Tunturi Fitcycle 20 review

Tunturi Fitcycle 20

In deze Tunturi FitCycle 20 review laat ik je alles zien over deze populaire instap hometrainer. Ik laat je alle plus en minpunten van deze hometrainer zien en geef je mijn mening in deze review.

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4 / 5 van 438 reviews

€199

1 winkels

Laagste prijzen
interactief trainen

Interactief Trainen

vliegwiel gewicht

Vliegwiel gewicht

5 kg

aantal weerstanden hometrainer

Aantal weerstanden

8

hometrainer ergometer

Ergometer (geijkt)

hometrainer max lengte

Max gebruikerslengte

200 cm

hometrainer trainingsprogrammas

Aantal programma's

-

Tunturi Fitcycle 20 in het kort

De Tunturi FitCycle 20 is een instapmodel hometrainer, die geschikt is voor dagelijks gebruik. Hij is degelijk gebouwd, heeft een vliegwiel van 5 kilo, 8 weerstandsniveaus en hartslagsensoren. Het is een goede hometrainer voor de beginner. In deze review laat ik je alles zien van deze populaire hometrainer.

Plus- en minpunten

  • Geschikt voor beginners
  • Aantrekkelijke prijs/kwaliteit verhouding
  • Hartslagsensoren
  • Zadel horizontaal en verticaal verstelbaar
  • Stil in gebruik
  • Geen trainingsprogramma’s
  • 8 Weerstandsniveaus, niet goed in te stellen op je eigen niveau
  • Licht vliegwiel van 5 kilo
  • Stuur alleen kantelbaar, niet in hoogte verstelbaar
  • Geen hartslagband of koppeling met smartphone
Bekijk de specificatiesSpecificaties
In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze hometrainer:
Apparaathometrainer
WeerstandMagnetisch
Weerstand verstellingHandmatig
Weerstand niveaus8
Maximale lichaamslengte200 cm
Maximaal belastbaar gewicht100 kg
Gewicht21 kg
Gewicht vliegwiel5 kg
Aantal programmas-
ErgometerNee
Aandrijf systeemV-belt
HartslagsensorIngebouwde handpulssensor
Waterpas verstelbaarJa
DisplayLCD
Meetgegevens op displayAfstand, Calorieverbruik, Energieverbuik, Hartslag, Snelheid, Tijd
ConnectiviteitGeen
Reviews

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4 / 5 van 438 reviews

coolblue

438+ reviews

De belangrijkste eigenschappen van de FitCycle 20

Ben jij van plan thuis te gaan sporten en zoek je een eenvoudige hometrainer voor beginners, dan is de Tunturi Fitcycle 20 een goede optie. Met een overzichtelijk display, hartslagsensoren en een degelijke bouwkwaliteit, heb je een fitnessapparaat waar je elke dag lekker op kunt trainen.

De Fitcycle 20 heeft een vliegwiel van 5 kilo en 8 weerstandsniveaus. Met deze hometrainer kun je werken aan een betere conditie, gewichtsverlies of herstellen van een blessure. Hij is stil in gebruik, waardoor je op elk moment van de dag kunt trainen. Ik heb hieronder de belangrijkste eigenschappen van de Tunturi Fitcycle 20 voor je op een rijtje gezet.

Een vliegwiel van 5 kilo

vliegwiel van 5 kilo Pin

Het vliegwiel van de Fitcycle 20 weegt 5 kilo. Een lichter vliegwiel zet je gemakkelijker in beweging, dat kost niet zoveel kracht. Daarom is deze hometrainer vooral geschikt voor beginners. Zou je op hogere snelheden fietsen, dan heb je kans dat de fietsbeweging schokkerig wordt. Mensen die al veel ervaring hebben met fietstraining, kunnen dus beter voor een hometrainer gaan met een zwaarder vliegwiel. De Tunturi FitCycle 30 heeft gek genoeg een vliegwiel van 3 kilo dus dan kun je kijken naar de Tunturi FitCycle 50i kijken. Die heeft een vliegwiel van 14 kilo.

Een eenvoudig LCD display

Tunturi Fitcycle 20 display Pin

Deze Tunturi hometrainer heeft een eenvoudig LCD display. Het heeft geen achtergrondverlichting. Het display laat tijdens het trainen de afstand, snelheid, tijd, energieverbruik, calorieën en je hartslag weer. Het display laat slechts een waarde tegelijkertijd zien. Er zit ook een tablethouder voor, als je je tablet of smartphone neerzet, dekt deze wel het display af.

Een handmatig magnetisch weerstandsysteem

handmatige weerstand Pin

De Tunturi Fitcycle 20 is voorzien van een magneetremsysteem. Dit zorgt voor een natuurlijk aanvoelende weerstand, die ook nog eens heel stil in gebruik is. Er zijn 8 weerstandsniveaus waar je uit kunt kiezen. Deze stel je zelf handmatig in via een draaiknop die op de stuurstang zit. 8 weerstandsniveaus is een beetje weinig maar past wel bij een instapmodel hometrainer.

Een degelijke bouwkwaliteit

De Tunturi Fitcycle 20 is degelijk gebouwd en blijft tijdens een training stevig op zijn plek staan. Het is geen hometrainer van sportschool kwaliteit, maar dat pretendeert hij ook niet te zijn. Dat is ook te zien aan het maximale gebruikersgewicht, dat 100 kilo is. Toch is er niets te klagen over de bouwkwaliteit. De hometrainer is goed bestand tegen normale, dagelijkse belasting. Alle gebruikte materialen zien er prima uit en de fiets heeft een nette uitstraling.

