Tunturi Fitcycle 50i review

tunturi fitcycle 50i

In deze Tunturi FitCycle 50i review laat ik je alles zien over deze populaire hometrainer. Deze hometrainer komt goed naar voren in tests en reviews. Bekijk snel alle plus en minpunten van deze ergometer in deze test en ik laat je precies zien wat je krijgt bij deze hometrainer en wat ik er van vind.

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.7 / 5 van 401 reviews

€449

2 winkels

Laagste prijzen
interactief trainen

Interactief Trainen

vliegwiel gewicht

Vliegwiel gewicht

14 kg

aantal weerstanden hometrainer

Aantal weerstanden

32

hometrainer ergometer

Ergometer (geijkt)

hometrainer max lengte

Max gebruikerslengte

200 cm

hometrainer trainingsprogrammas

Aantal programma's

20

Tunturi Fitcycle 50i in het kort

De Tunturi Fitcycle 50i is een mooie hometrainer, die geschikt is voor dagelijks gebruik. Hij is degelijk gebouwd, kan gekoppeld worden met smartphone of tablet via Bluetooth en beschikt over een groot aantal trainingsprogramma’s. Ook zitten er hartslagsensoren in het stuur en heeft een mooie duidelijke display.

Plus- en minpunten

  • Nauwkeurig trainen op wattage
  • Hartslagsensoren in het stuur
  • 20 trainingsprogramma’s
  • Koppeling via Bluetooth
  • Duidelijke display
  • Stuur is niet in hoogte verstelbaar
  • Te laag voor langere gebruikers (meer dan 1,85 meter)

Onze beoordeling

Hieronder vind je onze beoordeling van de Tunturi Fitcycle 50i op de belangrijkste onderdelen:

Stabiliteit
8/10
Interactieve mogelijkheden
8/10
Verstelbaarheid
7/10
Weerstand
8/10
Bouwkwaliteit
9/10
Prijs
7/10
Bekijk de specificatiesSpecificaties
In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze hometrainer:
Apparaathometrainer
WeerstandMagnetisch
Weerstand verstellingElektronisch
Weerstand niveaus32
Maximale lichaamslengte200 cm
Maximaal belastbaar gewicht150 kg
Gewicht28,5 kg
Gewicht vliegwiel14 kg
Aantal programmas20
ErgometerJa
Aandrijf systeemV-belt
HartslagsensorIngebouwde handpulssensor
Waterpas verstelbaarJa
DisplayLCD
Meetgegevens op displayAfstand, Calorieverbruik, Hartslag, Slagen per minuut (RPM), Snelheid, Tijd, Wattage
ConnectiviteitBluetooth
Bekijk de videoVideo
Reviews

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.7 / 5 van 401 reviews

2 reviews

coolblue

398 reviews

1 reviews

De belangrijkste eigenschappen van de Fitcycle 50i

De Tunturi Fitcycle 50i is een mooie ergometer, die geschikt is voor dagelijks gebruik. Een ergometer is een apparaat dat geijkt is en dat nauwkeurig kan meten hoeveel inspanning je levert. Dat kan helpen bij het trainen, of je nu beginner bent en je conditie wilt verbeteren, of wilt revalideren. In deze Tunturi Fitcycle 50i review bekijk ik de belangrijkste eigenschappen van deze ergometer:

Het stuur

stuur van de fitcycle 50i Pin

Helaas is het stuur niet in hoogte te verstellen, maar je kunt het wel kantelen. De optie om een hometrainer goed af te stellen op je eigen lichaamslengte is belangrijk. Je kunt dan comfortabeler zitten en je training beter volhouden. Je kunt het stuur wel op meerdere manieren vastpakken, horizontaal en verticaal. Ook zitten de hartslagsensoren netjes verwerkt in het stuur.

Het zadel van de Tunturi Fitcycle 50i

zadel Pin

Het zadel van deze Tunturi hometrainer voelt lekker en is comfortabel genoeg, zodat je er tijdens je training in een goede houding op kunt zitten. Het zadel is niet alleen in hoogte verstelbaar, maar ook in het horizontale vlak. Hierdoor is het makkelijk om het zadel in de juiste positie te krijgen. Zeker omdat het stuur niet in hoogte te verstellen is, maakt dat het wel iets makkelijker om de hometrainer goed af te stellen.

Het vliegwiel

vliegwiel fitcycle 50i Pin

Het vliegwiel heeft een gewicht van 14 kilo. Het vliegwiel is bepalend voor het comfort en de uitdaging tijdens je training. Hoe zwaarder het vliegwiel, hoe prettiger en soepeler het fietsen gaat. Ook zorgt het zware gewicht ervoor dat je meer inspanning moet leveren. En met een zwaarder vliegwiel staat de hometrainer gewoon wat steviger tijdens de training. Met een gewicht van 14 kilo voldoet de Fitcycle 50i aan alle voorwaarden.

Hartslagsensoren

In het stuur zitten de hartslagsensoren verwerkt. Als je je handen erop houdt, kan de trainingscomputer continu je hartslag meten. Dit is een optie waar veel sporters tegenwoordig graag gebruik van maken. Er is ook een programma waarmee je kunt trainen op hartslag. Dit maakt het mogelijk om effectiever  naar je doel te werken.

Het display

fitcycle 50i display Pin

Het display van de ergometer heeft een luxe, mooie uitstraling. Het is een helder verlicht LCD scherm, waarop je al je gegevens in een oogopslag kunt zien. Tijdens het fietsen kun je de afstand aflezen, het aantal verbrande calorieën, je hartslag, RPM, de fietssnelheid, trainingstijd en wattage (het is een ergometer dus deze is geijkt). Ook kies je het programma dat je wilt doen en kun je de weerstand zelf instellen. Het display werkt heel natuurlijk en wijst zichzelf.

De Fitcycle 50i heeft 32 weerstandsniveaus

De Fitcycle 50i is voorzien van 32 weerstandsniveaus, wat er voor zorgt dat je in je training meer afwisseling krijgt en voldoende uitdaging. De weerstand wordt opgewekt met een magnetische rem. Je kunt het weerstandsniveau via de display instellen, of deze wordt automatisch aangepast als je een trainingsprogramma gebruikt.

Een uitstekende bouwkwaliteit

De gebruikte materialen zijn van hoge kwaliteit en de ergometer is dan ook te belasten tot 150 kilo. De hometrainer weegt zelf bijna 29 kilo, wat er voor zorgt dat het apparaat in alle omstandigheden stabiel zal blijven staan. De kwaliteit blijkt ook uit de extra opties: een heerlijk zadel en een tablethouder. Heb je zin in een film of muziek, plaats dan je tablet of smartphone in de houder op de display (waarbij het onderste deel van de display nog zichtbaar blijft).

De interactieve mogelijkheden van de 50i

interactieve mogelijkheden tunturi fitcycle 50i Pin

De trainingscomputer van de 50i kan via Bluetooth verbonden worden met je tablet of smartphone. Dit geeft je nog meer mogelijkheden, omdat je daardoor gebruik kunt maken van de apps die op je tablet staan. Er zijn meerdere apps die gecombineerd kunnen worden met de Fitcycle 50i, zoals Fit Hi Way of Iconsole+. Trainen wordt daardoor nog leuker.

Met een hometrainer app kun je namelijk interactief trainen. Je kunt je resultaten vergelijken, je gegevens opslaan en analyseren, voedings- en gezondheidsadviezen krijgen en routes rijden met Google Maps. Een andere leuke optie is het meedoen met races, samen met andere mensen.

Er zijn meer routes om uit te kiezen, waarbij je via Streetview op het scherm een virtuele wereld kunt bekijken. Terwijl je binnen op je hometrainer fietst, kun je op je tablet een mooie omgeving voorbij zien flitsen. Kies een route in Parijs om je in deze prachtige wereldstad te wanen of doe een wedstrijd in de bergen en geniet van de mooie uitzichten. Zet je tablet in de houder van je hometrainer, zodat deze de trainingscomputer vervangt.

Hoe fietst de Tunturi Fitcycle 50i?

De Fitcycle 50i vind ik erg prettig fietsen. De beweging gaat soepel, het zadel zit prettig. Ik vond het wel jammer dat het stuur niet hoger gezet kan worden. Hierdoor kun je alleen met het zadel de juiste positie vinden, het zadel kan namelijk wel versteld worden. De hometrainer is solide gebouwd en blijft stevig staan tijdens het fietsen. Ik heb hem tijdens het fietsen niet voelen wiebelen.

Een groot voordeel is verder dat de 50i een ergometer is. De ergometer zorgt ervoor dat je niet te zwaar belast wordt, doordat je de wattage kunt instellen. Daardoor kun je precies op het juiste niveau trainen. Ergometers zijn meestal duurder dan normale fitnessapparaten. De Tunturi Fitcycle 50i is echter een zeer betaalbare hometrainer, vergelijkbaar in prijs met een gewone hometrainer. Naast de 50i is bijvoorbeeld de Tunturi FitCycle 40 ook een ergometer.

Het vliegwiel is zwaar genoeg (14 kilo) om te zorgen voor een uitdagende training. De grote hoeveelheid programma’s maken het trainen afwisselend. Zeker als je ook nog gebruik maakt van de Bluetooth optie en de ergometer koppelt met je smartphone. De tablethouder is daarbij ook erg handig. Ik vind het een hele fijne hometrainer, die waar levert voor het geld.

De FitCyle 50i vergeleken met de FitCyle 40

De 50i heeft een kleiner broertje. Hieronder zie je een volledige vergelijking tussen deze 2 modellen:

Tunturi Fitcycle 50iTunturi FitCycle 40
Prijs€449€459
Score
Reviews

4.7 / 5 van 401 reviews

4.5 / 5 van 451 reviews

WeerstandMagnetischMagnetisch
Weerstand verstellingElektronischElektronisch
Weerstand niveaus3216
Maximale lichaamslengte200 cm200 cm
Maximaal belastbaar gewicht150 kg110 kg
Gewicht28,5 kg24 kg
Gewicht vliegwiel14 kg4 kg
Aantal programmas2023
ErgometerJaja
Aandrijf systeemV-beltV-belt
HartslagsensorIngebouwde handpulssensor Ja
Waterpas verstelbaarJaJa
DisplayLCDLCD
Meetgegevens op displayAfstand, Calorieverbruik, Hartslag, Slagen per minuut (RPM), Snelheid, Tijd, Wattage Afstand, Calorieverbruik, Hartslag, Snelheid, Tijd
ConnectiviteitBluetoothGeen
BekijkBekijk

Zoals je kunt zien krijg je met de Fitcycle 50i toch een stuk betere fiets en is daarom toch zeker de betere keuze.

Voor wie is de 50i een goede keus?

Uit deze Tunturi Fitcycle 50i blijkt dat deze ergometer veel mogelijkheden biedt. Er zijn veel trainingsprogramma’s om uit te kiezen, en door de koppeling via Bluetooth met een tablet of smartphone worden dat er nog meer. Ook het feit dat het een ergometer is, waarmee je nauwkeurig het wattage in kunt stellen, maakt de hometrainer interessant voor sporters van elk niveau.

Toch is de Tunturi Fitcycle 50i niet een fitnessapparaat voor gevorderde sporters. Daarvoor is hij niet robuust genoeg. Met een eigen gewicht van nog geen 30 kilo en een vliegwiel van 40 kilo, is hij niet geschikt voor intensieve trainingen. Dan kun je beter kijken naar bijvoorbeeld de Fitbike Senator. Daardoor is de 50i een goede hometrainer voor de enthousiaste thuissporter, die elke week een paar keer een uur wil trainen. Maar ook voor mensen die willen revalideren is de 50i heel geschikt. Ergometers maken het mogelijk om de weerstand heel nauwkeurig in te stellen. Als je moet revalideren is het belangrijk voorzichtig te zijn en jezelf niet te zwaar te belasten. Doordat je de weerstand zelf precies kunt instellen en zeker weet dat deze continu gelijk blijft, kun je veilig trainen. Voor deze mensen biedt de Tunturi Fitcycle 50i veel waar voor zijn geld. Wanneer je een goedkopere hometrainer zoekt dan kun je beter naar bijvoorbeeld de Fitbike Ride 2 kijken.

Alternatieven voor de Tunturi Fitcycle 50i

Is dit toestel niet helemaal wat je zoekt? Hieronder vind je een aantal hele goede alternatieven:

Tunturi Fitcycle 50i

De Tunturi Fitcycle 50i is een mooie hometrainer, die geschikt is voor dagelijks gebruik. Hij is degelijk gebouwd, kan gekoppeld worden met smartphone of tablet via Bluetooth en beschikt over een groot aantal trainingsprogramma’s. Ook zitten er hartslagsensoren in het stuur en heeft een mooie duidelijke display.