NordicTrack S10i

NordicTrack S10i

Wil jij alles weten over de NordicTrack S10i? Deze topklasse spinningfiets komt heel goed naar voren in reviews en tests. Geen wonder, want het apparaat heeft veel interactieve mogelijkheden en een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. In deze NordicTrack S10i review laat ik precies zien wat je krijgt bij deze spinbike en wat ik er van vind.

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.7 / 5 van 57 reviews

€1799

2 winkels

Laagste prijzen
 • Uniek is de elektronisch verstelbare hellingshoek tot een maximale hellingshoek van -10% tot 20%
 • Komt met een 10 inch High Definition touchscreen scherm
 • Interactief trainen met iFit

NordicTrack S10i in het kort

Voor fanatieke sporters is de S10i een hele goede keuze. Deze spinbike is bestand tegen de meest intensieve trainingen en biedt alle opties die een semiprofessionele of zelfs professionele sporter nodig heeft. Met een hellingshoek, grote keuze in weerstandsniveaus en interactieve trainingsmogelijkheden, laat de S10i vrijwel niets te wensen over.

Voor wie is de NordicTrack S10i een goede keuze?

De NordicTrack S10i is er voor de fanatieke fietser die echt de ultieme fietsbeleving zoekt. De S10i gaat in alle opzichten een stuk verder dan andere spinningfietsen maar is dan ook een stuk duurder geprijsd.

Plus- en minpunten

 • Groot en goed leesbaar 10 inch kleurenscherm
 • Interactief trainen met iFit app en CycleMasters
 • Zeer stabiel
 • Trainingscomputer met 50 programma’s
 • Ingebouwde speakers en ventilator
 • Hellingshoek instelbaar van -10 tot +20%
 • Zadel en stuur goed op de juiste hoogte te zetten
 • Hoge aanschafprijs
 • Betaalde abonnementen voor apps

Onze beoordeling

Hieronder vind je onze beoordeling van de NordicTrack S10i op de belangrijkste onderdelen:

Stabiliteit
9/10
Interactieve mogelijkheden
8/10
Verstelbaarheid
9/10
Weerstand
9/10
Bouwkwaliteit
9/10
Prijs
9/10
Bekijk de specificatiesSpecificaties
In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze spinningfiets:
Apparaatspinningfiets
WeerstandMagnetisch
Weerstand verstellingElektronisch
Maximale lichaamslengte200 cm
Maximaal belastbaar gewicht150 kg
Gewicht92 kg
Gewicht vliegwiel8 kg
Ergometer-
Aandrijf systeemV-Belt
HartslagsensorHartslagmeter
Waterpas verstelbaarJa
Display10 inch kleurenscherm
Meetgegevens op displayCalorieverbruik, Afstand, RPM, Snelheid, Tijd, Wattage
ConnectiviteitBluetooth
Toeclip pedalenJa
Reviews

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.7 / 5 van 57 reviews

1 reviews

1 reviews

55 reviews

De belangrijkste eigenschappen van de NordicTrack S10i

Is spinning jouw lust en je leven? Houd je van intensief trainen en zoek je een topkwaliteit spinningbike om jouw high intensity workouts te kunnen doorstaan? Lees dan hieronder verder, want in deze review werpen we een diepgaande blik op de NordicTrack S10i.

Je ziet meteen aan deze stijlvolle spinningfiets dat hij tot een andere klasse behoort: ergonomisch ontworpen, een 10 inch touchscreen kleurenscherm en interactieve mogelijkheden. De NordicTrack S10i lijkt prima in een sportschool te passen, maar jij kunt hem gewoon thuis in je trainingsruimte zetten. Deze spinbike is prijzig, maar is hij het geld waard?

Een magnetische weerstand

De NordicTrack S10i is voorzien van magnetische weerstand. Dit is een vorm van weerstand die fluisterstil is en zorgt voor een soepele verzwaring van je training. Er zijn 22 niveaus om uit te kiezen en je stelt deze in via de display. Gebruik je een trainingsprogramma, dan zul je merken dat de weerstand automatisch aangepast wordt.

Een vliegwiel van 8 kilo

Het vliegwiel van de S10i weegt 8 kilo. Voor een spinbike in deze prijsklasse is dat niet heel erg hoog, maar het zal voor de meeste sporters voldoende uitdaging bieden.

Een groot LCD kleurendisplay

groot kleuren display Pin

De grote LCD kleurendisplay van de S10i is eveneens zeer opvallend. Het heeft een diameter van 10 inch oftewel 25 cm. Het laat de normale trainingsgegevens zien, zoals afstand, snelheid, tijd en verbrande calorieën. Maar je kunt er ook de trainingsfilmpjes op kijken, als je de programma’s en apps gebruikt. Bediening gaat via touchscreen, wat lijkt op de manier waarop je ook je smartphone gebruikt. Je kunt opties aanklikken en ook swipen. Hiermee navigeer je eenvoudig door menu’s en programma’s.

Er zijn ook nog enkele fysieke knoppen, om makkelijk toegang te krijgen tot snelheid en hellingshoek. Verder is de display helder met een goed contrast en de letters zijn groot. Hierdoor kun je, zelfs als het zweet over je gezicht stroomt, alle gegevens goed blijven zien. De display van s10i is echt goed ontwikkeld en steekt met kop en schouders boven de concurrentie uit.

Een uitstekende bouwkwaliteit

De bouwkwaliteit van de NordicTrack S10i is uitstekend. Dat zie ook direct als je kijkt naar het apparaat: het ziet er zeker niet uit als een lichtgewicht spinningfiets. Alles straalt robuustheid en duurzaamheid uit. Er is dik staal gebruikt voor het frame, het stuur, het zadel en de pedalen. Alles is netjes afgewerkt en de fiets ziet er luxe en stijlvol uit. Maar de bouwkwaliteit spreekt ook uit het feit dat de S10i belast kan worden tot 150 kilo en geschikt is voor intensief thuisgebruik. Je kunt er elke dag tot 7 uur lang op trainen. Verder krijg je levenslange garantie op het frame en laswerk. Daar komt bij dat de S10i een eigen gewicht van 80 kilo heeft, dus het mag duidelijk zijn dat hij wel wat kan hebben.

Een ergonomisch stuur en zadel

Het stuur van de NordicTrack S10i is ergonomisch gevormd met multi-grip handgrepen. Het is verticaal in hoogte te verstellen en het zadel zowel verticaal als horizontaal. Dit maakt het mogelijk om de spinbike correct af te stellen op jouw eigen lichaamsverhoudingen. Het afstellen gaat heel makkelijk door quick-release knoppen, die zeer veilig zijn in gebruik. Op het stuur zitten enkele sneltoetsen, waarmee je de hellingshoek en de snelheid kunt aanpassen. Verder is het mogelijk om het zadel te vervangen als je dat niet prettig vindt zitten (het is een racezadel), je kunt het dan vervangen door een standaard zadel.

Instelbare hellingshoek

Een opvallende feature van de NordicTrack S10i is de instelbare hellingshoek. Door de hellingshoek aan te passen, kantelt de voorkant van de spinbike omhoog of juist omlaag. Hiermee wordt het fietsen in de bergen realistisch nagebootst. Ga je helling op, dan past de computer de hellingshoek aan tot een stijging van maximaal 20%. Maar ook de weerstand wordt automatisch een tandje zwaarder. Andersom, wanneer je afdaalt, kantelt de fiets licht voorover, tot -10% en de weerstand wordt minder zwaar. Zie je op de display je route door de bergen gaan, dan zal de hellingshoek van de S10i ervoor zorgen dat je helemaal ondergedompeld wordt in het fietsen. Op vrijwel geen andere spinbike kun je een dergelijke ervaring krijgen.

Pedalen met toeclips

De NordicTrack S10i is voorzien van pedalen met toeclips. Deze zijn echter om te wisselen voor SPD pedalen, als je toeclips niet wilt gebruiken.

Programma’s op de trainingscomputer

De S10i is voorzien van een uitgebreide trainingscomputer met 50 verschillende programma’s. Op veel spinningfietsen en hometrainers zijn deze meestal weinig verrassend en gebaseerd op hartslag, tijd of calorieën. Kies je voor een programma op de S10i, dan krijg je een HD video workout, die gegeven wordt door een personal trainer. Deze zorgt voor de nodige aanmoediging en helpt je gemotiveerd te blijven. Elke video is focust op een speciaal soort training, zoals het verbeteren van je conditie, meer calorieën verbranden enzovoorts. De trainer zal er zeker voor zorgen dat je je net wat meer inzet en je grenzen verlegt.

