De beste fitnessapparatuur voor thuis – Bekijk de top 5!

Laatste update: donderdag, 28 juni, 2018

Wil je wat afvallen? Of misschien wat strakker worden en wat spieren opbouwen?

Dan is trainen met fitnessapparatuur voor thuis een goede manier om dit te doen. Je hoeft niet de deur uit om te gaan sporten. Je trekt je sportkleren aan en staat binnen twee minuten op je fitnessapparaat!

Je kunt verschillende fitnessapparaten voor thuis kopen. Om je te helpen om een keuze te maken heb ik de beste fitness aparaten voor thuis op een rij gezet!​De beste cardio apparaten voor thuis

​Wil je graag werken aan je condities of wat afvallen en wil je dit met een cardio apparaat doen? Dan heb ik hieronder de 6 beste cardio fitnessapparaten voor je op een rij gezet. Handig als je een cardio apparaat wilt kopen!

beste cardio apparaat

​Wil je graag wat afvallen of aan je conditie werken? Dan is de crosstrainer misschien iets voor je. De crosstrainer is namelijk een heel fijn fitnessapparaat voor thuis. Het is een hele toegankelijk manier om thuis te trainen.

De crosstrainer is een ​cardio apparaat waarbij je een voortschuivende beweging maakt en hierbij je boven en onderlichaam gebruikt.

De crosstrainer heeft verschillende voordelen waardoor hij op de eerste plek is beland in de top 5. De verschillende voordelen van een crosstrainer voor thuis:

 • Je traint het hele lichaam. Doordat je bij een crosstrainer ook je armen gebruikt is je hele lichaam in beweging en train je de spieren in je boven en onder lichaam.
 • De beweging is niet belastend. In tegenstelling tot hardlopen, tennis of andere sporten is trainen op een crosstrainer niet belastend voor je spieren en gewrichten.
 • Calorieën verbranden. Op een crosstrainer verbrand je ongeveer 500 - 600 kcal per uur. Een prima manier om af te vallen.
 • Makkelijk combineren. Je kunt trainen op dit ​fitnessapparatuur prima combineren met een film of tv-serie kijken.
 • Voor en achteruit. Je kunt de beweging die je maakt op deze fitnessapparatuur afwisselen door vooruit of achteruit te gaan. Op deze manier stimuleer je weer andere spieren.

Ben je overtuigd van de crosstrainer maar heb je geen idee wat een goede crosstrainer is? Ik heb de top 5 beste crosstrainers van dit moment al voor je op een rij gezet!

Klik hieronder op de knop en bekijk de top 5 beste crosstrainers van dit moment:

fitnesstoestellen voor thuis

Vind jij hardlopen leuk? Dan is voor jou misschien een loopband een goed fitnessapparaat voor thuis!

Als je thuis een loopband hebt dan ben je niet meer afhankelijk van het weer of de sportschool. Je kunt trainen wanneer je wil!

Ook is een loopband een hele goede manier om aan je conditie te werken en vet te verbranden! Met hardlopen verbrand je namelijk de meeste calorieën van alle cardiomachines!

Thuis trainen met een loopband heeft verschillende voordelen, zoals:

 • Minder belasting voor je spieren en gewrichten. Lopen op een loopband is minder belastend dan buiten lopen. Dit komt door het actieve dempingssysteem in de meeste loopbanden.
 • Calorieën verbranden. Van alle cardiomachines verbrand je met een loopband de meeste calorieën!
 • Hardlopen zonder afleidingen. Auto's, stoplichten, zebrapaden? Nope, met een loopband kun je zonder afleidingen trainen op jouw fitnessapparaat!
 • Het loopvlak is altijd gelijk. Met een loopband heb je geen last van loszittende stoeptegels of andere verassingen. Het loopvlak is altijd gelijk!

Wil jij veel calorieën verbranden en werken aan je uithoudingsvermogen? Dan is de loopband ​het beste fitness​toestel voor bij jouw thuis!

Is een loopband het beste cardio apparaat voor jou? Dan heb ik de allerbeste loopbanden voor je op een rij gezet! Je kunt ze bekijken door hieronder op de knop te klikken!

Bekijk hieronder de top 5 beste loopbanden die je op dit moment kun kopen:

cardio apparatuur kopen

Ook de hometrainer is een goed fitnessapparatuur voor thuis! Trainen op een hometrainer is ook een goede manier om wat af te vallen of aan je conditie te werken.

Vind je een crosstrainer niet leuk? Dan is de hometrainer voor jou misschien wel het beste fitnessapparaat voor thuis!

Op een hometrainer verbrand je iets minder calorieën omdat alleen je onderlichaam in beweging is. Maar dit verschil is niet heel groot en kun je compenseren door bijvoorbeeld regelmatig op de pedalen te staan en opdruk bewegingen te maken tijdens het fietsen.

De hometrainer heeft ook verschillende voordelen:

 • De beweging is niet belastend. In tegenstelling tot hardlopen, tennis of andere sporten is trainen op een hometrainer ook niet belastend voor je spieren en gewrichten.
 • Calorieën verbranden. Op een hometrainer verbrand je minder calorieën dan met een crosstrainer of loopband. Maar het is nog steeds een prima manier om af te vallen.
 • Makkelijk combineren. Je kunt trainen op dit fitnessapparaat prima combineren met een film of tv-serie kijken.

Is de hometrainer voor jou het perfecte fitnessapparaat voor thuis? ​Dan heb ik de beste hometrainers voor je op een rij gezet die je nu kunt kopen!

Klik hieronder op de knop om de beste hometrainers te bekijken:

fitnessapparaat kopen

De roeitrainer is niet zo populair maar is het wel een hele goede manier om je hele lichaam te trainen. Roeien vraagt een gelijke inspanning van zowel je boven en onderlichaam. Het geeft je een totale body workout.

Dit maakt de roeitrainer tot een perfect fitness​toestel voor thuis!

Trainen met een roeitrainer fitnessapparaat heeft verschillende voordelen, zoals:

 • Train spieren. Je traint je spieren in je boven en onderlichaam. Het is een workout voor echt het hele lichaam.
 • Calorieën verbranden. Een roeitrainer is een ​cardio apparaat waarmee je heel goed calorieën kunt verbranden. En doordat je ook je spieren traint verhoog je ook de rustverbranding.
 • Weinig kans op blessures. Wanneer je traint met een roeitrainer heb je weinig kans op blessures. Zeker in vergelijking met een loopband of andere sporten die je buiten beoefend.

De roeitrainer is een super fitnessapparaat maar helaas niet zo populair bij de meeste mensen.

Is de roeitrainer wel het beste fitness​toestel voor jou? Dan heb ik ​de beste ​roeitrainers op een rij gezet die je op dit moment kunt kopen! 

Klik hieronder op de knop om de beste roeitrainers te bekijken:

fitness materiaal voor thuis kopen

De spinningfiets is en populair fitness​toestel in de fitnessclub. Maar ook voor thuis is het een ideale fitnessapparatuur om mee te trainen.

Een spinningfiets lijkt op een hometrainer maar er zit een groot verschil tussen de twee. Een spinningfiets is een doortrapper en hometrainer niet.

Bij een hometrainer kun je de trappers stoppen wanneer je wilt. Bij een spinningfiets kan dit niet. De trappers blijven doorgaan.

Trainen met een spinningfiets heeft verschillende voordelen, zoals:

 • Er zijn veel training programma's beschikbaar. Ook voor thuis zijn er virtuele spinning lessen waarmee je samen met je virtuele instructeur bijvoorbeeld de alpen beklimt en hierop de weerstand aanpast.
 • Calorieën verbranden. Een spinning les is heel intensief. Je verbrand veel calorieën!
 • De beweging is niet belastend. Trainen met een spinningfiets is niet belastend voor je spieren of gewrichten als een buitensport beoefenen.

Overtuigd dat de spinningfiets het beste fitnessapparaat voor thuis is? Check hieronder de ​beste spinningfietsen van dit moment!

de beste fitnessapparaten voor thuis

​De fietstrainer is een cardio apparaat voor de echte fiets fanaat!

Heb jij thuis al een goede sportfiets staan en wil je in de winter ook je trainingsschema blijven volgen? Dan is een fietstrainer een goed sporttoestel ​voor jou.

​Met een fietstrainer kun je trainen zoals met een spinningfiets alleen gebruik je je eigen fiets.

​Een fietstrainer apparaat biedt een aantal voordelen:

 • Makkelijk op te bergen. Een fietstrainer is veel makkelijker op te bergen omdat het alleen een steun is waarin je de fiets in kan zetten. Een spinningfiets is bijvoorbeeld meteen een heel stuk groter.
 • Interactief trainen. Met een fietstrainer kun je interactief trainen. Het apparaat kan hellingen en afdalingen simuleren en je kunt het koppelen aan een virtuele trainingssimulatie. Je bent nog steeds binnen aan het trainen maar het biedt toch een mooie beleving voor als je binnen moet trainen.

​Is de fietstrainer iets voor jou en wil je graag zo'n cardio apparaat kopen? Kijk dan eens naar mijn fietstrainer artikel. Hier vind je heel veel informatie over hoe je de beste fietstrainer voor thuis kunt vinden!

Beste fitnessapparatuur kopen voor krachttraining

Is cardio fitness niks voor jou maar wil jij graag thuis aan krachttraining doen dan heb je weinig aan een hometrainer of crosstrainer.

Ook op dat gebied heb je veel keuze. Wil je graag een fitnessapparaat? Dan is een homegym of krachtstation voor thuis een goede keuze.

Naast een homegym of een krachtstation kun je ook gewoon een verstelbare dumbbell set kiezen. Kost een stuk minder en je kunt er ook prima het hele lichaam mee trainen!

In dit artikel heb ik je de vijf beste fitnessapparatuur voor thuis laten zien. Hopelijk heeft het je geholpen om een keuze te kunnen maken als je een fitnessapparaat gaat kopen.

Mis je een fitnessapparaat? Laat het me weten. Ik hoor het graag!