Kingsmith WalkingPad A1

Kingsmith WalkingPad A1

Wil jij alles weten over de Kingsmith WalkingPad A1? De A1 is het ideale apparaat om dagelijks een stuk te wandelen tijdens je werk of onder het genot van een tv serie. In deze Kingsmith WalkingPad A1 review lees je wat precies de plus- en minpunten zijn en welke mogelijkheden hij heeft.

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4 / 5 van 12 reviews

€449

1 winkels

Laagste prijzen
Heeft de loopband interactieve mogelijkheden?

Interactief Trainen

Het aantal trainingsprogramma's van de loopband

Aantal programma's

Geen

De maximale snelheid van de loopband

Maximale snelheid

6 km/h

De breedte van het loopvlak

Breedte loopvlak

40 cm

De hellingshoek van de loopband

Max hellingshoek

Nee

Het maximaal belastbaar gewicht

Max belasting

105 kg

 • De Kingsmith WalkingPad A1 is een wandelband
 • Gemakkelijk in te klappen
 • Wandelen met een maximale snelheid van 6 km/uur

Kingsmith WalkingPad A1 in het kort

Regelmatig bewegen is belangrijk, maar een volle agenda kan in de weg zitten om elke dag te sporten. Met de Kingsmith WalkingPad A1 kun je nu tijdens het werken aan je dagelijkse beweging komen. Deze wandelband is namelijk perfect te combineren met een stabureau. Zodat je tijdens het werken kunt wandelen.

De Kingsmith WalkingPad A1 is inklapbaar, heeft een duidelijke display en een maximum snelheid van 6 km per uur. Ben jij benieuwd of deze loopband iets voor jou is, lees dan deze review.

Voor wie is de Kingsmith WalkingPad A1 een goede keuze?

De Kingsmith WalkingPad A1 is een wandelband voor mensen die thuis meer willen bewegen maar niet direct willen hardlopen. Deze halen met de Kingsmith WalkingPad A1 een goede wandelband in huis met een goede prijs-kwaliteitverhouding. De A1 is perfect om tijdens het werkt te wandelen of misschien in de avond tijdens het tv kijken wat stappen te pakken. Wil je echt hardlopen? Dan kun je beter kijken naar een loopband zoals bijvoorbeeld de Focus Fitness Jet 5.

Plus- en minpunten

 • Goede prijs-kwaliteit verhouding
 • Makkelijk in te klappen
 • Wandelsnelheid tot 6 km/uur
 • Mooi design
 • Goede demping
 • Geen hellingshoek

Onze beoordeling

Hieronder vind je onze beoordeling van de Kingsmith WalkingPad A1 op de belangrijkste onderdelen:

Stabiliteit
7/10
Interactieve mogelijkheden
1/10
Verstelbaarheid
9/10
Weerstand
8/10
Bouwkwaliteit
7/10
Prijs
8/10
Bekijk de specificatiesSpecificaties

Specificaties vergelijken

Hieronder zie je een vergelijking tussen de belangrijkste specificaties van de Kingsmith WalkingPad A1 met de gemiddelde loopband.

Vergelijk:

Breedte loopvlak van de Kingsmith WalkingPad A1 is 4 cm kleiner dan gemiddeld.

Maximale Snelheid van de Kingsmith WalkingPad A1 is 8 km/h langzamer dan gemiddeld.

Maximaal belastbaar gewicht van de Kingsmith WalkingPad A1 is 15 kg lichter dan gemiddeld.

Gewicht van de Kingsmith WalkingPad A1 is 55 kg lichter dan gemiddeld.

Continu motorvermogen van de Kingsmith WalkingPad A1 is 2 pk dan gemiddeld.

Aantal programmas van de Kingsmith WalkingPad A1 is -19 meer dan gemiddeld.

In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze loopband:
Apparaatloopband
Breedte loopvlak40 cm
MotorDC-motor
DempingJa
Maximale Snelheid6 km/h
HellingshoekNee
Maximaal belastbaar gewicht105 kg
Aantal programmasGeen
HartslagsensorNee
Waterpas verstelbaar-
DisplayLCD
Meetgegevens op displayAantal stappen, afstand, verbrande calorieën, snelheid, tijd
ConnectiviteitBluetooth
InklapbaarJa
Reviews

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4 / 5 van 12 reviews

12 reviews


De belangrijke onderdelen van de Kingsmith WalkingPad A1

Regelmatig bewegen is belangrijk, maar een volle agenda kan in de weg zitten om elke dag te sporten. Met de handige Kingsmith WalkingPad A1 kun je nu thuis of op het werk meer beweging krijgen. Je kunt de wandelband gebruiken in combinatie met een sta-bureau of terwijl je een tv-serie kijkt.

De Kingsmith WalkingPad A1 is een degelijke loopband waarop je kunt wandelen tot 6 km/h. Hij is inklapbaar en voorzien van een duidelijk display. Ben je benieuwd of deze loopband iets voor jou is? Lees dan deze review.

Een loopvlak van 40 cm breed

Het loopvlak van de A1 meet 40 bij 140 cm. Wanneer je voor het eerst op de band stapt, voelt de breedte een tikkeltje krap aan. Maar omdat je alleen wandelt, is dit een prima formaat om met een veilig gevoel te wandelen. De lengte van 140 cm is wel meer dan voldoende om te wandelen.

De Kingsmith WalkingPad A1 kan volledig ingeklapt worden

Niet alle loopbanden kunnen ingeklapt worden. De Kingsmith WalkingPad A1 is wel een inklapbare loopband, en dit is een groot voordeel. Je kunt het onderste deel van de band heel simpel inklappen. Het apparaat is dan nog maar 57 x 82 cm groot. Je kunt hem dan makkelijk ergens in de hoek of onder je bank/bed schuiven. De wandelband heeft ook wieltjes waardoor je hem makkelijk kunt verplaatsen. Zeker wanneer je thuis weinig ruimte hebt om voor een dergelijk groot apparaat kun je op deze manier toch thuis een loopband gebruiken.

Een simpel display en makkelijke app

app kingsmith a1 Pin

De Kingsmith WalkingPad A1 is voorzien van een eenvoudig, maar wel verlicht display. Hierop kun je belangrijke gegevens aflezen, zoals de snelheid. De loopband zelf heeft geen knoppen; hiervoor is echter wel een afstandsbediening meegeleverd. Hiermee kun je de loopband starten en de snelheid aanpassen, zowel versnellen als vertragen.

Het gemakkelijkst werkt de loopband echter met de app. Je kunt de app installeren vanuit de store en deze koppelen aan je wandelband. Vanuit de app kun je vervolgens de wandeling starten en de snelheid aanpassen. Daarnaast geeft de app ook andere handige informatie, zoals de afgelegde afstand en het aantal verbrande calorieën.

In de app kun je ook een doel instellen. Je kunt bijvoorbeeld aangeven dat je een bepaalde afstand wilt afleggen.

Geen trainingsprogramma’s

Met de afstandbediening kun je de snelheid verhogen van 0 naar 6 km/h. Maar je hebt geen mogelijk om uit verschillende trainingsprogramma’s te kiezen. Bij een wandelband is dit natuurlijk eigenlijk ook niet nodig omdat je alleen wandelt op een constante snelheid.

De automatische stand

De A1 heeft ook een automatische stand waarbij de wandelband de snelheid automatisch aanpast aan je wandelsnelheid op basis van sensoren. Dit kreeg ik zelf niet goed aan de praat. De band stopte vaak tijdens de training om weer opnieuw te starten, terwijl ik zelf gewoon doorliep. Deze functie is wat mij betreft dus niet zo’n goede aanvulling voor deze loopband.

De voor en nadelen van de Kingsmith WalkingPad A1

De Kingsmith WalkingPad A1 is een wandelband, bedoeld om wandelen en niet om hard te lopen. De maximum snelheid is dan ook 6 km per uur. De loopband is simpel: er zit alleen een display op die je trainingsgegevens laat zien, er is geen trainingscomputer of hartslagmeting. De loopband kan zeer compact worden opgeborgen, omdat hij inklapbaar is. Dit gaat snel en eenvoudig door de onderkant naar boven te klappen.

De Kingsmith WalkingPad A1 is een echte wandelband

Dit is een zeer eenvoudige loopband, ook wel wandelband of walking pad genoemd. Dit weet je echter wanneer je dit apparaat koopt. Verwacht dus geen uitgebreide gadgets, trainingsmogelijkheden of hellingshoek mogelijkheden. Hiervoor kun kiezen voor een echte loopband.

De voor en nadelen op een rij:

 1. Ruimtebesparend ontwerp: De loopband is inklapbaar en kan volledig worden ingeklapt, waardoor het een uitstekende keuze is voor kleine ruimtes.
 2. Veelzijdig gebruik: Geschikt voor gebruik in combinatie met een sta-bureau of tijdens het bekijken van tv-series, waardoor het gemakkelijk is om meer beweging te krijgen, zelfs met een drukke agenda.
 3. Duidelijk display en app-functionaliteit: Het verlichte display en de bijbehorende app bieden essentiële informatie, zoals snelheid, afstand en verbrande calorieën. De app maakt het eenvoudig om de loopband te bedienen en je voortgang bij te houden.
 4. Inklapbaar en verplaatsbaar: De mogelijkheid om de loopband volledig in te klappen en wieltjes voor eenvoudige verplaatsing maken het handig voor opslag en gebruik in beperkte ruimtes.

Nadelen van de Kingsmith WalkingPad A1:

 1. Beperkt loopvlak: Het loopvlak van 40 bij 140 cm kan voor sommige gebruikers aan de krappe kant aanvoelen.
 2. Geen trainingsprogramma’s: Het ontbreken van vooraf ingestelde trainingsprogramma’s kan een beperking zijn voor gebruikers die variatie in hun trainingen zoeken.
 3. Automatische standproblemen: De automatische stand, die de snelheid aanpast op basis van sensoren, lijkt niet altijd goed te werken en kan onderbrekingen veroorzaken tijdens het gebruik.

Over het algemeen biedt de Kingsmith WalkingPad A1 een hele fijne trainingservaring.

Onze ervaring met de wandelband

We hebben de Kingsmith WalkingPad A1 een paar weken grondig getest en zijn aangenaam verrast door deze wandelband. Vooral wanneer je hem onder een sta-bureau plaatst, kun je op een ontspannen tempo lopen terwijl je aan het werk bent. Op deze manier kun je moeiteloos zo’n 7-8 km per dag afleggen, wat neerkomt op ongeveer 500-600 calorieën verbranden. Dus als je op zoek bent naar een manier om meer in beweging te komen of wat gemakkelijker wilt afvallen, is dit zeker het overwegen waard!

Echter, eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de loopband redelijk wat geluid maakt tijdens het wandelen. Op een snelheid van 3 km/u produceert de loopband ongeveer 60 dB. Het is niet zo luid dat het storend is, maar ik gaf er de voorkeur aan om een muziekje op te zetten om dat geluid te overstemmen.

De Kingsmith WalkingPad A1 is niet alleen handig voor mensen met een drukke levensstijl die meer willen bewegen, maar ook een mooie aanvulling voor iedereen die streeft naar een gezondere levensstijl. Na gebruik kun je hem eenvoudig inklappen en past hij zelfs in kleine ruimtes. Met het overzichtelijke display, de handige app en het ruimtebesparende ontwerp wordt wandelen met deze band echt aangenaam!

De Kingsmith WalkingPad A1 vergeleken met de Domyos W500

De Domyos W500 is vergelijkbaar met de Kingsmith WalkingPad A1 en valt in dezelfde prijsklasse. Hieronder vind je een volledige vergelijking tussen deze 2 loopbanden:

Kingsmith WalkingPad A1Domyos W500
Prijs€449€399
Score
Reviews

4 / 5 van 12 reviews

4.5 / 5 van 167 reviews

Breedte loopvlak40 cm40 cm
MotorDC-motor DC-motor
DempingJaJa
Maximale Snelheid6 km/h8 km/h
HellingshoekNeeNee
Maximaal belastbaar gewicht105 kg100 kg
Aantal programmasGeenGeen
HartslagsensorNeeNee
Waterpas verstelbaar--
DisplayLCDLCD
Meetgegevens op displayAantal stappen, afstand, verbrande calorieën, snelheid, tijdAantal stappen, afstand, verbrande calorieën, snelheid, tijd
ConnectiviteitBluetoothGeen
InklapbaarJaJa
BekijkBekijk

Conclusie: wel of niet de Kingsmith WalkingPad A1 kopen?

Ben je op zoek naar een makkelijke manier om meer te wandelen? De Kingsmith WalkingPad A1 zou wel eens de perfecte keuze voor jou kunnen zijn. Deze betrouwbare wandelband is voorzien van een gebruiksvriendelijk display en een handige app. Zelfs als je beperkte ruimte hebt, is de Kingsmith WalkingPad A1 het overwegen waard. Dankzij het inklapbare ontwerp kun je het apparaat na gebruik vrijwel overal opbergen: onder het bed, in een kast of achter een deur. De loopband is buitengewoon gebruiksvriendelijk, vereist geen ingewikkelde montage en het display is intuïtief te bedienen.

Wandelen is een veilige en toegankelijke manier om aan je gezondheid te werken, en de Kingsmith WalkingPad A1 is het perfecte hulpmiddel om dagelijks een ontspannen wandeling te maken. Deze loopband is geschikt voor mensen van alle leeftijden

Kingsmith WalkingPad A1

De Kingsmith WalkingPad A1 is een wandelband met een topsnelheid van 6 km/h en een loopoppervlak van 40 x 140 cm. Als je op zoek bent naar een inklapbare loopband om alleen te wandelen, is dit model perfect. Als je echter ook wilt hardlopen, kun je beter een ander model overwegen, aangezien dit specifiek ontworpen is als een wandelband.

Alternatieven voor de Kingsmith WalkingPad A1

Is dit toestel niet helemaal wat je zoekt? Hieronder vind je een aantal hele goede alternatieven:

Andere leuke artikelen