De top 5 beste homegyms en krachtstations van 2018!

Laatste update: vrijdag, 12 januari, 2018

Wil jij een homegym kopen? Een krachtstation of homegym is de perfecte manier om thuis aan krachttraining te doen. Met een krachtstation ​heb je thuis een complete sportschool staan.

​Voordat je een krachtstation koopt zijn er wel een aantal zaken waarop je moet letten. In dit artikel zet ik dit voor je op een rij. ​

En ik geef je natuurlijk de top 3 beste krachtstations en top 3 beste homegyms voor thuis! Lees dus snel verder.

beste krachtstation kopen

Een krachtstation kopen? Waar moet je dan op letten?

​Wil jij een krachtstation kopen? Dan zijn er verschillende zaken waar je op moet letten wanneer je het beste krachtstation voor thuis wilt kopen. Het is natuurlijk wel een hele investering. Daarom leg ik je hieronder precies uit waarop je moet letten. Zodat jij de beste homegym voor thuis koopt!

Losse gewichten vs apparaten

Kies een krachtstation waarbij je zoveel mogelijk oefeningen kunt doen met losse gewichten of stangen. Wanneer je een oefening doet met een apparaat bepaald de machine de beweging. Bij een los gewicht bepaald je lichaam de beweging. Daarom heeft trainen met losse gewichten verschillende voordelen:

 • check
  ​je lichaam bepaald de beweging
 • check
  ​je traint meer spieren
 • check
  ​je gaat sneller vooruit in kracht en spiermassa
 • check
  je traint ook de coördinatie tussen de verschillen spieren

Daarom gaat mijn voorkeur uit naar een homegym waarbij de oefening zoveel mogelijk met losse gewichten en stangen uitgevoerd kan worden. Zoals met een bijvoorbeeld een Power Rack.

Zoveel mogelijk oefeningen

Kies een krachtstation waarmee je zoveel mogelijk het hele lichaam kunt trainen. Een dergelijke homegym is dan een echte vervanger voor de fitnessclub. Kun je niet heel het lichaam trainen? Bekijk dan eens of je er niet een barbell of andere gewichten bij kunt kopen zodat je dan wel heel het lichaam kun trainen!

Uitbreidbaar

Houd ook in de gaten of een krachtstation eventueel uitbreidbaar is. Zodra een krachtstation je goed bevalt en je hebt er budget voor dan kun je hem nog uitbreiden. Maar dit moet natuurlijk wel mogelijk zijn.

De top 3 beste krachtstations

Wil jij een krachtstation kopen? Hieronder heb ik de drie beste homegym's voor thuis op een rij gezet!

Op de eerste plaats staat de Focus fitness Unit 6. Dit krachtstation geeft je de mogelijkheid om veel verschillende oefeningen te doen waarbij jouw hele lichaam wordt getraind. Het is een krachtstation met veel mogelijkheden voor een hele goede prijs.

Wil je liever een goedkoper model? Dan kun je hier kijken naar goedkope krachtstations.

​Krachtstation gewicht

​Garantie

​Afmetingen

Mijn keus voor ​het beste krachtstation voor thuis!

Prijs: €447

Oefeningen o.a.: Abdominal crunch, Leg extension, Leg curl, Chest press, Shoulder press, Upright row, Triceps push down, Lat pulley, Flys (hoog, laag enz), Side raise (seated),  Biceps curl

unit 6 home gym

136 kg

2 jaar

149 x 102 x 198 cm

Prijs: €348

Oefeningen o.a: Bench Press, Incline bench press, Cable crossover (Single) en Low fly, Standing cable row, Front en back lat, Pull-down, Tricep push down, Triceps extension,  Overhead bicep

beste homegym kopen

136 kg

​2 jaar

​​​178 x 107 x 210 cm

Prijs: €164

Oefeningen o.a: (Incline)Benchpress, Leg extension, Leg curl, Butterfly, en andere

home gym

​43 kg

​2 jaar

​175 x 136 x 139 cm

De beste goedkope homegym

Wil je liever een goedkoper multistation? Dan is de Focus fitness Unit 2 wellicht iets voor je. Een prima krachtstation, zeker voor die prijs! Maar je hebt natuurlijk wel iets minder dan de duurdere modellen.

​Krachtstation gewicht

​Garantie

​Afmetingen

Mijn keus voor een goedkoop krachtstation!

