Tunturi FitCycle 30 review

tunturi fitcycle 30

Wil jij alles weten over de Tunturi FitCycle 30? Deze instapmodel hometrainer komt goed uit de reviews en tests. Het fitnessapparaat heeft een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. In deze Tunturi FitCycle 30 review laat ik precies zien wat je krijgt bij deze hometrainer en wat ik er van vind.

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4 / 5 van 433 reviews

€329

2 winkels

Laagste prijzen
interactief trainen

Interactief Trainen

vliegwiel gewicht

Vliegwiel gewicht

3 kg

aantal weerstanden hometrainer

Aantal weerstanden

8

hometrainer ergometer

Ergometer (geijkt)

hometrainer max lengte

Max gebruikerslengte

190 cm

hometrainer trainingsprogrammas

Aantal programma's

-

  • Een goed instapmodel met 8 weerstandniveau's
  • De hometrainer is geschikt voor lange mensen tot 200 cm
  • Een instapmodel met een gunstige prijs

Tunturi FitCycle 30 in het kort

De Tunturi FitCycle 30 is een goede instapmodel hometrainer tegen een scherpe prijs. Het is een comfortabele apparaat wat lekker fietst door de 8 weerstandsniveau's en magneetweerstand.

Plus- en minpunten

  • Ingebouwde hartslagsensoren
  • Makkelijk op te bergen
  • Met handige telefoon- en tablethouder
  • Slechts 8 weerstandsniveaus
  • Geen trainingsprogramma's

Onze beoordeling

Hieronder vind je onze beoordeling van de Tunturi FitCycle 30 op de belangrijkste onderdelen:

Stabiliteit
7/10
Interactieve mogelijkheden
1/10
Verstelbaarheid
8/10
Weerstand
8/10
Bouwkwaliteit
7/10
Prijs
9/10
Bekijk de specificatiesSpecificaties
In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze hometrainer:
Apparaathometrainer
WeerstandMagnetisch
Weerstand verstellingHandmatig
Weerstand niveaus8
Maximale lichaamslengte190 cm
Maximaal belastbaar gewicht110 kg
Gewicht18 kg
Gewicht vliegwiel3 kg
Aantal programmas-
Ergometer-
Aandrijf systeemV-belt
HartslagsensorIngebouwde polssensor
Waterpas verstelbaarJa
DisplayLCD
Meetgegevens op displayAfstand, Calorieverbruik, Hartslag, Snelheid, Tijd
ConnectiviteitGeen
Reviews

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4 / 5 van 433 reviews

coolblue

433 reviews


De belangrijkste eigenschappen van de Tunturi FitCycle 30

De Tunturi FitCycle 30 is een mooie hometrainer voor beginners. Deze Tunturi hometrainer geeft je voor een instapprijs voldoende om thuis te starten met fietsen. In deze Tunturi FitCycle 30 review bekijk ik de belangrijkste eigenschappen van deze hometrainer.

Een vliegwiel van 3 kilo

Tunturi Fitcycle 30 vliegwiel Pin

De hometrainer maakt gebruik van een vliegwiel, voor de weerstand die je voelt tijdens het trainen. Het vliegwiel van de FitCycle 30 is 3 kilo. Dit is relatief weinig voor een hometrainer maar past natuurlijk wel bij een instapmodel. Doordat het vliegwiel maar 3 kilo is, zal de hometrainer niet heel veel weerstand kunnen geven. Dit is niet erg voor beginners die het prima vinden om rustig te blijven fietsen. Wil jij jezelf uitdagen dan zal dit vliegwiel en de weerstand die het kan geven op ten duur te weinig zijn. Dan kun je beter kijken naar een hometrainer met een iets zwaarder vliegwiel zoals de VirtuFit HTR 1.0 of de Tunturi FitCycle 40.

Een prettig stuur met display en tablethouder

stuur met tablethouder Pin

De display is vrij eenvoudig maar geeft je inzicht in de belangrijkste dingen tijdens de training: de afstand, hoeveel calorieën je verbrand hebt, je hartslag, de snelheid die je fietst, en de tijd die je aan het fietsen bent. Je kunt de Tunturi FitCycle 30 niet koppelen aan een tablet voor een interactieve training. Wanneer je dit belangrijk vind kun je kijken naar bijvoorbeeld de Tunturi FitCycle 70i.

Kijk je graag naar een goede film, een spannende serie of gewoon een leuke video? De handige tablethouder daarvoor zorgt ervoor dat je tijdens het trainen afleiding kunt vinden in een serie. En vind je het belangrijk om jouw hartslag in de gaten te houden? Daarvoor zitten er speciale sensoren op het stuur.

8 handmatig instelbare weerstandsniveaus

weerstand instellen Pin

Met fietsen op een hometrainer train je je spieren en conditie. Een verstelbare weerstand is daarbij heel belangrijk. Je wilt namelijk de intensiteit namelijk verhogen naarmate je vaker traint. Hiermee kun je de training zwaarder maken naarmate je sterker wordt. Op de FitCycle 30 heb je 8 weerstandsniveaus die je met de hand kunt verstellen door aan grote knop te draaien. Hieraan merk je dat dit een instapmodel is. De duurdere modellen, zoals bijvoorbeeld de Tunturi FitCycle 50i hebben vaak een elektronisch verstelbare weerstand en veel meer weerstandsniveaus.

Een prima bouwkwaliteit

Je kunt voor deze prijs geen hometrainer verwachten zoals je hem in de sportschool hebt staan. Maar overal het algemeen geeft de Tunturi FitCycle 30 een goede indruk. Voor een instapmodel hometrainer die bedoeld is om 1 of 2 keer per week rustig te trainen is dit fitnesstoestel prima.

Handige transportwielen

Heb je de Tunturi FitCycle 30 even niet meer nodig of wil je die verplaatsen om op een andere plek te gaan trainen? Geen probleem, omdat je de hometrainer makkelijk ergens anders neer kunt zetten. Dat doe je met behulp van de transportwielen. Til de hometrainer een stukje op, waarna je de wielen kunt gebruiken om het zware apparaat te verplaatsen.

Verplaatsen is eenvoudig, maar houd er rekening mee dat het in elkaar zetten de eerste keer meer complex zal zijn. Zorg ervoor dat je iemand in de buurt hebt die je daarmee kan helpen. Door het samen te doen ben je sneller klaar en lukt het om de soms grote onderdelen goed op hun plek te houden.

Hoe fietst de FitCycle 30?

In onze Tunturi FitCycle 30 review leggen we je natuurlijk uit hoe de hometrainer fietst. Dat is uiteindelijk het belangrijkste, als je erop wilt gaan trainen.

Wanneer je start met trainen op deze hometrainer merk je direct dat je een instapmodel is. Je kunt het zadel bijvoorbeeld alleen verticaal verstellen, niet horizontaal. Ook is het monitor niet kantelbaar en mis je wat extra’s zoals een bidonhouder of draadloze hartslagondersteuning. Maar dit kun je ook niet voor deze prijs verwachten.

De Tunturi FitCycle 30 fietst best lekker en je hebt de keuze uit meerdere weerstandsniveaus, die je handmatig kunt instellen. Zelf geef ik de voorkeur aan een elektronische weerstand en een grotere keus aan trainingsprogramma’s maar nogmaals voor een instapmodel kun je dat niet verwachten.

Tot 110kg gewicht en maximaal 200cm

De hometrainer van Tunturi is geschikt voor een gewicht tot 110kg. Bovendien zijn het zadel en de trappers zo ingesteld dat je daar tot een lengte van 200cm goed gebruik van kunt maken. Tunturi probeert er hiermee voor te zorgen dat een zo breed mogelijke groep sporters met dit model aan de slag kan.

In deze Tunturi FitCycle 30 review kun je hieronder nog de officiële video van Tunturi bekijken:

Voor wie is de Tunturi FitCycle 30 een goede keuze?

Uit deze Tunturi FitCycle 30 review blijkt dat dit een goede keuze is voor beginners. Je betaalt een scherpe prijs, voor een hometrainer die in de basis goed in elkaar zit.

Wil je voor het eerst een hometrainer kopen en zoek je naar een degelijk model? Dan is de Tunturi FitCycle 30 een goede keuze. Je hebt de mogelijkheid om rustig aan te beginnen en jezelf uit te dagen met een aantal weerstandsniveaus. Bovendien kun je een tablet of telefoon neerzetten en natuurlijk verbinden met de app.

Niet de goede keuze als je wilt doorgroeien

Houd er wel rekening mee dat de 8 weerstandsniveaus niet voldoende zijn om die precies in te stellen zoals jij graag wilt trainen. Het is een belangrijke beperking van de FitCycle 30. Dus merk je dat je het leuk vindt en heb je een groot aantal trainingsuren achter de rug? De kans is groot dat je de weerstand wat meer specifiek wilt instellen of een zwaardere training wilt. Op dat moment loop je tegen de beperkingen aan van een instapmodel. Dan kun je misschien beter meteen een middenklasse model uit onze lijst van hometrainers uitzoeken. Tot die tijd is de Tunturi FitCycle 30 een uitstekende keuze, waarop je zelf kunt ervaren of een hometrainer iets voor jou is.

De belangrijkste specificaties

In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze hometrainer:
Apparaathometrainer
WeerstandMagnetisch
Weerstand verstellingHandmatig
Weerstand niveaus8
Maximale lichaamslengte190 cm
Maximaal belastbaar gewicht110 kg
Gewicht18 kg
Gewicht vliegwiel3 kg
Aantal programmas-
Ergometer-
Aandrijf systeemV-belt
HartslagsensorIngebouwde polssensor
Waterpas verstelbaarJa
DisplayLCD
Meetgegevens op displayAfstand, Calorieverbruik, Hartslag, Snelheid, Tijd
ConnectiviteitGeen

Alternatieven voor de Tunturi FitCycle 30

Is dit toestel niet helemaal wat je zoekt? Hieronder vind je een aantal hele goede alternatieven: