Tunturi Fitrun 50i review

Tunturi Fitrun 50i review

Wil jij alles weten over de Tunturi Fitrun 50i? Deze populaire loopband is een apparaat met een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. In deze Tunturi Fitrun 50i review laat ik precies zien wat je krijgt bij deze loopband en wat ik er van vind.

Fitrun 50i in het kort

De Tunturi Fitrun 50i is een loopband voor de serieuze sporter. Het apparaat is degelijk en robuust gebouwd en haalt een topsnelheid van 16 km/h. Het loopoppervlak van 45cm met speciale vering zorgt voor een comfortabele training. Verder heeft hij leuke interactieve mogelijkheden met Tunturi Routes.

Plus- en minpunten

  • Interactieve mogelijkheden
  • 44 trainingsprogramma's
  • Hellingshoek van 12%
  • Maximale snelheid van 16 km/u
  • Loopvlak van 45 cm

Reviews op andere sites:

De Fitrun 50i krijgt goede review scores op verschillende sites:

9

(175+ reviews) bekijk reviews

Reviews
Consumenten reviews

175+ reviews

De belangrijkste eigenschappen van de Tunturi Fitrun 50i

De Tunturi Fitrun 50i is een goede loopband met uitgebreide mogelijkheden. Dankzij de goede schokdemping en hellingshoek kun je er intensief op sporten tot wel 16 km per uur. Maar hoe zien alle onderdelen van deze loopband eruit? En hoe loopt deze loopband? Laten we eens in detail gaan kijken in deze Tunturi Fitrun 50i review.

Een loopvlak van 45 cm breed

loopvlak Pin

Het loopvlak is het belangrijkste onderdeel van een loopvlak. Zeker wanneer je graag wilt hardlopen is een breed loopvlak heel prettig. Het loopvlak van de Tunturi Fitrun 50i is 45 cm breed en dat is voor een loopband in deze prijsklasse normaal. Zelf loop ik liever op een breder loopvlak zoals de Focus Fitness Senator loopband met een loopvlak van 57 cm breed of de Focus fitness Jet 9 van 54 cm breed.

De loopband is voorzien van T-Flex systeem vering die zorgt voor extra demping. Dit helpt je gewrichten te ontzien en voorkomt daarmee blessures aan knieën, enkels of heupen. Hardlopen op het loopvlak voelt hierdoor zeer comfortabel en stabiel.

Een duidelijke display met tablet houder

Tunturi Fitrun 50i display Pin

De Tunturi Fitrun 50i beschikt over maar liefst 44 ingebouwde trainingsprogramma’s. Vind het programma dat jou past of gebruik de variatie om het uitdagend te houden.

Kijk je tijdens het trainen het liefst naar je favoriete video’s, series of zelfs films? Dankzij de telefoon- en tablethouder zet je die eenvoudig voor je neer. Zo kun je jouw tijd dubbel gebruiken of maak je het trainen zo aangenaam mogelijk.

Wil je het programma een beetje aanpassen of merk je dat het best wat sneller zou kunnen? Als je tijdens het trainen merkt dat je iets wilt veranderen kan dat best lastig zijn. Maar niet op de Tunturi Fitrun 50i. Dankzij de beschikbare snelknoppen stel je bijvoorbeeld de snelheid eenvoudig hoger of lager in.

Makkelijk opbergen

inklapbaar Pin

Ben je klaar met trainen? Je kunt de Tunturi Fitrun 50i eenvoudig opbergen, door het loopvlak op te klappen. Het apparaat wordt er een stuk kleiner van, omdat je het loopgedeelte als het ware in de rest kunt vouwen.

Opgeklapt neemt deze loopband weinig ruimte in. Je kunt de loopband makkelijk opbergen in de hoek van een ruimte. Zo hoef je de loopband alleen neer te zetten als je die wilt gebruiken, om ook in een kleinere ruimte effectief te kunnen trainen.

Interactieve mogelijkheden

Tunturi Routes Pin

Je kunt de Tunturi Fitrun 50i eenvoudig verbinden met je smartphone of tablet, bijvoorbeeld via de Fitshow-app. Het is een app waarin je jouw voortgang en trainingen bij kunt houden. Dus wil jij jezelf steeds opnieuw uitdagen en je doelen bijhouden? De app is er voor de loopband en andere manieren van trainen. Dus ga je daarna buiten hardlopen of gebruik je een stepper of een spinning bike? Ook in die gevallen kun je trainen met de Fitshow-app, zodat je jouw prestaties op allerlei terreinen bij kunt houden.

Verbinden met de app is makkelijk, en na een training kun je deze in de app terugzien. Probeer je persoonlijke records te verbreken of zorg ervoor dat je regelmatig intensief traint. Zo werk je effectief aan jouw gezondheid, behoud je de motivatie en heb je de mogelijkheid om jezelf steeds opnieuw uit te dagen.

Daarnaast kun je de meeste loopbanden van Tunturi verbinden met Tunturi Routes. Dat betekent dat je met deze loopband kunt trainen waar jij wilt, dankzij de visuele uitdagingen en belevenissen. Dus heb je zin in een andere omgeving, start dan een interactieve training met Tunturi Routes. Daarnaast kun je de app gebruiken om challenges aan te gaan en lessen te volgen van internationale fitnessspecialisten.

Een krachtige motor

De Tunturi Fitrun 50i heeft een krachtige DC-motor van 2 pk. Dit betekent dat de loopband een maximale snelheid van 16 km/u kan halen. Daardoor kan iedereen een prima workout doen op deze loopband. De meeste mensen trainen namelijk niet op die snelheid, die lopen gemiddeld 10 tot 12 km per uur. Ervaren hardlopers kunnen 15 km per uur halen. Wanneer je nog harder wilt kunnen lopen dan kun je kijken naar de grote broer van deze loopband: de Tunturi Fitrun 90i Pro. Deze loopband heeft namelijk een topsnelheid van 20km/u.

Een hellingshoek van 12%

Via de display kun je tijdens het hardlopen de hellingshoek van de loopband instellen. Wanneer je van een trainingsprogramma gebruik maakt of met een app traint, zal de hellingshoek automatisch versteld worden. Dan heb je er dus geen omkijken naar.

De hellingshoek brengt de voorkant van het loopoppervlak omhoog of omlaag. Hiermee wordt hardlopen door bergen gesimuleerd. Het zorgt voor een andere belasting van je beenspieren en je workout wordt er zwaarder door. De Tunturi Fitrun 50i heeft een hellingshoek van maximaal 12%.

Hoe loopt de Tunturi Fitrun 50i

Zoek je een loopband voor een goede hardloopervaring dan zit je met de 50i wel goed. De loopband voelt heel degelijk en stevig aan. Tijdens het hardlopen blijft de loopband stevig staan en veert het loopvlak fijn mee. Zelfs wanneer het tempo flink wordt opgevoerd heeft deze loopband daar geen enkel probleem mee.

De trainingscomputer heeft een groot aantal programma’s en is makkelijk in gebruik. Je gaat makkelijk door de programma’s heen om je favoriete training te kiezen. Voor nog meer informatie kun je in deze Tunturi Fitrun 50i review hieronder nog de officiële video van Tunturi bekijken:

Voor wie is de Tunturi Fitrun 50i een goede keuze?

Uit deze Tunturi Fitrun 50i review blijkt dat deze loopband een goede keus is voor de fanatieke hardloper. De loopband staat als een huis en loopt heel prettig. Met de maximale snelheid van 16 km/u, een goede demping van het loopvlak en de uitgebreide trainingscomputer heb je alles in deze loopband voor veel hardloopplezier. De Tunturi Fitrun 50i loopband is geschikt tot een gewicht van 125 kilogram. Daardoor kunnen de meeste mensen prima met deze loopband aan de slag. Wanneer de 50i boven je budget ligt kun je ook nog kijken naar de Tunturi Fitrun 40i.

Het enige nadeel aan deze loopband is het loopvlak van 45 cm breed. Fanatieke hardlopers kunnen dan beter kiezen voor een model dat net wat breder is. Tijdens het hardlopen is dat gewoon net wat prettiger. De VirtuFit Elite TR-500i is bijvoorbeeld een topklasse loopband met breder loopvlak.

Fitrun 50i

De Tunturi Fitrun 50i is een loopband voor de serieuze sporter. Het apparaat is degelijk en robuust gebouwd en haalt een topsnelheid van 16 km/h. Het loopoppervlak van 45cm met speciale vering zorgt voor een comfortabele training. Verder heeft hij leuke interactieve mogelijkheden met Tunturi Routes.

Andere leuke artikelen