Tunturi Fitrun 50i review

Tunturi Fitrun 50i review

Wil jij alles weten over de Tunturi Fitrun 50i? Deze populaire loopband is een apparaat met een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. In deze Tunturi Fitrun 50i review laat ik precies zien wat je krijgt bij deze loopband en wat ik er van vind.

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4 / 5 van 210 reviews

2 winkels

Heeft de loopband interactieve mogelijkheden?

Interactief Trainen

Het aantal trainingsprogramma's van de loopband

Aantal programma's

44

De maximale snelheid van de loopband

Maximale snelheid

16 km/h

De breedte van het loopvlak

Breedte loopvlak

45 cm

De hellingshoek van de loopband

Max hellingshoek

Ja, elektronisch 12%

Het maximaal belastbaar gewicht

Max belasting

125 kg

  • Het loopoppervlak van 45 cm is voldoende om lekker hard te lopen
  • Met een maximale snelheid van 16 km/h biedt de Fitrun 50i voldoende uitdaging
  • De interactieve mogelijkheden van Tunturi Routes en Zwift zijn een grote aanwinst voor deze loopband

Tunturi Fitrun 50i in het kort

De Tunturi Fitrun 50i is een loopband voor de serieuze sporter. Het apparaat is degelijk en robuust gebouwd en haalt een topsnelheid van 16 km/h. Het loopoppervlak van 45cm met speciale vering zorgt voor een comfortabele training. Verder heeft hij leuke interactieve mogelijkheden met Tunturi Routes.

Voor wie is de Tunturi Fitrun 50i een goede keuze?

De Tunturi Fitrun 50i is een goede keus voor mensen die thuis willen hardlopen De loopband heeft een maximale snelheid van 16 kilometer per uur heeft. Hiermee kunnen de meeste mensen op deze loopband zeker genoeg uitdaging vinden. Hij is dus voor zowel gevorderde als beginnende hardlopers een uitstekende keuze. Wanneer je harder wilt lopen dan 16 km/h dan kun je beter een model hoger overwegen zoals de Tunturi Fitrun 70i. Je kunt met de Fitrun 50i ook interactief trainen, wat altijd een groot pluspunt is voor een loopband!

Plus- en minpunten

  • Interactieve mogelijkheden met Tunturi routes en Zwift
  • 44 trainingsprogramma's
  • Automatishe hellingshoek van 12%
  • Maximale snelheid van 16 km/u
  • Loopvlak van 45 cm
  • Zwaar om te tillen
  • Display is onder een hoek niet altijd goed leesbaar

Onze beoordeling

Hieronder vind je onze beoordeling van de Tunturi Fitrun 50i op de belangrijkste onderdelen:

Stabiliteit
8/10
Interactieve mogelijkheden
8/10
Verstelbaarheid
8/10
Weerstand
8/10
Bouwkwaliteit
7/10
Prijs
7/10
Bekijk de specificatiesSpecificaties

Specificaties vergelijken

Hieronder zie je een vergelijking tussen de belangrijkste specificaties van de Tunturi Fitrun 50i met de gemiddelde loopband.

Vergelijk:

Breedte loopvlak van de Tunturi Fitrun 50i is 3 cm groter dan gemiddeld.

Maximale Snelheid van de Tunturi Fitrun 50i is 2 km/h sneller dan gemiddeld.

Hellingshoek van de Tunturi Fitrun 50i is 5 % groter dan gemiddeld.

Maximaal belastbaar gewicht van de Tunturi Fitrun 50i is 11 kg zwaarder dan gemiddeld.

Gewicht van de Tunturi Fitrun 50i is 9 kg zwaarder dan gemiddeld.

Continu motorvermogen van de Tunturi Fitrun 50i is 1 pk dan gemiddeld.

Aantal programmas van de Tunturi Fitrun 50i is 24 meer dan gemiddeld.

In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze loopband:
Apparaatloopband
Breedte loopvlak45 cm
MotorDC-motor
Continu motorvermogen1,5 pk
DempingJa
Maximale Snelheid16 km/h
HellingshoekJa, elektronisch 12%
Maximaal belastbaar gewicht125 kg
Gewicht64 kg
Aantal programmas44
HartslagsensorLos verkrijgbare borstband
Waterpas verstelbaar-
DisplayLCD
Meetgegevens op displayAfstand, Calorieverbruik, Hartslag, Snelheid, Tijd
ConnectiviteitJa, Tunturi Routes en Zwift
InklapbaarJa
Bekijk de videoVideo
Reviews

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4 / 5 van 210 reviews

180 reviews

30 reviews

De belangrijkste eigenschappen van de Tunturi Fitrun 50i

De Tunturi Fitrun 50i is een goede loopband met uitgebreide mogelijkheden. Dankzij de goede schokdemping en hellingshoek kun je er intensief op sporten tot wel 16 km per uur. Maar hoe zien alle onderdelen van deze loopband eruit? En hoe loopt deze loopband? Laten we eens in detail gaan kijken in deze Tunturi Fitrun 50i review.

Een loopvlak van 45 cm breed

loopvlak Pin

Het loopvlak is het belangrijkste onderdeel van een loopvlak. Zeker wanneer je graag wilt hardlopen is een breed loopvlak heel prettig. Het loopvlak van de Tunturi Fitrun 50i is 45 cm breed en dat is voor een loopband in deze prijsklasse normaal. Zelf loop ik liever op een breder loopvlak zoals de Focus Fitness Senator loopband met een loopvlak van 57 cm breed of de Focus fitness Jet 9 van 54 cm breed.

De loopband is voorzien van T-Flex systeem vering die zorgt voor extra demping. Dit helpt je gewrichten te ontzien en voorkomt daarmee blessures aan knieën, enkels of heupen. Hardlopen op het loopvlak voelt hierdoor zeer comfortabel en stabiel.

Een duidelijke display met tablet houder

Tunturi Fitrun 50i display Pin

De Tunturi Fitrun 50i beschikt over maar liefst 44 ingebouwde trainingsprogramma’s. Vind het programma dat jou past of gebruik de variatie om het uitdagend te houden.

Kijk je tijdens het trainen het liefst naar je favoriete video’s, series of zelfs films? Dankzij de telefoon- en tablethouder zet je die eenvoudig voor je neer. Zo kun je jouw tijd dubbel gebruiken of maak je het trainen zo aangenaam mogelijk.

Wil je het programma een beetje aanpassen of merk je dat het best wat sneller zou kunnen? Als je tijdens het trainen merkt dat je iets wilt veranderen kan dat best lastig zijn. Maar niet op de Tunturi Fitrun 50i. Dankzij de beschikbare snelknoppen stel je bijvoorbeeld de snelheid eenvoudig hoger of lager in.

Makkelijk opbergen

inklapbaar Pin

Ben je klaar met trainen? Je kunt de Tunturi Fitrun 50i eenvoudig opbergen, door het loopvlak op te klappen. Het apparaat wordt er een stuk kleiner van, omdat je het loopgedeelte als het ware in de rest kunt vouwen.

Opgeklapt neemt deze loopband weinig ruimte in. Je kunt de loopband makkelijk opbergen in de hoek van een ruimte. Zo hoef je de loopband alleen neer te zetten als je die wilt gebruiken, om ook in een kleinere ruimte effectief te kunnen trainen.

Interactieve mogelijkheden

Tunturi Routes Pin

Je kunt de Tunturi Fitrun 50i eenvoudig verbinden met je smartphone of tablet, bijvoorbeeld via de Fitshow-app. Het is een app waarin je jouw voortgang en trainingen bij kunt houden. Dus wil jij jezelf steeds opnieuw uitdagen en je doelen bijhouden? De app is er voor de loopband en andere manieren van trainen. Dus ga je daarna buiten hardlopen of gebruik je een stepper of een spinning bike? Ook in die gevallen kun je trainen met de Fitshow-app, zodat je jouw prestaties op allerlei terreinen bij kunt houden.

