Fitbike Race Magnetic Home review

FitBike Race Magnetic Home

Wil jij alles weten over de FitBike Race Magnetic Home spinningfiets? In deze FitBike Race Magnetic Home review geef ik je alle info over deze complete spinningbike en laat ik je zien wat ik ervan vind. Lees snel verder!

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.6 / 5 van 90 reviews

€449

2 winkels

Laagste prijzen
 • Door het gewicht van 50 kg staat hij heel stabiel en wiebelt hij niet tijdens het fietsen.
 • Door het magnetisch weerstandsysteem en V-belt aandrijving is deze spinbike heel stil in gebruik.
 • Het stuur en zadel is naar wens instelbaar waardoor je de fiets perfect kunt instellen.

Fitbike Race Magnetic Home in het kort

Ben je op zoek naar een goede spinningfiets, dan is de Fitbike Race Magnetic Home misschien wel de fiets voor jou. Of je nu beginner bent of al ervaring hebt, deze bike is een robuust en stevig apparaat. Korte HIIT trainingen of intensieve race sessies, hij kan het allemaal hebben. De voordelen van de Fitbike zijn dat hij erg nauwkeurig af te stellen is op je eigen lichaamslengte en het feit dat hij volledig geruisloos is. Helaas is de trainingscomputer erg simpel en zijn er geen voorgeprogrammeerde trainingen. Maar het apparaat is duurzaam en kwalitatief gebouwd en dat zorgt voor veel trainingsplezier.

Voor wie is de Fitbike Race Magnetic Home een goede keuze?

De Fitbike Race Magnetic Home spinningfiets is bedoeld voor fanatieke fietsers die op zoek zijn naar een goede spinningfiets zonder al teveel extra’s voor een scherpe prijs. Met de V-belt aandrijving, zware vliegwiel en magnetische weerstand krijg je een hele goede spinningfiets. Helaas zit er geen hartslagmeter, traniningsprogramma’s of interactieve mogelijkheden. Dan kun je beter de Senz Sports S5000 overwegen. Deze biedt deze extra’s wel.

Plus- en minpunten

 • Stabiel en robuust gebouwd
 • Mooi design
 • Draaiende onderdelen voorzien van dubbele kogellagers
 • Magnetische weerstand
 • Display laat de belangrijke waardes zien
 • Zwaar vliegwiel (20 kilo)
 • Zadel en stuur nauwkeurig op juiste positie te zetten
 • Geen voorgeprogrammeerde trainingen op de computer
 • Geen hartslagmeting
 • Handmatig weerstand instellen

Onze beoordeling

Hieronder vind je onze beoordeling van de Fitbike Race Magnetic Home op de belangrijkste onderdelen:

Stabiliteit
9/10
Interactieve mogelijkheden
1/10
Verstelbaarheid
9/10
Weerstand
9/10
Bouwkwaliteit
9/10
Prijs
9/10
Bekijk de specificatiesSpecificaties
In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze spinningfiets:
Apparaatspinningfiets
WeerstandMagnetisch
Weerstand verstellingHandmatig
Maximaal belastbaar gewicht125 kg
Gewicht50 kg
Gewicht vliegwiel20 kg
Ergometer-
Aandrijf systeemV-belt
HartslagsensorNee
Waterpas verstelbaarJa
DisplayEenvoudig
Meetgegevens op displayCalorieverbruik, Afstand, RPM, Snelheid, Tijd
ConnectiviteitGeen
Toeclip pedalenJa
Bekijk de videoVideo
Reviews

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.6 / 5 van 90 reviews

6 reviews

41 reviews

logo kieskeurig

43 reviews

Awards en prijzen:

De Fitbike Race Magnetic Home heeft al verschillende keren de best review award van kieskeurig gewonnen. Dit betekent dat deze spinningfiets de beste reviews van alle apparaten in deze categorie heeft ontvangen!

De eerste indruk van de Fitbike Race Magnetic Home

Hoe zien alle onderdelen van de FitBike Race Magnetic Home eruit? En hoe fietst deze spinbike? Laten we eens in detail gaan kijken in deze FitBike Race Magnetic Home review.

Fitbike Race Magnetic Home Pin

Trainen op de Magnetic Home is een hele ervaring. Ik was onder de indruk hoe stil deze spinningfiets is en hoe soepel het fietsen gaat. De Fitbike is zeer stabiel, hoe hevig je ook aan het trainen bent. Ook is hij heel nauwkeurig en gemakkelijk af te stellen, wat ik een groot voordeel vind. Daardoor zit je altijd comfortabel. Het is mogelijk om voor elke gebruiker snel het zadel en stuur opnieuw op de juiste hoogte te zetten.

Het fietsen op de Fitbike Race Magnetic Home gaat soepel. Het zware vliegwiel zorgt voor een intensieve training. De weerstand is goed in te stellen, zo zwaar als je zelf wilt. Het is alleen niet duidelijk te zien hoe zwaar de weerstand is. Dat kun je niet op de display zien en de knop die je draait geeft geen waardes aan. Dat maakt het lastiger om te wisselen tussen verschillende weerstanden. Dat vond ik eigenlijk 1 van de enige nadelen van deze bike.

Een vliegwiel van 20 kg

Fitbike Race Magnetic Home vliegwiel Pin

Het vliegwiel van de Magnetic home weegt 20 kilo. Hoe zwaarder het vliegwiel op een spinningfiets is, hoe soepeler het trainen zal gaan. Met een gewicht van 20 kilo kan elke sporter goed uit de voeten. De weerstand is zwaar genoeg om een pittige training te geven, ook voor gevorderde spinning fans.

Het vliegwiel is ook een belangrijk onderdeel van het totale gewicht van de bike. Een zwaar vliegwiel zorgt er mede voor dat de spinningfiets niet snel zal gaan wiebelen tijdens de training. Wat ik heel vervelend vind. De Fitbike Race Magnetic Home bleef tijdens mijn test lekker stabiel en is niet gaan wiebelen.

Een magnetische weerstand

De weerstand van de FitBike Magnetic Home wordt magnetisch opgewekt. Met dit soort weerstand kan je training geruisloos plaatsvinden, omdat het systeem geen directe wrijving oplevert. Dit is een groot verschil met een remblokken weerstand. Je kunt gemakkelijk instellen hoe zwaar je wilt trainen, dit gebeurt handmatig met een draaiknop op het frame. Magnetische weerstand is vrijwel onderhoudsvrij.

Een verstelbaar zadel

verstelbaar zadel Pin

Het sportieve zadel is slank en lijkt op het zadel van een racefiets. Het is verstelbaar in 6 hoogtes, zodat het goed aan je lichaamslengte aan te passen is. Er wordt daarbij gebruik gemaakt van een pop-in systeem, dat zelfs bij zware belasting veilig vast zal blijven zitten.

Het zadel kan bovendien ook in horizontale positie versteld worden. Daarmee kun je het zadel dichterbij of verder van het stuur zetten. Dit kan tot op de millimeter nauwkeurig.

Het stuur

het stuur van de magnetic home Pin

Het stuur van de Fitbike Race Magnetic Home is ergonomisch gevormd. Je kunt het op verschillende manieren vasthouden, zodat je tijdens het spinnen in een andere houding kunt zitten. Er zitten onderaan het stuur twee steunen voor de ellebogen, zodat je voorover kunt leunen en kunt racen. Het stuur is verder net zo instelbaar als het zadel: in de hoogte in 4 posities. En horizontaal kun je het heen en weer schuiven tot het op de goede positie staat. Ook dit kan tot op de millimeter nauwkeurig.

Een eenvoudig LCD display

Het eenvoudige LCD display op de Magnetic Home geeft je de mogelijkheid zicht te houden op je gegevens tijdens het trainen. Je kunt tijdens het fietsen de afstand, calorieverbruik, RPM, snelheid, en gereden tijd op de display aflezen. Er staan geen programma’s op de computer. Er is geen hartslagmeting. En het is ook niet mogelijk om de spinbike te koppelen met Bluetooth aan andere apparaten.

Pedalen met toeclips

de pedalen Pin

De pedalen op een spinningbike zijn heel belangrijk en zijn gelukkig net zo robuust als andere onderdelen van de spinningfiets. Zoals gezegd zijn de draaiende delen van industriële kogellagers voorzien.

Er zitten helaas wel standaard pedalen met toeclips op de Magnetic home. Maar je kunt deze natuurlijk zelf makkelijk vervangen met bijvoorbeeld SPD pedalen.

Een uitstekende bouwkwaliteit

De Magnetic home heeft een uitstekende bouwkwaliteit.  Een voordeel is dat het gebouwd is uit zo min mogelijk componenten, waardoor het minder slijtagegevoelig is. De spinningfiets heeft een eigen gewicht van bijna 50 kg en kan belast worden tot 125 kilo hieruit blijkt wel dat het apparaat wel wat kan hebben. Deze spinbike is heeft dus een prima bouwkwaliteit voor normaal thuisgebruik.

De verschillen tussen de Magnetic Home en Magnetic Pro

De Magnetic home heeft nog een grotere broer : de FitBike Race Magnetic Pro. Beide spinningfietsen van Fitbike doen het allebei zeer goed in hun prijsklasse. Ze zijn vergelijkbaar, maar verschillen in bepaalde details van elkaar.

De Fitbike Race Magnetic Pro is nog degelijker

De Race Magnetic Pro, de naam zegt het al, is speciaal ontwikkeld voor professionele sporters. De spinningfiets is geschikt om intensief op te trainen. Je kunt er dus met een gerust hart elke dag een zware training op doen. De Magnetic Home kan ook veel hebben, maar is bedoeld voor de enthousiaste thuissporter. Intensief trainen kan, maar daar zitten grenzen aan. Dit is een belangrijk verschil tussen beide apparaten.

Er zijn verder geen heel grote verschillen tussen de twee spinningbikes. Kleine details als het gewicht: de Pro weegt 61 kilo en de Home 50. Het maximaal belastbare gewicht van de Pro is 150 kilo en van de Home is dat 125. Ook daaruit blijkt dat de Pro een spinningfiets voor professioneel gebruik is. Hij kan net wat meer hebben.

Alles over de FitBike Race Magnetic Pro lees je hier in de FitBike Race Magnetic Pro review.

De verschillen tussen de Magnetic Home en pro

Fitbike Race Magnetic HomeFitBike Race Magnetic Pro
Prijs€449€599
Score
Reviews

4.6 / 5 van 90 reviews

4.3 / 5 van 149 reviews

WeerstandMagnetischMagnetisch
Weerstand verstellingHandmatigHandmatig
Maximaal belastbaar gewicht125 kg150 kg
Gewicht50 kg61 kg
Gewicht vliegwiel20 kg22 kg
Ergometer--
Aandrijf systeemV-beltV-belt
HartslagsensorNeeNee
Waterpas verstelbaarJaJa
DisplayEenvoudigExclusief
Meetgegevens op displayCalorieverbruik, Afstand, RPM, Snelheid, Tijd-
ConnectiviteitGeenGeen
Toeclip pedalenJaJa
BekijkBekijk

Onze conclusie: is de Magnetic Home een goede keus?

De Magnetic Home is een goede fiets voor beginnende sporters. Het is een sterke en degelijke spinningfiets. Het frame is stabiel en van hoogwaardige materialen gebouwd. Het design is opvallend en leuk om te zien met blauwe details. Alle draaiende onderdelen zijn voorzien van dubbele kogellagers, waardoor de spinningbike robuust en duurzaam is. De weerstand is magnetisch, wat als voordeel heeft dat het geluidloos is en geen onderhoud vergt.

De trainingscomputer is redelijk eenvoudig maar je kunt er de belangrijkste gegevens op aflezen, zoals afstand, tijd, RPM, verbruikte calorieën en snelheid. De pedalen zijn voorzien van toe clips, maar je kunt er ook andere pedalen op zetten. Het vliegwiel is behoorlijk zwaar met 20 kilo. De fiets kan heel nauwkeurig op de eigen lichaamslengte worden afgesteld.

Ik vind het jammer dat de trainingscomputer wat beperkt is in de mogelijkheden en de weerstand geen waardes aangeeft. Maar dat zijn eigenlijk de 2 enige minpuntjes die ik ben tegengekomen in deze review.

Zoek je een goedkopere spinbike?

De Fitbike Race Magnetic Home is een geweldige fiets, die voor een scherpe prijs veel kwaliteit biedt. Zoek je nog een iets goedkopere bike dan kun je nog kijken naar de Senz Sports S2000.

Wil je interactief trainen?

Op deze fiets vind je geen interactieve mogelijkheden. Wanneer je interactief wilt trainen dan kun je de Fitbike Race 4 overwegen. Deze spinbike heeft wel ondersteuning voor Zwift.

Wil jij alleen het allerbeste?

Train jij graag in luxe? Dan kun je ook de NordicTrack S10i overwegen. Met een 10 inch HD scherm en een instelbare hellingshoek gaat deze spinningfiets net een stapje verder dan andere.

Fitbike Race Magnetic Home

De Fitbike Race Magnetic Home is een goede spinbike met een goede bouwkwaliteit, zwaar vliegwiel, V-belt aandrijving en magnetische weetstand. Een degelijke spinfiets zonder al te veel extra's.