Tunturi Fitrun 30

tunturi fitrun 30

Wil jij alles weten over de Tunturi Fitrun 30? Deze populaire loopband is een mooi apparaat voor de beginnende sporter. Maar is deze loopband een goede keus om thuis mee te sporten? In deze Tunturi Fitrun 30 review lees je wat precies de plus- en minpunten zijn en welke mogelijkheden hij heeft. Aan het eind weet jij of de Fitrun 30 misschien de loopband voor jou is.

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.8 / 5 van 189 reviews

2 winkels

Heeft de loopband interactieve mogelijkheden?

Interactief Trainen

Het aantal trainingsprogramma's van de loopband

Aantal programma's

20

De maximale snelheid van de loopband

Maximale snelheid

12 km/h

De breedte van het loopvlak

Breedte loopvlak

45 cm

De hellingshoek van de loopband

Max hellingshoek

Ja, handmatig 3%

Het maximaal belastbaar gewicht

Max belasting

100 kg

 • Door de maximale snelheid van 12 km/h is dit een loopband voor wandelaars en joggers
 • Het loopoppervlak van de Tunturi Fitrun 30 is voldoende met 45 cm
 • De hellingshoek moet handmatig versteld worden en kan niet door de trainingsprogramma's aangestuurd worden

Tunturi Fitrun 30 in het kort

De Tunturi Fitrun 30 is een loopband voor de beginnende sporter met een topsnelheid van 12 km/h, een loopoppervlak van 45cm en een kleine hellingshoek. Voor de gevorderde hardloper adviseren wij een model met een hogere topsnelheid zoals de Tunturi Fitrun 70i.

Voor wie is de Tunturi Fitrun 30 een goede keuze?

De Tunturi Fitrun 30 is een goede loopband voor startende sporters. Deze halen met de Fitrun 30 een goede loopband in huis met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Deze loopband is perfect om te wandelen en joggen. Hardlopers kunnen beter op zoek naar een model met een hogere maximale snelheid en breder loopvlak.

Plus- en minpunten

 • Goede prijs-kwaliteit verhouding
 • 20 trainingsprogramma’s
 • Hartslagsensoren
 • Kleine hellingshoek van 3%
 • Breed loopoppervlak van 45 cm
 • Stevig apparaat
 • Stil in gebruik
 • Maximum snelheid van 12 km per uur
 • Klein hellingspercentage

Onze beoordeling

Hieronder vind je onze beoordeling van de Tunturi Fitrun 30 op de belangrijkste onderdelen:

Stabiliteit
7/10
Interactieve mogelijkheden
1/10
Verstelbaarheid
7/10
Weerstand
8/10
Bouwkwaliteit
7/10
Prijs
8/10
Bekijk de specificatiesSpecificaties

Specificaties vergelijken

Hieronder zie je een vergelijking tussen de belangrijkste specificaties van de Tunturi Fitrun 30 met de gemiddelde loopband.

Vergelijk:

Breedte loopvlak van de Tunturi Fitrun 30 is 3 cm groter dan gemiddeld.

Maximale Snelheid van de Tunturi Fitrun 30 is 2 km/h langzamer dan gemiddeld.

Hellingshoek van de Tunturi Fitrun 30 is 4 % kleiner dan gemiddeld.

Maximaal belastbaar gewicht van de Tunturi Fitrun 30 is 14 kg lichter dan gemiddeld.

Gewicht van de Tunturi Fitrun 30 is 9 kg lichter dan gemiddeld.

Continu motorvermogen van de Tunturi Fitrun 30 is 1 pk dan gemiddeld.

Aantal programmas van de Tunturi Fitrun 30 is gemiddeld.

In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze loopband:
Apparaatloopband
Breedte loopvlak45 cm
MotorDC-motor
Continu motorvermogen1,5 pk
DempingJa
Maximale Snelheid12 km/h
HellingshoekJa, handmatig 3%
Maximaal belastbaar gewicht100 kg
Gewicht46 kg
Aantal programmas20
HartslagsensorIngebouwde handpulssensor
Waterpas verstelbaar-
DisplayLCD
Meetgegevens op displayAfstand, Calorieverbruik, Hartslag, Snelheid, Tijd
ConnectiviteitGeen
InklapbaarJa
Bekijk de videoVideo
Reviews

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.8 / 5 van 189 reviews

1 reviews

1 reviews

7 reviews

coolblue

180 reviews

De belangrijke onderdelen van de Tunturi Fitrun 30

Zoek jij een goede, betaalbare loopband om thuis te kunnen hardlopen, dan heb je veel keuze. Ze zijn er in allerlei soorten, maten en met verschillende opties. De Tunturi Fitrun 30 is een loopband in het lagere prijssegment. Maar waarom zou je deze loopband kiezen?

Opvallend aan de Fitrun 30, is dat hij behoorlijk wat opties biedt voor deze prijs: 20 trainingsprogramma’s, hartslagsensoren, een kleine hellingshoek en hij is zelfs opklapbaar. Het is dus niet verbazingwekkend, dat de Tunturi Fitrun 30 een van de meest populaire loopbanden is.