Verbinden met de app is makkelijk, en na een training kun je deze in de app terugzien. Probeer je persoonlijke records te verbreken of zorg ervoor dat je regelmatig intensief traint. Zo werk je effectief aan jouw gezondheid, behoud je de motivatie en heb je de mogelijkheid om jezelf steeds opnieuw uit te dagen.

Train interactief met Tunturi routes en Zwift

Daarnaast kun je de meeste loopbanden van Tunturi verbinden met Tunturi Routes. Dat betekent dat je met deze loopband kunt trainen waar jij wilt, dankzij de visuele uitdagingen en belevenissen. Dus heb je zin in een andere omgeving, start dan een interactieve training met Tunturi Routes. Daarnaast kun je de app gebruiken om challenges aan te gaan en lessen te volgen van internationale fitnessspecialisten. Ook is deze loopband te koppelen met Zwift. Zwift biedt je een geweldige ervaring om wedstrijden online tegen andere hardlopers te doen! Volg virtuele routes op het online platform Zwift met fanatieke hardlopers vanuit de hele wereld. Zwift biedt je een ruime keuze aan routes die je volgt vanaf het scherm van je tablet of smartphone. Je kunt alleen lopen, in een groep lopen, meedoen met wedstrijden en trainingsprogramma’s toepassen.

Een krachtige motor

De Tunturi Fitrun 50i heeft een krachtige DC-motor van 2 pk. Dit betekent dat de loopband een maximale snelheid van 16 km/u kan halen. Daardoor kan iedereen een prima workout doen op deze loopband. De meeste mensen trainen namelijk niet op die snelheid, die lopen gemiddeld 10 tot 12 km per uur. Ervaren hardlopers kunnen 15 km per uur halen. Wanneer je nog harder wilt kunnen lopen dan kun je kijken naar de grote broer van deze loopband: de Tunturi Fitrun 70i Pro. Deze loopband heeft namelijk een topsnelheid van 20km/u.

Een hellingshoek van 12%

Via de display kun je tijdens het hardlopen de hellingshoek van de loopband instellen. Wanneer je van een trainingsprogramma gebruik maakt of met een app traint, zal de hellingshoek automatisch versteld worden. Dan heb je er dus geen omkijken naar.

De hellingshoek brengt de voorkant van het loopoppervlak omhoog of omlaag. Hiermee wordt hardlopen door bergen gesimuleerd. Het zorgt voor een andere belasting van je beenspieren en je workout wordt er zwaarder door. De Tunturi Fitrun 50i heeft een hellingshoek van maximaal 12%.

Hoe loopt de Tunturi Fitrun 50i?

Zoek je een loopband voor een goede hardloopervaring dan zit je met de 50i wel goed. De loopband voelt heel degelijk en stevig aan. Tijdens het hardlopen blijft de loopband stevig staan en veert het loopvlak fijn mee. Zelfs wanneer het tempo flink wordt opgevoerd heeft deze loopband daar geen enkel probleem mee.

Hoewel het prettig zou zijn als het loopvlak iets breder zou zijn is het loopvlak breed genoeg om lekker te kunnen hardlopen. De snelheid van 16 km/h is voldoende voor de meeste hardlopers.

De trainingscomputer heeft een groot aantal programma’s en is makkelijk in gebruik. Je gaat makkelijk door de programma’s heen om je favoriete training te kiezen. Groot voordeel aan deze loopband is dat je deze kunt koppelen aan Tunturi Routes of Zwift. Dit maakt de beleving op je loopband een stuk leuker.