Prijs: €276

Oefeningen o.a.: Bench Press, Butterfly, Lat Pulldown, Tricep pushdown, Triceps extension, Standing cable curl, Leg curl, Leg extension, Ab crunch, Cable front raise

goedkoop krachtstation

100 kg

​2 jaar

150 x 95 x 190 cm

Val dit nog steeds buiten je budget? Dan kun je het beste wat goedkope dumbbells kopen! Deze kosten een stuk minder dan een homegym en hiermee kun je nog steeds het hele lichaam trainen.

Wat heb je nodig voor de beste homegym voor thuis?

Er zijn een aantal dingen die je nodig hebt om de beste homegym voor thuis in te richten. Hieronder zet ik ze voor je op een rij.

Ruimte

Je hebt natuurlijk ruimte nodig. In de top 5 beste krachtstations hierboven heb ik de afmetingen erbij gezet. Dit moet natuurlijk wel in je zolder, kelder, garage, schuur of slaapkamer passen. Meet het even op voordat je een homegym koopt.

Gewichten en bankje

Gewichten en een bankje zitten meestal niet bij het krachtstation inbegrepen. Check daarom of deze spullen bij het krachtstation zijn inbegrepen. Zo niet? Zorg dan dat je de benodigde schijven, stangen halters en andere zaken er direct bij besteld zodat je ook direct aan de gang kunt!

Spiegel

Het is prettig als je een spiegel kunt ophangen tegenover de homegym! Met een spiegel kun je goed kijken of je de oefeningen correct uitvoert. Heel belangrijk!

Ook kun je in de spiegel kijken of je progressie maakt door het trainen en welke zwakken plekken je eventueel hebt die extra aandacht nodig hebben.

De voordelen van trainen met een homegym

Thuis trainen met een krachtstation of homegym heeft verschillende voordelen. Ik zet hieronder er een aantal voor je op een rij.

Geen sportabonnement

Een krachtstation kopen is natuurlijk een hele investering. Maar na die investering bespaar je maandelijks een paar tientjes aan sportabonnement! Een sportabonnement blijft maar doorgaan. Jaar na jaar. Een homegym is een eenmalig investering die je daarom binnen 1 of 2 jaar weer hebt terug verdiend!

Trainen wanneer jij wilt

Heb jij zin om op zondagavond te trainen, of op tweede kerstdag? Niemand die je tegen houd wanneer jij je eigen krachtstation thuis hebt staan. Bij een fitnessclub ben je toch gebonden aan de (beperkte) openingstijden. Met een eigen homegym voor thuis niet!

Je ruikt alleen je eigen zweet

Wel eens gehad dat er in de fitnessclub iemand naast je komt staan die ontzettend naar zweet stinkt. Ranzig is dat… Daar heb je met een eigen krachtstation voor thuis dus mooi geen last van!

Niet meer wachten

Iedereen die in een fitnessclub heeft gesport herkend het wel. Je stapt de club binnen en werkelijk alle fitnessapparaten zijn bezet…. Lekker dan.. Of je bent lekker aan het trainen en er komt iemand vragen of je al bijna klaar bent…

Dit soort ongemakken heb je niet met een eigen krachtstation! Het is jouw wereld en jij bepaald de regels, de muziek en hoelang je bezig bent! Heerlijk!

Makkelijk thuis trainen

Bij de sportschool trainen heeft toch een bepaalde drempel. Je moet de deur uit, naar de sportschool gaan. Soms heb je daar gewoon geen zin in. Als je een krachtstation thuis hebt staan dan kun je meteen aan de slag. Sportkleren aan en knallen!

En daarna thuis douchen is natuurlijk ook veel prettiger thuis dan bij de sportschool.

Vergeet de cardio niet

Met een krachtstation of homegym kun je alleen aan krachttraining doen. Vergeet niet dat het ook gezond is om regelmatig aan cardio te doen. Of je dit op hoge of lage intensiteit doet maat niet zoveel uit. Zolang je maar regelmatig beweegt. Je kunt dit doen door buiten te wandelen, hardlopen, fietsen of door binnen te trainen op bijvoorbeeld een hometrainer of spinningfiets, loopband of crosstrainer.

Ik hoop dat ik je met deze homegym en krachtstation koopgids heb kunnen helpen zodat jij de perfecte homegym kunt kopen!