Review

Tunturi Fitrun 40i review

tunturi fitrun 40i

Wil jij alles weten over de Tunturi Fitrun 40i? Deze populaire loopband heeft hele mooie specificaties en een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. In deze Tunturi Fitrun 40i review laat ik precies zien wat je krijgt bij deze loopband en wat ik er van vind.

Tunturi Fitrun 40i

De voor- en nadelen

  • Interactieve mogelijkheden
  • Inklapbaar
  • Trainen met hellingshoek
  • Maximale hellingshoek van 8%
  • Top snelheid van 12 km/h

Reviews op andere sites:

De Tunturi Fitrun 40i krijgt goede review scores op verschillende sites:

9

(173+ reviews) bekijk reviews >

Oordeel

De Tunturi Fitrun 40i is een mooi instapmodel loopband voor beginnende hardlopers met interactieve mogelijkheden, een topsnelheid van 12 km/h, speciale vering en een loopvlak van 45cm breed!

Bekijk de laagste prijs!

De belangrijkste eigenschappen van de Tunturi Fitrun 40i

De loopband is een instapmodel, waar je op een voordelige en eenvoudige manier mee aan de slag kunt. Je hebt wat mogelijkheden om jezelf uit te dagen, al gaat dit niet zo ver als bij sommige andere modellen. Houd bijvoorbeeld rekening met een maximale snelheid tot 12 kilometer per uur en een hellingshoek tot 8%. Sommige andere loopbanden gaan een stuk verder dan dat, waardoor je meer professioneel kunt trainen.

Ondertussen kun je met de Tunturi Fitrun 40i rekenen op Bluetooth om te verbinden met bijvoorbeeld de Fitshow-app Tunturi Routes. Het loopvlak is groot genoeg en met de keuze uit 8 hellingshoeken en 23 trainingsprogramma’s kun je in ieder geval voldoende variatie aanbrengen in je trainingen.

Laten we in deze Tunturi Fitrun 40i review de belangrijkste eigenschappen van deze loopband bekijken:

Een loopvlak van 45 x 120 cm

hellingshoek van 8 procent Pin
Het loopvlak van de Tunturi Fitrun 40i meet 45cm breedte en 120cm lengte. Dat is voldoende om goed op te kunnen lopen. Houd er aan de andere kant rekening mee dat er modellen beschikbaar zijn die meer ruimte bieden. Vooral op hogere snelheden loopt een groter loopvlak soms prettiger. De geavanceerde schokdemping van de Tunturi Fitrun 40i maakt de loopband een prettige keuze om op te trainen. Het voorkomt met het T-Flex systeem een te grote belasting van jouw enkels en andere gewrichten. Het voelt alsof je aan het trainen bent in het bos, terwijl je er de deur niet voor uit hoeft.

Een hellingshoek van 8%

fitrun 40i loopvlak Pin

Zoals ook in de rest van deze review zal blijken is de Tunturi Fitrun 40i een instapmodel. Dat betekent bijvoorbeeld dat je een hellingshoek tot maximaal 8% kunt gebruiken. Dat is voldoende om het uitdagend te maken, maar (flink) minder dan sommige andere modellen die er beschikbaar zijn. Zelfs tijdens het lopen kun je de helling aanpassen, tot maximaal 8%. Op die manier houd je de training uitdagend, zonder dat je hoeft te stoppen om de instellingen aan te passen en je training vorm te geven zoals je graag wilt. Wanneer je een echte hardloper bent dan kun je wellicht beter kiezen voor een model met een groter loopvlak en hogere hellingshoek zoals de Tunturi Fitrun 70i of de Tunturi Fitrun 90i.

Kies uit 23 trainingsprogramma’s

display Pin

Op het display van de Tunturi Fitrun 40i kun je goed zien hoe je traint, wat je bereikt en wat je volgende doel zou kunnen zijn. Het display toont je de tijd die je al traint, de afstand die je hebt afgelegd en bijvoorbeeld de snelheid waarmee je loopt. Bovendien achterhaal je eenvoudig de hellingshoek en zie je hoeveel calorieën je al hebt verbrand. Handige informatie, waarmee je precies op de hoogte bent.

Je hebt met de Tunturi Fitrun 40i de keuze uit maar liefst 23 trainingsprogramma’s. Hiermee kun je voldoende variatie aanbrengen in je training. Je kunt heel makkelijk een programma kiezen, dankzij de snelknop die daarvoor beschikbaar is. Je hebt op die manier altijd zelf de controle over de manier waarop je traint. Stel het programma van je voorkeur in, waarna je daar meteen mee aan de slag kunt.

Tip: trainen in de juiste hartslagzone? Gebruik de sensoren in de handgrepen of bestel een borstband, waarmee je jouw hartslag eenvoudig in de gaten kunt houden. 

De interactieve mogelijkheden

Tunturi Routes Pin

Je hebt op de loopbanden van Tunturi verschillende interactieve mogelijkheden. Wil je met de Tunturi Fitrun 40i bijvoorbeeld door het bos lopen, door een grote stad wandelen of een andere omgeving ontdekken? Dankzij een verbinding met de Tunturi Routes-app lijkt het net of je toch de deur uit kunt. En gebruik je de verbinding met de Fitshow-app? Dan houd je eenvoudig jouw resultaten en prestaties bij. Dit werkt allemaal heel eenvoudig via Bluetooth.

Een motor met 1,5 pk

Wil je heel rustig aan beginnen? Dat kan op de Tunturi Fitrun 40i, waarop je zowel kunt hardlopen als gewoon kunt wandelen. De motor heeft een vermogen van 1,5 pk. Hierdoor kun je met deze loopband een snelheid halen van 0,8 tot 12 kilometer per uur. Dat is voldoende om lekker te wandelen of rustig te joggen/lopen. Wil je echt hardlopen? Dan kun je beter kijken naar een andere loopband die hogere snelheden kan halen.

Maximaal gewicht van 100 kilogram

Aan de andere kant kent de Tunturi Fitrun 40i ook een paar nadelen. De loopband is bijvoorbeeld geschikt tot een gewicht van maximaal 100 kilogram. Dat is voor de meeste mensen voldoende, maar is minder dan veel andere loopbanden. Dus ben je wat zwaarder en wil je afvallen of je conditie op peil houden? Kijk dan naar de modellen die geschikt zijn voor meer gewicht, zoals bijvoorbeeld de Focus Fitness Jet 5.

Zoek je naar een loopband waarop je gevarieerd kunt trainen? De Tunturi Fitrun 40i is goed geschikt, als je daar qua professionaliteit niet te veel van verwacht. Je kunt er goed thuis op trainen, maar niet zo intensief en uitdagend als op sommige andere apparaten.

Hoe loopt de Tunturi Fitrun 40i?

Je wilt natuurlijk vooral weten hoe de Tunturi Fitrun 40i loopt. Het is misschien wel het belangrijkste onderdeel van deze Tunturi Fitrun 40i review.

De bouwkwaliteit van de loopband valt niet tegen, maar is ook niet van het hoogste niveau. Het is wel ongeveer wat je kan verwachten in deze prijsklasse. Tijdens het lopen viel mij wel direct op dat het loopvlak niet heel breed is. Het is voldoende om te lopen en joggen maar voor hardlopen is het wat te klein. Dan zou ik echt naar een andere loopband kijken.

De loopband heeft verder leuke extra’s zoals de vering in het loopvlak, de hellingshoek van 8% en de interactieve mogelijkheden. Het is een prettige loopband voor de beginnende loper.

Wil je nog meer informatie over de 40i? In deze Tunturi Fitrun 40i kun je hieronder in de officiële video van Tunturi nog meer informatie vinden:

Voor wie is de Tunturi Fitrun 40i een goede keuze?

Begin je met trainen of heb je al wat ervaring en wil je vooral jouw conditie op peil houden? In de beide gevallen is de Tunturi Fitrun 40i een goede keuze. Je kunt er goed en gevarieerd op trainen, dankzij de verschillende programma’s en door de hellingshoek in te stellen. Zo zorg je voor een fijne workout, zonder dat je daar de deur voor uit hoeft. Met de Tunturi Fitrun 40i kies je voor een fijn apparaat, dat op een degelijke manier in elkaar zit. Zoek je een loopband met een hogere hellingshoek en hogere snelheid? Dan kun je nog kijken naar de grotere broer: de Tunturi Fitrun 50i.

Tunturi Fitrun 40i

Oordeel

De Tunturi Fitrun 40i is een mooi instapmodel loopband voor beginnende hardlopers met interactieve mogelijkheden, een topsnelheid van 12 km/h, speciale vering en een loopvlak van 45cm breed!

Andere leuke artikelen