De Tunturi Fitrun 50i vergeleken met de Tunturi Fitrun 70i

Binnen de Tunturi loopband modellen lijkt de 50i veel op de 70i. De 70i is een paar honderd euro duurder en op een aantal punten beter. Daarom zie je hieronder een uitgebreide vergelijking tussen deze modellen:

Tunturi Fitrun 50iTunturi Fitrun 70i
Score
Reviews

4 / 5 van 210 reviews

4 / 5 van 180 reviews

Breedte loopvlak45 cm51 cm
MotorDC-motorDC-motor
Continu motorvermogen1,5 pk3 pk
DempingJaJa
Maximale Snelheid16 km/h 20 km/h
HellingshoekJa, elektronisch 12%Ja, elektronisch 15%
Maximaal belastbaar gewicht125 kg125 kg
Gewicht64 kg76 kg
Aantal programmas4417
HartslagsensorLos verkrijgbare borstband Ingebouwde handpulssensor, Los verkrijgbare borstband
Waterpas verstelbaar--
DisplayLCDLCD
Meetgegevens op displayAfstand, Calorieverbruik, Hartslag, Snelheid, Tijd Afstand, Calorieverbruik, Energieverbuik, Hartslag, Inclinatie, Snelheid, Tijd, Wattage
ConnectiviteitJa, Tunturi Routes en ZwiftJa, Tunturi Routes en Zwift
InklapbaarJaJa
BekijkBekijk

De Fitrun 70i heeft dus een hogere maximale snelheid en een hogere hellingshoek en de mogelijkheid om een borstband te koppelen. De 70i is dus een goede keuze voor de fanatieke hardloper die graag een paar honderd euro meer betalen voor deze opties.

Voor wie is de Tunturi Fitrun 50i een goede keuze?

Uit deze Tunturi Fitrun 50i review blijkt dat deze loopband een goede keus is voor de fanatieke hardloper. De loopband staat als een huis en loopt heel prettig. Met de maximale snelheid van 16 km/u, een goede demping van het loopvlak en de uitgebreide trainingscomputer heb je alles in deze loopband voor veel hardloopplezier. De Tunturi Fitrun 50i loopband is geschikt tot een gewicht van 125 kilogram. Daardoor kunnen de meeste mensen prima met deze loopband aan de slag.

Ligt de prijs boven je budget?

Met de Tunturi Fitrun 50i heb je een kwaliteit loopband in huis. Maar voor die kwaliteit betaal je een prijs. Ligt de prijs boven je budget dan kun je ook nog kijken naar de Tunturi Fitrun 30. Dit is ook een goede loopband maar net iets goedkoper.

Wil je een breder loopvlak?

Het enige nadeel aan deze loopband is misschien het loopvlak van 45 cm breed. Fanatieke hardlopers kunnen deze als te krap ervaren en eerder kiezen voor een model dat net wat breder is. Tijdens het hardlopen is dat voor sommige mensen gewoon net wat prettiger. De VirtuFit Elite TR-500i is bijvoorbeeld een topklasse loopband met breder loopvlak.

Voor wie is de Tunturi Fitrun 50i een goede keus?

De Tunturi Fitrun 50i is een goede keus voor iedereen die een goede loopband zoekt voor thuis. Alleen fanatieke hardlopers hebben misschien behoefte aan een breder loopvlak en hogere snelheid. Zij kunnen beter kijken naar een topklasse loopband.

Welke apps kun je met de Tunturi Fitrun 50i koppelen?

Je kunt met Bluetooth de loopband koppelen aan Tunturi Routes en Zwift. Beide apps zijn een toevoeging voor de training maar Zwift is natuurlijk wel het allerleukst.

Tunturi Fitrun 50i

De Tunturi Fitrun 50i is een loopband voor de serieuze sporter. Het apparaat is degelijk en robuust gebouwd en haalt een topsnelheid van 16 km/h. Het loopoppervlak van 45cm met speciale vering zorgt voor een comfortabele training. Verder heeft hij leuke interactieve mogelijkheden met Tunturi Routes.

Alternatieven voor de Tunturi Fitrun 50i

Is dit toestel niet helemaal wat je zoekt? Hieronder vind je een aantal hele goede alternatieven:

Andere leuke artikelen