De TOP 10 beste hometrainers van 2021

beste hometrainer

Met onze top 10 van beste hometrainers van dit moment, kun je een goede keuze maken uit het grote aanbod. Er zijn zoveel verschillende hometrainers te vinden, met evenzoveel opties. Om jou het kiezen makkelijker te maken hebben we de tien beste verzameld.

Ben je een fanatieke sporter, dan is een hometrainer met interactieve mogelijkheden een goede optie. Ben je een beginner, dan heb je het meeste aan een stabiel, maar relatief eenvoudig apparaat. Wat je voorkeuren ook zijn, in deze overzichtelijke top 10 vind je de beste hometrainers, met hun plus- en minpunten op een rijtje.

De 10 beste hometrainers van 2021

Hieronder de 10 beste hometrainers op een rij:

1. Fitbike Ride 5

€299

De beste allround hometrainer voor thuis!


Fitbike Ride 5 is de beste hometrainer

Plus en minpunten:

 • Uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding
 • Grote stabiliteit
 • Verstelbaar zadel en stuur
 • 16 weerstandsniveaus
 • Zwaar belastbaar
 • 19 trainingsprogramma’s
 • Geen koppeling mogelijk via Bluetooth

De hometrainer met de beste prijs/kwaliteit

De Fitbike Ride 5 is een populaire hometrainer, vanwege een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Het apparaat is stabiel, zwaar te belasten en voor zowel beginners als gevorderden een goede keuze. Het stuur en zadel zijn allebei op de juiste hoogte in te stellen, zodat je altijd comfortabel kunt sporten. Via de display kun je alles instellen: 19 verschillende trainingsprogramma’s en 16 weerstandsniveaus. Je kunt er ook al je trainingsgegevens op in de gaten houden, zoals hartslag, RPM, snelheid en tijd.

Het vliegwiel van 10 kilo zorgt voor een soepele fietsbeweging. Dit gewicht geeft ook enthousiaste sporters genoeg uitdaging. Met de 19 trainingsprogramma’s op de Fitbike Ride 5 blijft trainen altijd een plezier. Er zijn 12 voorgeprogrammeerde trainingen, 4 hartslagprogramma’s, 1 manueel programma en een persoonlijk programma. Op deze hometrainer kun je ook op hartslag trainen, door gebruik te maken van de hartslagsensoren op het stuur, of door een hartslagband te gebruiken. Je hebt hiermee keuze om je training elke keer interessant en uitdagend te houden.

De Fitbike Ride is geen hometrainer die over een grote hoeveelheid technische snufjes beschikt. Je kunt hem bijvoorbeeld niet koppelen met een smartphone of tablet. Maar hij biedt juist genoeg om elke sporter tevreden te stellen.

Bekijk de Fitbike Ride 5 of lees hier onze complete review.

2. Fitbike Ride 2

€199

De beste keus voor een goedkope hometrainer!


Fitbike Ride 2

Plus en minpunten:

 • 16 Weerstandsniveaus
 • Lichtgewicht
 • Verstelbaar zadel en stuur
 • Geheugen voor 4 gebruikers
 • 12 Trainingsprogramma’s
 • Vliegwiel van 5 kilo
 • Geen Bluetooth koppeling mogelijk

De beste keus voor een goedkope hometrainer

Zoek je een betaalbare, maar toch goede hometrainer, dan kom je al snel uit  bij de Fitbike Ride 2. Ondanks dat deze hometrainer in het goedkopere segment zit, valt op dat hij degelijk gebouwd is met een stevige staalconstructie. Hij kan belast worden tot 125 kilo en is geschikt voor normaal thuisgebruik. Het zadel en stuur zijn beiden verstelbaar, wat ervoor zorgt dat je in een correcte houding kunt sporten.

Het vliegwiel heeft een gewicht van 5 kilo. Het vliegwiel bepaalt voor een deel het comfort tijdens het fietsen. Een zwaarder vliegwiel zorgt voor een soepele en natuurgetrouwe fietsbeweging. 5 Kilo is echter een relatief laag gewicht en is vooral geschikt voor beginnende sporters. De Ride 2 is voorzien van 16 weerstandsniveaus, die je via de display kunt instellen. Maar je kunt ook gebruik maken van een van de 12 trainingsprogramma’s. Als je een trainingsprogramma volgt, wordt de weerstand automatisch aangepast.

De Fitbike Ride 2 is ergonomisch ontworpen, hij heeft een comfortabel gelzadel en een U-vormig stuur. Op dit stuur zitten ook de hartslagsensoren, die het mogelijk maken tijdens het sporten je hartslag in de gaten te houden. Deze optie kun je natuurlijk gebruiken in combinatie met het hartslagprogramma. Er kunnen 4 gebruikersprofielen worden aangemaakt, waarvan alle gegevens kunnen worden opgeslagen. Deze hometrainer is licht van gewicht en heeft een mooi design. Hij is vooral geschikt voor beginners.

Bekijk de Fitbike Ride 2 of lees hier onze complete review.

3. Fitbike Ride 3

€249

Instapmodel met iets meer mogelijkheden!


Fitbike Ride 3

Plus en minpunten:

 • Lage instap
 • Hoge belastbaarheid
 • 12 Trainingsprogramma’s
 • Hartslagsensoren
 • Stevig stalen frame
 • 16 Weerstandsniveaus
 • Geen interactieve mogelijkheden
 • Stuur niet verstelbaar
 • Onverlichte display

De Fitbike Ride 3 maakt fietsen op de hometrainer leuk, makkelijk en comfortabel. Met een keuze uit 12 trainingsprogramma’s is er altijd wel een training te vinden die je helpt om bij je doelen te komen. Opvallend aan de Fitbike Ride 3 is de lage instap. Bij de meeste hometrainers is de instap hoog, omdat je over het vliegwiel moet stappen. Voor ouderen, mensen met evenwichtsproblemen of gewrichtsklachten kan dit opstappen moeilijk zijn. Bij de Ride 3 is dit geen probleem. Daarom is deze hometrainer ook geschikt voor mensen die moeten revalideren.

Of je nu een intensieve workout wilt doen of gewoon een rustig stukje wilt fietsen, met de Ride 3 kun je alle kanten op. Tussen de 12 trainingsprogramma’s vind je een dieetprogramma, een sportprogramma en een hartslagprogramma. Hiermee kun je werken aan je doelen, zoals afvallen of een betere conditie krijgen. De weerstand wordt automatisch ingesteld als je een programma gebruikt, maar die kun je ook handmatig instellen. Er zijn 16 standen om uit te kiezen.

Via de display kun je de hometrainer makkelijk instellen. Je kunt hier ook je trainingsgegevens bekijken, zoals je snelheid, afstand, RPM, tijd, calorieverbruik en hartslag. Je hartslag kan gemeten worden via de sensoren op het stuur. Je kunt dan ook trainen op hartslag. Het fijne is dan ook dat de Fitbike Ride 3 de weerstand in balans houdt met je hartslag, zodat je niet op een te zwaar niveau traint. Dat is natuurlijk ideaal voor mensen die revalideren, maar helpt ook bij het afvallen.

Het vliegwiel heeft een gewicht van 7 kilo, wat hem geschikt maakt voor elke enthousiaste sporter. De hometrainer is waterpas af te stellen en heeft een stevige staalconstructie. Het zadel is zowel horizontaal als verticaal instelbaar, het stuur kan echter niet in hoogte aangepast worden.

Bekijk de Fitbike Ride 3 of lees hier onze complete review.

4. Fitbike Senator

€599

De beste keus voor een topklasse hometrainer!


Fitbike Senator is de beste topklasse hometrainer

Plus en minpunten:

 • Lage instap
 • Staat stabiel
 • Ergometer: trainen op wattage
 • Overzichtelijk display
 • Zadel horizontaal en verticaal instelbaar
 • Maximaal belastbaar gewicht van 180 kilo
 • Stuur niet in hoogte verstelbaar (alleen kantelen)
 • Geen koppeling via Bluetooth

De Fitbike Senator is een ergometer met een eigen gewicht van 47 kilo. Het is dus een robuuste hometrainer, die geijkt is. Dat betekent dat hij nauwkeurig je inspanningen kan meten en dat deze metingen betrouwbaar zijn. Je kunt op deze ergometer trainen op wattage. De hometrainer zal ervoor zorgen dat de weerstand op een vooraf ingesteld niveau blijft. Dat is ideaal voor mensen die moeten revalideren en niet te zwaar belast mogen worden. Maar het kan ook goed helpen als je wilt afvallen of je conditie verbeteren.

De Senator is geschikt voor alle sporters: hij is bestand tegen intensief gebruik en levert 700 watt aan weerstand. Maar ook ouderen voelen zich zeker prettig op deze hometrainer. Het opstappen gaat probleemloos door de lage instap. Het zadel is in de hoogte en het horizontale vlak instelbaar. Het vliegwiel weegt 10 kilo en zal het fietsen natuurlijk doen aanvoelen.

Je hebt keuze uit 12 trainingsprogramma’s, waaronder vier hartslagprogramma’s en een wattageprogramma. Je kunt het wattage zelf instellen in stappen van 5 tot 350 watt. De computer zorgt er vervolgens voor, dat je continu op het juiste wattage blijft fietsen. Op de Fitbike Senator zul je dus een uitdagende training kunnen doen, wat je niveau ook is. De ergometer is waterpas neer te zetten en beschikt tevens over hartslagsensoren op het stuur.

Bekijk de Fitbike Senator of lees hier onze complete review.

5. Fitbike Ride 6 iPlus

€399

Fitbike Ride 6

Plus en minpunten:

 • Stabiel
 • Waterpas af te stellen
 • iPlus module: interactief trainen
 • Zadel en stuur goed instelbaar
 • Zwaar vliegwiel
 • Stil in gebruik
 • Display niet eenvoudig in gebruik

Zoek je een hometrainer die tegen een stootje kan, dat is de Fitbike Ride 6 iPlus iets voor jou. Hij kan intensief gebruikt worden en is dus een geweldige hometrainer voor de enthousiaste sporter. Hij blijft stevig op zijn plek staan en is gebouwd met hoogwaardige materialen. Tevens beschikt de Ride 6 over een stille aandrijving, zodat je, ook bij intensief gebruik, geen last zult hebben van geluidsoverlast. Het vliegwiel weegt 10 kilo.

De Fitbike Ride 6 maakt het mogelijk om gevarieerd te trainen. Op de computer vind je 16 verschillende trainingen, van verschillend niveau. Er is dus voor ieder wat wils en je kunt hiermee efficiënt naar je doelen werken. Maar de Ride 6 heeft nog meer te bieden, want met de iPlus module kun je je hometrainer koppelen met een tablet of smartphone. Je hebt dan de mogelijkheid om interactief te trainen.

Als je de iPlus module gebruikt, kun je de hometrainer aansturen met je tablet of smartphone. Zet je hier de juiste trainingsapps op, dan heb je toegang tot de routes die daarop staan en in sommige gevallen is het mogelijk je eigen routes te maken. Ook de weerstand van je hometrainer wordt dan automatisch aangepast. Wat het trainen op deze manier zo leuk maakt, is het feit dat de routes via Google Streetview weergegeven worden. Je ziet dan op je scherm waar de route loopt: door de stad, het bos of de bergen. Je fietst dan misschien binnen, maar kunt toch genieten van prachtige uitzichten en afwisselende routes.

Ook het wedstrijdelement maakt trainen op de Ride 6 iPlus leuk. Via de app is het mogelijk om tegen andere andere gebruikers wedstrijden te rijden. Laat je uitdagen en kijk hoever je komt. Je kunt je gegevens delen met anderen, maar ook je voortgang bijhouden in de app.

Bekijk de Fitbike Ride 6 of lees hier onze complete review.

6. Gymost Turbo B11

€799

Gymost Turbo B11

Plus en minpunten:

 • Voor professioneel gebruik geschikt
 • Staat stabiel
 • Gebouwd voor duurzaamheid
 • Geen stroomaansluiting nodig
 • Ergonomisch ontwikkeld
 • Vliegwiel van 15 kilo
 • 12 Trainingsprogramma’s
 • Geen koppeling mogelijk met borstband
 • Geen interactieve mogelijkheden

Als je kiest voor de Gymost Turbo B11, kies je voor een hometrainer van professionele kwaliteit. Dit zeer duurzame en robuuste apparaat is geschikt voor intensief gebruik en kan dus ook in een professionele setting gebruikt worden. Maar hij is tevens voor thuissporters een goede optie, door zijn aantrekkelijke prijs-kwaliteitsverhouding.

De Gymost Turbo heeft als voordeel dat hij zwaar is, en daardoor heel stabiel. Hij wekt zijn eigen stroom op en hoeft dus niet aangesloten te worden op een stopcontact. Je kunt hem overal neerzetten. Het vliegwiel heeft een gewicht van 15 kilo. Een zwaar vliegwiel heeft als voordeel dat het fietsen soepel aanvoelt, ook voor ervaren sporters die hoge snelheden behalen.

De Gymost Turbo is ontwikkeld met ergonomie in gedachten. Het zadel is groot en luxe, wat de kans op zadelpijn verkleint. Het is zowel horizontaal als verticaal te verstellen. Het stuur heeft multi-grip handgrepen, je kunt het dus op meerdere manieren vasthouden. Of je nu rustig fietst of een intensieve training doet, je zit in de juiste houding, waardoor je het sporten goed kunt volhouden.

Er staan 12 trainingsprogramma’s op de computer, die je via de display kunt instellen. Er is onder andere een hartslag- en een Wattageprogramma. Op het stuur zitten de hartslagsensoren, die een indicatie van je hartslag geven. Wil je wat muziek luisteren of een film kijken tijdens het trainen? Dan kun je op de tablethouder je smartphone of tablet kwijt.

Bekijk de Gymost Turbo B11

7. Xterra SB2.5

€545

De beste hometrainer voor revalidatie!

Xterra SB2.5 is de beste hometrainer voor revalidatie

Plus en minpunten:

 • Ergonomisch sporten
 • Voorzien van een stoel in plaats van een zadel
 • Lage instap
 • 24 Trainingsprogramma’s
 • Hartslagmeting via sensoren en borstband
 • 24 weerstandsniveaus
 • Vliegwiel van 10 kilo
 • Neemt veel ruimte in
 • Geen tablethouder

De Xterra SB2.5 is een recumbent bike oftewel een ligfiets. Deze hometrainer is dus uitermate geschikt om te gebruiken tijdens revalidatie. Maar hij kan ook goed gebruikt worden door ouderen, mensen met een chronische ziekte of bij evenwichtsproblemen. De Xterra is voorzien van een stoel met rugleuning, in plaats van een zadel. Hierdoor zit je in een ergonomische houding en krijgt je lichaam veel steun. Dat maakt het mogelijk om blessurevrij te trainen.

Tijdens het fietsen kun je gebruik maken van de trainingscomputer. Hierop staan 24 verschillende programma’s, die je kunnen helpen sneller je doel te bereiken. Er zijn 12 voorgeprogrammeerde trainingen, zoals een interval-, een body fat- en verschillende hartslagprogramma’s. Ook kun je zelf trainingen samenstellen. Op de tweekleurige display lees je al je gegevens af, zoals tijd, aantal calorieën, afstand en je snelheid. Wil je zelf iets aanpassen, dan kan dat via de display. De weerstand is gemakkelijk aan te passen en er zijn 24 niveaus om uit te kiezen.

