Fitbike race 8 review

fitbike race 8

Wil jij alles weten over de Fitbike Race 8? Ik heb deze populaire spinningfiets eens goed getest! In deze Fitbike Race 8 review laat ik precies zien wat je krijgt bij deze hometrainer en wat ik er van vind.

Fitbike Race 8 in het kort

Wie op zoek is naar een degelijke spinningfiets doet een goede koop met de Fitbike Race 8. Voor de bescheiden prijs biedt deze fiets genoeg kwaliteit. De eenvoudige trainingscomputer voldoet, het vliegwiel is zwaar en biedt elke recreatieve thuissporter lekker veel uitdaging. Door zijn robuuste bouw staat het apparaat stevig. Zoek je een betaalbare en toch goede spinningfiets, dan kom je vanzelf bij de Fitbike Race 8 uit.

Plus- en minpunten

  • Stil
  • Staat heel stevig
  • Goed waterpas en in de hoogte te stellen
  • Makkelijk in gebruik
  • Hartslagmeter in het stuur
  • Scherpe prijs
  • Geen koppeling mogelijk met hartslagband
  • Eenvoudige computer, geen trainingsprogramma’s
  • Remsysteem met viltblokjes
  • Weerstand handmatig instellen

Reviews op andere sites:

De Fitbike Race 8 krijgt goede review scores op verschillende sites:

(13+ reviews) bekijk reviews

(3+ reviews)

(9+ reviews) bekijk reviews

Bekijk de specificatiesSpecificaties
In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze spinningfiets:
Apparaatspinningfiets
WeerstandRemblok
Weerstand verstellingHandmatig
Maximaal belastbaar gewicht120 kg
Gewicht44 kg
Gewicht vliegwiel18 kg
Ergometer-
Aandrijf systeemV-belt
HartslagsensorHandsensoren
Waterpas verstelbaarJa
DisplayEenvoudig
Meetgegevens op displayCalorieverbruik, Afstand, RPM, Snelheid, Tijd, Wattage
ConnectiviteitGeen
Toeclip pedalenJa
SPD PedalenNee
ZwiftNee
Reviews

Onze beoordeling

Consumenten reviews

5 / 5 van 25 reviews

13+ reviews

logo kieskeurig

3+ reviews

9+ reviews

De belangrijkste onderdelen van de Fitbike Race 8

In deze review kijk ik allereerst naar de belangrijkste onderdelen van de spinbike. De Fitbike Race 8 valt in de gemiddelde prijsklasse. Aan de ene kant merk je dat doordat deze spinningfiets redelijk eenvoudig is. Hij beschikt niet over allerlei luxe features, maar alleen over dat wat je nodig hebt. Wat belangrijk is tijdens het trainen, is een fitnessapparaat dat stevig staat, waar je comfortabel op kunt zitten en dat geen geluidsoverlast veroorzaakt. Dat levert de Fitbike Race allemaal. Tijd om de belangrijkste onderdelen van de spinbike te bekijken:

De pedalen

race 8 pedalen Pin

De pedalen die op de Fibike Race 8 zitten, zijn van hele goede kwaliteit. Ze zijn voorzien van toeclips, om zowel bij het duwen als bij het omhoog trekken meer kracht te kunnen zetten. Ik vond ze heel lekker fietsen.

Wil je andere pedalen, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Je kunt dan de andere pedalen makkelijk erop schroeven.

Een eenvoudig display

De display geeft je de mogelijkheid zicht te houden op je gegevens tijdens het trainen. Je ziet hier de gereden afstand, het calorieverbruik, je snelheid, de tijd, en RPM. Er staan geen programma’s op de computer en je kunt de spinbike niet koppelen met andere apparaten voor een interactieve training.

Het stuur

stuur Pin

Het stuur is zo ontworpen dat je het tijdens je training op verschillende manieren kunt vastgrijpen. Er zijn horizontale grepen en verticale. Het is afgewerkt met een soft grip foam. Dit zorgt voor een stevige grip, zelfs als je zweterige handen krijgt.

In het stuur zit een hartslagmeter, deze werkt heel goed al geef ik altijd de voorkeur aan een borstband om de hartslag te meten

Een uitstekende bouwkwaliteit

Het frame van deze spinningfiets is zeer duurzaam. Dit komt door het industriële lagerwerk en door het ontwerp van het frame en het 3-delige crankstel met dubbele kogellagers. Deze zijn afgeleid uit de professionele wielerindustrie. De Race 8 kan belast worden tot 120 kilo, waaruit blijkt dat het apparaat wel wat kan hebben. Deze spinbike is bedoeld voor normaal thuisgebruik en niet voor intensieve, professionele trainingen.

Het zadel

het zadel van de race 8 Pin

Het sportief uitziende zadel is gemakkelijk op de juiste hoogte in te stellen. Dat gebeurt met een kliksysteem. Het is niet alleen in hoogte, maar ook horizontaal in te stellen. Hiermee kunnen meerdere gebruikers de spinningfiets zo afstellen, dat ze er comfortabel op kunnen sporten. Het zadel is sportief en maakt het mogelijk om in een racehouding te fietsen, wat voor spinnen natuurlijk heel belangrijk is.

De weerstand

viltblokjes weerstand Pin

Er zijn verschillende manieren waarop de weerstand op een spinningfiets kan worden opgewekt. Bij de Fitbike Race 8 gebeurt dit, net als bij de Fitbike Race 2, door middel van viltblokjes. Deze soort weerstand werkt net zo goed als een magnetisch remsysteem maar maakt meestal meer geluid. Bij de Race 8 vond ik dit wel meevallen. Ik vond het niet storend tijdens het fietsen. Een nadeel van viltblokjes is dat ze slijten. Na verloop van tijd moeten ze vervangen worden.

