VirtuFit HTR 1.0 Review

Virtufit HTR 1.0

Wil jij alles weten over de VirtuFit HTR 1.0? Dit is een instapmodel hometrainer met een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. In deze VirtuFit HTR 1.0 review laat ik precies zien wat je krijgt bij deze hometrainer en wat ik er van vind.

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.3 / 5 van 263 reviews

€14.95

2 winkels

Laagste prijzen
interactief trainen

Interactief Trainen

vliegwiel gewicht

Vliegwiel gewicht

6 kg

aantal weerstanden hometrainer

Aantal weerstanden

8

hometrainer ergometer

Ergometer (geijkt)

hometrainer max lengte

Max gebruikerslengte

195 cm

hometrainer trainingsprogrammas

Aantal programma's

-

VirtuFit HTR 1.0 in het kort

De VirtuFit HTR 1.0 is een goede keuze voor beginnende sporters die een degelijke, goedkope maar eenvoudige hometrainer zoeken. De Virtufit is een stabiele hometrainer met display, hartslagmeter en een magnetische weerstand.

Plus- en minpunten

  • Goede prijs/kwaliteitsverhouding
  • Hartslagsensoren op het stuur
  • Hometrainer is goed op je eigen lengte af te stellen
  • Voorzien van transportwieltjes
  • Vliegwiel van 8 kilo
  • Stil in gebruik
  • Geen trainingsprogramma’s
  • Soms minder stabiel bij op- en afstappen en hogere snelheden
Bekijk de specificatiesSpecificaties
In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze hometrainer:
Apparaathometrainer
WeerstandMagnetisch
Weerstand verstellingHandmatig
Weerstand niveaus8
Maximale lichaamslengte195 cm
Maximaal belastbaar gewicht120 kg
Gewicht23 kg
Gewicht vliegwiel6 kg
Aantal programmas-
Ergometer-
Aandrijf systeemV-belt
HartslagsensorIngebouwde handpulssensor
Waterpas verstelbaarJa
DisplayLCD
Meetgegevens op displayAfstand, Calorieverbruik, Hartslag, Snelheid, Tijd
ConnectiviteitGeen
Reviews

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.3 / 5 van 263 reviews

45+ reviews

coolblue

93+ reviews

79+ reviews

46 reviews

De belangrijkste eigenschappen van de VirtuFit HTR 1.0

Deze hometrainer is ontwikkeld om je een realistische fietservaring te kunnen bieden. Het vliegwiel weegt 8 kilo en het zadel en het stuur zijn nauwkeurig af te stellen, zodat je in de correcte houding kunt fietsen. De hometrainer is niet voorzien van moderne technische gadgets, maar biedt je verder alles wat je nodig hebt voor een fijne training. De VirtuFit HTR 1.0 is de kleine broer van de VirtuFit iConsole HTR 2.1 en is een instapmodel, maar heeft een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Tijd in deze VirtuFit HTR 1.0 review om de belangrijkste eigenschappen van deze hometrainer te bekijken.

Een vliegwiel van 8 kilo

vliegwiel van 8 kilo Pin

Het gewicht van het vliegwiel speelt een belangrijke rol bij een prettige fietservaring. Het vliegwiel van de VirtuFit HTR 1.0 heeft een gewicht van 8 kilo. Dat is redelijk zwaar en biedt voldoende weerstand om je het gevoel te geven van een fietstraining zoals die buiten zou zijn geweest. Met een vliegwiel van 8 kilo heeft deze hometrainer een grote voorsprong op andere instapmodel hometrainers zoals de Tunturi FitCycle 20 of de Fitbike Ride 2. Deze hebben maar een vliegwiel van 5 kilo. En die 3 kilo merk je zeker wel tijdens het fietsen.

Een eenvoudig display

eenvoudig display Pin

De VirtuFit HTR 1.0 is voorzien van een eenvoudig display. Tijdens het trainen kun je je gegevens aflezen. Dit zijn de afgelegde afstand, de tijd, het calorieverbruik, je snelheid en je hartslag. Het display is onverlicht, en daardoor in sommige omstandigheden wat minder goed zichtbaar. Het display doet het wat moet doen en is duidelijk maar verder niet heel uitgebreid. Een beetje wat je kunt verwachten voor een instapmodel hometrainer.

De trainingsprogramma’s

Virtufit HTR 10 heeft een tablet houder Pin

Op de HTR 1.0 zul je geen uitgebreide trainingscomputer met programma’s vinden. Wel zitten er hartslagsensoren op het stuur, waardoor zelf kunt trainen op hartslag. Als je je hartslag constant houdt, kun je goed werken aan het verbeteren van je conditie. Op het display kun je je hartslag aflezen. Ook zit er een tablethouder op de console. Dit is heel prettig om tijdens het trainen een serie of film te kijken. Hiermee is je workout zo voorbij.

Een magnetisch weerstandssysteem

Door de weerstand hoger te zetten, maak je het fietsen zwaarder. Dat helpt je om meer kracht en conditie te ontwikkelen. De weerstand van de VirtuFit HTR 1.0 wordt magnetisch opgewekt. Dit maakt een soepele fietsbeweging mogelijk en voelt natuurlijk aan. Het draagt bij aan de natuurlijke fietservaring.

Er zijn 8 standen. Deze kun je zelf instellen via een draaiknop onder de display. Dat is dus niet iets wat door de trainingscomputer wordt geregeld. De meeste gebruikers vinden de weerstand ruim voldoende en worden daardoor goed uitgedaagd. Het draaien aan de knop kan wel zwaar aanvoelen.