Tijdens het trainen kan je hartslag worden gemeten. Naast de stoel zijn twee handgrepen geplaatst waar de hartslagsensoren op zitten. Deze optie helpt je ook om nauwkeurig de intensiteit van je training vast te stellen. De Xterra SB2.5 is voorzien van geïntegreerde speakers. Maak gebruik van de AUX aansluiting om je favoriete muziek te luisteren. Verder is de recumbent bike voorzien van een vliegwiel van 10 kilo, kan het apparaat waterpas worden neergezet en kun je dankzij de V-snaar genieten van een fluisterstille training.

Bekijk de XTerra SB2.5

8. Nautilus U628

€899

Nautilus U628

Plus en minpunten:

 • Hoge kwaliteit, zwaar belastbaar
 • Hybride HIIT vliegwiel
 • Ergometer
 • Dubbele display die zichtbaar blijft als de tablet erop gezet wordt
 • Koppeling via Bluetooth
 • Ergonomisch ontwerp
 • Kwaliteit van de speakers laat te wensen over

De Nautilus U628 is een semi-professionele hometrainer. Dat betekent dat je hem in de thuissituatie kunt gebruiken, maar ook in de medische praktijk. Deze hometrainer is gebouwd van materialen van de hoogste kwaliteit, is robuust en duurzaam en bestand tegen intensief gebruik. De Nautilus is dus echt een hometrainer voor de fanatieke sporter.

Dat blijkt ook wel uit wat deze hometrainer te bieden heeft. Om inzicht te krijgen in je conditie is hartslagmeting een must. De Nautilus kan je hartslag meten via sensoren, maar een borstband wordt ook meegeleverd. Een ventilator zorgt ervoor dat je je hoofd koel kunt houden tijdens een intensieve training. En het zachte, comfortabele zadel maakt het mogelijk om lekker te zitten, ook al duurt je training een uur of langer.

De U628 is een ergometer. De hometrainer is geijkt en daardoor weet je zeker dat de metingen die dit apparaat doet, heel nauwkeurig zijn. Het wattage waarop je traint is ook precies in te stellen, wat een belangrijke optie is als je op professioneel niveau traint. Het vliegwiel van de Nautilus weegt 3,5 kilo met een Hybride HIIT systeem.

Anders dan bij een normaal systeem, draait het vliegwiel van de Nautilus op een hoger toerental en zit het meeste gewicht aan de buitenkant van het vliegwiel. Dit zorgt voor meer kinetische energie. Het systeem is erg effectief, want het maakt het mogelijk dat het gewicht van het vliegwiel lager kan zijn, terwijl toch voldoende weerstand kan opwekken.

Het zadel kan horizontaal en verticaal ingesteld worden. Het stuur is voorzien van comfortabele elleboogsteunen, zodat je in elke houding goed kunt zitten. Er zijn 29 trainingsprogramma’s om uit te kiezen. Maar wil je nog meer uitdaging, dan kun je de U628 via Bluetooth met je smartphone koppelen en de interactieve app Nautilus Trainer gebruiken. Dit geeft je toegang tot nog meer trainingen, waarbij je ook Awards kunt winnen. Je kunt de app eveneens in combinatie met andere fitnessapps gebruiken, zoals MyFitnessPal.

Bekijk de Nautilus U628 of lees hier onze complete review.

9. Hammer Cardio Motion BT

€649

Hammer Cardio Motion BT

Plus en minpunten:

 • Lage instap
 • Duidelijk en overzichtelijk display
 • Ergometer
 • Koppeling via Bluetooth
 • 22 Trainingsprogramma’s
 • Geschikt voor intensief thuisgebruik
 • Stuur kan niet in hoogte versteld worden (alleen kantelen)

Iedereen kan sporten, zeker als je de Hammer Cardio Motion BT gebruikt. Deze ergometer heeft een lage instap, wat het makkelijker maakt om op te stappen, zelfs voor mensen die slecht ter been zijn. Dus als je wilt revalideren of evenwichtsproblemen hebt, is de Hammer een ideale hometrainer. Verder is het apparaat met zijn 37 kilo zeer stabiel en zul je er veilig op kunnen fietsen.