Een loopvlak van 45 cm breed

tunturi fitrun 30 loopvlak Pin

Het loopvlak is voorzien van het schokdempingssysteem T-Flex Comfort. Dit vangt de grootste klappen van het hardlopen op. Gebruikers geven aan dat dit goed werkt en dat ze comfortabel kunnen hardlopen. Het loopvlak is 45 cm breed en 120 cm lang. Dat is voor een loopband in het lagere prijssegment prima. Met deze breedte heb je ruimte genoeg om op hoger tempo hard te lopen.

De Tunturi Fitrun 30 kan opgeklapt worden

tunturi fitrun 30 is opklapbaar Pin

Niet alle loopbanden kunnen opgeklapt worden. De Tunturi Fitrun 30 is wel een opklapbare loopband, en dit is een groot voordeel. Onopgeklapt is de loopband 129 cm hoog, 72 cm breed en 154 cm lang. Opklappen gaat eenvoudig en kost geen kracht of moeite. Wanneer het loopvlak omhoog geklapt is, neemt het apparaat nog maar 135 cm bij 72 bij 82 cm in. Dat scheelt aanzienlijk. Er zitten wieltjes aan de onderkant, waardoor je de Fitrun 30 makkelijk aan de kant kunt zetten.

Wanneer je de loopband weer wilt gebruiken, klapt hij uit met behulp van het soft drop systeem. Je drukt enkel met je voet de veer in en het loopvlak zakt automatisch rustig naar beneden.

Een mooi verlicht LCD display

display Pin

Het verlichte LCD display van de Tunturi Fitrun 30 laat je trainingsgegevens zien, zoals de snelheid, de tijd, de afstand, het calorieverbruik en je hartslag tijdens het hardlopen. Ondanks dat de display verlicht is, merkte ik in deze review dat de display niet altijd even goed zichtbaar is. Maar dat is slechts onder bepaalde omstandigheden, wanneer  bijvoorbeeld de zon in de kamer scheen.

Een hellingshoek van 3%

tunturi fitrun 30 hellingshoek Pin

Er kan een hellingshoek ingesteld worden op de Tunturi Fitrun 30. Er zijn drie standen, met een maximum hoek van 3%. Hierdoor wordt het hardlopen net wat zwaarder gemaakt en train je andere spieren dan wanneer je zonder hellingshoek traint. Het is te vergelijken met heuvelop lopen. De hellingshoek stel je in door aan de achterkant steunpootjes in- of uit te klappen. Dit doe je met de hand, dus je training moet er even voor onderbroken worden. Maar het is wel heel eenvoudig om de hellingshoek aan te passen. Wil je een grotere hellingshoek dan kun je kijken naar de Tunturi Fitrun 50i. Deze loopband heeft een hellingshoek van 12%!

20 verschillende trainingsprogramma’s

Via de trainingscomputer heb je keuze uit 20 verschillende programma’s. Het gaat om 15 intervaltrainingen en 3 hartslagprogramma’s. Daarbij komt je dat ook zelf een trainingsprogramma kunt samenstellen. Wanneer je een programma volgt, wordt de snelheid automatisch aangepast. De hellingshoek daarentegen niet. Wil je die veranderen, dan moet je dat handmatig doen. De computer heeft een geheugen voor 1 persoon.

Een motor met een vermogen van 1,5 pk

De motor van deze loopband heeft een vermogen van 1,5 pk. Via de trainingscomputer kun je de snelheid instellen, van 0,8 tot 12 km per uur. Ik merkte zelf tijdens deze Tunturi Fitrun 30 review dat 12 km/u voor mij te weinig was. Zelf zou ik kiezen voor een loopband met een hoger vermogen. Maar dit is natuurlijk heel persoonlijk. Voor een beginnende sporter is 12 km/u ruim voldoende.

De plus- en minpunten van de Tunturi Fitrun 30

Tunturi is een bekende producent van fitnessapparaten, met over het algemeen een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. In deze Fitrun 30 review bleek dat dit bij deze loopband niet anders is. De loopband is stevig en heeft een eigen gewicht van 46 kilo. Daardoor is voelt hij robuust aan en kan hij belast worden tot een gewicht van 100 kilo. Deze loopband heeft als voordeel dat hij opgeklapt kan worden. Heb jij niet veel ruimte in huis, dan kun je met een opklapbare loopband toch thuis sporten!

De trainingscomputer bied voldoende afwisseling

Op de trainingscomputer vind je 20 trainingen: genoeg om te zorgen voor lekker veel afwisseling en uitdaging. Het loopvlak is geveerd, zodat het hardlopen je gewrichten minder belast en in de armsteunen zitten hartslagsensoren. De Fitrun 30 is voorzien van een hellingshoek van 3%. Verder zal het trainen op deze loopband niet veel geluid opleveren, het apparaat is stil in gebruik.

Er zijn ook wat nadelen aan de Tunturi Fitrun 30

Nadelen van deze loopband hebben te maken met het feit dat de Fitrun 30 vooral geschikt is voor beginners. De maximum snelheid is  namelijk 12 km per uur en dat is niet genoeg om te kunnen sprinten of op hoog tempo hard te lopen. Verder is het hellingspercentage laag met 3% en moet deze handmatig worden ingesteld. De Fitrun 30 is dus niet echt geschikt voor ervaren en fanatieke sporters.

Hoe traint de Tunturi Fitrun 30?

Wanneer je een loopband zoekt, kun je de reviews lezen om een beeld te krijgen van wat gebruikers van een apparaat vinden. De Fitrun 30 is een van de best beoordeelde loopbanden. Op een site waren 190 reviews te lezen, waarvan 186 mensen 4 sterren (van 5) of meer gaven en er slechts 4 mensen minder dan 4 sterren gaven. Dat zegt dus al een hoop over deze loopband.

De Tunturi Fitrun 30 loopt heel comfortabel

De Tunturi Fitrun 30 is zeer comfortabel om op te hardlopen. Het loopvlak veert goed mee, het vangt de klappen op, waardoor je enkels, knieën en heupen minder zwaar belast worden. Met 45 cm is het loopvlak breed genoeg om met een veilig gevoel te kunnen hardlopen. De Fitrun 30 start soepel en blijft gelijkmatig en zonder schokken lopen. Het apparaat is tevens zeer stil in gebruik, wat bijdraagt aan het comfort.

Er zijn voldoende trainingprogramma’s

Ik was verder erg tevreden over de hoeveelheid trainingsprogramma’s. Er zijn interval- en hartslagprogramma’s en met 20 verschillende heb je veel keuze. De display is ook makkelijk in gebruik, maar in sommige gevallen niet altijd goed af te lezen. Dat kan liggen aan de lichtinval of dat deze onder sommige hoeken niet goed te zien is.

De hellingshoek is wat aan de krappe kant

Wat wel een klein nadeel is, is dat de hellingshoek niet groot is en dat deze handmatig moet worden ingesteld. Dat gebeurt met twee hendels aan weerszijden van de loopband. Je moet daarvoor dus even je training onderbreken en van de loopband afstappen. Er zijn wel drie standen om uit te kiezen, met een maximum hoogte van 3%.

De Fitrun 30 vergeleken met de Fitrun 50

De Fitrun 30 heeft nog een beter model in de loopband lijn. Hieronder zie je een volledige vergelijking tussen deze 2 modellen:

Tunturi Fitrun 30Tunturi Fitrun 50i
Score
Reviews

4.8 / 5 van 189 reviews

4 / 5 van 210 reviews

Breedte loopvlak45 cm45 cm
MotorDC-motor DC-motor
Continu motorvermogen1,5 pk1,5 pk
DempingJaJa
Maximale Snelheid12 km/h16 km/h
HellingshoekJa, handmatig 3%Ja, elektronisch 12%
Maximaal belastbaar gewicht100 kg125 kg
Gewicht46 kg64 kg
Aantal programmas2044
HartslagsensorIngebouwde handpulssensor Los verkrijgbare borstband
Waterpas verstelbaar--
DisplayLCDLCD
Meetgegevens op displayAfstand, Calorieverbruik, Hartslag, Snelheid, Tijd Afstand, Calorieverbruik, Hartslag, Snelheid, Tijd
ConnectiviteitGeenJa, Tunturi Routes en Zwift
InklapbaarJaJa
BekijkBekijk

Conclusie: wel of niet de Fitrun 30 kopen?

Uit deze Tunturi Fitrun 30 review blijkt dat dit een loopband is met een goede prijs-kwaliteit verhouding, maar wel alleen geschikt voor beginners. Dat blijkt uit de maximum snelheid van 12 km per uur. Gevorderde lopers lopen over het algemeen sneller dan 12 km per uur en ook wanneer je een sprintje wilt trekken is deze snelheid niet hoog genoeg. Verder is de maximale belastbaarheid 2 uur per dag. Dit eigenlijk voor iedereen voldoende. Van beginner tot gevorderde.

Wat comfort, duurzaamheid en opties betreft is de Fitrun 30 een heel aantrekkelijke loopband. Opties als een hellingshoek, hartslagsensoren, de mogelijkheid om het apparaat op te klappen en 20 trainingsprogramma’s maken dit een goede keuze. En zoals uit de ervaringen van gebruikers blijkt, is dit een comfortabele en stevige loopband. Dus wil jij beginnen met hardlopen, dan zou de Tunturi Fitrun 30 ook bij jou een plekje kunnen krijgen.

Tunturi Fitrun 30

De Tunturi Fitrun 30 is een loopband voor de beginnende sporter met een topsnelheid van 12 km/h, een loopoppervlak van 45cm en een kleine hellingshoek. Voor de gevorderde hardloper adviseren wij een model met een hogere topsnelheid zoals de Tunturi Fitrun 70i.

Alternatieven voor de Tunturi Fitrun 30

Is dit toestel niet helemaal wat je zoekt? Hieronder vind je een aantal hele goede alternatieven:

Andere leuke artikelen