Koopgids

Kettler hometrainers vergelijken

Door:    |   Laatste update: 

kettler hometrainer

Ben je op zoek naar een kettler hometrainer? Kettler staat bekend als producent van kwalitatief goede en betaalbare hometrainers. In dit artikel laat ik je precies zien welke hometrainers Kettler te bieden heeft!

Lees verder

Welke Kettler hometrainer past het beste bij jou?

Kettler hometrainers zijn er in een aantal model series. Hieronder vind je de verschillende series.
Kettler hometrainers zijn in te delen in deze modellen:

 • de Giro serie
 • de Golf serie
 • de Axos serie
 • Ergometers

Van elk model zijn er twee types, die elk hun eigen kenmerken hebben. Er is het C-type, dit zijn hometrainers die als pluspunt hebben dat ze comfortabel zijn en het S-type, waarin hometrainers vallen die sportiever zijn. Als laatste is er nog de Kettler Recumbent. Deze Kettler hometrainer lijkt meer op een ligfiets. Deze wordt later verder besproken.

Als je dus op zoek gaat naar de beste hometrainer van Kettler voor jou, kun je een keuze maken voor een hometrainer uit een van de categorieën. Elke categorie heeft zijn eigen kenmerken. De een is meer geschikt voor beginners, de andere beschikt over uitgebreidere opties.

De TOP 7 kettler hometrainers uit de verschillende series

Kettler Ergometer

De Kettler Ergometer is een hometrainer, maar beschikt over bijzondere opties. Een ergometer is een fitnessapparaat (dat kan behalve een hometrainer ook een cross- of roeitrainer zijn) dat betrouwbare gegevens weer kan geven over je verbruik. Het apparaat is geijkt, dus deze kan hele nauwkeurig weergeven hoeveel energie je verbruikt en op welk wattage je aan het werk bent. Gewone hometrainers kunnen alleen een indicatie geven. Je voert je persoonlijke gegevens van tevoren in, zoals lengte, leeftijd, gewicht en daarmee zal de ergometer tijdens het sporten heel precies kunnen weergeven wat je sportprestaties zijn. Dit betekent ook dat je heel gericht je training kunt afstemmen op je sportieve doelen. De Kettler ergometers zijn in verschillende types verkrijgbaar, met elk hun eigen mogelijkheden.

 1. Beste keus

  Kettler Tour 300

  kettler tour 300 ergometer
  De Kettler Tour 300 is een hele goede hometrainer met ergometer en motorgestuurde magneetremsysteem met 15 verschillende weerstandsniveaus!

  €599

  Bekijk de Tour 300
 2. Meer functies

  Kettler Tour 400

  kettler tour 400
  De Kettler Tour 300 is een super stabiele hometrainer met ergometer veel weerstandsniveaus en 10 trainingsprogramma's !

  €839

  Bekijk de Tour 400
 3. Topklasse

  Kettler Tour 600

  Kettler Tour 600
  De Kettler Tour 600 is een echte topklasse hometrainer. Wanneer je op zoek bent naar een high end kettler hometrainer dan is dit je keus!

  €1099

  Bekijk de Tour 600

Kettler Giro serie

Als je graag op de hometrainer stapt en een meer uitdagende training wilt, kies je voor een hometrainer uit de Giro serie. Deze beschikken over een trainingscomputer met veel functies. Je hartslag wordt gemeten via de sensoren op het stuur. Deze hometrainers zijn van goede kwaliteit en hebben een concurrerende prijs. Het basismodel is de S1, waarbij je de weerstand met de hand in kunt stellen. Op hometrainers uit de Giro serie kun je meteen aan de slag, de bediening is eenvoudig en intuïtief en de trainingscomputer geeft inzicht in alle belangrijke waarden, zoals snelheid, afstand, energieverbruik en hartslag.

 1. Beste keus

  Kettler Giro C1

  Kettler Giro C1
  • Gewicht: 32 kg
  • Vliegwielgewicht: 6 kg
  • Belastbaar gewicht: 130 kg
  • Weerstand niveau's: 8
  • Lage instap

  €399

  Bekijk de Giro C1
 2. Meer functies

  Kettler Giro C3

  Kettler Giro C3
  • Gewicht: 36 kg
  • Vliegwielgewicht: 8 kg
  • Belastbaar gewicht: 130 kg
  • Weerstand niveau's: 15
  • Lage instap

  €499

  bekijk de Giro C3

Kettler Golf serie

De modellen binnen de Golf serie zijn geavanceerder. Ze beschikken over meer opties, zoals een computergestuurd remsysteem, een display met verlichting en een trainingscomputer die gevarieerde trainingen bieden. Met hometrainers uit de Golf serie kun je elk sportief doel bereiken, of dat nu afvallen is of conditie trainen. Met een hartslagmeter kun je hier ook heel efficiënt aan werken, omdat trainen op hartslag je de mogelijkheid geeft je training op je eigen doel af te stemmen.

 1. Beste keus

  Kettler Golf C2

  Kettler Golf C2
  • Gewicht: 34 kg
  • Vliegwielgewicht: 6 kg
  • Belastbaar gewicht: 130 kg
  • Weerstand niveau's: 8

  €429

  Bekijk de Golf C2
 2. Meer functies

  Kettler Golf C4

  Kettler Golf C4
  • Gewicht: 34 kg
  • Vliegwielgewicht: 6 kg
  • Belastbaar gewicht: 130 kg
  • Weerstand niveau's: 8

  €539

  Bekijk de Golf C4

Kettler Axos serie

De hometrainers uit de Kettler Axos lijn zijn geschikt voor de onervaren of beginnende fietser. Dit zijn basic hometrainers die betaalbaar zijn en toch uitstekende kwaliteit bieden. Ze beschikken echter niet over alle technische hoogstandjes, die je als beginner ook nog niet nodig hebt. Toch geven ze je alles om een goede training te krijgen, zoals instelbare weerstandsniveaus en handpulssensoren. Met een Kettler Axos kun je al je trainingen afwisselend maken. Ook mensen die een opspelende blessure hebben, kunnen sporten op een Kettler Axos. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor de Axos Cycle M-LA, die een lage instap heeft.

Kettler Recumbent hometrainers

Ben je slecht ter been, heb je rugklachten of ben je minder mobiel, dan is de Kettler Recumbent hometrainer de oplossing. Hij lijkt meer op een ligfiets dan een gewone fiets. Dat komt omdat hij over een stoel beschikt in plaats van een zadel. Verder heeft hij alle mogelijkheden die andere hometrainers ook hebben. De Recumbent is beschikbaar in alle hiervoor genoemde series.

Wil jij naast Kettler hometrainers een compleet overzicht van de beste hometrainers zien? Dan kun je hier kijken voor de top 10 beste hometrainers: de beste hometrainers. Zoek je een hometrainer voor senioren of revalidatie? Dan vind je die hier: hometrainers voor senioren en revalidatie.

De Kettler hometrainer als beste keuze

kettler hometrainer PinHet Duitse Kettler is ook in Nederland een bekend bedrijf. Het werd in 1949 opgericht door Heinz Kettler en begon als producent van taartvormen. Het assortiment werd uitgebreid met campingtafels en tentharingen. Kettler was een van de eersten die aluminium ging gebruiken bij de productie van vrijetijdsproducten. Het bedrijf werd steeds bekender in de sport- en vrijetijdssector.

Kettler hometrainers zijn van goede kwaliteit

Naast hometrainers ontwikkelt Kettler ook Gocarts en tafeltennistafels. Maar het bedrijf blijft vernieuwen. In 1977 was Kettler de eerste die aluminium gebruikte voor een fiets. Door dit lichte materiaal in te zetten ontketende het bedrijf een revolutie op fietsgebied. Nu maakt Kettler verschillende soorten fitnessartikelen voor de thuismarkt. Behalve hometrainers en ergometers produceren ze o.a. krachtstations, roeimachines en crosstrainers.

Doordat ze al meer dan 60 jaar hiermee bezig zijn, weet je dat de sportartikelen van Kettler gemaakt zijn met kennis van zaken. Kettler heeft functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid en kwaliteit voorop staan. Het assortiment aan hometrainers is breed. Er zijn heel eenvoudige met een basic uitrusting tot zeer geavanceerde hometrainers. Beginners, ervaren sporters, mensen met chronische blessures, voor iedereen is een geschikte hometrainer te vinden binnen het assortiment van Kettler.

Dit is waarom een Kettler hometrainer een goede keuze is:

 • Hometrainers in alle prijscategorieën
 • Betaalbare kwaliteit
 • Geschikt voor elke sporter: van beginner tot ervaren
 • Te verkrijgen van basic tot luxe met uitgebreide opties
 • Geproduceerd door een bedrijf met veel ervaring en kennis
 • Uitstekende klantenservice
 • Hometrainers die veilig in gebruik zijn

Waar op letten als je een Kettler hometrainer wilt kopen?

De volgende punten zijn van belang om in de gaten te houden als je een Kettler hometrainer wilt kopen.

1. Gewicht vliegwiel

De weerstand die op een hometrainer wordt gebruikt om je training zwaarder te maken, komt o.a. tot stand door het vliegwiel. Dit wil zit aan de achterkant van de hometrainer. Hoe zwaarder het wiel, hoe hoger de weerstand die uiteindelijk opgewekt kan worden. Met de trappers zet je het in beweging. Let dus op het gewicht van het vliegwiel, dit kan tussen de 5 en 20 kilo wegen of zelfs nog meer. Het vliegwiel bepaalt ook deels het comfort van het fietsen, doordat het de hometrainer zwaar en stabiel maakt en ook omdat het zorgt voor een vloeiende trapbeweging.

2. Weerstand

De weerstand is datgene dat je training zwaarder of lichter maakt. Hoe deze weerstand wordt opgewekt kan verschillen en beïnvloedt hoe het fietsen aanvoelt en of je last hebt van geluidsoverlast. Er zijn drie soorten weerstandssystemen.

De magneetrem: Bij hometrainers met een magneetrem, bevinden er zich magneten naast het vliegwiel. Door de weerstand in te stellen, beweeg je ze dichter naar het vliegwiel toe of er verder vandaan. Hoe dichter naar het wiel, hoe hoger de weerstand. Deze manier van weerstand opwekken geeft geen geluidsoverlast, de fietsbeweging is soepel, maar het remsysteem is wel gevoelig voor slijtage.

Elecotromagneetrem: Bij deze vorm van weerstand worden ook magneten gebruikt, alleen wordt er stroom door de magneten gezonden om de weerstand op te wekken. Hoe meer stroom, hoe hoger de weerstand. Hierdoor werkt het systeem heel nauwkeurig en zijn er geen bewegende onderdelen, waardoor het minder slijtgevoelig is. De electromagneetrem is heel geschikt voor intensief gebruik. Een hometrainer met dit remsysteem is wel duurder in aanschaf.

Luchtweerstand: Een hometrainer met luchtweerstand wordt ook wel een airbike genoemd. De lucht remt het vliegwiel en hoe harder jij fietst, hoe meer weerstand opgewekt wordt. Hierdoor is het trainen op een hometrainer met luchtweerstand behoorlijk zwaar en intensief. Deze soort weerstand geeft ook veel geluid, dat is iets om rekening mee te houden.

3. Trainingscomputer

Afhankelijk van wat je doelen zijn, is het handig om te kijken welke gegevens de trainingscomputer kan weergeven. Wil je trainen op hartslag, wil je dat de computer verschillende trainingen kan leveren, je calorieverbruik of de afstand weergeven? Moet de computer te koppelen zijn aan apps op je smartphone? Meestal hebben duurdere hometrainers meer mogelijkheden dan goedkopere. Zo kun je kiezen uit 3, 8 of wel 20 verschillende trainingsprogramma’s, een kleurenscherm of touchscreen. Het kan zijn dat de keuze voor trainingsprogramma’s je kan helpen bij het sporten. Ze kunnen je een richting geven en je motiveren om te blijven sporten.

4. Je hometrainer verstellen

Hoe meer je kunt instellen, hoe beter de hometrainer af te stellen is op jouw lichaamsbouw. Dit helpt bij het comfortabel fietsen en daardoor ook bij het efficiënt trainen. Hoe beter je zit, hoe beter je prestaties zullen zijn. Daarom is het handig om te kijken wat er aan je hometrainer instelbaar is. Bij de meeste hometrainers is het zadel in hoogte verstelbaar, vaak ook het stuur. Bij betere modellen kan het zadel ook horizontaal versteld worden. Sommige beschikken over de mogelijkheid om de fiets goed waterpas neer te zetten.

Let er ook op dat de pedalen genoeg grip geven. Dit helpt om veilig te kunnen fietsen. Vaak zitten er banden aan, zodat je voet vast blijft zitten. Trappers kunnen ook instelbaar zijn, dat wordt een crank genoemd. Deze verstelbare trapper helpt om de kniehoek te vergroten of te verkleinen. Dit is een uitkomst voor mensen die geen grote trapomwenteling kunnen maken.

Conclusie

Voor wie op zoek is naar een hometrainer om thuis mee te kunnen sporten, is de Kettler hometrainer een geweldige keuze. Er zijn hometrainers voor de beginner en voor de gevorderde, veeleisende sporter. Er zijn veel verschillende types, waardoor je precies die hometrainer kunt kiezen, die bij jouw stijl past. Kettler staat bekend om zijn degelijke afwerking, zodat je veilig en comfortabel kunt sporten.

Alles over hometrainers