Elke dag kun je ook kiezen voor een nieuwe Map based ride, die gebruik maakt van Google Maps. Je kunt dan een vaste route volgen. Je ziet (helaas) geen video met beelden van de route, maar wel je voortgang op een kaart. Er zijn een grote hoeveelheid verschillende trainingen om uit te kiezen, zoals road rides, off-road fietsroutes en spin trainingen. Ook kun je intervaltrainingen doen, waarbij je zelfs van de fiets afstapt en een workout met gewichten doet. Gewone spintrainingen zullen saai lijken als je eenmaal op de S10i gaat trainen.

Interactief trainen

Keuzevrijheid is het devies van de NordicTrack S10i. Wil je interactief trainen, dan kan dat ook via de display. Je hebt dan een abonnement nodig op iFit of CycleMasters. De iFit app maakt het mogelijk om overal ter wereld te fietsen, van Parijs in Frankrijk tot Los Angeles in de VS. Je ziet al je routes realistisch weergegeven via Google Maps en Google Streetview. Via de iFit app kun je ook kiezen voor workouts met personal trainers, online racen tegen andere iFit leden en er zijn tevens persoonlijke trainingsschema’s om te downloaden. Je krijgt bij de S10i een jaar gratis abonnement op de iFit app.

Je kunt ook cyclemasters gebruiken

Je kunt ook CylceMasters gebruiken om te trainen op de S10i. Ook hiervoor is een betaald abonnement nodig. Je hebt dan wel de mogelijkheid lessen te volgen van de ervaren CylceMasters instructeurs. Er zijn verschillende routes om uit te kiezen, die ook overal ter wereld opgenomen zijn, en eveneens wisselt de moeilijkheidsgraad. Bij CylceMasters kun je zelfs live lessen volgen.

Meer informatie over deze iFit vind je in deze video:

De plus- en minpunten

De NordicTrack S10i is een opvallende verschijning. Met zijn robuuste bouw en vele technische snufjes weet je dat dit niet zomaar een standaard spinningfiets is. Een van de meest in het oog springende opties van de S10i, is de hellingshoek. Deze brengt de voorkant van de bike omhoog en omlaag om het rijden in de bergen te simuleren. Ook de grote display met een diameter van 10 inch valt op. Deze werkt met touchscreen en dat maakt het navigeren makkelijker.

Interactief trainen met iFit

Op deze spinningfiets kun je interactief trainen met iFit en CycleMasters. Maar ook zonder deze apps kun je je uitleven op de S10i, want op de trainingscomputer staan maar liefst 50 programma’s. Het zadel en stuur zijn beiden nauwkeurig op de juiste positie in te stellen, zodat je ergonomisch kunt trainen. Het vliegwiel weegt 8 kilo en er zijn 22 weerstandsniveaus om uit te kiezen. Verder is de bike uitgerust met luxe opties, zoals ingebouwde speakers, een ventilator, bidonhouders en worden er 2 dumbbells bij geleverd.

Het mag duidelijk zijn dat de NordicTrack S10i een spinningfiets uit het hogere prijssegment is. Dat kan een bezwaar zijn als je overweegt hem aan te schaffen. Maar gezien de mogelijkheden en duurzaamheid van dit apparaat, staat de prijs daar in verhouding mee. Voor het gebruiken van de iFit app heb je een abonnement nodig, evenals voor CycleMasters en dat kun je eveneens als nadeel zien.

Hoe fietst deze spinningfiets?

Sporten op de NordicTrack S10i voelt aan alsof je op de beste racefiets traint, maar dan vanuit het comfort van je eigen huis. Met de professionele opties die de spinbike biedt, geniet je van een intensieve workout, begeleid door de trainingsprogramma’s of de apps die je kunt gebruiken. Zelfs bij hoge snelheden en alle bewegingen die je tijdens een training kunt maken, blijft dit zware apparaat stevig staan. Het heeft dan ook een eigen gewicht van 80 kilo.

Trainen zal geen moment saai worden. Niet alleen heb je altijd 50 trainingsprogramma’s tot je beschikking, waarbij je zelfs workouts doet met de 2 bijgeleverde dumbbells. Via de display heb je toegang tot interactief trainen met iFit of CycleMasters. Hier heb je wel een betaald abonnement voor nodig, maar dit geeft je een oneindige hoeveelheid mogelijkheden voor verschillende trainingen. Je geniet dan ook van een persoonlijke aanpak, want je kunt begeleid worden door personal trainers. Wat het trainen helemaal een ultieme ervaring maakt, is de instelbare hellingshoek. Deze geeft je het gevoel dat je werkelijk helling op of -af rijdt.

