Nautilus U627 review

Nautilus U627

In deze Nautilus U627 review kom jij alles te weten over deze topklasse hometrainer. Deze topklasse hometrainer van Nautilus is heel compleet en scherp geprijst. In deze review laat ik precies zien wat je krijgt bij deze hometrainer en wat ik er van vind.

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.3 / 5 van 1781 reviews

€699

3 winkels

Laagste prijzen
interactief trainen

Interactief Trainen

vliegwiel gewicht

Vliegwiel gewicht

5 kg

aantal weerstanden hometrainer

Aantal weerstanden

25

hometrainer ergometer

Ergometer (geijkt)

hometrainer trainingsprogrammas

Aantal programma's

29

Nautilus U627 in het kort

De Nautilus U627 is een veelzijdige hometrainer die voor praktisch elke sporter een goede keuze is door een ruime keuze aan trainingsprogramma’s, een lage instap, de ergometer en voldoende weerstandsniveaus.

Plus- en minpunten

 • Ergometer
 • 16 Trainingsprogramma’s
 • Lage instap
 • Geheugen voor 4 gebruikers
 • Hartslagmeting via sensoren en borstband
 • Tablethouder
 • Hybride HIIT vliegwiel
 • Zadel en stuur verstelbaar
 • Eigen gewicht van slechts 30 kilo
 • Geen koppeling via Bluetooth
 • Stuur is niet in hoogte verstelbaar, kan alleen gekanteld worden
Bekijk de specificatiesSpecificaties
In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze hometrainer:
Apparaathometrainer
WeerstandMagnetisch
Weerstand verstellingElektronisch
Weerstand niveaus25
Maximaal belastbaar gewicht150 kg
Gewicht30 kg
Gewicht vliegwiel5 kg
Aantal programmas29
ErgometerJa
Aandrijf systeemV-belt
HartslagsensorHandsensoren en borstband
Waterpas verstelbaarJa
DisplayLCD
Meetgegevens op displayTijd Afstand Snelheid Calorieën Hartslag RPM
ConnectiviteitBluetooth
Reviews

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.3 / 5 van 1781 reviews

1 reviews

1779+ reviews

1 reviews

De belangrijkste eigenschappen van de Nautilus U627

De Nautilus U627 is niet alleen hometrainer, maar ook een ergometer. Hij is daardoor geschikt voor een normale thuistraining, maar eveneens voor revalidatie met een hometrainer. De hometrainer heeft daarbij een lage instap, waardoor opstappen altijd veilig en eenvoudig kan gebeuren. Trainen met comfort staat centraal op de U627: het zadel en stuur zijn beiden instelbaar, zodat je in de juiste houding kunt fietsen. Het wattage kan nauwkeurig worden ingesteld en je hebt keuze uit 16 verschillende programma’s. Werk met de Nautilus U627 vanuit huis naar je sportieve doel!

Een hybride HIIT vliegwiel

hybride HIIT vliegwiel Pin

Het vliegwiel bij een hometrainer weegt gemiddeld tussen de 6 en 10 kilo. Bij de U627 weegt het echter maar 4,5 kilo en dat komt doordat het een hybride HIIT vliegwiel is. Het principe van een dergelijk vliegwiel werkt net wat anders dan normaal. Het gewicht zit meer aan de buitenkant en het wiel draait sneller rond. Hierdoor kan het ondanks zijn lichte gewicht meer kinetische energie opwekken. Fietsen op een hometrainer met een hybride vliegwiel voelt soepel en natuurlijk aan.

Een LCD display van 6,5 inch

Nautilus U627 trainingsprogrammas Pin

Op de Nautilus U627 vind je een verlicht LCD scherm van 6,5 inch. Hierop kun je al je gegevens bijhouden, zoals o.a. afstand, snelheid, tijd, hartslag, calorieverbruik en vermogen.

Vanaf het display kun je het programma kiezen dat je wilt gebruiken en de weerstand instellen. Het display is overzichtelijk en wijst zich vanzelf.

16 trainingsprogramma’s

Als je keuze hebt uit verschillende trainingsprogramma’s, maakt dat het trainen uitdagender en blijf je gemotiveerd om regelmatig te sporten. Op de computer van de Nautilus staan 16 voorgeprogrammeerde programma’s. Dit zijn o.a. 4 hartslagprogramma’s, 1 interval, 1 climbing en 1 Watt target programma. Je hebt tevens de mogelijkheid zelf 4 programma’s samen te stellen. Keuze genoeg dus, zodat je kunt variëren, maar ook goed zicht houdt op je vooruitgang. De gegevens van 4 gebruikers kunnen worden opgeslagen.

Een elektromagnetisch weerstandssysteem

De weerstand van de Nautilus U627 wordt elektromagnetisch opgewekt. Hij kan ingesteld worden van 25 tot 400 watt. Deze vorm van weerstand voelt natuurlijk aan en zorgt ervoor dat je comfortabel kunt fietsen. Er zijn 32 weerstandsniveaus. Deze kan licht ingesteld worden, zodat ook mensen die nog geen sportervaring hebben, of zij die moeten revalideren, met gemak kunnen trainen. Maar met een weerstand tot 400 watt biedt de hometrainer ruim voldoende uitdaging voor ervaren sporters.

Een uitstekende bouwkwaliteit

De bouwkwaliteit van de Nautilus U627 is uitstekend. De ergometer is robuust en staat stabiel. Ook gebruikers melden dat in hun reviews. Ze vinden dat de hometrainer een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft. Dat de U627 stevig is, blijkt verder ook uit het feit dat het maximale gebruikersgewicht 150 kilo is.

Geen interactieve mogelijkheden

De mogelijkheid om een interactieve training te doen vind ik altijd een groot voordeel op een hometrainer. De U627 kan helaas geen koppeling maken met een smartphone of tablet, dus je kunt geen gebruik maken van interactieve mogelijkheden. Dit kan wel met de grote broer van de U627, de Nautilus U628.

De plus en minpunten

Met de Nautilus U627 krijg je een degelijk fitnessapparaat in huis. Het is een ergometer en dat maakt het mogelijk om de weerstand heel nauwkeurig in te stellen. Als je een bepaald wattage kiest (tussen de 25 en 400 watt) zal de hometrainer ervoor zorgen dat je altijd op het juiste vermogen traint. Dit is een handige optie, zowel voor mensen die revalideren als voor enthousiaste sporters.

Verder is de U627 voorzien van een lage instap en een comfortabel stuur en zadel. Deze zijn allebei verstelbaar. Op de trainingscomputer heb je een ruime keuze uit 16 programma’s en er is een geheugen voor de gegevens van 4 gebruikers. De hometrainer is uitgerust met een hybride vliegwiel, een nieuw type vliegwiel dat lichter is, maar sneller ronddraait dan een normaal vliegwiel.

De Nautilus U627 kent weinig nadelen

De ergometer is een degelijk apparaat. Er zijn niet veel minpunten te noemen. Het apparaat weegt slechts 30 kilo, dat zou hem eventueel wat onstabiel kunnen maken tijdens een intensieve training.

Hoe fietst deze hometrainer?

Nautilus U627 review Pin

Op de Nautilus U627 zul je je niet snel vervelen. Op de trainingscomputer staan 16 verschillende programma’s, die je kunt gebruiken om sneller je doel te bereiken. De meeste gebruikers vinden het aanbod aan programma’s prima en geven aan dat ze het fietsen uitdagender en leuker maken. Heb je toch wat meer afleiding nodig, dan zet je je smartphone of tablet in de houder en kijk je tijdens het trainen naar een leuke film of serie. Je drinken heb je ook altijd bij de hand, als je een flesje in de bidonhouder zet.

Het zadel en stuur van de Nautilus U627 zijn goed in te stellen

Doordat het zadel horizontaal en verticaal in te stellen is, kun je in de juiste houding zitten. Dat is belangrijk om je training goed vol te houden en je spieren niet te overbelasten. Het stuur is kantelbaar. Gebruikers geven aan dat de hometrainer lekker zit. Een pluspunt is ook dat je het zadel zelf kunt vervangen door een van je eigen keuze. Dat kan eveneens met de pedalen. Zo maak je de hometrainer precies zoals je zelf wilt, zodat je kunt trainen in alle comfort.

Gebruikers zijn erg te spreken over de U627. Het is een robuuste hometrainer en kan zowel door enthousiaste sporters als ouderen en mensen die revalideren goed gebruikt worden. Hij is stil tijdens het trainen, fietsen gaat soepel en voelt aangenaam.

Voor wie is deze hometrainer een goede keus?

De Nautilus U627 is een veelzijdige hometrainer die voor praktisch elke sporter een goede keuze is. Het apparaat is robuust genoeg om elke dag gebruikt te kunnen worden en is eveneens geschikt voor duurtrainingen. Je hebt een ruime keuze aan trainingsprogramma’s, op het stuur zitten hartslagsensoren en je hebt de mogelijkheid om zelf het wattage in te stellen. De U627 beschikt dus over handige opties om het trainen voor beginners en enthousiaste thuissporters interessant te houden en iedereen voldoende uitdaging te bieden.

Ook een goede keus voor ouderen of revalideren

Ook voor ouderen, mensen die slecht ter been zijn of zij die moeten revalideren is de Nautilus een goede keuze. De lage instap maakt het mogelijk om veilig op de ergometer te komen. Dus zelfs als je pijnlijke gewrichten hebt of evenwichtsproblemen, zal opstappen geen problemen opleveren. Daarnaast kun je trainen op wattage. Zet de weerstand op de gewenste intensiteit en de ergometer zal ervoor zorgen dat je daar niet overheen gaat. Daardoor voorkom je dat je over je grenzen heen gaat en overbelast raakt. Al met al is de Nautilus U627 een mooie allround hometrainer die in elk sportief huishouden past.

Conclusie

Wil je een hometrainer kopen die geschikt is voor intensief thuisgebruik, dan is de Nautilus U627 een goede optie. Hij beschikt over een uitgebreide trainingscomputer, heeft een Hybride HIIT vliegwiel en het is ook nog eens een ergometer. De Nautilus is dus geijkt en je kunt ermee trainen op wattage. Door de lage instap is hij niet alleen geschikt voor serieuze sporters, maar ook voor revalidatie.

Omdat de Nautilus een ergometer is, kun je heel nauwkeurig de weerstand (het wattage) instellen. Er zijn 32 weerstandsniveaus, die je via de display kunt instellen. Het maximale wattage is instelbaar van 25 tot 400 Watt. Het fietsen gaat erg soepel, wat mogelijk wordt gemaakt door het Hybride HIIT vliegwiel van 4,5 kilo. Dit systeem zorgt ervoor dat er voldoende weerstand kan worden opgewekt, met een lichter vliegwiel.

Je kunt kiezen uit een grote hoeveelheid trainingsprogramma’s, er zijn er 16. Tijdens het fietsen kan de hartslag gemeten worden, via de sensoren in het stuur, maar je kunt ook een borstband gebruiken. Gebruik je een programma, dan wordt de weerstand automatisch aangepast. Op het display kun je ook zelf de juiste weerstand instellen. Verder kun je hierop je trainingsgegevens bekijken, zoals tijd, hartslag, calorieën en RPM.

Het zadel van de Nautilus U627 is gemakkelijk aan je eigen lichaamslengte aan te passen. Je kunt het horizontaal en verticaal verstellen. Het stuur kan alleen gekanteld worden. De Nautilus U627 is een veelzijdige hometrainer die geschikt is voor beginnende en ervaren sporters, maar eveneens voor mensen die moeten revalideren.

De belangrijkste specificaties

In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze hometrainer:
Apparaathometrainer
WeerstandMagnetisch
Weerstand verstellingElektronisch
Weerstand niveaus25
Maximaal belastbaar gewicht150 kg
Gewicht30 kg
Gewicht vliegwiel5 kg
Aantal programmas29
ErgometerJa
Aandrijf systeemV-belt
HartslagsensorHandsensoren en borstband
Waterpas verstelbaarJa
DisplayLCD
Meetgegevens op displayTijd Afstand Snelheid Calorieën Hartslag RPM
ConnectiviteitBluetooth

Alternatieven voor de Nautilus U627

Is dit toestel niet helemaal wat je zoekt? Hieronder vind je een aantal hele goede alternatieven:

Nautilus U627

De Nautilus U627 is een veelzijdige hometrainer die voor praktisch elke sporter een goede keuze is door een ruime keuze aan trainingsprogramma’s, een lage instap, de ergometer en voldoende weerstandsniveaus.