Nautilus U628 review

Nautilus U628

In deze Nautilus U628 review kom jij alles te weten over deze topklasse hometrainer. Deze hometrainer is zeer solide en heeft een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. In deze review laat ik precies zien wat je krijgt bij deze hometrainer en wat ik er van vind.

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.3 / 5 van 6 reviews

€699

3 winkels

Laagste prijzen
interactief trainen

Interactief Trainen

vliegwiel gewicht

Vliegwiel gewicht

3,5 kg

aantal weerstanden hometrainer

Aantal weerstanden

32

hometrainer ergometer

Ergometer (geijkt)

hometrainer max lengte

Max gebruikerslengte

205 cm

hometrainer trainingsprogrammas

Aantal programma's

29

Nautilus U628 in het kort

De Nautilus U628 is een allround topklasse hometrainer tegen een goede prijs. Het is een comfortabele en stabiele hometrainer met heel veel functionaliteit zoals een hybride vliegwiel, 29 trainingsprogramma's, 32 weerstandsniveaus en interactieve mogelijkheden!

Plus- en minpunten

  • Hoge kwaliteit, zwaar belastbaar
  • Ergometer: trainen op wattage
  • Dubbele display die zichtbaar blijft als de tablet erop gezet wordt
  • Goed op je eigen lichaamslengte af te stellen (verstelbaar zadel en stuur)
  • Hybride vliegwiel van 3,5 kilo
  • Trainen op hartslag (sensoren en hartslagband wordt meegeleverd)
  • 29 trainingsprogramma’s
  • Interactieve training mogelijk via Bluetooth
  • Apps van Nautilus niet zo goed als b.v. Zwift
  • Kwaliteit van de speakers laat te wensen over
Bekijk de specificatiesSpecificaties
In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze hometrainer:
Apparaathometrainer
WeerstandMagnetisch
Weerstand verstellingElektronisch
Weerstand niveaus32
Maximale lichaamslengte205 cm
Maximaal belastbaar gewicht148 kg
Gewicht38 kg
Gewicht vliegwiel3,5 kg
Aantal programmas29
ErgometerJa
Aandrijf systeemV-belt
HartslagsensorIngebouwde borstsensor
Waterpas verstelbaarJa
DisplayLCD
Meetgegevens op displayAfstand, Calorieverbruik, Hartslag, Slagen per minuut (RPM), Snelheid, Tijd, Wattage
ConnectiviteitBluetooth
Reviews

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.3 / 5 van 6 reviews

1+ reviews

3+ reviews

coolblue

2+ reviews

De belangrijkste eigenschappen van de Nautilus U628

De Nautilus U628 is een van die hometrainers die geschikt zijn voor beginners en gevorderden. Met zijn uitstekende bouwkwaliteit en vele opties zal hij aantrekkelijk zijn voor enthousiaste sporters. Maar ook beginners kunnen voor de Nautilus kiezen, vanwege het comfort en de mogelijkheden die hij biedt.

De Nautilus U628 is een ergometer, dus hij is geijkt en kan je prestaties nauwkeurig meten. De weerstand is precies in stellen op het niveau dat je nodig hebt. Kies een van de 29 trainingsprogramma’s of maak gebruik van de interactieve trainingen. Mogelijkheden genoeg om je training uitdagend en leuk te maken. Hieronder lees je alles over de belangrijkste eigenschappen in deze Nautilus U628 review.

Een hybride HIIT vliegwiel

hybride HIIT vliegwiel Pin

De Nautilus U628 is niet uitgerust met een normaal vliegwiel, maar een hybride HIIT system. Dit vliegwiel draait rond met een hoger toerental, wat voor meer kinetische energie zorgt. Daardoor kan een hybride vliegwiel lichter van gewicht zijn (in dit geval 3,5 kilo) en toch veel weerstand opwekken. (ter vergelijking: de Fitbike Senator heeft een vliegwiel van 10 kg) Het hybride HIIT systeem zorgt voor soepele fietsbeweging die heel natuurlijk aanvoelt.

Een groot display met 2 LCD schermen

de Nautilus U628 heeft 2 lcd schermen Pin

De Nautilus U628 is voorzien van twee verlichte LCD schermen, een grotere en een kleinere. Je kunt het display kantelen om altijd goed zicht op je gegevens te hebben. Tijdens je training kun je de afgelegde afstand, calorieën, tijd, snelheid, wattage, hartslag en RPM aflezen. Je kunt je tablet of smartphone op de houder zetten en dan is de onderste display nog goed te zien.

De Nautilus U628 heeft een uitstekende bouwkwaliteit

de bouwkwaliteit is uitstekend Pin

De gebruikte materialen zijn van hoge kwaliteit en de ergometer is dan ook te belasten tot 148 kilo. De Nautilus weegt zelf 38 kilo, wat er voor zorgt dat het apparaat in alle omstandigheden stabiel zal blijven staan. De kwaliteit blijkt ook uit de extra opties: een heerlijk gelzadel en een ventilator met drie standen voor wat verkoeling tijdens het trainen. Er is een bidonhouder voor een fris drankje, en een tablethouder. Heb je zin in een film of muziek, plaats dan je tablet of smartphone in de houder op de display (waarbij het onderste deel van de display nog zichtbaar blijft). De U628 is voorzien van een driedelige, verchroomde trapas en de pedalen zijn verzwaard.

Heel veel trainingsprogramma’s

De U628 beschikt over een uitgebreide trainingscomputer. Er staan 29 programma’s op, met intervaltrainingen, uitdagingen, hartslagtraining en gewichtscontrole. Er kunnen 4 gebruikersprofielen aangemaakt worden, wat het mogelijk maakt om de hometrainer met 4 personen te gebruiken.

Een elektromagnetisch weerstandssysteem

De Nautilus U628 is voor zien van een elektromagnetisch weerstandssysteem. Omdat het een ergometer is, wordt het gegenereerde wattage zeer nauwkeurig weergegeven. Je kunt de weerstand zelf instellen en dus ook trainen op wattage. Vooral voor mensen die moeten revalideren is het fijn om te weten dat de metingen betrouwbaar zijn. Je kunt trainen op het juiste niveau, waardoor het mogelijk is de Nautilus te gebruiken voor herstel van blessures of operaties.

Interactieve mogelijkheden

Nautilus U628 interactieve mogelijkheden PinHoud je van veel afwisseling, dan zit je met de U628 goed. Zet je smartphone of tablet klaar op de houder en koppel deze via Bluetooth met de trainingscomputer. Je kunt tijdens het trainen gebruik maken van apps om meer inzicht te krijgen in je gegevens. Apps die gebruikt kunnen worden met de Nautilus zijn MyFitnessPal, Under Armour Record, Explore the World en andere health apps die standaard op je smartphone staan.

Explore the World is een app van Nautilus. Met deze app heb je toegang tot een groot aantal nieuwe routes. Op het scherm zie je een weergave van de omgeving waar je fietst: in de bergen, door steden of door het bos. Je kunt overal op de wereld routes rijden, alleen of samen met anderen.

Over de Explore the World app ben ik niet heel positief, de app is te beperkt. Hij kan niet op de achtergrond draaien, waardoor je niet tegelijkertijd muziek of filmpjes kan afspelen. Daarnaast wordt alleen de snelheid, afstand en tijd weergegeven en geen andere trainingsgegevens. De app biedt alleen video en er is geen geluid bij. Grafisch is Eplore the World wel goed.

Hoe fietst deze hometrainer?

Kies je voor de Nautilus U628, dan kies je een luxe, goed uitgeruste ergometer. Hij is voorzien van een uitgebreide trainingscomputer, die via Bluetooth met je smartphone of tablet gekoppeld kan worden. Het wordt dan mogelijk om gebruik te maken van interactieve trainingen. Verder is de hometrainer voorzien van ingebouwde speakers, een USB aansluiting, sneltoetsen en een bidonhouder. Het zijn net die opties die het fietsen op de U628 een geweldige ervaring maken.

Het is verder ook belangrijk dat je in de goede houding kan zitten. De U628 is goed op je eigen lichaamslengte af te stellen. Gebruikers vinden de ergometer erg prettig fietsen, hij is stil in gebruik en het zadel zit prettig. Dat maakt het mogelijk om lange trainingen te doen zonder dat je ergens pijn of ongemak ervaart. Het stuur is ook voorzien van extra brede steunen, zodat je daar je ellebogen op kunt laten rusten. Het hybride vliegwiel zorgt voor een fietservaring die vergelijkbaar is met trainen op een normale fiets.

Voor een uitgebreide indruk kun je in deze Nautilus U628 review de officiële video van Nautilus bekijken:

De plus- en minpunten

De ontwikkelaars van de Nautilus U628 hadden comfort en kwaliteit in gedachten. Het luxe gelzadel maakt het mogelijk urenlang te trainen, zonder dat je zadelpijn krijgt. Het zadel en het stuur zijn goed op de juiste hoogte in te stellen. De U628 is voor zien van een hybride vliegwiel, wat zorgt voor een soepele fietsbeweging. Je kunt trainen op hartslag met de bijgeleverde hartslagband en er zijn 29 trainingsprogramma’s waar je uit kunt kiezen.

En heb je daar nog niet genoeg aan, dan kan de U628 via Bluetooth gekoppeld worden aan je smartphone. Je kunt dan verschillende apps gebruiken om je gegevens bij te houden en nog meer trainingen te volgen. Verder is de Nautilus een ergometer. Het apparaat is geijkt en doet dus zeer nauwkeurige metingen. Je kunt trainen op wattage, wat hem tevens geschikt maakt voor revalidatie.

