Schwinn IC7 review

schwinn ic7

Wil jij alles weten over de Schwinn IC7 spinbike? Deze spinningfiets van topmerk Schwinn is heel populair. Geen wonder, want het apparaat heeft een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. In deze Schwinn IC7 review laat ik precies zien wat je krijgt bij deze spinbike en wat ik er van vind.

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.3 / 5 van 150 reviews

€749

3 winkels

Laagste prijzen
 • Met het vliegwiel van 18 en traploos variabele weerstand kun je de training zo zwaar maken als je wilt.
 • Zowel het stuur als het zadel zijn verstelbaar.
 • De fiets kan verbonden worden met een draadloze borstband.

Schwinn IC7 in het kort

De Schwinn IC7 is een topklasse spinningfiets met vilt weerstand, fijne SPD pedalen en een vliegwiel van 18 kg tegen een scherpe prijs. Een goede spinbike voor de fanatieke fietser!

Voor wie is de Schwinn IC7 een goede keuze?

De Schwinn IC7 bedoeld voor de serieuze fietser die een kwaliteit spinningfiets zoekt. De IC7 is wel aan de prijs. Zeker als je kijkt dat er geen magnetische weerstand, maar remblokken worden gebruikt en de spinbike geen interactieve mogelijkheden heeft. Wanneer je een magnetische weerstand zoekt dan is de Fitbike Race Magnetic Pro te overwegen en als je interactieve mogelijkheden zoekt dan is de Schwinn IC8 het overwegen waard.

Plus- en minpunten

 • Vliegwiel van 18 kg
 • Verstelbaar zadel
 • Fijn stuur met tablet houder
 • Stevige SPD pedalen
 • Hartslagband wordt niet meegeleverd
 • Geen Zwift koppeling

Onze beoordeling

Hieronder vind je onze beoordeling van de Schwinn IC7 op de belangrijkste onderdelen:

Stabiliteit
8/10
Interactieve mogelijkheden
1/10
Verstelbaarheid
9/10
Weerstand
7/10
Bouwkwaliteit
8/10
Prijs
6/10
Bekijk de specificatiesSpecificaties
In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze spinningfiets:
Apparaatspinningfiets
WeerstandRemblokken
Weerstand verstellingHandmatig
Weerstand niveaus99
Maximale lichaamslengte195 cm
Maximaal belastbaar gewicht136 kg
Gewicht45 kg
Gewicht vliegwiel18 kg
Ergometer-
Aandrijf systeemV-belt
HartslagsensorIngebouwde borstsensor
Waterpas verstelbaarJa
ZwiftNee
DisplayLCD
Meetgegevens op displayAfstand, Calorieverbruik, Energieverbuik, Slagen per minuut (RPM), Snelheid, Tijd
ConnectiviteitGeen
SPD PedalenJa
Bekijk de videoVideo
Reviews

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.3 / 5 van 150 reviews

1 reviews

1 reviews

coolblue

8 reviews

140+ reviews

De belangrijkste onderdelen van de Schwinn IC7

Hoe zien alle onderdelen van de Schwinn IC7 eruit? En hoe fietst de spinbike? Benieuwd naar de plus- en minpunten die we aan deze spinningfiets hebben ontdekt?  Laten we eens in detail gaan kijken in deze Schwinn IC7 review:

Een vliegwiel van 18,1kg

Schwinn IC7 vliegwiel Pin

Misschien wel het belangrijkste onderdeel van een spinningfiets is het vliegwiel. Hoe zwaarder het vliegwiel, hoe vloeiender het fietsen zal gaan. Een licht vliegwiel wordt makkelijk in beweging gezet, maar het kan zo snel draaien waardoor een schokkerige beweging kan ontstaan. De Schwinn IC7 heeft een zwaar vliegwiel van 18,1 kilogram. Het kost dan wel meer moeite om het aan het draaien te krijgen, maar het zorgt daarmee voor een prettige, soepele beweging.

Draadloze hartslagmeting

Je kunt bij de Schwinn IC7 gebruik maken van een optionele borstband om je hartslag te meten. De spinning bike is voorbereid om de gegevens daarvan heel nauwkeurig over te nemen. Zo ben je goed op de hoogte van je hartslag. Dat helpt je bijvoorbeeld om precies in de juiste hartslagzone te trainen, zowel om vet te verbranden als om aan je conditie te werken. Er wordt geen borstband meegeleverd bij de spinbike, deze moet je er los bij bestellen.

Een verstelbaar zadel

verstelbaar zadel Pin

Het zadel is ergonomisch ontworpen en zit heel lekker en is verticaal en horizontaal in te stellen. Zo kun je het op een goede positie zetten die past bij je lengte, maar ook in verhouding tot het stuur.

Wanneer je het zadel in de goede positie hebt gezet, zal het niet meer verschuiven, ook niet bij zware belasting. Je kunt het zadel op een aantal standen in hoogte verstellen. Horizontaal kun je het zadel op de millimeter nauwkeurig instellen.

Een weerstandsysteem van viltjes

De Schwinn IC7 maakt voor het weerstandssysteem helaas gebruik van een vilt-remsysteem. Dat betekent dat het systeem na verloop van tijd zal slijten en vervangen moet worden. Een magnetische weerstand vind ik zelf fijner omdat deze stiller is en minder onderhoud nodig heeft. Een magnetische weerstand vind je bijvoorbeeld op de grote broer: de Schwinn IC8 of op de Fitbike Race Magnetic Pro.

Fijn stuur met houder voor mobiele apparaten

schwinn ic7 stuur Pin

De Schwinn IC7 laat je de handvatten op een eenvoudige manier instellen, zodat je ergonomisch op de spinningfiets kunt zitten. Merk je dat de handvatten wat hoger zouden moeten staan of wil je ze kantelen? Je stelt het eenvoudig in, net als het zadel waar je op zit. Zo zorg je voor een fijne houding, waarin je goed voorovergebogen of juist meer rechtop kunt zitten.

De houder voorop zorgt ervoor dat je jouw smartphone, tablet of een ander mobiel apparaat kunt plaatsen. Handig als je gebruik maakt van trainingsapps of als je wilt kijken naar je favoriete serie, programma of film tijdens het spinnen.

Wil je trainen volgens voorgeprogrammeerde programma’s, bijvoorbeeld om je niveau stap voor stap op te bouwen? Dat is helaas niet mogelijk met de Schwinn IC7. Je zal de spinning bike handmatig moeten instellen, wat lastig kan zijn als je daar nog geen ervaring mee hebt.

Fijne SPD combi-pedalen

pedalen met SPD clips Pin

De handige SPD combi-pedalen op de spinning bike zorgen ervoor dat je daar op meerdere manieren gebruik van kunt maken. Heb je schoenen met SPD-clips of een andere bevestiging bij de tenen? Je klikt je eenvoudig vast. Op een spinningfiets is dat ideaal, want op die manier kunt je na een neerwaartse trapbeweging de trapper weer omhoog trekken. Je fietst daardoor actiever, gebruikt je beenspieren intensiever en kunt harder fietsen.

Wanneer je geen schoenen met toe clips hebt is dat geen probleem. Je kunt namelijk ook met ‘normale’ sportschoenen gebruik maken van deze pedalen.

Met bidonhouder

Het lijkt misschien triviaal en een kleine toevoeging, maar de bidonhouder maakt de Schwinn IC7 echt een betere spinning bike. Zeker wanneer je ervan houdt om langere tijd te trainen is dit heel belangrijk. Met af en toe een slok water of sportdrank zorg je ervoor dat je een stuk langer door kunt gaan.

Het verschil tussen de Schwinn IC7 en IC8

De Schwinn IC7 heeft nog een grotere broer: de Schwinn IC8. Deze is ongeveer 300 euro duurder en beter in een aantal opzichten:

 • het weerstandsysteem: de IC7 maakt gebruik van remblokken, de IC8 heeft een magnetisch weerstandssysteem. Zelf vind ik een magnetische weerstand prettiger omdat deze stiller is en minder onderhoud vergt.
 • elektronische weerstand: de weerstand van de IC8 is elektronisch en kan automatisch de weerstand verstellen in 100 niveaus. Bij de IC7 moet je handmatig de weerstand verstellen via de remunit.
 • interactieve mogelijkheden: het grootste nadeel van de IC7 vind ik het gebrek aan interactieve mogelijkheden zoals Zwift. Met de IC8 kun je wel gebruik maken apps zoals Zwift!

Het magnetisch weerstandssysteem en elektronische weerstand zijn fijn maar geen meerprijs van 300 euro waard, maar de interactieve mogelijkheden van de IC8 wel! Het is gewoon heel tof om tijdens het fietsen gebruik te maken van een app zoals Zwift. Wanneer je dit leuk vind dan zou ik zeker een spinningfiets met Zwift adviseren boven de IC7! Heb je niet zoveel met interactieve apps? Dan is de IC7 een hele goede spinbike!

Schwinn IC7Schwinn IC8
Prijs€749€1199
Score
Reviews

4.3 / 5 van 150 reviews

4.8 / 5 van 43 reviews

WeerstandRemblokkenMagneetrem
Weerstand verstellingHandmatigElektronisch
Weerstand niveaus99100
Maximale lichaamslengte195 cm195 cm
Maximaal belastbaar gewicht136 kg150 kg
Gewicht45 kg48 kg
Gewicht vliegwiel18 kg15 kg
Ergometer-Ja
Aandrijf systeemV-beltV-belt
HartslagsensorIngebouwde borstsensor Ingebouwde borstsensor
Waterpas verstelbaarJaJa
ZwiftNeeJa
DisplayLCDLCD
Meetgegevens op displayAfstand, Calorieverbruik, Energieverbuik, Slagen per minuut (RPM), Snelheid, TijdAfstand, Calorieverbruik, Energieverbuik, Hartslag, Slagen per minuut (RPM), Snelheid, Tijd
ConnectiviteitGeenBluetooth
SPD PedalenJaJa
BekijkBekijk

Onze conclusie: is de Schwinn IC7 een goede keuze?

Benieuwd of de Schwinn IC7 op basis van deze review voor jou een goede keuze is? Als je zoekt naar een professionele en degelijke spinningfiets zal je hier een hoop plezier aan hebben. Je kunt er intensief op trainen, ook als je houdt van duuruitdagingen. Het zware vliegwiel van 18 kg, de goede bouwkwaliteit en fijne stuur met tablethouder maken dit een goede keus voor fietsliefhebbers.  Met een maximaal belastbaar gewicht van 135kg en maximale lengte van 195 centimeter kan haast iedereen hierop prima aan de slag.

Liever geen remblokken?

De IC7 heeft remblokken als weerstand. Dat is toch wel een beetje jammer in deze prijsklasse. Wil je liever een magnetische weerstand dan kun je de Fitbike Race Magnetic Home overwegen.

Wil je interactief trainen?

Wanneer je graag gebruik maakt van interactieve training apps zoals Zwift dan zou ik adviseren om te kiezen voor de Schwinn IC8. Deze heeft wel ondersteuning voor interactieve trainingen.

Is de naam van de IC7 veranderd?

Ja, de naam is veranderd van IC7 naar 700IC. De spinbike zelf is verder precies hetzelfde gebleven alleen de naam is aangepast.

Wat kost de IC7?

Op dit moment kost deze spinningfiets €699.

Schwinn IC7

De swchinn IC7 is een goede spinningfiets maar vergeleken met andere spinbikes heb je met bijvoorbeeld de Magnetic Pro of de IC8 toch net iets meer fiets voor je geld.

Alternatieven voor de Schwinn IC7

Is dit toestel niet helemaal wat je zoekt? Hieronder vind je een aantal hele goede alternatieven: