Tunturi FitRace 40 HR

Tunturi FitRace 40 HR

Wil jij alles weten over de Tunturi FitRace 40 HR? Deze spinningfiets van topmerk Tunturi is heel populair. Maar past deze spinningfiets ook bij jou? In deze Tunturi FitRace 40 HR review laat ik precies zien wat je krijgt bij deze spinbike en wat ik er van vind.

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.3 / 5 van 43 reviews

€364

2 winkels

Laagste prijzen
 • Een basic spinningfiets voor een goede prijs
 • Het vliegwiel is met 22 kg lekker zwaar voor voldoende uitdaging

Tunturi FitRace 40 HR in het kort

De Tunturi FitRace 40 HR is ideaal voor iedereen die op zoek is naar een robuuste, maar eenvoudige spinningfiets. Met een flink eigen gewicht, v-belt aandrijving, SPD pedalen, 20 weerstandniveau's en een vliegwiel van 22 kg biedt deze spinningfiets veel voor een scherpe prijs!

Plus- en minpunten

 • Fluisterstil door V-belt aandrijving
 • 20 weerstandniveau's
 • Zadel en stuur beiden verstelbaar
 • Vliegwiel van 22 kilo
 • Zeer stabiel en stevig
 • SPD pedalen
 • Remblokken weerstand
 • Geen trainingsprogramma's
 • Weerstand handmatig instellen

Onze beoordeling

Hieronder vind je onze beoordeling van de Tunturi FitRace 40 HR op de belangrijkste onderdelen:

Stabiliteit
8/10
Interactieve mogelijkheden
1/10
Verstelbaarheid
7/10
Weerstand
8/10
Bouwkwaliteit
8/10
Prijs
9/10
Bekijk de specificatiesSpecificaties
In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze spinningfiets:
Apparaatspinningfiets
WeerstandRemblokken
Weerstand verstellingHandmatig
Weerstand niveaus20
Maximale lichaamslengte200 cm
Maximaal belastbaar gewicht135 kg
Gewicht44 kg
Gewicht vliegwiel22 kg
Ergometer-
Aandrijf systeemV-belt
Hartslagsensor-
Aantal programmas-
Waterpas verstelbaarJa
DisplayLCD
Meetgegevens op displayCalorieverbruik, Afstand, RPM, Snelheid, Tijd
Toeclip pedalenJa
SPD PedalenJa
ConnectiviteitGeen
ZwiftNee
Reviews

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.3 / 5 van 43 reviews

1 reviews

1+ reviews

coolblue

38+ reviews

3+ reviews


De belangrijkste eigenschappen van de Tunturi FitRace 40 HR

De Tunturi FitRace 40 HR is een goede spinningfiets voor beginners. Je krijgt een hoge kwaliteit spinbike met een aantrekkelijke prijs-kwaliteit. Kies je voor deze Tunturi spinningfiets, dan kun je laagdrempelig kennismaken met het spinnen en als je je hart verliest aan deze sport, kun je met dit duurzame apparaat nog jaren vooruit.

Het voordeel van deze spinningfiets is dat hij zeer robuust is, een vliegwiel heeft van 22 kilo en 20 weerstandniveau’s heeft. En hij ziet er ook nog eens heel mooi uit. Wil je alles weten over deze spinbike, lees dan onderstaande Tunturi FitRace 40 HR review.

Weerstand met remblokken

Tunturi FitRace 40 HR weerstand Pin

De weerstand van de Tunturi FitRace 40 HR wordt handmatig ingesteld. Je gebruikt hiervoor de draaiknop die op het frame zit. Met deze knop kun je de weerstand verstellen in 20 weerstandniveau’s. Je moet wel je training even pauzeren om de weerstand aan te passen. Dat maakt deze manier van instellen wat omslachtig. Ook is een weerstand van remblokken onderhoudsgevoeliger dan bijvoorbeeld een magnetische weerstand op bijvoorbeeld de Fitbike Race 4. Je zal de remblokken namelijk moeten vervangen wanneer ze versleten zijn.

Een vliegwiel van 22 kilo

Met een vliegwiel van 22 kilo biedt deze Tunturi voldoende uitdaging. Hoe zwaarder het vliegwiel is, hoe soepeler het zal ronddraaien als je kracht zet op de trappers. Met een gewicht van 22 kilo, wat behoorlijk zwaar is voor een spinbike in deze prijscategorie, zal het trainen ook op hogere snelheden, vloeiend gaan. Ook zorgt het vliegwiel met zijn gewicht voor meer stabiliteit tijdens het fietsen. Zeker wanneer je fanatiek fietst en op de trappers gaat staan.

Een ergonomisch stuur

ergonomisch stuur Pin

Het stuur is ergonomisch vormgegeven, waarbij je je handen in verschillende posities kunt zetten. Het stuur voelt heel prettig en bied voldoende steun tijdens de training. Bovenop het stuur zit de display, waardoor je hier altijd goed zicht op hebt. Het stuur is helaas niet in hoogte te verstellen. Dit is wel een nadeel van deze spinbike. Het is prettiger wanneer je de fiets helemaal naar wens kunt instellen en het stuur hoort hier eigenlijk ook bij.

Een eenvoudig LCD display

Het eenvoudige LCD display geeft je de mogelijkheid zicht te houden op je gegevens tijdens het trainen. Je ziet hier de gereden afstand, calorieverbruik, hartslag, snelheid en tijd . Er staan geen programma’s op de computer. En het is niet mogelijk om de spinbike te koppelen met Bluetooth aan andere apparaten zodat je een interactieve training kunt doen.

Een verstelbaar zadel

verstelbaar zadel Pin

Het sportieve zadel is slank en lijkt op het zadel van een racefiets. Het is verstelbaar in verschillende hoogtes, zodat het goed aan je lichaamslengte aan te passen is. Er wordt daarbij gebruik gemaakt van een pop-in systeem, dat zelfs bij zware belasting veilig vast zal blijven zitten. Het zadel zit heel prettig. Zelfs na een wat langere training voelt het zadel nog heel prettig aan.

Pedalen met toeclips en SPD aansluiting

De Tunturi FitRace 40 HR is uitgerust met pedalen met toeclips en SPD aansluiting. Aan de ene kant van de trapper heb je toeclips en aan de andere kant heb je SPD. Heel slim, op deze manier kan iedereen op zijn favoriete manier trainen.

Een uitstekende bouwkwaliteit

Het frame van deze spinningfiets is zeer duurzaam en gemaakt van metaal. Het voordeel is dat het gebouwd is uit zo min mogelijk componenten, waardoor het minder slijtagegevoelig is. De spinningfiets kan belast worden tot 135 kilo, en heeft een eigen gewicht van bijna 44 kg, waaruit blijkt dat het apparaat wel wat kan hebben. Deze spinbike is echter wel bedoeld voor normaal thuisgebruik en is daardoor niet geschikt voor intensieve, professionele trainingen.

De plus en minpunten van de Tunturi FitRace 40 HR

De Tunturi FitRace 40 HR is een vrij eenvoudige spinningfiets. Hij is niet uitgerust met allerlei luxe opties zoals trainingsprogramma’s of interactieve mogelijkheden. Maar dit apparaat biedt je wel een geweldige spin-ervaring. Deze fiets is vrij stil door de V-belt en biedt voldoende weerstandniveau’s. Daarnaast kun je comfortabel trainen, doordat zowel het stuur als het zadel heel prettig aanvoelen.

Het vliegwiel heeft een gewicht van 22 kilo. Dat is een flink gewicht voor een spinningfiets in deze prijsklasse. Hierdoor kunnen niet alleen beginners, maar ook gevorderden voldoende uitdaging vinden in deze spinbike. De Tunturi heeft een eigen gewicht van 44 kilo en een robuust matelen frame. Hij staat daardoor stevig, ook als je fanatiek aan het trainen bent.

Minpunten aan deze spinningfiets zijn de eenvoudige uitrusting, alhoewel je dit natuurlijk weet als je hem koopt. Er zit dus helaas geen trainingscomputer op de spinbike, enkel een display waarop je je trainingsgegevens kunt aflezen. Ook zijn er geen interactieve mogelijkheden of hartslagsensoren. Daarnaast moet de weerstand handmatig worden ingesteld.

Hoe fietst de Tunturi FitRace 40 HR?

De uitrusting van de Tunturi FitRace 40 HR is misschien eenvoudig, het draait er echter om hoe je op dit apparaat kunt fietsen. Door de V-belt is deze spinningfiets vrij stil. Ook staat het apparaat door het eigen gewicht en zwaar vliegwiel stevig en voelt het altijd stabiel aan, hoe hard je ook aan het trainen bent. Dat geeft een veilig gevoel. Het is ook fijn dat je het zadel kunt instellen. In combinatie met het prettige stuur kun je heerlijk trainen op deze Tunturi fiets.

Deze spinbike levert genoeg uitdaging

De 20 weerstandniveau’s zijn ook prima in orde. Deze is in de lichtste stand geschikt voor beginners. Maar ook voor ervaren spinners is er genoeg uitdaging. De hogere standen van de weerstand zijn namelijk behoorlijk pittig te noemen. De Tunturi FitRace 40 HR levert dus zeker genoeg uitdaging. De spinbike fietst verder soepel en is makkelijk in gebruik. Het is wel jammer dat er geen hartslagsensoren op zitten.

Meer informatie vind je nog in onderstaande video:

Voor wie is de Tunturi FitRace 40 HR een goede keuze?

Deze spinningfiets is ideaal voor iedereen die op zoek is naar een robuuste, maar eenvoudige spinningfiets. Voor beginners is hij zeer geschikt, omdat ze op dit apparaat gewoon puur kunnen kennismaken met de sport. Meestal hebben beginners ook geen behoefte aan allerlei technische hoogstandjes. En door gebruik te maken van bijvoorbeeld CycleMasters krijg je toch de mogelijkheid om trainingen te volgen. Daardoor kun je nog meer halen uit je fitnessapparaat. Wat prijs betreft zit de Tunturi FitRace 40 HR in de lage middenklasse en is hij voor beginners nog goed te veroorloven.

Deze fiets is ook voor ervaren spinners een goede keus

Doordat de spinbike een zwaar vliegwiel en voldoende weerstanden heeft, is deze spinbike ook geschikt voor meer ervaren sporters. Hij biedt voldoende weerstand om veel uitdaging te bieden en zal met zijn robuuste frame ook bij intensieve trainingen stevig blijven staan. Als je accepteert dat de Tunturi FitRace 40 HR een sobere uitrusting heeft, heb je aan dit apparaat een betrouwbare, degelijke spinningbike.

De belangrijkste specificaties

In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze spinningfiets:
Apparaatspinningfiets
WeerstandRemblokken
Weerstand verstellingHandmatig
Weerstand niveaus20
Maximale lichaamslengte200 cm
Maximaal belastbaar gewicht135 kg
Gewicht44 kg
Gewicht vliegwiel22 kg
Ergometer-
Aandrijf systeemV-belt
Hartslagsensor-
Aantal programmas-
Waterpas verstelbaarJa
DisplayLCD
Meetgegevens op displayCalorieverbruik, Afstand, RPM, Snelheid, Tijd
Toeclip pedalenJa
SPD PedalenJa
ConnectiviteitGeen
ZwiftNee

Alternatieven voor de Tunturi FitRace 40 HR

Is dit toestel niet helemaal wat je zoekt? Hieronder vind je een aantal hele goede alternatieven: