focus Fitness Jet 5.

Met welke apps kun je de Fitrun 70i koppelen?

De Tunturi Fitrun 70i kun je koppelen aan de Fitshow app, Zwift en Tunturi routes. Wanneer je een interactieve loopband zoekt dan heb je aan de Fitrun 70i een hele goede loopband.

Tunturi Fitrun 70i

De Tunturi Fitrun 70i is een topklasse loopband voor de fanatieke hardloper met een hele goede bouwkwaliteit, breed loopvlak, hoge topsnelheid, flinke hellingshoek en interactieve mogelijkheden!

Alternatieven voor de Tunturi Fitrun 70i

Is dit toestel niet helemaal wat je zoekt? Hieronder vind je een aantal hele goede alternatieven:

Andere leuke artikelen