Een hele degelijke bouwkwaliteit

Deze hometrainer is een instapmodel en daardoor ook heel betaalbaar. Toch is het apparaat degelijk gebouwd. Er is wel kunststof gebruikt, maar hij is netjes afgewerkt. VirtuFit heeft als extra veiligheidsoptie een stabilisator aan de achterkant geplaatst. Dit zijn in principe gewoon twee horizontale poten die schuin naar achteren wijzen en daardoor helpen voorkomen dat de hometrainer omkiept.

Echter is het eigen gewicht van de de HTR 1.0 niet zo hoog met 21 kilo. Omdat de stabilisator alleen aan de achterkant zit, kan de hometrainer nog steeds wat onstabiel aanvoelen bij het op- en afstappen en eveneens bij hogere snelheden.

De plus en minpunten

Virtufit HTR 1 review PinDe VirtuFit HTR 1.0 is een eenvoudige hometrainer, alleen voorzien van wat je echt nodig hebt voor een fietstraining. Hij is dus uitgerust met een simpel LCD display dat je trainingsgegevens laat zien. Maar er is geen trainingscomputer met verschillende trainingen. Wel zitten er hartslagsensoren op het stuur, dus je kunt je hartslag in de gaten houden.

Het stuur en zadel zijn beiden verstelbaar, waardoor je in een ergonomische houding kunt fietsen. Het vliegwiel heeft een gewicht van 8 kilo. Dat is een prima gewicht voor de beginnende sporter. De hometrainer is stil in gebruik en gebruikers geven aan dat ze zeer tevreden zijn over de kwaliteit.

De minpunten die genoemd kunnen worden zijn deels afhankelijk van wat je van een hometrainer verwacht. Zoals gezegd is de VirftuFit niet voorzien van technische snufjes. Als je die wel wilt hebben, kun je beter op zoek gaan naar een ander model. Toch waren een paar trainingsprogramma’s leuk geweest, zodat het wat makkelijker zou zijn om naar je trainingsdoelen toe werken.

Een ander nadeel is dat de weerstand handmatig versteld moet worden, met een draaiknop onder de display. Verder is het eigen gewicht van de hometrainer licht met 21 kilo. Daardoor kan het apparaat wat minder stabiel zijn bij het op- en afstappen en bij hogere snelheden.

Hoe fietst deze hometrainer?

VirtuFit promoot deze hometrainer met de belofte dat trainen net zo aanvoelt als op een normale fiets. En ik moet zeggen dat ik daar heel tevreden over ben. Het zadel is zowel horizontaal als verticaal nauwkeurig af te stellen en het stuur kan gekanteld worden tot het goed staat. Dat maakt comfortabel fietsen mogelijk. Wellicht is het zadel voor sommige mensen iets te hard, maar je kunt er prima een uur op fietsen.

De hometrainer is ook stil in gebruik, en het fietsen gaat soepel. Dat komt mede door het vliegwiel van 8 kilo, wat een goed gewicht is voor beginnende sporters. De weerstand is zwaar genoeg. Verder is het ook fijn dat je je tablet of smartphone in een houder kan zetten, zodat je films of series kunt kijken. Dat er geen trainingsprogramma’s gebruikt kunnen worden is soms wel een gemis, maar je kunt altijd een trainingsschema gebruiken.

Voor wie is deze hometrainer een goede keus?

Uit deze VirtuFit HTR 1.0 review blijkt dat dit apparaat een goede keuze is voor beginnende sporters die een degelijke, maar eenvoudige hometrainer zoeken. Het is een instapmodel en daarom niet prijzig om aan te schaffen. Maar je zult dan ook niet al te veel eisen moeten hebben. De VirtuFit is niet uitgerust met een trainingscomputer, de weerstand moet handmatig worden ingesteld en er is geen interactieve training mogelijk.

Wat je wel krijgt is een stabiele hometrainer, met een display waar je je gegevens op kunt zien. Je hartslag kan worden gemeten via de sensoren op het stuur en het vliegwiel zorgt, in combinatie met de weerstand, voor een uitdagende training. De VirtuFit staat bekend om het feit dat trainen heel natuurlijk aanvoelt, net als buiten fietsen. Dus dat maakt hem zeker aantrekkelijk voor beginnende sporters.

Waarschijnlijk is de HTR 1.0 niet echt interessant voor gevorderde sporters. Zij hebben meer aan de hometrainer met een zwaarder vliegwiel en meer opties, zoals een uitgebreide trainingscomputer en de mogelijkheid tot interactief trainen. Maar zoek je een betaalbare hometrainer voor beginners, dan is de VirtuFit HTR 1.0 zeker het overwegen waard.

De belangrijkste specificaties

In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze hometrainer:
Apparaathometrainer
WeerstandMagnetisch
Weerstand verstellingHandmatig
Weerstand niveaus8
Maximale lichaamslengte195 cm
Maximaal belastbaar gewicht120 kg
Gewicht23 kg
Gewicht vliegwiel6 kg
Aantal programmas-
Ergometer-
Aandrijf systeemV-belt
HartslagsensorIngebouwde handpulssensor
Waterpas verstelbaarJa
DisplayLCD
Meetgegevens op displayAfstand, Calorieverbruik, Hartslag, Snelheid, Tijd
ConnectiviteitGeen

Alternatieven voor de VirtuFit HTR 1.0

Is dit toestel niet helemaal wat je zoekt? Hieronder vind je een aantal hele goede alternatieven:

VirtuFit HTR 1.0

De VirtuFit HTR 1.0 is een goede keuze voor beginnende sporters die een degelijke, goedkope maar eenvoudige hometrainer zoeken. De Virtufit is een stabiele hometrainer met display, hartslagmeter en een magnetische weerstand.