De Nautilus U628 is een kwalitatief goede hometrainer. Er zijn weinig nadelen te vinden. Het enige minpunt uit deze review blijkt dat de apps van Nautilus niet echt voldoen.

Voor wie is deze hometrainer een goede keus?

Uit deze Nautilus U628 review blijkt dat dit een zeer comfortabele en goed uitgeruste hometrainer met ergometer is. Hij kan zwaar belast worden en is daardoor geschikt voor semi-professioneel gebruik. Mensen die graag intensieve trainingen doen komen op de U628 zeker aan hun trekken. De trainingscomputer is zeer uitgebreid, je hartslag kan gemeten worden (via sensoren en borstband) en je inspanningen worden nauwkeurig gemeten.

Voor beginners heeft de Nautilus ook veel te bieden, maar de aanschafprijs is wel hoger dan wanneer je een goedkopere hometrainer zoals de Fitbike Ride 5 zou nemen. De U628 is comfortabel en de weerstand kan laag ingesteld worden. Ook heel onervaren fietsers kunnen daardoor makkelijk beginnen met trainen.

Daarnaast is deze ergometer natuurlijk ook ideaal voor mensen die moeten revalideren of fysieke klachten hebben. Veilig trainen is dan heel belangrijk. Door zijn robuuste bouw en hoge eigen gewicht, kun je ervan op aan dat de Nautilus stevig op zijn plek zal blijven staan. Ook is de weerstand heel nauwkeurig in te stellen, zodat voorkomen wordt dat je training te zwaar voor je is. Wat je doelen ook zijn met fietsen, de Nautilus U628 helpt je om ze te bereiken.

Conclusie

De Nautilus U628 is een semi-professionele hometrainer. Dat betekent dat je hem in de thuissituatie kunt gebruiken, maar ook in de medische praktijk. Dit apparaat is gebouwd van materialen van de hoogste kwaliteit, is robuust en duurzaam en bestand tegen intensief gebruik. De Nautilus is dus echt voor de fanatieke sporter.

Dat blijkt ook wel uit wat deze hometrainer te bieden heeft. Om inzicht te krijgen in je conditie is hartslagmeting een must. De Nautilus kan je hartslag meten via sensoren, maar een borstband wordt ook meegeleverd. Een ventilator zorgt ervoor dat je je hoofd koel kunt houden tijdens een intensieve training. En het zachte, comfortabele zadel maakt het mogelijk om lekker te zitten, ook al duurt je training een uur of langer.

De U628 is een ergometer. Hij is geijkt en daardoor weet je zeker dat de metingen die dit apparaat doet, heel nauwkeurig zijn. Het wattage waarop je traint is ook precies in te stellen, wat een belangrijke optie is als je op professioneel niveau traint. Het vliegwiel van de Nautilus weegt 3,5 kilo met een Hybride HIIT systeem.

Anders dan bij een normaal systeem, draait het vliegwiel van de Nautilus op een hoger toerental en zit het meeste gewicht aan de buitenkant van het vliegwiel. Dit zorgt voor meer kinetische energie. Het systeem is erg effectief, want het maakt het mogelijk dat het gewicht van het vliegwiel lager kan zijn, terwijl toch voldoende weerstand kan opwekken.

Het zadel kan horizontaal en verticaal ingesteld worden. Het stuur is voorzien van comfortabele elleboogsteunen, zodat je in elke houding goed kunt zitten. Er zijn 29 trainingsprogramma’s om uit te kiezen. Maar wil je nog meer uitdaging, dan kun je de U628 via Bluetooth met je smartphone koppelen en de interactieve app Nautilus Trainer gebruiken. Dit geeft je toegang tot nog meer trainingen, waarbij je ook Awards kunt winnen. Je kunt de app eveneens in combinatie met andere fitnessapps gebruiken, zoals MyFitnessPal.

De belangrijkste specificaties

In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze hometrainer:
Apparaathometrainer
WeerstandMagnetisch
Weerstand verstellingElektronisch
Weerstand niveaus32
Maximale lichaamslengte205 cm
Maximaal belastbaar gewicht148 kg
Gewicht38 kg
Gewicht vliegwiel3,5 kg
Aantal programmas29
ErgometerJa
Aandrijf systeemV-belt
HartslagsensorIngebouwde borstsensor
Waterpas verstelbaarJa
DisplayLCD
Meetgegevens op displayAfstand, Calorieverbruik, Hartslag, Slagen per minuut (RPM), Snelheid, Tijd, Wattage
ConnectiviteitBluetooth

Alternatieven voor de Nautilus U628

Is dit toestel niet helemaal wat je zoekt? Hieronder vind je een aantal hele goede alternatieven:

Nautilus U628

De Nautilus U628 is een allround topklasse hometrainer tegen een goede prijs. Het is een comfortabele en stabiele hometrainer met heel veel functionaliteit zoals een hybride vliegwiel, 29 trainingsprogramma's, 32 weerstandsniveaus en interactieve mogelijkheden!