Tunturi FitCycle 70i

Tunturi FitCycle 70i

In deze Tunturi FitCycle 70i review kom jij alles te weten over deze hometrainer. Deze topklasse Tunturi hometrainer komt goed naar voren in reviews en testen is heel compleet en scherp geprijst. In deze review laat ik precies zien wat je krijgt bij deze hometrainer en wat ik er van vind.

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4 / 5 van 16 reviews

€569

1 winkels

Laagste prijzen
interactief trainen

Interactief Trainen

vliegwiel gewicht

Vliegwiel gewicht

12 kg

aantal weerstanden hometrainer

Aantal weerstanden

32

hometrainer ergometer

Ergometer (geijkt)

hometrainer max lengte

Max gebruikerslengte

200 cm

hometrainer trainingsprogrammas

Aantal programma's

20

Tunturi FitCycle 70i in het kort

De Tunturi FitCycle 70i is een topklasse hometrainer met heel veel mogelijkheden zoals 20 trainingsprogramma's, 32 weerstandsniveaus, een zwaar vliegwiel en interactieve trainingmogelijkheden!

Plus- en minpunten

  • Ergometer: betrouwbare metingen
  • Voorzien van hartslagsensoren, ook koppeling met hartslagband mogelijk
  • Zadel en stuur verstelbaar
  • Koppeling via Bluetooth voor interactief trainen
  • Geschikt voor intensief gebruik
  • Lage instap
  • Zwaar vliegwiel (12 kilo)
  • Complex om in elkaar te zetten
Bekijk de specificatiesSpecificaties
In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze hometrainer:
Apparaathometrainer
WeerstandMagnetisch
Weerstand verstellingElektronisch
Weerstand niveaus32
Maximale lichaamslengte200 cm
Maximaal belastbaar gewicht150 kg
Gewicht32 kg
Gewicht vliegwiel12 kg
Aantal programmas20
ErgometerJa
Aandrijf systeemV-belt
HartslagsensorIngebouwde handpulssensor, Los verkrijgbare borstband
Waterpas verstelbaarJa
DisplayLCD
Meetgegevens op displayAfstand, Calorieverbruik, Energieverbuik, Hartslag, Slagen per minuut (RPM), Snelheid, Stappen, Tijd, Tussentijden, Wattage
ConnectiviteitBluetooth
Reviews

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4 / 5 van 16 reviews

16+ reviews

De belangrijkste eigenschappen van de Tunturi FitCycle 70i

Zoek je een hometrainer uit de topklasse, dan kom je bij de Tunturi FitCycle 70i uit. Deze grote broer van de 50i is op vele punten verbeterd, om je een geweldige sportervaring te kunnen bieden. De FitCycle 70i is een ergometer, en dat betekent dat hij geijkt is en nauwkeurige metingen kan doen. Wil je urenlang trainen, interactieve mogelijkheden en een grote keuze aan trainingsprogramma’s? De Tunturi FitCycle 70i heeft het allemaal.

Maar deze hometrainer is niet alleen voor de fanatieke sporter bedoeld. Ook mensen die willen revalideren met een hometrainer zullen er veel aan hebben. De lage instap maakt opstappen gemakkelijk, ook als je wat minder vast ter been bent. In deze Tunturi FitCycle 70i review start ik eerst met de belangrijkste eigenschappen van deze topklasse hometrainer.

Een zwaar vliegwiel van 12 kilo

Tunturi FitCycle 70i vliegwiel Pin

Het vliegwiel van de FitCycle 70i weegt 12 kilo. Het comfort tijdens het fietsen wordt deels bepaald door het gewicht van het vliegwiel. Een licht vliegwiel komt gemakkelijk in beweging, maar kan daardoor schokkerig gaan draaien, zeker als je wat harder gaat fietsen. Dat geeft geen plezierige fietservaring. Met 12 kilo is daar echter geen sprake van. Het zal ook tijdens een stevige workout soepel blijven ronddraaien. Met 12 kilo is het vliegwiel een stuk zwaarder dan de meeste andere hometrainers in zijn klasse. De Fitbike Senator heeft bijvoorbeeld een vliegwiel van 10 kilo.

Een 5,5 inch display met tablethouder

5,5 inch display met tablethouder Pin

Het 5,5, inch display op deze ergometer is overzichtelijk en voorzien van achtergrondverlichting. Je kunt er al je trainingsgegevens in een oogopslag op zien: afstand, snelheid, wattage, tijd, calorieën en je hartslag. Er zijn knoppen waarmee je zelf de weerstand hoger of lager kunt zetten en je kunt via de display het programma dat je wilt doen kiezen. Het display is eenvoudig in gebruik.

20 verschillende trainingsprogramma’s

trainingsprogrammas Pin

Wil je een trainingsprogramma gebruiken, dan heb je veel keus op de FitCycle 70i.

Er zijn 20 verschillende programma’s, waarvan er 1 hartslaggestuurd is. Ook kun je zelf een programma samenstellen. De computer kan de gegevens van 1 persoon opslaan, zodat je kunt bijhouden hoe het gesteld is met je voortgang.

De Tunturi FitCycle 70i heeft interactieve mogelijkheden

interactieve mogelijkheden Pin

Via Bluetooth kan de trainingscomputer gekoppeld worden aan je smartphone of tablet. Daardoor krijg je in een keer veel meer trainingsmogelijkheden. Je kunt de app van Tunturi gebruiken (Tunturi Routes), maar ook Iconsole+, Kinomap en Fit Hi Way. De ergometer kan gekoppeld worden aan Android en iOS apparaten.

Er zijn veel voordelen aan trainen met een hometrainer met app. Je hebt de keuze uit nog meer verschillende trainingen, zodat je altijd kunt afwisselen en gemotiveerd blijft om te sporten. Daarnaast heb je de mogelijkheid de routes op het scherm van je tablet of smartphone te zien. Met apps als Kinomap en Tunturi Routes kun je zien waar je fietst: je volgt je route op je beeldscherm en kunt dus genieten van de omgeving terwijl je sport. Dat maakt trainen natuurlijk echter en leuker om te doen.

Een ander groot voordeel is het feit dat je met of tegen anderen kunt rijden. Er zijn wedstrijden waar je aan mee kunt doen en je kunt je trainingsgegevens online delen. Een competitie element maakt trainen spannend en daagt je uit om net wat meer te geven. Dit maakt de Tunturi FitCycle 70i voor elke enthousiaste fietser een aantrekkelijke optie.

32 weerstandsniveaus

Op de Tunturi FitCycle 70i wordt de weerstand opgewekt met een EMS (elektromagnetisch systeem). Er zijn 32 standen; je kunt de weerstand zelf instellen. Maar als je een trainingsprogramma gebruikt, wordt de hoogte van de weerstand door de computer bepaald. De weerstand kan ingesteld worden van 10 tot 350 Watt. De laagste stand is heel licht, waardoor mensen die revalideren lekker rustig kunnen fietsen en hun kracht kunnen opbouwen. De hogere standen bieden voldoende uitdaging voor ervaren sporters.

Een uitstekende bouwkwaliteit

De bouwkwaliteit van de Tunturi FitCycle 70i is uitstekend. Dat moet ook wel als de hometrainer bestand moet zijn tegen intensief gebruik en trainingen van maximaal 12 uur per dag. Het eigen gewicht van het apparaat is 32 kilo. Daardoor staat hij stevig, ook als je op de pedalen gaat staan. Het design van de hometrainer is ook heel mooi, netjes afgewerkt en robuust gebouwd.

De plus en minpunten van de Tunturi FitCycle 70i

De FitCycle 70i is van alle gemakken voorzien, zodat fietsen een groot plezier wordt. Op de trainingscomputer staan 20 verschillende programma’s, waarmee je gericht kunt trainen. Maar je hebt nog meer mogelijkheden, omdat je de hometrainer via Bluetooth kunt koppelen aan je smartphone of tablet. Op die manier kun je interactief trainen. Voor enthousiaste sporters is er dus genoeg uitdaging te vinden.

Deze ergometer kan zwaar belast worden (tot 12 uur per dag), dus hij is ook geschikt voor duurtrainingen. Met de hartslagsensoren op het stuur houd je zicht op je hartslag. Het vliegwiel is zwaar en weegt 12 kilo. Het zadel en stuur kunnen nauwkeurig op je lichaamslengte worden afgesteld. Als laatste heeft de FitCycle 70i een lage instap, zodat je gemakkelijk kunt op- en afstappen.