De Hammer Cardio Motion is een ergometer. Deze hometrainers zijn geijkt en je kunt de weerstand nauwkeurig instellen. Hierdoor kun je altijd op de juiste intensiteit trainen. Dit is handig voor als je moet revalideren en niet te zwaar belast mag worden. Maar ook voor serieuze sporters is dit een praktische optie.  Er zijn 68 weerstandsniveaus en de maximale weerstand is 350 Watt. De weerstand kan per 5 Watt ingesteld worden.

Met een keuze uit 22 voorgeprogrammeerde trainingen heb je alle mogelijkheid om het fietsen op de hometrainer afwisselend te maken. Daaronder zijn ook vier hartslag gestuurde trainingen. Hierbij kun je zelf je maximale hartslag invoeren, waarna de Hammer Cardio Motion automatisch de weerstand aanpast, zodat je daar niet overheen zult gaan. Je hartslag kun je meten via de sensoren op het stuur, maar ook door middel van een borstband. Via Bluetooth kan de ergometer gekoppeld worden aan je smartphone of tablet. Dan kun je gebruik maken van interactieve trainingsmogelijkheden, bijvoorbeeld via Kinomap en iConsole+.

Bekijk de Hammer Cardio Motion BT

10. Nautilus U627

€629

Nautilus U627 Pin

Plus en minpunten:

 • Ergometer
 • 16 Trainingsprogramma’s
 • Lage instap
 • Hartslagmeting via sensoren en borstband
 • Hybride HIIT vliegwiel van 4,5 kilo
 • Tablethouder
 • Geen koppeling via Bluetooth
 • Stuur is niet in hoogte verstelbaar, kan alleen gekanteld worden

Wil je een hometrainer die geschikt is voor intensief thuisgebruik, dan is de Nautilus U627 een goede optie. Hij beschikt over een uitgebreide trainingscomputer, heeft een Hybride HIIT vliegwiel en het is ook nog eens een ergometer. De Nautilus is dus geijkt en je kunt ermee trainen op wattage. Door de lage instap is deze hometrainer niet alleen geschikt voor serieuze sporters, maar ook voor revalidatie.

Omdat de Nautilus een ergometer is, kun je heel nauwkeurig de weerstand (het wattage) instellen. Er zijn 32 weerstandsniveaus, die je via de display kunt instellen. Het maximale wattage is instelbaar van 25 tot 400 Watt. Het fietsen gaat erg soepel, wat mogelijk wordt gemaakt door het Hybride HIIT vliegwiel van 4,5 kilo. Dit systeem zorgt ervoor dat er voldoende weerstand kan worden opgewekt, met een lichter vliegwiel.

Je kunt kiezen uit een grote hoeveelheid trainingsprogramma’s, er zijn er 16. Tijdens het fietsen kan de hartslag gemeten worden, via de sensoren in het stuur, maar je kunt ook een borstband gebruiken. Gebruik je een programma, dan wordt de weerstand automatisch aangepast. Op het display kun je ook zelf de juiste weerstand instellen. Verder kun je hierop je trainingsgegevens bekijken, zoals tijd, hartslag, calorieën en RPM.

Het zadel van de Nautilus U627 is gemakkelijk aan je eigen lichaamslengte aan te passen. Je kunt het horizontaal en verticaal verstellen. Het stuur kan alleen gekanteld worden. De Nautilus U627 is een veelzijdige hometrainer die geschikt is voor beginnende en ervaren sporters, maar eveneens voor mensen die moeten revalideren.

Bekijk de Nautilus U627 of bekijk hier de volledige review van de Nautilus U627.

Dat waren de top 10 beste hometrainers van dit moment! Voor een overzicht van alle hometrainers, kun je hier kijken: overzicht van alle hometrainers.

Alles over fitness