Review

Senz Sports S2000 review

Senz Sports S2000

Wil jij alles weten over de Senz Sports S2000 spinningfiets? De S2000 is een populaire spinbike met ondersteuning voor Zwift en goede prijs/kwaliteit verhouding. In deze Senz Sports S2000 review laat ik je precies zien wat je krijgt bij deze spinningbike en wat ik ervan vind. Lees snel verder!

Senz Sports S2000

De Senz Sports S2000 is een hele goede spinbike met Zwift ondersteuning voor de tegen een hele scherpe prijs! Met het lichte vliegwiel en de weerstand is dit de perfecte spinningfiets voor de beginnende spinners!

Plus- en minpunten

  • Zeer stil en stabiel
  • Interactief trainen met Zwift
  • Robuust frame
  • Goede prijs-kwaliteitverhouding
  • Zadel en stuur goed verstelbaar
  • Licht vliegwiel (6 kilo)
  • Weerstand handmatig instellen
  • Geen trainingsprogramma’s

Reviews op andere sites:

De Senz Sports S2000 krijgt goede review scores op verschillende sites:

(5+ reviews) bekijk reviews

(7+ reviews) bekijk reviews

De belangrijkste eigenschappen van de Senz Sports S2000

Heb jij al wat ervaring met spinnen en zoek je een spinningfiets met een interessante prijs-kwaliteitverhouding, dan heb je misschien de Senz Sports S2000 al eens langs zien komen. Met zijn strakke en stijlvolle design ziet hij er goed uit.

Maar hoe zit het met de kwaliteit? Senz Sports is een bekend merk en levert eigenlijk altijd degelijke fitnessapparaten. Het blijkt dat ook de S2000 een goede spinningfiets is in deze prijsklasse. Hij valt vooral op door de interactieve mogelijkheden en het feit dat hij stabiel en duurzaam is.

Een vliegwiel van 6 kilo

vliegwiel van 6 kilo Pin

Voorop de spinbike zit het vliegwiel. Dat heeft een gewicht van 6 kilo. Dit is relatief licht, ook vergeleken met andere spinningfietsen in deze prijsklasse. De Fitbike Race 2 bijvoorbeeld heeft een vliegwiel van 13 kilo. En de Senz Sports S5000, ook met Zwift ondersteuning, heeft een vliegwiel van 18 kilo. Het gewicht van het vliegwiel is deels bepalend voor een aangename fietsbeweging, de stabiliteit en de intensiteit van de weerstand. Ondanks dat de S2000 zo’n relatief licht vliegwiel heeft, ben ik heel enthousiast over het trainen op de S2000. Het doet niet af aan het comfort van het fietsen en de stabiliteit van de bike. Wel vindt ik de weerstand wat licht. Echt ervaren spinners kunnen daarom beter voor de S500 kiezen.

Een comfortabel en ergonomisch stuur

Senz Sports S2000 stuur Pin

Het stuur van de S2000 is ergonomisch ontworpen, met de mogelijkheid om je handen in verschillende posities te zetten. Met een pen verstel je eenvoudig het stuur in hoogte. In combinatie met het in hoogte en in het horizontale vlak verstelbare zadel, zorg je ervoor dat je altijd in een ergonomische houding zit. Gemakkelijk is ook dat op het frame cijfers staan, zodat je altijd goed kunt onthouden hoe hoog je het zadel of het stuur had gezet. Dat is praktisch als de spinningfiets door meerdere personen wordt gebruikt. Op het stuur zitten verder ook nog hartslagsensoren, zodat je tijdens je training zicht kunt houden op je hartslag.

Een handmatige magnetische weerstand

De weerstand van de Senz Sports S2000 wordt opgewekt door middel van een magneet. Deze magnetische weerstand zorgt voor een comfortabele fietsbeweging en een natuurlijk aanvoelende weerstand. Deze kun je instellen via een draaiknop op het frame, en dat maakt het mogelijk deze nauwkeurig te regelen. Waar je echter wel bij stil moet staan is dat wanneer je op deze manier handmatig de weerstand moet instellen, je je training even zult moeten  onderbreken. Ook wordt de weerstand dus niet automatisch aangepast als je interactief aan het trainen bent.

Een uitstekende bouwkwaliteit

Senz Sports staat bekend om hun kwalitatief goede fitnessapparaten. Is de bouwkwaliteit van de S2000 ook net zo indrukwekkend? Je kunt meestal al wat aan de specificaties aflezen. Zo krijg je levenslange garantie op het frame. Senz Sports heeft dus duidelijk vertrouwen in deze spinningfiets. Op de onderdelen krijg je twee jaar garantie, wat ook uitstekend is.

Daarentegen is het eigen gewicht van de S2000 met 28 kilo niet erg zwaar. Voor een dergelijk apparaat geldt over het algemeen, hoe zwaarder ze zijn, hoe duurzamer en stabieler ze zijn. Het maximaal belastbare gewicht is 100 kilo, wat ook niet al teveel is. Betekent dit dat de S2000 kwalitatief te wensen over laat? Gezien de garantie, de gebruikte materialen, de keurige afwerking en de uitstekende kwaliteit van de apparaten die Senz Sports op de markt brengt, kun je er wel van uitgaan dat je met de S2000 een goede koop doet. Dat blijkt ook wel uit alle positieve reviews.

Pedalen met toe clips

Met de toe clips pedalen kun je je wielrenschoenen vastzetten. Hierdoor kun je zowel bij de op- als de neergaande beweging goed kracht zetten. Tevens voorkomt het wegglippen van je schoenen van de pedalen.

Een eenvoudig display

Voorop het stuur zie je de display van de Senz Sports S2000. Het is een eenvoudige display, enkel bedoeld om je trainingsgegevens af te lezen. Je ziet er de afstand, het calorieverbruik, de RPM, de tijd, je snelheid en je hartslag op. Het is geen trainingscomputer met programma’s.

Interactief trainen met Zwift

interactief trainen met zwift Pin

Tijdens het trainen is het handig als je structureel naar je doelen kunt werken. Hoe kun je anders je conditie of tijden verbeteren? Helaas heeft de S2000 geen trainingscomputer. Wat hij echter wel heeft is de mogelijkheid om gekoppeld te worden met je smartphone of tablet. Dit gaat via Bluetooth. Op je device zet je vervolgens de Zwift app, waarna je gebruik kunt maken van alle opties. Zwift geeft je enorm veel mogelijkheden om je training leuker en uitdagender te maken.

Samen een uitdagende training doen

Als je al eens thuis gesport hebt, heb je vast ook wel ervaren dat dat soms wat eentonig wordt. Je kijkt altijd naar hetzelfde behang. Zelfs als je trainingsprogramma’s gebruikt, kan dat saai worden, omdat je altijd alleen traint. Het leuke van Zwift is, dat je geen last meer zult hebben van deze nadelen. Op de app staan een eindeloze hoeveelheid trainingen en daarbij kun je een real-life weergave zien van de route. Op het scherm van je telefoon of tablet kun je dus zien waar je fietst: een smalle kronkelweg over het platteland in Engeland of puffend een steile helling in de Alpen op.

Daarnaast hoef je ook niet meer alleen te trainen. Je kunt samen met anderen rijden, aan wedstrijden meedoen of races rijden tegen een tegenstander. Ook kun je je gegevens delen met anderen. Geen behoefte aan concurrentie? Zwift kan je ook helpen met je training in de workout modus. De app zoekt die workouts die bij je niveau passen en kan je te helpen gericht aan je doelen te werken.

Meer informatie vind je hieronder in de video:

De plus en minpunten

De Senz Sports S2000 is verrassend betaalbaar voor een spinningfiets. Je zou hem in principe een “budget” apparaat kunnen noemen. Daarom is het logisch als je twijfelt over een mogelijke aanschaf. Maar de S2000 brengt een aantal voordelen met zich mee. Als eerste blijkt dat deze spinningfiets zeer stil is in gebruik. Hij staat stabiel en je kunt er prima op trainen. Wel is het een fiets voor beginners en is hij dus niet geschikt voor duurtraining, om elke dag een paar uur op te trainen.

Verder kun je in de juiste houding zitten, doordat zowel het zadel als het stuur in hoogte verstelbaar zijn. Eveneens een groot voordeel is dat je op de S2000 interactief kunt trainen met Zwift. De spinfiets beschikt daarentegen weer niet over een trainingscomputer met programma’s. Kortom, het is een zeer degelijke en robuuste spinningfiets, waarop de trainingsmogelijkheden eindeloos zijn doordat je met Zwift aan de slag kunt.

Relatief lichte weerstand

Nadelen zijn er echter ook. De Senz Sports S2000 heeft zijn beperkingen wat betreft de belasting: het maximale gebruikersgewicht is 100 kilo. Tevens is dit apparaat niet geschikt voor mensen langer dan 1,85 m. Wat voor sommigen ook een nadelig kan zijn, is het feit dat het vliegwiel relatief licht is, namelijk 6 kilo, en de weerstand moet handmatig ingesteld worden.

Hoe fietst de Senz Sports S2000?

Senz Sports S2000 review Pin

Een van de voordelen van de Senz Sports 2000 is het feit dat je zowel het zadel als het stuur nauwkeurig kunt instellen. Daardoor kun je de spinningfiets goed afstellen op je eigen lichaamsverhoudingen en in de correcte houding sporten. De spinbike is vrijwel geruisloos, wat ook bijdraagt aan het comfort. Dat komt zowel door de stille magnetische weerstand als door de aandrijving, die via een V belt verloopt. Of je nu in een flat woont, of ‘s avonds sport wanneer de kinderen slapen: het is altijd prettig als je training geen overlast geeft.

Gebruikers beoordelen de S2000 zeer positief. Ze zijn te spreken over de aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding. Voor een relatief lage aanschafprijs krijg je toch een heel degelijke spinningfiets met Zwift. Ook al heeft het apparaat geen trainingscomputer, doordat je interactief kunt trainen, mis je dat niet. In reviews is te lezen dat de spinningfiets prettig fietst en dat hij heel stevig blijft staan. Het enige dat wel af en toe genoemd wordt, is dat de weerstand niet zwaar genoeg is. Waarschijnlijk geldt dit vooral voor meer ervaren sporters. Het is natuurlijk afhankelijk van je eigen kracht en conditie hoe je de weerstand ervaart.

Voor wie is de Senz Sports S2000 een goede keuze?

De Senz Sports S2000 is vooral geschikt voor beginners. Ook al heb je de beschikking over het aantrekkelijke interactieve trainen met Zwift, de specificaties van de S2000 zijn niet echt interessant voor gevorderde sporters. Dit komt voornamelijk door het lichte vliegwiel en het feit dat de weerstand voor ervaren sporters niet zwaar genoeg is. Ook is de S2000 niet gebouwd voor intensieve trainingen. Heb je al redelijk wat ervaring met spinnen, dan kun je beter uitwijken naar een iets duurder apparaat zoals de Schwinn IC8 of Senz Sports S5000 dat net wat robuuster is en wat meer opties heeft.

Een geweldige spinningfiets met veel mogelijkheden tegen een scherpe prijs

Voor beginners is de S2000 echter wel heel interessant. Hij is zeer aantrekkelijk geprijsd en je kunt vertrouwen op de kwaliteit van Senz Sports. Hij is stevig en stabiel, beschikt over hartslagsensoren en je kunt eindeloos trainen met Zwift. Het lichtere vliegwiel is voor beginners geen probleem. Die kunnen naar hartenlust trainen. Voor een zeer schappelijke prijs krijg je een geweldige spinningfiets die er ook nog eens stijlvol uit ziet.

De belangrijkste specificaties

WeerstandMagnetisch
Weerstand verstellingHandmatig
Maximale lichaamslengte185 cm
Maximaal belastbaar gewicht100 kg
Gewicht28 kg
Gewicht vliegwiel6 kg
Ergometer-
AandrijfsysteemV-Belt
HartslagsensorHandsensoren
Waterpas verstelbaarJa
DisplayEenvoudig
Meetgegevens op displayCalorieverbruik, Afstand, RPM, Snelheid, Tijd
ZwiftJa
Toeclip pedalenJa

Alternatieven voor de Senz Sports S2000

Is dit toestel niet helemaal wat je zoekt? Hieronder vind je een aantal hele goede alternatieven:

Senz Sports S2000

De Senz Sports S2000 is een hele goede spinbike met Zwift ondersteuning voor de tegen een hele scherpe prijs! Met het lichte vliegwiel en de weerstand is dit de perfecte spinningfiets voor de beginnende spinners!

Andere leuke artikelen