Tunturi Fitcycle 40 review

Tunturi Fitcycle 40

In deze Tunturi FitCycle 40. review kom jij alles te weten over deze hometrainer. Deze hometrainer populaire hometrainer komt goed naar voren in tests en review en geeft je veel functionaliteiten voor een scherpe prijs. In deze review laat ik precies zien wat je krijgt bij deze hometrainer en wat ik er van vind!

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.5 / 5 van 451 reviews

€459

1 winkels

Laagste prijzen
interactief trainen

Interactief Trainen

vliegwiel gewicht

Vliegwiel gewicht

4 kg

aantal weerstanden hometrainer

Aantal weerstanden

16

hometrainer ergometer

Ergometer (geijkt)

hometrainer max lengte

Max gebruikerslengte

200 cm

hometrainer trainingsprogrammas

Aantal programma's

23

Tunturi FitCycle 40 in het kort

De Tunturi FitCycle 40 is een allround hometrainer tegen een goede prijs. Het is een comfortabele en stabiele hometrainer met ergometer, lage instap, luxe display, 21 trainingsprogramma's en 16 weerstandsniveaus!

Voor wie is de Tunturi FitCycle 40 een goede keuze?

De Tunturi FitCycle 40 is een goede keus wanneer je op zoek bent naar een hometrainer met een lage instap, ergometer en voldoende uitdaging voor een goede prijs.

Plus- en minpunten

  • 21 trainingsprogramma’s
  • Hartslagmeting via sensoren
  • Stuur en zadel goed verstelbaar
  • Lage instap
  • Ergometer
  • Verlicht display dat goed af te lezen is
  • 16 weerstandsniveaus
  • Stil in gebruik
  • Je kunt geen gebruikersprofiel aanmaken

Onze beoordeling

Hieronder vind je onze beoordeling van de Tunturi FitCycle 40 op de belangrijkste onderdelen:

Stabiliteit
8/10
Interactieve mogelijkheden
1/10
Verstelbaarheid
8/10
Weerstand
7/10
Bouwkwaliteit
8/10
Prijs
7/10
Bekijk de specificatiesSpecificaties
In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze hometrainer:
Apparaathometrainer
WeerstandMagnetisch
Weerstand verstellingElektronisch
Weerstand niveaus16
Maximale lichaamslengte200 cm
Maximaal belastbaar gewicht110 kg
Gewicht24 kg
Gewicht vliegwiel4 kg
Aantal programmas23
Ergometerja
Aandrijf systeemV-belt
HartslagsensorJa
Waterpas verstelbaarJa
DisplayLCD
ConnectiviteitGeen
Meetgegevens op displayAfstand, Calorieverbruik, Hartslag, Snelheid, Tijd
Bekijk de videoVideo
Reviews

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.5 / 5 van 451 reviews

1 reviews

coolblue

450+ reviews

De belangrijkste eigenschappen van de Tunturi FitCycle 40

De Tunturi FitCycle 40 is een hometrainer met ergometer en lage instap. Het is de ideale hometrainer voor beginners en gevorderden, maar ook een perfecte hometrainer voor ouderen en mensen die moeten revalideren. Verder beschikt de FitCycle 40 over hartslagsensoren, heb je een ruime keuze uit trainingsprogramma’s en zie je je voortgang op het luxe display. Als klap op de vuurpijl is deze ergometer alleszins redelijk geprijsd. Tijd in deze Tunturi FitCycle 40 review om de belangrijkste onderdelen van deze hometrainer te bekijken.

Een vliegwiel van 7 kilo

vliegwiel van 7 kilo Pin

Het vliegwiel van de Tunturi FitCycle weegt 7 kilo. Het gewicht van een vliegwiel bepaalt mede hoe prettig je kunt fietsen. Hoe zwaarder het is, hoe comfortabeler  het fietsen over het algemeen is. Het kost dan wat meer moeite om het vliegwiel in beweging te brengen, maar als het eenmaal op gang is, zorgt het voor een vloeiende beweging. De Tunturi is een hometrainer voor beginners en mensen met meer sportervaring. Een vliegwiel van 7 kilo is een prima gewicht voor alle soorten trainingen. Gebruikers geven ook aan dat het fietsen lekker soepel gaat.