De 70i heeft maar weinig minpunten

De Tunturi FitCycle 70i is een kwaliteitsproduct en dat kun je merken aan alle pluspunten. Er zijn slechts een paar minpuntjes te vinden. De ergometer is behoorlijk complex om zelf in elkaar te zetten. Als je je hometrainer online besteld kan dat wel even puzzelen zijn.

Hoe fietst deze hometrainer?

Of je deze hometrainer van Tunturi nu gebruikt om te revalideren, af en toe een uurtje te fietsen of voor intensieve workouts, het sporten op deze hometrainer gaat je zeker bevallen. Het zadel zit comfortabel en kan in de hoogte en horizontaal versteld worden. Ook het stuur kun je zo aanpassen, dat je in de juiste houding kunt zitten. Het fietsen voelt soepel en natuurlijk aan.

Veel (interactieve) mogelijkheden

De trainingscomputer biedt je veel afwisseling met 20 verschillende programma’s. Wat je doelen ook zijn (afvallen, conditie training of revalideren), de programma’s helpen je om gestructureerd aan je doel te werken. Maar wil je meer uitdaging, dan is er ook nog de optie om de computer te koppelen via Bluetooth, zodat je trainingsapps kunt gebruiken.

Ik ben heel enthousiast over de Tunturi FitCycle 70i. Deze hometrainer zit comfortabel en is geruisloos in gebruik, ook als je echt intensief aan het trainen bent. De trainingsprogramma’s zijn leuk om te gebruiken en ook het koppelen via Bluetooth, zodat je interactief kunt trainen, gaat goed. Deze hometrainer is een bijna professioneel apparaat en biedt je veel waar voor je geld.

Hieronder kun je in deze FitCycle 70i review nog de officiële video van Tunturi bekijken:

Voor wie is deze hometrainer een goede keus?

Uit deze Tunturi FitCycle 70ireview blijkt dat dit een hometrainer is voor serieuze sporters. Deze robuuste ergometer is bestand tegen intensieve duurtrainingen en kan goed afgesteld worden op je eigen lengte. Hij biedt met 20 trainingsprogramma’s en interactieve mogelijkheden veel uitdaging en afwisseling. Daarnaast kun je trainen op hartslag en wattage.

Ook voor ouderen en revalideren een goede keus

Maar de Tunturi FitCycle 70i is ook een goede optie voor ouderen, mensen die slecht ter been zijn of moeten revalideren. Door de lage instap kan iedereen veilig opstappen. Verder is dit apparaat een ergometer, dus de weerstand kan zeer nauwkeurig worden ingesteld. Je kunt daardoor trainen zonder het risico op overbelasting. Kortom, de Tunturi FitCycle 70i is een ergometer die zeer goed uitgerust is en die elke sporter veel te bieden heeft.

De belangrijkste specificaties

In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze hometrainer:
Apparaathometrainer
WeerstandMagnetisch
Weerstand verstellingElektronisch
Weerstand niveaus32
Maximale lichaamslengte200 cm
Maximaal belastbaar gewicht150 kg
Gewicht32 kg
Gewicht vliegwiel12 kg
Aantal programmas20
ErgometerJa
Aandrijf systeemV-belt
HartslagsensorIngebouwde handpulssensor, Los verkrijgbare borstband
Waterpas verstelbaarJa
DisplayLCD
Meetgegevens op displayAfstand, Calorieverbruik, Energieverbuik, Hartslag, Slagen per minuut (RPM), Snelheid, Stappen, Tijd, Tussentijden, Wattage
ConnectiviteitBluetooth

Alternatieven voor de Tunturi FitCycle 70i

Is dit toestel niet helemaal wat je zoekt? Hieronder vind je een aantal hele goede alternatieven:

Tunturi FitCycle 70i

De Tunturi FitCycle 70i is een topklasse hometrainer met heel veel mogelijkheden zoals 20 trainingsprogramma's, 32 weerstandsniveaus, een zwaar vliegwiel en interactieve trainingmogelijkheden!