Tunturi FitRow 50 review

Tunturi Fitrow 50 review

Wil jij alles weten over de Tunturi Fitrow 50? Deze roeitrainer is een populaire roeitrainer met goede reviews maar is niet voor iedereen de beste keus. In deze Tunturi Fitrow 50 review laat ik precies zien wat je krijgt bij deze roeitrainer en wat ik er van vind.

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4 / 5 van 1 reviews

€499

2 winkels

Laagste prijzen
  • Met 17 trainingsprogramma's heb je voldoende mogelijkheden om te trainen
  • Door de magnetische weerstand is deze roeitrainer lekker stil tijdens het roeien
  • Met 16 weerstandniveaus heb je voldoende uitdaging tijdens het trainen

Tunturi Fitrow 50 in het kort

De Tunturi FitRow 50 is een mooie roeimachine voor beginnende sporters. Met 31 kilo en een vliegwiel van 6 kilo is dit een mooi instapmodel voor mensen die af en toe willen roeien.

Voor wie is de Tunturi Fitrow 50 een goede keuze?

De Tunturi Fitrow is een goede keus voor iedereen die op zoek is naar een goede roeitrainer om te beginnen met roeien. Je krijgt voor een scherpe prijs een goede roeitrainer zonder al teveel (interactieve) extra’s.

Plus- en minpunten

  • 17 Trainingsprogramma’s
  • Anti-slip oppervlak
  • Inklapbaar, dus neem niet veel ruimte in
  • Geen koppeling via Bluetooth
  • Hartslagmeting alleen via borstband
  • Vliegwiel van 6 kilo
  • Laag eigen gewicht van 31 kilo

Onze beoordeling

Hieronder vind je onze beoordeling van de Tunturi Fitrow 50 op de belangrijkste onderdelen:

Stabiliteit
7/10
Interactieve mogelijkheden
1/10
Verstelbaarheid
7/10
Weerstand
8/10
Bouwkwaliteit
8/10
Prijs
9/10
Bekijk de specificatiesSpecificaties
In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze roeitrainer:
Apparaatroeitrainer
WeerstandMagnetisch
Weerstand verstellingElektronisch
Weerstand niveaus16
Maximale lichaamslengte200 cm
Maximaal belastbaar gewicht120 kg
Gewicht31 kg
Gewicht vliegwiel6 kg
Aantal programmas17
Ergometer-
HartslagsensorLos verkrijgbare borstband
Waterpas verstelbaarJa
DisplayLCD
Meetgegevens op displayAfstand, Calorieverbruik, Energieverbuik, Hartslag, Roeislagen totaal, Slagen per minuut (RPM), Snelheid, Stappen, Tijd, Tussentijden
ConnectiviteitGeen
InklapbaarJa
Bevestiging zitjeEnkele rail
Bekijk de videoVideo
Reviews

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4 / 5 van 1 reviews

logo kieskeurig

1 reviews

De belangrijkste eigenschappen van de Tunturi Fitrow 50

De FitRow 50 is de grote broer van de Tunturi Fitrow 40 en een degelijke roeitrainer, met verschillende voordelen. Je hebt de keuze uit 17 verschillende trainingsprogramma’s, zodat het roeien altijd uitdagend en afwisselend blijft. Er zijn ook 16 weerstandsniveaus, waarmee je kunt kiezen voor een lichtere of zwaardere training. Daarnaast is de roeimachine inklapbaar en heeft hij een goed afleesbare display. In deze Tunturi Fitrow 50 bekijk ik de belangrijkste eigenschappen van deze roeitrainer:

Een duidelijk display

display fitrow 50 Pin

Het display van de Tunturi FitRow 50 is blauw verlicht met witte cijfers en letters. Hierdoor is het onder alle omstandigheden goed af te lezen. Je kunt hier alle waardes op aflezen, zoals afstand, snelheid, calorieën, roeislagen per minuut en de tijd per 500 meter. Het display is eenvoudig te bedienen met enkele knoppen. Ook de weerstand kan vanaf het display ingesteld worden.

Op de trainingscomputer vind je 17 verschillende programma’s, waaronder trainen op afstand, trainen op tijd, interval en hartslaggestuurd. Hiermee kun je gericht op je persoonlijke doel trainen en heb je meer inzicht in je vooruitgang.

De Fitrow 50 is inklapbaar

inklapbaar Pin

Wie niet zo groot woont of meerdere fitnessapparaten heeft staan, moet zuinig omgaan met de ruimte. Zeker een roeitrainer kan met zijn lange rails nogal in de weg staan. Gelukkig kan de Tunturi FitRow 50 opgeklapt worden. De lange rails kan omhoog geklapt worden, wat een eenvoudige handeling is waar je geen kracht voor nodig hebt. Daarnaast zitten er aan de voorkant twee transportwieltjes, zodat je het apparaat makkelijk kan verplaatsen. Zo is de roeitrainer geen onhandige sta-in-de-weg meer.

Een magnetisch weerstandssysteem

Als je een roeitrainer aanschaft, is het goed om stil te staan bij het weerstandssysteem. Weerstand op roeimachines kan op verschillende manieren worden opgewekt. Er zijn apparaten die werken met lucht- (zoals de R4000), water- (zoals de Fitrow 70) of magnetische weerstand. Luchtweerstand levert nogal wat geluidsoverlast op en roeimachines met waterweerstand zijn behoorlijk duur in aanschaf.

De Tunturi FitRow 50 beschikt over magnetische weerstand. Dit heeft als voordeel dat het geruisloos is en een soepele roeibeweging oplevert. Bij de FitRow 50 kun je deze instellen vanaf het display en kiezen uit 16 weerstandsniveaus. Dat lijkt veel, maar het is wel zo dat het plezier in het roeien wel voor een groot deel bepaald wordt door hoe zwaar de weerstand aanvoelt. Als de weerstand zwaar is, zul je voldoende uitgedaagd worden. Het moet zoveel weerstand bieden dat je je spieren kunt trainen. Het lijkt erop dat dit bij de FitRow 50 volgens sommige mensen wel wat te wensen overlaat. Op de hoogste stand voelt het voor een gemiddelde sporter niet al te intensief. Als dat het geval is, heb je natuurlijk niet zoveel aan je roeitrainer.

Een degelijke bouwkwaliteit

De bouwkwaliteit van de Tunturi FitRow 50 is degelijk. De roeitrainer is bedoeld voor intensief thuisgebruik, hij zou elke dag 5 uur gebruikt moeten kunnen worden. Toch valt op dat het eigen gewicht van het apparaat maar 31 kilo is. Dat is relatief licht. Uit reviews blijkt wel dat de meeste mensen de FitRow 50 wel stevig vinden en tijdens het trainen blijft de roeimachine goed staan. Wel zijn er opmerkingen dat de FitRow af en toe piept en kraakt.

De FitRow 50 is een allround roeiapparaat met 17 trainingsprogramma’s. Hij is niet heel erg uitgebreid, het is een redelijk simpele roeitrainer zonder veel toeters en bellen. Maar wie gewoon dagelijks lekker wil roeien en aan zijn conditie en kracht wil werken, heeft met de Tunturi FitRow 50 zeker een goed apparaat.

Een nadeel van de FitRow 50 is het vliegwiel, dat met 6 kilo niet zoveel gewicht meebrengt. Dat kan zorgen voor een te lage weerstand en een wat schokkerige roeibeweging. Ook is het eigen gewicht van de roeimachine niet hoog met 31 kilo. Daardoor zou het apparaat wat minder stabiel kunnen zijn. Verder kan de roeitrainer niet gekoppeld worden met je smartphone of tablet.

Hoe roeit de Fitrow 50?

Tunturi Fitrow 50 Pin

De FitRow 50 is een roeitrainer die in ieder geval de standaard opties biedt: een trainingscomputer met 17 programma’s en 16 weerstandsniveaus. Op de trainingscomputer kun je alle gegevens zien die je nodig hebt tijdens het trainen. Je kunt met deze programma’s prima aan de slag. De programma’s zijn leuk om te gebruiken en maakt het trainen afwisselender.

Wat wel een nadeel kan zijn, is het feit dat de weerstand niet zo zwaar is. Zelfs als je deze in de hoogste stand zet, lijkt het erop dat dit voor een gemiddelde sporter niet zwaar genoeg is. Ook is het verschil tussen de hoogste en laagste stand niet zo groot. Als je dus een goede conditie hebt, kan het zijn dat deze roeitrainer je niet genoeg uitdaging biedt.

De Tunturi FitRow 50 is fijn om op te sporten. Het stoeltje zit heel lekker en het is een fijn apparaat om een workout op te doen. Roeien gaat soepel. Een leuke optie is de mogelijkheid dat je voor de roeitrainer kan gaan staan en dat je met het trektrouw in je handen curls doet. Gezien het feit dat je voor dit apparaat een flinke uitgave moet doen (hij zit in een iets hogere prijsklassement dan gemiddeld), zou ik eigenlijk wel wat meer verwachten. Zelf zou ik voor een instapmodel dan eerder kiezen voor de Focus Fitness Row 3. Dit model is wat goedkoper en toch van beter kwaliteit.

De Fitrow 50 vergeleken met de Focus Fitness Row 3

De Focus Fitness Row 3 valt in dezelfde prijsklasse als de Fitrow 50. Daarom vind je hieronder een vergelijking tussen deze 2 roeitrainers.

Tunturi Fitrow 50Focus Fitness Row 3
Prijs€499€449
Score
Reviews

4 / 5 van 1 reviews

4.6 / 5 van 208 reviews

WeerstandMagnetischMagnetisch
Weerstand verstellingElektronisch Elektronisch
Weerstand niveaus1616
Maximale lichaamslengte200 cm190 cm
Maximaal belastbaar gewicht120 kg
Gewicht31 kg35 kg
Gewicht vliegwiel6 kg12 kg
Aantal programmas1712
Ergometer--
HartslagsensorLos verkrijgbare borstband Handsensoren, Hartslagmeter
Waterpas verstelbaarJaNee
DisplayLCDLCD
Meetgegevens op displayAfstand, Calorieverbruik, Energieverbuik, Hartslag, Roeislagen totaal, Slagen per minuut (RPM), Snelheid, Stappen, Tijd, Tussentijden Calorieverbruik, Afstand, Hartslag, Snelheid, SPM, Tijd
ConnectiviteitGeenGeen
InklapbaarJaJa
Bevestiging zitjeEnkele railEnkele rail
BekijkBekijk

Voor wie is de FitRow 50 een goede keus?

De FitRow 50 zou bedoeld zijn voor de enthousiaste thuissporter en je zou hem elke dag 5 uur zou kunnen gebruiken. Toch blijkt uit mijn Tunturi Fitrow 50 review, dat het meer een fitnessapparaat is voor de beginner. Aan de ene kant komt dat doordat het apparaat maar 31 kilo weegt en hij een vliegwiel heeft van slechts 6 kilo. Een serieuze sporter zal hier niet door uitgedaagd worden en zou tijdens een pittige training de roeimachine doen schuiven en wiebelen.

Maar de FitRow 50 is wel een mooie roeimachine voor beginnende sporters. Het is een instapmodel, waar niet alle moderne gadgets op zitten, maar wel die functies die je nodig hebt. Zo zit er een trainingscomputer op, waarmee je gericht kunt trainen. Met 17 programma’s heb je alle uitdaging die je nodig hebt. De FitRow 50 zal normaal gebruik prima kunnen doorstaan en is voor beginners precies wat ze zoeken.

Ben je een serieuze roeier?

Wanneer je een serieuze roeier bent dan is de Fitrow 50 misschien niet de beste keuze en kun je bijvoorbeeld de VirtuFit Pro Water 1000 overwegen.

Tunturi Fitrow 50

De Tunturi FitRow 50 is een mooie roeimachine voor beginnende sporters. Met 31 kilo en een vliegwiel van 6 kilo is dit een mooi instapmodel voor mensen die af en toe willen roeien.

Alternatieven voor de Tunturi Fitrow 50

Is dit toestel niet helemaal wat je zoekt? Hieronder vind je een aantal hele goede alternatieven:

Andere leuke artikelen