Het comfort van de S10i is groot, omdat je het zadel en het stuur nauwkeurig kunt afstellen op je eigen lichaamslengte. Het mooi gevormde stuur is multi-grip, de grote display is onder alle omstandigheden goed te zien. En krijg je het erg warm door je fanatieke workout? Dan zorgt de ingebouwde ventilator voor een aangenaam briesje.

NordicTrack S10i vergeleken met de Fitbike Race Magnetic Pro

De Fitbike Race Magnetic Pro zit natuurlijk in een andere prijsklasse maar toch is het goed om deze 2 bikes te vergelijken. Dit geeft een goed beeld dat je voor een stuk minder budget toch een goede spinningfiets kunt krijgen:

NordicTrack S10iFitBike Race Magnetic Pro
Prijs€1799€599
Score
Reviews

4.7 / 5 van 57 reviews

4.3 / 5 van 149 reviews

WeerstandMagnetischMagnetisch
Weerstand verstellingElektronischHandmatig
Maximale lichaamslengte200 cm
Maximaal belastbaar gewicht150 kg150 kg
Gewicht92 kg61 kg
Gewicht vliegwiel8 kg22 kg
Ergometer--
Aandrijf systeemV-BeltV-belt
HartslagsensorHartslagmeterNee
Waterpas verstelbaarJaJa
Display10 inch kleurenschermExclusief
Meetgegevens op displayCalorieverbruik, Afstand, RPM, Snelheid, Tijd, Wattage-
ConnectiviteitBluetoothGeen
Toeclip pedalenJaJa
BekijkBekijk

Voor wie is de NordicTrack S10i een goede keuze?

Zoals gezegd is de NordicTrack s10i een spinningfiets die hoger geprijsd is. Daarvoor krijg je dan ook een zeer goed uitgerust apparaat van topkwaliteit. Dat betekent echter wel dat de S10i minder geschikt is voor beginners. Als je niet weet of spinnen echt jouw sport is, is het niet verstandig zo’n duur apparaat aan te schaffen.

Voor ervaren en fanatieke sporters is de S10i een goede keuze. De spinbike is bestand tegen de meest intensieve trainingen en biedt alle opties die een semiprofessionele of zelfs professionele sporter nodig heeft. Met een hellingshoek, grote keuze in weerstandsniveaus en interactieve trainingsmogelijkheden, laat de S10i vrijwel niets te wensen over.

De hellingshoek maakt je training niet alleen zwaarder, maar ook realistischer en afwisselender. De vele trainingsmogelijkheden zorgen ervoor dat het trainen elke keer weer een geweldige ervaring is. Ook wat luxe opties betreft is de NordicTrack S10i goed uitgerust, met een ventilator, extra dumbbells en ingebouwde speakers. Dus ben je een liefhebber van intensieve spintrainingen, dan is de NordicTrack S10 zeker de moeite van het overwegen waard.

Wil je trainen met Zwift?

De S10i heeft een interactieve trainingsmogelijkheid met iFit maar niet met Zwift. Wanneer je wel graag interactief wilt trainen met Zwift dan kun je de Schwinn IC8 overwegen. Deze spinningfiets heeft wel mogelijkheden om met Zwift te trainen.

Is de S10i te duur?

Het is een prachtige spinningfiets maar daarom valt hij ook in de hogere prijsklasse. Wanneer hij niet binnen je budget past dan kun je de Senz Sports S5000 overwegen. Dit is ook een hele goede spinningfiets met interactieve trainingsmogelijkheden voor een stuk minder geld.

NordicTrack S10i

De NordicTrack S10i een hele goede keuze voor de fanatieke fietser. Deze spinbike is bestand tegen de meest intensieve trainingen en biedt alle opties die een semiprofessionele of zelfs professionele sporter nodig heeft. Met een hellingshoek, grote keuze in weerstandsniveaus en interactieve trainingsmogelijkheden, laat de S10i vrijwel niets te wensen over.

Alternatieven voor de NordicTrack S10i

Is dit toestel niet helemaal wat je zoekt? Hieronder vind je een aantal hele goede alternatieven: