De beste kracht en cardio fitnessapparaten voor thuis!

fitnessapparaten Pin

​Wil jij fitnessapparatuur kopen?

​Een fitness ​apparaat voor thuis kopen is een een goede investering. ​Je hebt geen sportabonnement meer nodig en kunt het fitnesstoestel altijd gebruiken!

In dit artikel laat ik je de ​beste fitnessapparaten voor thuis zien. ​Allereerst laat ik je de 6 beste cardio apparaten zien​ ​en daarnaast geef ik je ook de 3 beste krachtapparatuur voor thuis!

De beste cardio fitnessapparatuur voor thuis

​Wil je graag ​een cardio apparaat voor thuis kopen? Dan heb ik hieronder de 6 beste cardio fitnessapparaten voor je op een rij gezet.

1. Crosstrainer

beste cardio apparaat PinWil je graag wat afvallen of aan je conditie werken? Dan is de crosstrainer misschien ​een goed fitnessapparaat voor je. De crosstrainer is namelijk een heel fijn fitnessapparaat voor thuis.

De crosstrainer is een ​cardio apparaat waarbij je een voortschuivende beweging maakt en hierbij je boven en onderlichaam gebruikt.

De crosstrainer heeft verschillende voordelen waardoor hij op de eerste plek is beland in de top ​6. De verschillende voordelen van een crosstrainer voor thuis:

 • Je traint het hele lichaam. Doordat je bij een crosstrainer ook je armen gebruikt is je hele lichaam in beweging en train je de spieren in je boven en onder lichaam.
 • De beweging is niet belastend. In tegenstelling tot hardlopen, tennis of andere sporten is trainen op een crosstrainer niet belastend voor je spieren en gewrichten.
 • Calorieën verbranden. Op een crosstrainer verbrand je ongeveer 500 – 600 kcal per uur. Een prima manier om af te vallen.
 • ​Film of serie kijken tijdens training. Je kunt tijdens het trainen prima een film of tv-serie kijken op dit ​fitnessapparaat​.
 • Voor en achteruit. Je kunt de beweging die je maakt op deze fitnessapparatuur afwisselen door vooruit of achteruit te gaan. Op deze manier stimuleer je weer andere spieren.

Ben je overtuigd van de crosstrainer maar heb je geen idee wat een goede crosstrainer is? Ik heb de top ​10 beste crosstrainers van dit moment al voor je op een rij gezet!

Klik hieronder op de knop en bekijk de top ​10 beste crosstrainers van dit moment:

Bekijk de beste crosstrainers

2. Loopband

loopband PinVind jij hardlopen leuk? Dan is voor jou misschien een loopband een goed fitnessapparaat voor thuis!

Als je thuis een loopband hebt dan ben je niet meer afhankelijk van het weer of de sportschool. Je kunt trainen wanneer je wil!

Ook is een loopband een hele goede manier om aan je conditie te werken en vet te verbranden! Met hardlopen verbrand je namelijk de meeste calorieën van alle cardio ​apparaten!

Thuis trainen met een loopband heeft verschillende voordelen, zoals:

 • Minder belasting voor je spieren en gewrichten. Lopen op een loopband is minder belastend dan buiten lopen. Dit komt door het actieve dempingssysteem in de meeste loopbanden.
 • ​​Calorieën verbranden. Van alle cardio apparaten verbrand je met een loopband de meeste calorieën!
 • ​​Hardlopen zonder afleidingen. Auto’s, stoplichten, zebrapaden? Nope, met een loopband kun je zonder afleidingen trainen op jouw fitnessapparaat!
 • ​Het loopvlak is altijd gelijk. Met een loopband heb je geen last van loszittende stoeptegels of andere verrassingen. ​

Wil jij veel calorieën verbranden en werken aan je uithoudingsvermogen? Dan is de loopband ​het beste fitness​toestel voor bij jouw thuis! Twijfel je tussen een loopband en crosstrainer? Dan kun je hier kijken: het verschil tussen de crosstrainer en loopband.

Is een loopband het beste cardio apparaat voor jou? Dan heb ik de allerbeste loopbanden voor je op een rij gezet! Je kunt ze bekijken door hieronder op de knop te klikken!

Bekijk hieronder de top ​10 beste loopbanden die je op dit moment kun kopen:

Bekijk de beste loopbanden

3. Hometrainer

hometrainer PinOok de hometrainer is een goed fitnessapparatuur voor thuis! Trainen op een hometrainer is ook een goede manier om wat af te vallen of aan je conditie te werken.

Vind je een crosstrainer niet leuk? Dan is de hometrainer voor jou misschien wel het beste fitnessapparaat voor thuis!Twijfel je tussen een hometrainer en crosstrainer fitnessapparaat? Dan kun je dit artikel lezen: het verschil tussen de hometrainer en crosstrainer.

Op een hometrainer verbrand je iets minder calorieën omdat alleen je onderlichaam in beweging is. Maar dit verschil is niet heel groot en kun je compenseren door bijvoorbeeld regelmatig op de pedalen te staan en opdruk bewegingen te maken tijdens het fietsen.

De hometrainer heeft ook verschillende voordelen:

 • De beweging is niet belastend. In tegenstelling tot hardlopen, tennis of andere sporten is trainen op een hometrainer ook niet belastend voor je spieren en gewrichten.
 • Calorieën verbranden. Op een hometrainer verbrand je minder calorieën dan met een crosstrainer of loopband. Maar het is nog steeds een prima manier om af te vallen.
 • ​Makkelijk combineren. Je kunt trainen op dit fitnessapparaat prima combineren met een film of tv-serie kijken.

Is de hometrainer voor jou het perfecte ​cardio apparaat? ​Dan heb ik de beste hometrainers voor je op een rij gezet die je nu kunt kopen!

Klik hieronder op de knop om de beste hometrainers te bekijken:

Bekijk hometrainers

4. Roeitrainer

fitnessapparaat kopen PinDe roeitrainer is niet zo populair maar is het wel een hele goede manier om je hele lichaam te trainen. Roeien vraagt een gelijke inspanning van zowel je boven en onderlichaam. Het geeft je een totale body workout.

Dit maakt de roeitrainer tot een perfect fitness​toestel voor thuis!

Trainen met een roeitrainer fitnessapparaat heeft verschillende voordelen, zoals:

 • Train spieren. Je traint je spieren in je boven en onderlichaam. Het is een workout voor echt het hele lichaam.
 • Calorieën verbranden. Een roeitrainer is een ​cardio apparaat waarmee je heel goed calorieën kunt verbranden. En doordat je ook je spieren traint verhoog je ook de rustverbranding.
 • Weinig kans op blessures. Wanneer je traint met een roeitrainer heb je weinig kans op blessures. Zeker in vergelijking met een loopband of andere sporten die je buiten beoefend.

De roeitrainer is een super fitnessapparaat maar helaas niet zo populair bij de meeste mensen.

Is de roeitrainer wel het beste fitness​toestel voor jou? Dan heb ik ​de beste ​roeitrainers op een rij gezet die je op dit moment kunt kopen!

Klik hieronder op de knop om de beste roeitrainers te bekijken:

Beste roeitrainers bekijken

​5. Spinningfiets

spinningfiets PinDe spinningfiets is en populair fitness​toestel in de fitnessclub. Maar ook voor thuis is het een ideale fitnessapparatuur om mee te trainen.

Een spinningfiets lijkt op een hometrainer maar er zit een groot verschil tussen de twee. Een spinningfiets is een doortrapper en hometrainer niet.

Bij een hometrainer kun je de trappers stoppen wanneer je wilt. Bij een spinningfiets kan dit niet. De trappers blijven doorgaan.

Trainen met een spinningfiets heeft verschillende voordelen, zoals:

 • Er zijn veel training programma’s beschikbaar. Ook voor thuis zijn er virtuele spinning lessen waarmee je samen met je virtuele instructeur bijvoorbeeld de alpen beklimt en hierop de weerstand aanpast.
 • ​​Calorieën verbranden. Een spinning les is heel intensief. Je verbrand veel calorieën!
 • ​​De beweging is niet belastend. Trainen met een spinningfiets is niet belastend voor je spieren of gewrichten als een buitensport beoefenen.

Overtuigd dat de spinningfiets het beste fitnessapparaat voor thuis is? Check hieronder de ​beste spinningfietsen van dit moment!

Bekijk de beste spinningfietsen

​6. Fietstrainer

de beste fitnessapparaten voor thuis Pin

De fietstrainer is een cardio apparaat voor de echte fiets fanaat!

Heb jij thuis al een goede sportfiets staan en wil je in de winter ook je trainingsschema blijven volgen? Dan is een fietstrainer een goed sporttoestel ​voor jou.

​Met een fietstrainer kun je trainen zoals met een spinningfiets alleen gebruik je je eigen fiets.

​Een fietstrainer apparaat biedt een aantal voordelen:

 • Makkelijk op te bergen. Een fietstrainer is veel makkelijker op te bergen omdat het alleen een steun is waarin je de fiets in kan zetten. Een spinningfiets is bijvoorbeeld meteen een heel stuk groter.
 • ​​​Interactief trainen. Met een fietstrainer kun je interactief trainen. Het apparaat kan hellingen en afdalingen simuleren en je kunt het koppelen aan een virtuele trainingssimulatie. Je bent nog steeds binnen aan het trainen maar het biedt toch een mooie beleving voor als je binnen moet trainen.

​Is de fietstrainer iets voor jou en wil je graag zo’n cardio apparaat kopen? Kijk dan eens naar mijn fietstrainer artikel. Hier vind je heel veel informatie over hoe je de beste fietstrainer voor thuis kunt vinden!

Bekijk de beste fietstrainers

Beste fitnessapparatuur kopen voor krachttraining

Is een cardio ​apparaat niks voor jou? Wil jij ​thuis juist aan krachttraining doen? Dan heb je weinig aan een hometrainer of crosstrainer.

Ook op dat gebied heb je veel keuze. ​Hieronder heb ik een aantal kracht fitnessapparaten op een rij gezet:

7. Buiktrainers

buiktrainer apparaat PinOm je buikspieren te trainen zijn er verschillende apparaten om uit te kiezen. Denk aan de abtrainer, een eenvoudig apparaat waarmee je situps kunt doen. Of heb je al wat meer ervaring, dan kun je voor de Ab Wheel gaan. Met dit apparaat, dat eigenlijk een wiel met twee handvatten is, kun je een pittige training voor je buikspieren doen.

Het is best hard werken om een mooie platte buik te krijgen en je buikvet weg te werken, maar met deze buiktrainers gaat het je vast lukken.

Buiktrainers hebben de volgende voordelen:

 • Goede resultaten. Met een buiktrainer is het mogelijk een mooie strakke buik te krijgen.
 • Weinig kans op blessures. Een goede buiktrainer zorgt voor ondersteuning van nek en rug. Hierdoor is trainen met een buiktrainer weinig belastend.
 • Weinig ruimte nodig. Sommige buikspiertrainers zijn klein, andere zijn inklapbaar. Dus ze zijn makkelijk op te bergen.
 • Alle buikspieren trainen. Je kunt met deze apparaten gericht werken aan alle spieren van de buik.

Wil jij graag sterkere buikspieren en buikvet kwijtraken? Ik heb hieronder de beste buikspiertrainers voor je op een rijtje gezet.

Klik hieronder op de knop om de beste buiktrainers te bekijken:

Beste buiktrainers bekijken

8. Dumbbells

dumbbell PinOefenen met dumbbells lijkt simpel, maar je kunt er veel mee bereiken. Je kunt er armen, borst, rug, buik en beenspieren mee trainen. Ze nemen weinig ruimte in beslag. Wil jij thuis werken aan je spierkracht en spiermassa, dan zijn dumbbells ideaal.

Er zijn verschillende soorten dumbbells: vaste, schroef- of klemdubbells en verstelbare dumbbells. Ze zijn allemaal geschikt om je lichaam te trainen, niet alleen je armen, maar ook je rug-, buik- en zelfs je beenspieren.

De voordelen van dumbbells:

 • Klein maar veelzijdig. Je kunt met dumbbells veel verschillende oefeningen doen, voor verschillende spiergroepen.
 • ​Veilig in gebruik. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken en je zult je niet snel blesseren. Wel opletten dat je ze goed weglegt na gebruik.
 • ​Op je eigen niveau trainen. Je kunt dumbbells aanschaffen in een gewicht dat bij je past. Kom je verder, dan schaf je een set zwaardere dumbbells aan.
 • ​Train op spierkracht en spiermassa.

Wil jij graag trainen met dumbbells? Lees er alles over in mijn artikel over dumbbells. Daar staat alle informatie overzichtelijk op een rijtje.

Klik hieronder op de knop om de beste dumbbells te bekijken:

Bekijk de beste dumbbells

9. Krachtstations

fitnessapparaat PinMet een krachtstation is het mogelijk een grote hoeveelheid verschillende oefeningen te doen, waarmee je heel het lichaam kunt trainen.

Met gewichten, pulleys, leg levers of een bench press zijn het veelzijdige fitness apparaten. Je kunt onderscheid maken tussen krachtstations die alleen grote spiergroepen trainen of krachtstations waarop het mogelijk is te werken aan specifieke spieren. Vaak kun je uitbreidingen voor je krachtstation kopen.

Krachtstations zijn ideaal om aan spierkracht en spiermassa te werken. Je hebt ze in allerlei soorten en maten, dus er is er vast een te vinden die bij jou thuis past. Je hebt dan in een keer je eigen sportschool in huis.

Trainen met een krachtstation heeft de volgende voordelen:

 • ​Variatie. Je kunt veel verschillende oefeningen doen op een apparaat.
 • Verschillende spieren trainen. Omdat je met een krachtstation verschillende mogelijkheden hebt en meerdere oefeningen kunt doen, kun je vrijwel heel je lichaam trainen.
 • ​Uitbreidbaar. De meeste krachtstations kun je uitbreiden met meer gewichten of extra units. Zodat je nog meer mogelijkheden krijgt.
 • Spieren versterken en meer spiermassa. Door te trainen op een krachtstation kweek je meer spieren en maak je je spieren sterker.
 • Voor beginners en gevorderden. Je kunt je training precies afstemmen op jouw niveau.

Is een krachtstation iets voor jou en denk je erover er een aan te schaffen? Lees dan vooral mijn artikel over krachtstations, waarin je alle informatie vindt over krachtstations.

Klik hieronder op de knop om de beste krachtstations te bekijken:
Bekijk de beste krachtstations

Alles over fitness