Senz Sports S5000 Review

Senz Sports S5000

Wil jij alles weten over de Senz Sports S5000 spinningfiets? De S5000 is een topklasse spinningfiets met ondersteuning voor Zwift tegen een scherpe prijs. In deze Senz Sports S5000 review laat ik je precies zien wat je krijgt bij deze spinningbike en wat ik ervan vind. Lees snel verder!

Onze beoordeling

Consumenten reviews

5 / 5 van 8 reviews

€649

2 winkels

Laagste prijzen
 • Met de bluetooth koppeling kun je trainen met verschillende apps waaronder Kinomap en Zwift.
 • Heeft een vrijloopsysteem waardoor deze fiets een stuk veiliger is.
 • Heeft een zwaar vliegwiel van 18 kilo en een sterke magneet voor de weerstand.

Senz Sports S5000 in het kort

De Senz Sports S5000 is de ideale spinningfiets voor enthousiaste thuissporters met veel mogelijkheden voor een zeer scherpe prijs. Spinningfietsen van deze kwaliteit kosten normaal gesproken echt een paar honderd euro meer.

Voor wie is de Senz Sports S5000 een goede keuze?

Deze spinningfiets is perfect voor de enthousiaste thuisfietser die graag interactief traint op een stevige fiets. Met deze fiets kun je eindeloos trainingsplezier ervaren.

Plus- en minpunten

 • Vrijloopsysteem (veiliger in gebruik)
 • Koppeling via Bluetooth, interactief trainen (Zwift)
 • Zwaar vliegwiel van 18 kilo
 • Hartslagsensoren in het stuur
 • Stil in gebruik
 • Stuur en zadel nauwkeurig af te stellen
 • Zeer stabiel en eigen gewicht van 59 kilo
 • Geen SPD pedalen
 • Geen tablethouder

Onze beoordeling

Hieronder vind je onze beoordeling van de Senz Sports S5000 op de belangrijkste onderdelen:

Stabiliteit
8/10
Interactieve mogelijkheden
10/10
Verstelbaarheid
8/10
Weerstand
7/10
Bouwkwaliteit
7/10
Prijs
9/10
Bekijk de specificatiesSpecificaties
In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze spinningfiets:
Apparaatspinningfiets
WeerstandMagnetisch
Weerstand verstellingElektronisch
Maximaal belastbaar gewicht130 kg
Gewicht59 kg
Gewicht vliegwiel18 kg
Ergometer-
Aandrijf systeemV-belt
HartslagsensorHandsensoren, Hartslagmeter
Waterpas verstelbaarJa
DisplayEenvoudig
Meetgegevens op displayCalorieverbruik, Afstand, RPM, Snelheid, Tijd, Wattage
ZwiftJa
ConnectiviteitBluetooth ontvanger
SPD PedalenNee
Toeclip pedalenJa
Reviews

Onze beoordeling

Consumenten reviews

5 / 5 van 8 reviews

4 reviews

4 reviews

De belangrijkste eigenschappen van de Senz Sports S5000

Deze spinningfiets valt op door zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en vele opties. Zo kun je namelijk trainen met Zwift, beschikt de S5000 over een vrijloopsysteem en is hij bestand tegen intensief trainen. Met een zwaar vliegwiel en een geruisloze magnetische weerstand heb je gegarandeerd een uitdagende training. Tijd in deze Senz Sports S5000 review de belangrijkste onderdelen van deze spinningfiets te bekijken.

Een zwaar vliegwiel van 18 kilo

Senz Sports S5000 vliegwiel Pin

Ervaren sporters willen graag een uitdaging. Bij een spinningfiets zorgt het vliegwiel voor meer weerstand en tevens voor een soepele fietsbeweging. Het vliegwiel van de S5000 weegt 18 kilo en dat zorgt ervoor dat je als sporter alles kunt geven op deze spinningfiets. Niet alleen zorgt het met zijn zware gewicht voor een grote weerstand en soepele rotatie, maar ook voor extra stabiliteit van het apparaat.

Het stuur en het zadel

stuur Pin

De Senz Sports S5000 is voorzien van een racestuur: je kunt je handen op verschillende plaatsen op het stuur zetten, wat tijdens het spinnen natuurlijk nodig is als je van houding wisselt. Het biedt een goede grip, ook wanneer je zweethanden krijgt. Het stuur kan in hoogte versteld worden, zodat je ervoor kunt zorgen dat je in de juiste houding zit. Hoe beter je zit, hoe meer je uit je training kunt halen. In een ergonomische houding trainen kan daarnaast ook voorkomen dat je blessures oploopt.

Het racezadel is eveneens ontworpen met het oog op ergonomie. Het is een gelzadel dat heel comfortabel zit, zo melden gebruikers. Ook tijdens een lange training zul je prettig zitten. Het zadel is eenvoudig te verstellen, zowel in de hoogte als horizontaal.

Een hele hoge bouwkwaliteit

geen spd pedalen Pin

Er is veel aandacht besteed aan de kwaliteit van de S5000. De spinbike is zeer robuust en kan daardoor ook zwaar belast worden. Hij is zelfs geschikt voor licht commercieel gebruik. De spinningfiets ziet er stijlvol uit en elk onderdeel is netjes afgewerkt. Dat je vertrouwen in het apparaat kunt hebben, blijkt ook wel uit het feit dat je levenslange garantie op het frame en laswerk krijgt. De S5000 wordt aangedreven met een industriële V-belt, wat veel stiller in gebruik is dan een ketting. Uit reviews blijkt dat alle gebruikers zeer tevreden zijn over de stevigheid, stabiliteit en kwaliteit van deze spinbike.

De interactieve mogelijkheden

De interactieve mogelijkheden van de Senz Sports S5000 Pin

Een trainingsprogramma geeft je de mogelijkheid gestructureerd en doelgericht te trainen. Het helpt je gemotiveerd te blijven en biedt veel uitdaging. Daarom is het geweldig dat de S5000 voorzien is van interactieve mogelijkheden. De trainingscomputer kan via Bluetooth een koppeling maken met je smartphone of tablet. Door middel van deze koppeling kun je gebruik maken van trainingsapps, zoals bijvoorbeeld Zwift.

Interactieve apps maakt spinning nog leuker

Met Zwift kun je interactief trainen. Je kunt in deze app uit een groot aanbod een route kiezen of een wedstrijd doen. Op het scherm van je tablet zie je dan je avatar (of karakter) de route rijden, waarbij je een natuurgetrouwe weergave van het landschap ziet. Dat maakt trainen natuurlijk veel leuker, want je kunt overal op de wereld fietsen, van Tokyo tot New York, door de bergen van Zwitserland of langs de wijnvelden in Frankrijk.

Door apps als Zwift te gebruiken kun je doelgericht trainen, zoals je snelheden verbeteren of je conditie trainen. Verder kun je tegen vrienden racen of met grote evenementen meedoen, zoals de Tour de France. Dat is natuurlijk heel wat anders dan zelf op goed geluk wat trainen en naar de muur van je slaapkamer kijken! Andere spinningfietsen met Zwift kun je hier bekijken: spinningfietsen met Zwift.

Meer informatie vind je in deze video:

Een magnetische weerstand

De weerstand van de Senz Sports S5000 wordt opgewekt door middel van een magneet. Dit is een geruisloze vorm van weerstand en zorgt verder voor een prettige en soepele fietsbeweging. De weerstand voelt natuurlijk aan en kan via het display ingesteld worden. Een ander voordeel van een magnetische weerstand is dat deze een stuk onderhoudsvriendelijker is dan een vilt weerstand.

De plus en minpunten van de Senz Sport S5000

De Senz Sport S5000 is een van die fitnessapparaten die echt opvalt door de grote hoeveelheid pluspunten. Neem bijvoorbeeld het vrijloopsysteem (de trappers zitten niet, zoals bij andere spinningfietsen, direct verbonden aan het vliegwiel) of het zware vliegwiel van 18 kilo. Maar ook het ergonomische zadel en stuur vallen op. Ze zijn beiden makkelijk instelbaar zijn, zodat je in de juiste houding kunt fietsen.

Ook veel interactieve mogelijkheden

Verder beschikt de S5000 over hartslagsensoren en een eenvoudig, maar overzichtelijk display. De spinningfiets kan via Bluetooth gekoppeld worden aan je smartphone of tablet en kan gebruikt worden met o.a. Zwift. Daardoor heb je toegang tot een grote verscheidenheid aan routes en trainingen. De aandrijving verloopt via een industriële V-belt, waardoor trainingen vrijwel volledig geruisloos kunnen plaatsvinden.

Bijna geen minpunten te vinden

Het mag duidelijk zijn dat deze spinbike een kwaliteitsproduct is. In deze Senz Sports S5000 review kon ik bijna geen minpunten vinden. Maar als we heel kritisch kijken, kunnen we als minpunt noemen dat er geen tablethouder op het stuur zit en dat er geen SPD pedalen gebruikt kunnen worden.

Hoe fietst de Senz Sports S5000?

Senz Sports S5000 review PinOp deze spinningbike wordt sporten eindelijk genieten. De S5000 beschikt over een comfortabel racezadel, waarop je urenlang kunt trainen zonder zadelpijn te krijgen. Dit zadel is verder goed af te stellen op je eigen lichaamslengte, zowel horizontaal als verticaal. Ergonomisch fietsen wordt eveneens mogelijk gemaakt doordat het stuur in hoogte verstelbaar is. Zo zul je minder kans hebben op blessures.

Deze spinningfiets is erg stil in gebruik. Dat is iets wat mij meteen opviel tijdens het fietsen. Dat komt mede doordat er geen gebruik wordt gemaakt van viltblokjes om de weerstand op te wekken, maar van een magneet. Het is natuurlijk prettig als je kunt sporten zonder geluidsoverlast te veroorzaken, zowel voor jezelf (je kunt je goed focussen op je training) als voor medebewoners.

Het vrijloopsysteem maakt spinnen veiliger

Een van de unieke kenmerken van de S5000 is het vrijloopsysteem. Bij veel andere spinningfietsen zijn de trappers direct verbonden aan het vliegwiel. Als je eenmaal op tempo bent, betekent dit dat zolang het vliegwiel in beweging is, de trappers automatisch mee zullen draaien. Je kunt dus niet zomaar stoppen of vertragen, want de trappers blijven doorgaan. Aan de ene kant helpt dat je doorgaan en je grenzen verleggen. Maar aan de andere kant kan dat een onveilige situatie opleveren, wanneer je moe bent en wilt stoppen en die trappers blijven maar doorgaan. Het enige dat je dan kunt doen is op de noodstop drukken.

Maar als je spinningbike, zoals de S5000, een vrijloopsysteem heeft, dan is er geen sprake van deze verbinding tussen trappers en vliegwiel. Je kunt stoppen of langzamer gaan fietsen wanneer je maar wilt. Dat maakt een vrijloopsysteem een stuk veiliger in gebruik, ook voor beginners.

De Senz Sports S5000 vergeleken met de S2000

De S5000 heeft nog een goedkoper model: de Senz Sports S2000. Deze is op veel vlakken hetzelfde maar is wel een stuk goedkoper. Daarom hieronder een vergelijking van de 2 spinningfietsen:

Senz Sports S5000Senz Sports S2000
Prijs€649€299
Score
Reviews

5 / 5 van 8 reviews

5 / 5 van 12 reviews

WeerstandMagnetischMagnetisch
Weerstand verstellingElektronischHandmatig
Maximaal belastbaar gewicht130 kg100 kg
Gewicht59 kg28 kg
Gewicht vliegwiel18 kg6 kg
Ergometer--
Aandrijf systeemV-beltV-belt
HartslagsensorHandsensoren, HartslagmeterHandsensoren
Waterpas verstelbaarJaJa
DisplayEenvoudigEenvoudig
Meetgegevens op displayCalorieverbruik, Afstand, RPM, Snelheid, Tijd, WattageCalorieverbruik, Afstand, RPM, Snelheid, Tijd
ZwiftJaJa
ConnectiviteitBluetooth ontvangerBluetooth ontvanger
SPD PedalenNeeNee
Toeclip pedalenJaJa
BekijkBekijk

De Senz Sports verschilt dus in een aantal opzichten: de verstelling van de weerstand is handmatig en het gewicht van de fiets is zo’n 30 kilo lichter. Hierdoor is ook het belastbaar gewicht lager. Ook is er geen ondersteuning voor een hartslagmeter. De S2000 is wel zo’n 250 euro goedkoper. Dus wanneer je weinig waarde hecht aan het handmatig verstellen van de weerstand en de hartslagmeter dan is de Senz Sports S2000 wellicht het overwegen waard.

Onze conclusie: is de Senz Sports S5000 een goede keus?

Uit deze Senz Sports S5000 review blijkt dat dit de ideale spinningfiets voor enthousiaste thuissporters is. Hij biedt veel mogelijkheden voor een zeer redelijke prijs. Het is een allround spinningfiets met leuke opties, zoals de koppeling via Bluetooth, hartslagsensoren (je kunt er trouwens ook een hartslagband bij gebruiken) en een zwaar vliegwiel. Hij is bestand tegen zware belasting van meerdere uren per dag. Spinningfietsen van deze kwaliteit kosten normaal gesproken echt een paar honderd euro meer.

De S5000 is ook voor de beginner een goede keuze

Maar het leuke is dat de S5000 ook voor de beginner geschikt is, als je je niet zou laten tegenhouden door de prijs. Doordat deze bike geen doortrapsysteem heeft, maar een vrijloopsysteem, kunnen ook onervaren sporters hem gebruiken. Je kunt stoppen wanneer je wilt en dat vergroot de veiligheid. Hierdoor is de Senz Sports S5000 in principe een geweldige spinbike om kennis te maken met het spinnen. Wil je comfortabel trainen met veel extra opties, dan doe je zeker een goede aankoop met de Senz Sports S5000.

Geen SPD pedalen bij de Senz Sport S5000

De pedalen van de S5000 zijn voorzien van toeclips. Helaas kunnen er geen SPD pedalen op gezet worden. Wanneer je niet zonder SPD pedalen kunt dan is de Fitbike Race Magnetic Pro wellicht een goede spinningfiets voor je.

Is de S5000 te duur?

De S500 is een goed spinningfiets maar heeft natuurlijk een bijpassend prijskaartje. Wanneer je een goedkoper model zoekt dan is de Senz Sports S2000 een goede keus. Deze is zo’n 250 euro goedkoper.

Wat kost de Senz Sports S5000?

Op dit moment kost deze spinningfiets €699. Een goede prijs/kwaliteit verhouding voor deze fiets. Spinningfietsen van deze kwaliteit kosten normaal gesproken echt een paar honderd euro meer.

Senz Sports S5000

Met een scherpe prijs zet Senz Sports een top spinbike neer met de S5000. Deze fiets bied de serieuze thuis fietser alles wat je zoekt in een goed spinningfiets.

Alternatieven voor de Senz Sports S5000

Is dit toestel niet helemaal wat je zoekt? Hieronder vind je een aantal hele goede alternatieven: