Tunturi FitRow 40 review

Tunturi Fitrow 40 review

Wil jij alles weten over de Tunturi Fitrow 40? Deze roeitrainer is perfect voor beginnende sporters. In deze Tunturi Fitrow 40 review laat ik precies zien wat je krijgt bij deze roeitrainer en wat ik er van vind.

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4 / 5 van 45 reviews

€360

2 winkels

Laagste prijzen

Tunturi FitRow 40 in het kort

De Tunturi FitRow 40 is een uitstekende roeitrainer voor de beginnende sporter met een magnetische weerstand met 8 handmatige niveaus, een duidelijke display met grote knoppen en een prima bouwkwaliteit. Een goede roeitrainer voor iemand die geen toeters en bellen nodig heeft.

Plus- en minpunten

  • 8 Weerstandsniveaus
  • Display is in hoogte verstelbaar
  • Inklapbaar
  • Anti-slip oppervlak
  • Licht vliegwiel van 4 kilo
  • Onverlicht display
  • Niet bestand tegen intensief gebruik
Bekijk de specificatiesSpecificaties
In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze roeitrainer:
Apparaatroeitrainer
WeerstandMagnetisch
Weerstand verstellingHandmatig
Weerstand niveaus8
Maximale lichaamslengte200 cm
Maximaal belastbaar gewicht110 kg
Gewicht27 kg
Gewicht vliegwiel4 kg
Aantal programmasGeen
Ergometer-
HartslagsensorNee
Waterpas verstelbaarNee
DisplayLCD
Meetgegevens op displayCalorieverbruik, Roeislagen totaal, Slagen per minuut (RPM), Tijd
ConnectiviteitGeen
InklapbaarJa
Bevestiging zitjeEnkele rail
Bekijk de videoVideo
Reviews

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4 / 5 van 45 reviews

coolblue

45 reviews

De belangrijkste eigenschappen van de Tunturi Fitrow 40

De Tunturi FitRow 40 is het kleinere broertje van de Tunturi Fitrow 50 en een eenvoudige roeimachine, waarmee je jezelf snel en efficiënt fit kunt roeien. De roeimachine heeft 8 weerstandsniveaus om je training zo zwaar te maken als nodig. Door enkele keren per week te roeien, heb je binnen korte tijd die conditie waar je zo naar verlangde. Ook zul je merken dat je spieren snel sterker worden. Is de Tunturi FitRow 40 ook de roeitrainer voor jou? In deze Tunturi FitRow 40 review lees je of dit een goede roeitrainer is. Om te beginnen met de belangrijkste eigenschappen van deze roeimachine:

Een display met alle belangrijke gegevens

display van de fitrow 40 Pin

Op het display van de Tunturi FitRow 40 zie je alle belangrijke gegevens die je tijdens het trainen nodig hebt, zoals tijd, slagen per minuut, verbrande calorieën en totaal aantal slagen. Het display is niet verlicht, maar nog goed te zien bij normaal daglicht. Het aflezen van de display wordt je op de FitRow 40 makkelijk gemaakt, doordat het in hoogte versteld kan worden. Zo heb je het display altijd op ooghoogte.

Een magnetisch weerstandssysteem met 8 standen

weerstandniveaus Pin

De weerstand bij deze roeitrainer wordt magnetisch opgewekt. Dit zorgt voor een soepele, vloeiende roeibeweging. Er zijn 8 standen en die moet je instellen met een knop op het frame. Dit gebeurt helaas niet elektrisch, maar handmatig.  Om de weerstand tijdens het sporten te veranderen zal je dus even moeten stoppen met roeien. Dat is een nadeel van deze roeitrainer en wat minder fijn maar is wel gebruikelijk binnen deze prijsklasse.

Geen trainingsprogramma

De FitRow 40 heeft geen trainingscomputer met verschillende trainingen. Wel houdt de computer de gegevens van een gebruiker bij, zoals: calorieverbruik, totaal aantal roeislagen, slagen per minuut (RPM), en de trainingstijd.

Makkelijk inklapbaar en verplaatsbaar

Een handige optie van de FitRow 40 is dat hij opklapbaar is. De rails kan omhoog geklapt worden, waardoor hij nog maar de helft van de ruimte inneemt. Dat is handig als je over weinig ruimte in huis beschikt. Door de transportwieltjes kun je hem ook nog makkelijk verplaatsen.

Een redelijke bouwkwaliteit

De bouwkwaliteit van de Tunturi FitRow 40 is in orde, het is geen roeitrainer die zwaar belast kan worden. Maar dat zou geen probleem moeten zijn. Soms hoor je tijdens het roeien dat de  roeimachine een beetje kraakt en piept. Bij andere reviews komt ook naar voren dat het trektouw of de aandrijfsnaar sneller dan verwacht kan slijten.

Wat betreft slijtage is het wel zo, dat de onderdelen vervangen kunnen worden als dit nog binnen de garantie gebeurt. Toch is het natuurlijk wel jammer als je hier last van hebt en dat je je roeimachine tijdelijk niet kunt gebruiken. Ook zou je wel een betere kwaliteit verwachten voor de aanschafprijs die je betaald hebt.

De plus- en minpunten van de Tunturi Fitrow 40

Tunturi Fitrow 40 bouwkwaliteit Pin

De Tunturi FitRow 40 is een efficiënte roeitrainer, maar is niet uitgerust met veel luxe extra’s. Dat is ook de reden dat hij redelijk geprijsd is. Pluspunten zijn dat dit apparaat inklapbaar is, waardoor hij niet zoveel ruimte inneemt. Je kunt uit 8 verschillende weerstandsniveaus kiezen en op het in hoogte verstelbare display je trainingsgegevens bekijken.

Het feit dat de roeimachine simpel is, zou je als minpunt kunnen zien, maar het is natuurlijk gewoon zo dat dit geen apparaat is voor de ervaren sporter. Dat moet je er dus ook niet van verwachten. Wat wel een minpunt kan zijn is het lichte vliegwiel, dat slechts vier kilo weegt. De display is onverlicht en de FitRow 40 is niet bestand tegen intensief gebruik.

Hoe roeit de FitRow 40?

De FitRow 40 is een roeitrainer, waarmee je aan je conditie en kracht kunt werken. Hij is echter niet geschikt voor ervaren sporters, die intensief (dagelijks) willen trainen. Het eigen gewicht van 27 kilo, wat niet zo hoog is, speelt daarin ook mee. Maar ben je beginner en zoek je een eenvoudige roeitrainer, dan past de FitRow 40 bij jou. Hij is stil in gebruik en het stoeltje glijdt soepel over de rails.

De magnetische weerstand stel je in met een draaiknop op het frame. Dat is snel gedaan, maar je moet er wel even je workout voor stoppen. Het vliegwiel heeft een gewicht van 4 kilo. Vaak wordt de kwaliteit van een roeimachine afgemeten aan de hand van het gewicht van het vliegwiel. Dit speelt dan ook een belangrijke rol bij het comfort tijdens het roeien en bij het opwekken van de weerstand.

Het vliegwiel is aan de lichte kant

Over het algemeen kun je zeggen dat hoe zwaarder het vliegwiel is, hoe beter. Met een lichter vliegwiel kan het roeien minder prettig aanvoelen, de beweging kan in dat geval schokkerig gaan. Er wordt aangeraden dat een roeimachine tenminste een vliegwiel van tussen de 7 en 10 kilo heeft. Dat betekent dat dat van de FitRow 40 toch aan de lichte kant is. Voor beginnende roeiers is het een minder groot probleem, omdat zij niet zoveel kracht kunnen zetten. Dan heb je er niet veel last van. Ben je een ervaren roeier dan kun je beter kiezen voor bijvoorbeeld een Concept 2 roeitrainer of voor de Senz Sports R5000.

In deze Tunturi Fitrow 40 review kunt je hieronder in de officiële video van Tunturi nog meer over deze roeimachine te weten komen:

Voor wie is de FitRow 40 een goede keus?

De Tunturi FitRow 40 is duidelijk een roeitrainer voor de beginnende sporter. Als je nog niet zeker weet of roeien de sport voor jou is, kun je op dit apparaat goed ervaren wat het inhoudt. Je hebt nog niet veel toeters en bellen nodig, maar wilt gewoon kunnen lekker kunnen trainen. En dat is wat de FitRow 40 biedt. Het is geen roeimachine om dagelijks een zware training te doen, maar enkele keren per week kan hij prima hebben.

Ervaren roeiers kunnen beter kiezen voor een robuuster apparaat met meer opties, waarbij je bijvoorbeeld een trainingscomputer hebt (eventueel met interactieve trainingen) en hartslagmeting. Dan kom je bijvoorbeeld Tunturi FitRow 70, alhoewel dat een waterroeier is.

De belangrijkste specificaties

In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze roeitrainer:
Apparaatroeitrainer
WeerstandMagnetisch
Weerstand verstellingHandmatig
Weerstand niveaus8
Maximale lichaamslengte200 cm
Maximaal belastbaar gewicht110 kg
Gewicht27 kg
Gewicht vliegwiel4 kg
Aantal programmasGeen
Ergometer-
HartslagsensorNee
Waterpas verstelbaarNee
DisplayLCD
Meetgegevens op displayCalorieverbruik, Roeislagen totaal, Slagen per minuut (RPM), Tijd
ConnectiviteitGeen
InklapbaarJa
Bevestiging zitjeEnkele rail

Alternatieven voor de Tunturi FitRow 40

Is dit toestel niet helemaal wat je zoekt? Hieronder vind je een aantal hele goede alternatieven:

Tunturi FitRow 40

De Tunturi FitRow 40 is een uitstekende roeitrainer voor de beginnende sporter met een magnetische weerstand met 8 handmatige niveaus, een duidelijke display met grote knoppen en een prima bouwkwaliteit. Een goede roeitrainer voor iemand die geen toeters en bellen nodig heeft.

Andere leuke artikelen