Een luxe LCD display

de Tunturi Fitcycle 40 heeft een luxe display Pin

De Tunturi FitCycle 40 is voorzien van een luxe LCD display met achtergrondverlichting. Hierdoor zijn de gegevens altijd goed af te lezen, ook als er niet veel licht in de ruimte is. De gegevens die je erop kunt zien, zijn de afstand, het aantal verbrande calorieën, je hartslag, RPM en de tijd. Handige sneltoetsen onder de display helpen je snel de juiste instellingen kiezen. Ook zit er een tablethouder op de display. Fijn om tijdens het trainen lekker een serie of film te kijken!

Een uitstekende bouwkwaliteit

uitstekende bouwkwaliteit Pin

De bouwkwaliteit van de FitCycle 40 is uitstekend, er zijn hoogwaardige materialen gebruikt. Het frame is van metaal en de afwerking is netjes. Uit reviews blijkt ook dat de ergometer stevig staat, waardoor je niet het gevoel hebt tijdens het trainen te wiebelen. Er zijn over het algemeen ook geen bijgeluiden te horen en alle onderdelen kunnen stevig vastgezet worden. Je kunt dus zonder zorgen lekker intensief gebruik maken van deze hometrainer!

21 trainingsprogramma’s

Ga je op een hometrainer sporten, dan is het fijn als je trainingsprogramma’s kunt gebruiken. Fietsen zonder enige begeleiding kan al snel saai worden. Gelukkig staan er op de computer van de deze ergometer 21 verschillende programma’s. Daarvan zijn er 4 om op hartslag te trainen en er is een wattageprogramma. Door een programma te volgen, word je meer uitgedaagd, het zorgt voor afwisseling en je kunt gerichter naar je doel toe werken. Met 21 programma’s heb je keuze genoeg!

16 weerstandsniveaus

De weerstand kan vanaf de display ingesteld worden, er zijn 16 verschillende weerstandsniveaus. Volg je een programma, dan zal de computer de weerstand automatisch aanpassen. Het niveau is instelbaar van 10 tot 200 Watt. De laagste weerstand is ook voor beginners en mensen die revalideren zeer licht en daardoor goed vol te houden.

De Tunturi FitCycle 40  is een ergometer

De Tunturi FitCycle 40 is zoals gezegd een ergometer. Deze apparaten zijn geijkt, wat betekent dat alle metingen die ze doen heel nauwkeurig zijn. Een ergometer geeft de inspanning die je levert weer in wattage. Zo verbruik je natuurlijk minder energie als je rustig aan het fietsen bent, dan wanneer je op de pedalen staat en een sprintje trekt. Zelf kun je niet zeker weten hoe intensief je aan het trainen bent. Op het scherm van een ergometer kun je een nauwkeurige meting zien van de hoeveelheid energie die je verbruikt hebt.

Trainen op een ergometer is heel zinvol als je doelgericht wilt trainen. Het inzicht in je energieverbruik kan helpen bij het afvallen en conditie opbouwen. Omdat elk lichaam anders is, moet je voor je wilt trainen op wattage, wel wat gegevens invoeren, zoals je leeftijd, lengte en geslacht. Daarmee berekent de computer je energieverbruik. Uniek aan de Fitcycle 40 is dat deze heel scherp geprijsd is voor een ergometer. De meest hometrainers met ergometer zitten toch vaak in de hogere prijsklasse zoals de: Tunturi FitCycle 50i of de Nautilus U628.

De plus en minpunten van de Tunturi FitCycle 40

Deze hometrainer van Tunturi is comfortabel: het zadel en stuur zijn beide goed af te stellen op je eigen lengte. Het apparaat is stil, ook als je intensief traint. Het zijn luxe opties als een tablet- en een bidonhouder die het fietsen net wat aangenamer maken. Door de lage instap is het altijd makkelijk om op de hometrainer te stappen, ook voor ouderen en mensen die slecht ter been zijn.

Het trainen wordt leuker als je gebruik kunt maken van trainingsprogramma’s en daarvan staan er 21 op de computer. Verder kun je je hartslag meten met de sensoren in het stuur en zijn er 16 weerstandsniveaus. Omdat de FitCycle 40 een ergometer is, zullen de metingen die hij doet zeer betrouwbaar zijn.

Je kunt je trainingsgegevens niet opslaan

Een minpuntje is er helaas wel. Op de trainingscomputer kunnen geen gebruikers worden aangemaakt en je trainingsgegevens kunnen dus niet opgeslagen worden. Dat is jammer, want daardoor kun je niet zien of je vooruitgang boekt.

Hoe fietst deze hometrainer?

Met de Tunturi FitCycle 40 kun je goed thuis aan je conditie werken. Het zadel en stuur zijn eenvoudig verstelbaar: het zadel kan horizontaal en verticaal goed gezet worden. Het stuur kan kantelen. Het zadel zit heel prettig en het fietsen voelt heel comfortabel. De weerstand voelt soepel aan en kan precies zo ingesteld worden als je zelf wilt. De laagste stand (10 Watt) is voor mensen met blessures ook licht genoeg.

Je krijgt een hometrainer met een goed prijs-kwaliteit niveau

De prijs-kwaliteit van deze hometrainer ergometer is heel erg goed. Hij is robuust en staat stevig. Hij is erg stil in gebruik, ook bij hogere snelheden. Ook is hij voor bijna iedereen makkelijk te gebruiken. De lage instap is ideaal, die maakt het opstappen veilig en het kost weinig inspanning. Er zijn zeer veel trainingsprogramma’s om uit te kiezen. Die zijn leuk om te gebruiken en helpen je om consequent te trainen.

Om je een beeld te geven van deze hometrainer kun je in deze Tunturi FitCycle 40 review hieronder de officiële video van Tunturi bekijken:

Voor wie is deze hometrainer een goede keus?

Uit deze Tunturi FitCycle 40 review blijkt dat eigenlijk alle sporters gebruik kunnen maken van de Tunturi FitCycle 40. Beginners kunnen de weerstand licht instellen, zodat ze rustig kunnen beginnen met het opbouwen van hun conditie. Maar ook enthousiaste sporters zullen goed aan hun trekken komen met deze ergometer. Het apparaat kan zwaar belast worden en is comfortabel, zelfs tijdens intensieve duurtrainingen. Door de grote keuze aan trainingsprogramma’s is er ook voor hen voldoende uitdaging.

Een ergometer is verder ideaal voor mensen die moeten revalideren. Na een operatie of een blessure is het erg belangrijk dat je goed zorgt voor je lichaam. Je bent kwetsbaar en zou jezelf dus niet te zwaar moeten belasten. Een ergometer maakt het mogelijk de weerstand heel precies in te stellen. Dat zorgt ervoor dat de inspanning die je levert altijd gelijk blijft en dat je dus veilig kunt trainen. De FitCycle 40 heeft een lage instap, zodat het op de hometrainer klimmen eveneens gemakkelijk te doen is. Deze ergometer biedt voor ieder wat wils en is een goede keuze, wat je sportniveau ook is.

Alternatieven voor de Tunturi FitCycle 40

Is dit toestel niet helemaal wat je zoekt? Hieronder vind je een aantal hele goede alternatieven:

Tunturi FitCycle 40

De Tunturi FitCycle 40 is een allround hometrainer tegen een goede prijs. Het is een comfortabele en stabiele hometrainer met ergometer, lage instap, luxe display, 21 trainingsprogramma's en 16 weerstandsniveaus!