De trainingsprogramma’s

Er staan geen voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s op de computer.

Conclusie

Deze Tunturi hometrainer is een instapmodel hometrainer uit dezelfde klasse als bijvoorbeeld de Fitbike Ride 2. Deze hometrainer is alleen voorzien van wat je nodig hebt om te kunnen fietsen, maar dat maakt hem ook simpel in gebruik en betaalbaar. Er zit een LCD display op het stuur, waarop je je trainingsgegevens kunt zien. Verder kan het zadel zowel horizontaal als verticaal goed op je lichaamslengte afgesteld worden.

Andere voordelen van de Tunturi Fitcycle 20 zijn dat de hometrainer erg stil in gebruik is door de aandrijving met een V-belt. Het fitnessapparaat is bestand tegen regelmatige training van een paar uur per dag. De instap is redelijk laag, waardoor ook mensen die slecht ter been zijn, makkelijk op de hometrainer kunnen stappen.

Hoewel de eenvoud van de Fitcycle ervoor zorgt dat deze hometrainer goedkoop in aanschaf is, kan het ook zijn dat je toch wat meer opties wilt hebben. Zo zitten er geen trainingsprogramma’s op de computer en kun je slechts 1 gebruikersprofiel aanmaken. Een koppeling maken via Bluetooth is niet mogelijk en evenmin kun je een hartslagband gebruiken. In dat geval zou je naar de Fitbike Ride 6 iPlus kunnen kijken.

Hoe fietst deze hometrainer?

De Tunturi Fitcycle 20 verrast door zijn hoge kwaliteit. Bij deze prijs heb je niet hele hoge verwachtingen, maar ik was onder de indruk tijdens het trainen. De hometrainer zit comfortabel en is heel stabiel. Hij kan ook goed aan je eigen lengte worden aangepast doordat het zadel horizontaal en verticaal versteld kan worden.

Het fietsen gaat lekker vloeiend en er is geen sprake van geluidjes, gekraak of gerammel. Met de beperkte weerstandsniveaus kan ik me voorstellen dat de weerstand te snel zwaar wordt. Er zijn maar 8 niveaus om uit te kiezen en oudere of geblesseerde mensen kunnen dan hooguit alleen de eerste twee niveaus gebruiken. Het is dan ook lastiger om een trainingsschema te volgen, en dat is jammer. De weerstand moet je zelf met de hand instellen. De draaiknop hiervoor zit op het stuur. Maar dit weet je natuurlijk op het moment dat je hem koopt.

Voor nog meer informatie kun je in deze Tunturi FitCycle 20 review de officiële video van Tunturi bekijken:

Voor wie is deze hometrainer een goede keus?

Als je nog geen ervaring hebt met sporten of fietsen en je bent op zoek naar een goede hometrainer, dan is de Tunturi FitCycle 20 het overwegen waard. Het is een betrouwbaar fitnessapparaat, waarmee je prima aan je conditie kunt werken en kracht kunt opbouwen. De hometrainer zit comfortabel en is stil in gebruik.

Het is wel zo dat de FitCycle 20 niet veel extra opties heeft. Je kunt geen gebruik maken van trainingsprogramma’s of interactief trainen via apps op de hometrainer. Ook moet je zelf de weerstand handmatig aanpassen tijdens het fietsen. Maar daar staat tegenover dat je op deze hometrainer lekker kunt trainen en dat hij in het lagere prijssegment zit.

Voor de serieuze sporter is de FitCycle 20 echter niet geschikt. Dan vind je hier andere hometrainers met meer opties. Je kunt hier geen intensieve trainingen op doen en het vliegwiel is voor deze sporters waarschijnlijk te licht. Maar zij zullen vooral ook opties missen als trainingsprogramma’s en trainen op hartslag. Hierbij zou dan ook automatisch de weerstand worden aangepast. En ook het lage aantal weerstandsniveaus zal een ervaren sporter niet aantrekkelijk lijken. Zij kunnen beter op zoek gaan naar een hometrainer met meer opties.

De belangrijkste specificaties

In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze hometrainer:
Apparaathometrainer
WeerstandMagnetisch
Weerstand verstellingHandmatig
Weerstand niveaus8
Maximale lichaamslengte200 cm
Maximaal belastbaar gewicht100 kg
Gewicht21 kg
Gewicht vliegwiel5 kg
Aantal programmas-
ErgometerNee
Aandrijf systeemV-belt
HartslagsensorIngebouwde handpulssensor
Waterpas verstelbaarJa
DisplayLCD
Meetgegevens op displayAfstand, Calorieverbruik, Energieverbuik, Hartslag, Snelheid, Tijd
ConnectiviteitGeen

Alternatieven voor de Tunturi Fitcycle 20

Is dit toestel niet helemaal wat je zoekt? Hieronder vind je een aantal hele goede alternatieven:

Tunturi Fitcycle 20

De Tunturi FitCycle 20 is een instapmodel hometrainer, die geschikt is voor dagelijks gebruik. Hij is degelijk gebouwd, heeft een vliegwiel van 5 kilo, 8 weerstandsniveaus en hartslagsensoren. Het is een goede hometrainer voor de beginner. In deze review laat ik je alles zien van deze populaire hometrainer.