Review

Fitbike Race 2 review

Fitbike Race 2 review

Wil jij alles weten over de FitBike Race 2 spinningfiets? In deze FitBike Race 2 review laat ik je precies zien wat je krijgt bij deze beginners spinningbike en wat ik ervan vind. Lees snel de complete review!

Fitbike Race 2

De voor- en nadelen

  • Zwaar vliegwiel van 13 kilo
  • Ergonomisch ontwerp
  • Zadel en stuur goed instelbaar
  • Aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding
  • Aandrijving met V-belt
  • Geen koppeling mogelijk via Bluetooth
  • Weerstand door viltblokjes
  • Handmatig weerstand instellen

Reviews op andere sites:

De Fitbike Race 2 krijgt goede review scores op verschillende sites:

(1+ reviews) bekijk reviews >

Oordeel

Ben je op zoek naar een kwalitatief goede spinbike, maar ben je beginner en heb geen hoog budget, dan is de Fitbike Race 2 een goede keuze. De spinningfiets biedt enkel het hoognodige, zoals een racestuur, een duidelijke display, een vliegwiel van 13 kilo en toeclips op de pedalen.

Bekijk de laagste prijs!

De belangrijkste eigenschappen van de Fitbike Race 2

De Fitbike Race 2 werd al eerder op de markt gebracht, maar was vervolgens een tijdlang niet meer verkrijgbaar. Nu is hij weer terug van weggeweest: in een nieuw jasje en met enkele verbeteringen. De Fitbike Race 2 stond erom bekend dat het een low budget spinningbike was, die zich toch onderscheidde door zijn kwaliteit.

Is dat met de nieuwe Race 2 ook het geval? Het is een eenvoudige, maar degelijke spinningfiets voor beginners, met een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding. Hij heeft een zwaar vliegwiel en is ergonomisch ontworpen. In deze Fitbike Race 2 review lees je wat deze spinbike allemaal te bieden heeft.

Een weerstand met viltblokjes

weerstand met viltblokjes Pin

Bij de Fitbike Race 2 wordt de weerstand opgewekt door viltblokjes, deze worden tegen het vliegwiel aangedrukt. Dit werkt prima, het veroorzaakt echter wel wat geluidsoverlast. Het is niet meer dan een suizend geluid, maar het is wel handig om je dit van tevoren te realiseren. Daarbij komt ook dat de viltblokjes eens in de zoveel tijd vervangen moeten worden, omdat ze slijten. Magnetische weerstand, is volledig stil en vereist minder onderhoud. Maar een magnetische weerstand zie je meer op de duurdere modellen zoals de Fitbike Race Magnetic Home.

Een vliegwiel van 13 kilo

Fitbike Race 2 vliegwiel Pin

Het vliegwiel van de Race 2 weegt maar liefst 13 kilo. Dat is voor een spinningfiets in deze prijsklasse een indrukwekkend gewicht. Een dergelijk zwaar vliegwiel zie je niet bij andere fietsen in deze prijsklasse. Het is tevens prima voor beginners en mensen die al wat ervaring hebben met sporten, omdat dit gewicht voor voldoende uitdaging zorgt. Ook het vliegwiel draagt namelijk bij aan de weerstand tijdens het spinnen. Dit gewicht zorgt eveneens voor een prettige en soepele fietsbeweging.

Een uitstekende bouwkwaliteit

Fitbike is een merk dat kwaliteitsapparaten op de markt brengt. Je mag er dus op vertrouwen dat ook de Fitbike Race 2 een kwaliteitsapparaat is. Deze spinbike is duurzaam en er zijn uitstekende materialen gebruikt. Het eigen gewicht van de Race 2 is 33 kilo, wat niet erg zwaar is. Toch zal het apparaat stabiel blijven staan tijdens een normale training. Maar dit is een van de redenen, dat hij niet geschikt is voor intensieve duurtrainingen. De kwaliteit van de Race 2 blijkt ook het feit dat hij belast kan worden tot 120 kilo.

Een ergonomisch stuur

Tijdens het spinnen is het van cruciaal belang dat je in de goede houding zit. Als je bijvoorbeeld niet goed bij de pedalen kunt of je moet te ver voorover buigen om bij het stuur te kunnen, dan belast je je spieren niet op de goede manier. Je loopt dan meer risico op een blessure. Gelukkig kun je de Fitbike Race zo instellen, dat je in de juiste houding komt te zitten. Het stuur is in hoogte verstelbaar en het zadel horizontaal en verticaal. Daarnaast is het stuur uitgerust met ergonomische grepen, zodat je je handen in meerdere posities kunt zetten.

Pedalen met toeclips

De pedalen op de Race 2 zijn standaard en voorzien van toeclips, zodat je je voeten goed kunt vastzetten.

De plus- en minpunten

Als je als beginner op zoek bent naar een spinningfiets, dan wil je meestal niet meteen een apparaat dat over de nieuwste technische snufjes beschikt. Spinbikes zijn over het algemeen vrij prijzig in aanschaf en dat geldt zeker voor fitnessapparaten met veel verschillende opties.

De Fitbike Race 2 is daarom een interessante mogelijkheid. Het is een eenvoudige spinningfiets, die alleen een eenvoudige display heeft, een weerstand opgewekt door viltblokjes en een robuuste kwaliteit. Maar de Race 2 heeft wel een vliegwiel van 13 kilo, wat behoorlijk zwaar is. Hij kan tevens belast worden tot 120 kilo. Daarnaast gebeurt de aandrijving met een V-belt, wat geen extra geluidsoverlast oplevert.

Als je meer opties wilt, dan schiet de Fitbike Race 2 tekort. Zo kan het apparaat niet via Bluetooth gekoppeld worden aan smartphones of tablets. Je kunt dus niet interactief trainen met Zwift. Het is evenmin mogelijk om de weerstand vanaf te display aan te passen, dat moet handmatig. Maar dit is wel de reden dat deze spinningbike heel betaalbaar is. Zoek je een spinningfiets waarmee je interactief kan trainen met Zwift dan kun je beter kijken naar de Schwinn IC8 of de Senz Sports S5000 of bekijk hier de 5 beste spinningfietsen met Zwift.

Hoe fietst de Fitbike Race 2?

Waarschijnlijk is het inmiddels wel duidelijk dat de Fitbike Race 2 een eenvoudige spinningfiets is, die geen luxe opties biedt. Als je dus op zoek bent naar een spinbike met allerlei technische snufjes, zoals hartslagmeting, interactieve training en een ventilator op het frame, dan zul je toch echt een andere moeten zoeken. Je zou dan bijvoorbeeld de Fitbike Race 3 of de Race 8 kunnen overwegen.

De Race 2 is dan misschien een basic spinbike, maar hij biedt je alles wat je nodig hebt voor een comfortabele training. Het zadel kan zowel verticaal als horizontaal ingesteld worden en het stuur is in hoogte verstelbaar. Hierdoor kun je in de juiste houding trainen. Het zadel zit prettig en biedt voldoende steun voor een intensieve training.

De weerstand pas je handmatig aan

De weerstand van de Fitbike Race 2 wordt opgewekt door middel van viltblokjes. Dit is een effectieve vorm van weerstand, maar het levert wel extra geluidsoverlast op, omdat de blokjes tegen het vliegwiel drukken. Bij luxere spinningfietsen kun je deze weerstand via de display aanpassen. Met een druk op de knop zet je de weerstand lichter of zwaarder. Op de Race 2 zul je dat echter handmatig, door aan de knop op het frame te draaien, moeten doen. Bedenk wel dat je hiervoor je training even moet onderbreken.

Deze spinningfiets is niet uitgerust met een trainingscomputer. Je kunt dus niet gebruik maken van programma’s. Hij beschikt wel over een display, waarop je de belangrijkste gegevens kunt zien, zoals afstand, tijd, calorieverbruik en je snelheid.

Voor wie is de Fitbike Race 2 een goede keuze?

Ben je op zoek naar een kwalitatief goede spinbike, maar ben je beginner en heb geen hoog budget, dan is de Fitbike Race 2 een goede keuze. De spinningfiets biedt enkel het hoognodige, zoals een racestuur, een duidelijke display en toeclips op de pedalen. Daarbij kun je wel het zadel en stuur goed instellen en weegt het vliegwiel 13 kilo. Op de Race 2 kun je dus prima een paar keer per week een lekkere training doen. De meeste beginners zijn meestal niet te veeleisend en zullen blij zijn met de aantrekkelijke prijs-kwaliteit van dit apparaat.

De serieuze thuissporter kan beter een andere fiets kiezen

Ben jij echter een serieuze thuissporter en wil jij dagelijks intensief trainen, dan blijkt uit deze Fitbike Race 2 review dat deze spinningbike niet echt iets voor jou is. Hij is niet bestand tegen zware belasting en biedt ook niet voldoende opties, zoals trainingsprogramma’s, een zwaarder vliegwiel of interactieve trainingen. Er zijn voldoende alternatieven op de markt die wel bieden wat je zoekt. We raden je aan om eens te kijken bij de Fitbike Race 3 en de Race 8.

Fitbike Race 2

Oordeel

Ben je op zoek naar een kwalitatief goede spinbike, maar ben je beginner en heb geen hoog budget, dan is de Fitbike Race 2 een goede keuze. De spinningfiets biedt enkel het hoognodige, zoals een racestuur, een duidelijke display, een vliegwiel van 13 kilo en toeclips op de pedalen.

Andere leuke artikelen