De weerstand stel je in met een draaiknop op het frame. Dit gaat snel en eenvoudig. Je kunt jammer genoeg niet een waarde aangeven, van stand 1 tot stand 10 of iets dergelijks. Er staan geen cijfers op de knop. Dat maakt het helaas wat lastiger om te wisselen tussen verschillende standen.

Het vliegwiel

zwaar vliegwiel fitbike race 8 Pin

Het vliegwiel van de Fitbike Race 8 is met 18 kilo behoorlijk zwaar voor een spinningfiets in deze prijsklasse. Dit gewicht zorgt voor een soepele fietsbeweging en biedt voldoende weerstand voor gemiddelde sporters.

Het zou wel iets te licht kunnen zijn voor mensen die veel ervaring hebben met spinnen. In dat geval zou je bijvoorbeeld kunnen kijken naar de Fitbike Magnetic Race Home. Deze mooie spinningfiets heeft een zwaarder vliegwiel van 20 kg.

Hoe traint de Race 8?

fitbike race 8 test Pin

Het belangrijkste aan een spinningbike is natuurlijk hoe hij fietst. In deze Fitbike Race 8 review test ik het voor je! Wat mij direct aan de Fitbike Race 8 opviel is zijn robuuste bouw voor een fiets uit deze prijsklasse. Daar is niets op aan te merken.

Tijdens het fietsen piept en kraakt er niets. Ook niet als ik voluit ga of op de trappers ga staan. De spinningfiets staat stevig en gaat niet wiebelen.

De computer die op het stuur zit, is eenvoudig om te bedienen. Hij geeft dan ook beperkt gegevens weer (zoals calorieën, tijd, snelheid en afstand), en je kunt er geen trainingsprogramma’s op vinden. Verder kun je tijdens het sporten je hartslag meten, door middel van de sensoren op het stuur. Continue je hartslag meten is niet mogelijk, als je je handen verplaatst, wat ik persoonlijk altijd doe en waarom ik de voorkeur heb voor een borstband. Een hartslagband kan helaas niet gekoppeld worden aan de Fitbike 8.

De weerstand stel je handmatig in, door aan een knop op het frame te draaien. Op de knop staan alleen een plus- en een minteken. Je kunt dus niet zien hoe zwaar je de weerstand hebt gezet. Dat maakt het lastig om consequent te trainen, als je wilt wisselen tussen weerstanden.

Verder vind ik dat de Fitbike 8 een comfortabel zadel heeft. Het stuur is stevig en geeft een goede grip. Ook is de aandrijving met een V-belt een aantrekkelijke optie, want daardoor is de spinningfiets stil in gebruik.

Meer informatie vind je ook in onderstaande video:

Voor wie is de Race 8 een goede keus?

Uit deze review blijkt dat de Fitbike Race 8 een goede spinningbike is voor beginnende spinners.

Voor beginners en enthousiaste thuissporters

De Fitbike Race 8 is vooral een goede spinningfiets voor beginners en enthousiaste thuissporters. Dit is vooral omdat de bike, net als de Fitbike Race 3, redelijk simpel is uitgevoerd, hij beschikt niet over veel verschillende opties. Er zijn bijvoorbeeld geen trainingsprogramma’s beschikbaar. Ook het feit dat de weerstand met de hand moet worden ingesteld en dat je geen zicht hebt in hoe zwaar de weerstand staat, is een beetje beperkt. Ben jij een veeleisende fietser dan kun je misschien beter kijken naar de Fitbike Race Magnetic Pro.

Wat de Race 8 aantrekkelijk maakt voor beginnende sporters, is de prijs-kwaliteit verhouding. Voor een fiets in deze prijsklasse, biedt de Fitbike Race 8 veel kwaliteit: een stabiele en robuuste fiets, die erg stil is en comfortabel zit. Het zware vliegwiel zorgt voor voldoende weerstand tijdens het spinnen. Een goede keus dus, voor wie niet te veeleisend is en gewoon een fijne training wil kunnen doen.

Wil jij de race 8 vergelijken met andere spinningfietsen dan kun je hier de top 10 spinbikes van dit moment bekijken.

Belangrijkste specificaties

In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze spinningfiets:
Apparaatspinningfiets
WeerstandRemblok
Weerstand verstellingHandmatig
Maximaal belastbaar gewicht120 kg
Gewicht44 kg
Gewicht vliegwiel18 kg
Ergometer-
Aandrijf systeemV-belt
HartslagsensorHandsensoren
Waterpas verstelbaarJa
DisplayEenvoudig
Meetgegevens op displayCalorieverbruik, Afstand, RPM, Snelheid, Tijd, Wattage
ConnectiviteitGeen
Toeclip pedalenJa
SPD PedalenNee
ZwiftNee

Alternatieven voor de Fitbike Race 8

Is dit toestel niet helemaal wat je zoekt? Hieronder vind je een aantal hele goede alternatieven:

Fitbike Race 8

Wie op zoek is naar een degelijke spinningfiets doet een goede koop met de Fitbike Race 8. Voor de bescheiden prijs biedt deze fiets genoeg kwaliteit. De eenvoudige trainingscomputer voldoet, het vliegwiel is zwaar en biedt elke recreatieve thuissporter lekker veel uitdaging. Door zijn robuuste bouw staat het apparaat stevig. Zoek je een betaalbare en toch goede spinningfiets, dan kom je vanzelf bij de Fitbike Race 8 uit.